Mes irgi dedame į plastikinę bačkutę, tik prieš nešant į rūsį kopūstus perdedam į trilitrius.
Pirkome turguje po 1lt/kg .
Jau valgome savo raugintus kopūstėlius
Su kmynais, morkomis, spanguolėm ir obuoliukais,labai skanu
Nu va aš saviškius irgi jau kaštavojau
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa)
Pirmas blynas ne visai prisviles.
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras...
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa)
Pirmas blynas ne visai prisviles.
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras...
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 20, 00:30)
Nu va aš saviškius irgi jau kaštavojau
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa)
Pirmas blynas ne visai prisviles.
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras...
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa)
Pirmas blynas ne visai prisviles.
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras...
ziurejau turguj kainos oho uzkeltos 1.50uz kg praso cia Alytuj, Rimi irgi pakele kainas po 1.05 kg parduoda teks kreiptis i vietini turgu kad po 1 lituka ivaldyti
o del cukraus deda mano tevai visada tai priduoda geresni skoni ir labai reikia taikyti proporcijas ragaujant, beje cukrus ne vienodo skonio ) kaip ir rupioji druska
beje tik nedekit juoduotos druskos sugadinsit kopustus o ant dugno i merliuka juodos duonos kriauksleliu idekite labai pataiso skoni
na valgome ir mes jau savo kopusciukus ,tik gal truputi padauginau kmynu,ne visai balti tie kopustai.su tais kmynais oi atsargiai reikia
QUOTE(lolanta @ 2011 07 11, 08:49)
Jau pats laikas tvarkyti vasarinius kopūstus prisirinkau daug reseptu iš temeles, gal dar kas pasidalins kokiu įdomesniu ir labai skaniu
o vasariniai tinkami ruošti žiemai?
QUOTE(sonyyte @ 2011 07 11, 17:41)
o vasariniai tinkami ruošti žiemai?
kiek žinau nelabai, bet pati nebandžiau
jaučiu, kad ankstyvieji kopūsčiukai tik greitam valgymui....
Iš ankstyvųjų kopūstų greitam naudojimui aš darau tokią mišrainę:
Į stiklainį sluoksniuoju kopūstus, morkas, česnaką.
Užverdu marinatą:
1,2 l vandens
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
150 g acto
2 v.š. druskos
pipirų
lauro lapų
Užpilu šiuo marinatu ir palaikau šaldytuve pora parų. Labai skanūs gaunasi kopūstai
Į stiklainį sluoksniuoju kopūstus, morkas, česnaką.
Užverdu marinatą:
1,2 l vandens
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
150 g acto
2 v.š. druskos
pipirų
lauro lapų
Užpilu šiuo marinatu ir palaikau šaldytuve pora parų. Labai skanūs gaunasi kopūstai
Sveikos, ankstyvieji kopustai tinka" zieminems" misrainems.
Visuomet is ju pertekliaus darau misraines, puikiausiai laikosi, asmeniskai man dar skaniau nes kopustai minkstesni...
Visuomet is ju pertekliaus darau misraines, puikiausiai laikosi, asmeniskai man dar skaniau nes kopustai minkstesni...
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 18:24)
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis .
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Norejau paklausti kas daro pagal si receptuka kiek kopustai issilaiko? ar tinka vasariniai? ir jai nauduoji vasarinius ar jie ilgai stovi?