Kiek maždaug sveria vidutinio dydžio kopūsto galva Nu niekaip neprisiruošiu nusipirkti svarstyklių
Kažin kaip raugia kopūstus tuos, kuriais prekiauja turgeliuose? Jie kažkokie išskirtiniai - balti, traškūs, o kiek sulčių turi .... Ne kartą mačiau puodais ant žemės pilant
Seiminkeles,kada raugsit kopustelius
Nepykit ,bet mano klavetura lietuviskai neberaso
Nepykit ,bet mano klavetura lietuviskai neberaso
QUOTE(bru @ 2009 10 29, 13:21)
Seiminkeles,kada raugsit kopustelius
Nepykit ,bet mano klavetura lietuviskai neberaso
Nepykit ,bet mano klavetura lietuviskai neberaso
man mama sake kad per delcia, ateinancia savaite
QUOTE(Failas @ 2009 10 26, 13:19)
Kažin kaip raugia kopūstus tuos, kuriais prekiauja turgeliuose? Jie kažkokie išskirtiniai - balti, traškūs, o kiek sulčių turi .... Ne kartą mačiau puodais ant žemės pilant
Mūsų kaimynai raugia pardavimui : pila karštą vandenį ir jie trečią dieną jau būna įrūgę pardavimui. Dėl to ir to skysčio daug.... Bet man atrodo , kad jie nėra tokie tikri, su tiek vitaminų, kaip įraugti tradiciškai
labutis
nusipirkau turguj mašą kopūstų užraugiau. Bet sulčių primušt nepavyko. Skaitinėjau temą ir matau reiks vandens dapilti. užraugiau tai vakat jau, galvojau gal dar atsiras vandens,, nes diedas tai gerai sumušė, šlapi..
nusprendėm kad nusipirkau baltarusiškus kopūstus, tuos kur mama augindavo laikymui. dėjimui būdavo minkštesnės galvos, jos nesilaiko per žiemą. bet kur gaut tų normalių - dėjimui. šituos tai suvalgysim, nedaug užraugiau, ale reikės dar daryti. vėlaiu biški.Mat pirma syki raugium, nelabai žinau druskos proporcijų, pabijojau ,kad neskaniai gausis, tai daug nedėjau
nusipirkau turguj mašą kopūstų užraugiau. Bet sulčių primušt nepavyko. Skaitinėjau temą ir matau reiks vandens dapilti. užraugiau tai vakat jau, galvojau gal dar atsiras vandens,, nes diedas tai gerai sumušė, šlapi..
nusprendėm kad nusipirkau baltarusiškus kopūstus, tuos kur mama augindavo laikymui. dėjimui būdavo minkštesnės galvos, jos nesilaiko per žiemą. bet kur gaut tų normalių - dėjimui. šituos tai suvalgysim, nedaug užraugiau, ale reikės dar daryti. vėlaiu biški.Mat pirma syki raugium, nelabai žinau druskos proporcijų, pabijojau ,kad neskaniai gausis, tai daug nedėjau
QUOTE(Asese @ 2009 10 31, 21:20)
Mūsų kaimynai raugia pardavimui : pila karštą vandenį ir jie trečią dieną jau būna įrūgę pardavimui. Dėl to ir to skysčio daug.... Bet man atrodo , kad jie nėra tokie tikri, su tiek vitaminų, kaip įraugti tradiciškai
persudziau raugintus kopustus,gal kas zinot kaip istaisyt padeti!!!!!!
QUOTE(fenia @ 2009 11 10, 19:57)
persudziau raugintus kopustus,gal kas zinot kaip istaisyt padeti!!!!!!
Fenia,man taip nera nutikę,bet pabandysiu,padėti,gal reikia dadėti morkų,juk jos saldžios gal kiek sumažins,ta druskytę.
Antras varijantas,gal reikia įdėt cielų obuolių,gal jie surtauks sūrumą,o,paskui,gal jeigu jie sūrūs paprasčiausiai išmesti.
Na,gal pasirinksi kurį varijantą.
QUOTE(regna @ 2009 11 10, 21:59)
Fenia,man taip nera nutikę,bet pabandysiu,padėti,gal reikia dadėti morkų,juk jos saldžios gal kiek sumažins,ta druskytę.
Antras varijantas,gal reikia įdėt cielų obuolių,gal jie surtauks sūrumą,o,paskui,gal jeigu jie sūrūs paprasčiausiai išmesti.
Na,gal pasirinksi kurį varijantą.
Antras varijantas,gal reikia įdėt cielų obuolių,gal jie surtauks sūrumą,o,paskui,gal jeigu jie sūrūs paprasčiausiai išmesti.
Na,gal pasirinksi kurį varijantą.
aciu,pabandysiu
As irgi praeita sestadieni uzsiraugiau kopustukus.Tai siandien jau isnese vyriskis i rusi.Sultytes tai labai skanios po kokios savaiteles paragausim.
As ir uzsiraugiau kopustu ir kaip skaniai gavosi, pirma kart dariau bet gerai pavyko