Na, kopūstų raugintojos patarkit. Antri metai nesugebam užraugti kopūtsų pagal seną mamos receptą, kuris iki šiol puikiai veikė. Kas neišeina? Ogi tie kopūstai susiglitija per porą dienų, tampa minkšti, o sksytis toks tąsus, bjaurus...
Kiek su kuo kalbėjom, ne mums vieniems taip nutinka. Sako žmonės, kad kopūstų veislė netinka. Na, vasariniai jie. Bet tėtis sako, jog ir vasarinius kaip tai užraugavo greitam vartojimui, ne žiemai. Kodėl mums neišeina? gal kas galit duoti receptą, kaip vasarinius kopūstus užraugti?
Kiek su kuo kalbėjom, ne mums vieniems taip nutinka. Sako žmonės, kad kopūstų veislė netinka. Na, vasariniai jie. Bet tėtis sako, jog ir vasarinius kaip tai užraugavo greitam vartojimui, ne žiemai. Kodėl mums neišeina? gal kas galit duoti receptą, kaip vasarinius kopūstus užraugti?
QUOTE(Kita mama @ 2009 12 27, 01:43)
Na, kopūstų raugintojos patarkit. Antri metai nesugebam užraugti kopūtsų pagal seną mamos receptą, kuris iki šiol puikiai veikė. Kas neišeina? Ogi tie kopūstai susiglitija per porą dienų, tampa minkšti, o sksytis toks tąsus, bjaurus...
Kiek su kuo kalbėjom, ne mums vieniems taip nutinka. Sako žmonės, kad kopūstų veislė netinka. Na, vasariniai jie. Bet tėtis sako, jog ir vasarinius kaip tai užraugavo greitam vartojimui, ne žiemai. Kodėl mums neišeina? gal kas galit duoti receptą, kaip vasarinius kopūstus užraugti?
Kiek su kuo kalbėjom, ne mums vieniems taip nutinka. Sako žmonės, kad kopūstų veislė netinka. Na, vasariniai jie. Bet tėtis sako, jog ir vasarinius kaip tai užraugavo greitam vartojimui, ne žiemai. Kodėl mums neišeina? gal kas galit duoti receptą, kaip vasarinius kopūstus užraugti?
Sveika , vasarinių žiemai niekada nededu,ir laikau šiltai dvi dienas ,o poto išnešu vėsiai ,ir reikia su kokiu pagaliuku pabadyti , kad oras išeitų
Sveikutės, tikiuosi tinka šiai temai mano klausimėlis Ieškau recepto. Yra rimi ir maximose tokie skanūs delikatesiniai kopūstai, nerandu receptuko kaip juos pasigaminti. Atrodo gelsvi, ir tokie aštroki. Ten tikrai yra česnako ir juodųjų pipirų, galbūt garstyčių miltelių. Galbūt kas nors žino, kaip juos pasigaminti?
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Labukas,gal kam patiks mano receptelis
Troskinta kopustu misrainele
2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
Viska supjaustome kubeliais dedam i puoda sudedam visus ingridijentus isskyrus acta,ir teoskiname,kol taps minksta,galite ragauti pacios kaip jums labiau tinka...tik i pabaiga supilame acta ir ismaisom.Dedam i slovikelius,uzsukam ,apverciam,atvesus kita diena nesam kur vesiau ar tamsiau.Skanaus.
Sita galime valgyti ir iskarto su karstom bulvem...kaip kam pagal skoni.Musu namuciuose jis ilgai neuzsistovi
Troskinta kopustu misrainele
2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
Viska supjaustome kubeliais dedam i puoda sudedam visus ingridijentus isskyrus acta,ir teoskiname,kol taps minksta,galite ragauti pacios kaip jums labiau tinka...tik i pabaiga supilame acta ir ismaisom.Dedam i slovikelius,uzsukam ,apverciam,atvesus kita diena nesam kur vesiau ar tamsiau.Skanaus.
Sita galime valgyti ir iskarto su karstom bulvem...kaip kam pagal skoni.Musu namuciuose jis ilgai neuzsistovi
MAXIMOS KOPUSTAI
1 litras vandens
0,5 stiklines 9 proc. acto
0,5 stiklines aliejaus
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus
Marinata uzvirinti.
Kopustus supjaustyti siaudeliais, morkas sutarkuoti. Sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu ir pasterizuoti. Skanaus
1 litras vandens
0,5 stiklines 9 proc. acto
0,5 stiklines aliejaus
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus
Marinata uzvirinti.
Kopustus supjaustyti siaudeliais, morkas sutarkuoti. Sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu ir pasterizuoti. Skanaus
QUOTE(renatuk @ 2010 08 26, 08:06)
o tai kiek laiko reikia pasterizuoti?
Papildyta:
ir kiek imti morku ir kiek kopustu?
Papildyta:
ir kiek imti morku ir kiek kopustu?
pasterizuoju kol ima kilti stiklainyje burbuliukai, o kopystu imu mazdaug 2 vid. galvas. Morku kiek tik nori, gali ir visai nedeti
As tai prisipjaustau kopustu, pritarkuoju morku, sudedu i stiklainius, uzpilu marinatu ir pasterizuoju.
na keliu temike i virsu arteja kopustu dejimo metas, tad sukau sukau galva vat ir pagalvojau gal simet netradiciskai reikia, ne i 3 l sloikus o nusipirkti bandysiu backute ir i ja deti patarkite gal kur uzmatet ir jau isbandete, pasidalinkite ideja, busiu dekinga ( P.S. mintis kilo bevalgant agurkus kur reikia 3 dienas uzpylus su zolem palaikyti, po to jas nukost ir su 1-2 skiltelem cesnako, ta pacia sunka uzvirinus uzpilti, zinot agurku skonis kaip is backos, tai sakau kad gal ir jau siemet velu bet kitais metais ir agurkus taip daryciau backutej)
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 08 18, 15:14)
Labukas,gal kam patiks mano receptelis
Troskinta kopustu misrainele
[b]2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
Troskinta kopustu misrainele
[b]2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
JURGIDAR,-
patiko tavo receptas,gal reikės išbandyti.
Aš,panasiai darau salotas žiemai tik nededu keciupo,bet ir nekaitinu ,o sudedu žalias į stiklainius ir laikau šaldytuve.
Visad būna gainios salotas,išsilaiko visa žiemą .
Stiklainius naudoju užsukamus paguldau ir guli šaldytuve.