Noriu paklasti, ar reikia dėti parai į šaldytuvą ar laikyti kambario temperaturoje? Ar maišant šias salotas juos reikia, taip išmaigyti, paminkinti su kočelu, kaip gaminant kitas kopustų salotas, ar tik sumaišyti?
Ar ne per mažai 0,3l acto? Ar acto rugštis tinka? ar butinai reikalingas stalo actas?
Kiek lauro lapeliu ir pipirų dėti, tarkim gaminant pusė dozės?
Nezinau kaip i siuos klausimus atsakytu recepto autore,bet as salotas laikiau visa para saldytuve .Kocelais nemaigiau ,paprasatai ismaisiau gerai saukstu .
Lauro lapelius as deciau 4vnt.ir puse saukstelio pipiru
Acta naudojau tik stalo
Nezinau kaip i siuos klausimus atsakytu recepto autore,bet as salotas laikiau visa para saldytuve .Kocelais nemaigiau ,paprasatai ismaisiau gerai saukstu .
Lauro lapelius as deciau 4vnt.ir puse saukstelio pipiru
Acta naudojau tik stalo
Radau neblogu receptuku kopustu marinavimui, pati ieskau tai mamytes ir jums pasiulysiu gal sudomins Marinuoti kopūstai
Šitaip marinuoti skanūs ne tik baltagūžiai, bet ir raudongūžiai, žiediniai, Briuselio kopūstai, brokoliai.
Gūžes išskirstykite į žiedynus arba smulkiai supjaustykite, 1-2 minutes palaikykite verdančiame vandenyje, nupilkite vandenį ir sudėkite į stiklainius, į kiekvieną įdėdami juodųjų pipirų žirnelių ir gvazdikėlių (po 4-5), po 2-3 g cinamono ir kmynų.
Pasigaminkite užpilą: užvirinkite vandenį (1 l vandens 150 g cukraus ir 50 g druskos), nuimkite jį nuo ugnies ir įpilkite 200 g acto (9 proc.), išpilstykite jį į stiklainius su kopūstais ir sterilizuokite karštame vandenyje (85-90o C). Vieno litro stiklainius sterilizuokite 15 min., 0,5 l 3-5 min., po to užsukite.
Vieno litro stiklainiui vidutiniškai reikės 250 g užpilo.
Delikatesiniai kopūstai
Į 5 litrų stiklainio arba statinaitės dugną suberkite 3-5 cm pjaustytų kopūstų sluoksnį, užbarstykite jį šiaudeliais supjaustytais saldžiaisiais pipirais, uždenkite antaninių obuolių skiltelėmis, vėl dėkite sluoksnį kopūstų, ant jų šiaudeliais supjaustytų morkų, susmulkintų petražolių, krapų, česnako skiltelių. Ir toliau kopūstus sluoksniuokite tokia pačia tvarka. Baigę sluoksniuoti, viršų uždenkite kopūstų lapais, gerai suspauskite ir užpilkite verdančiu sūrymu: 1 l vandens reikės 4 šaukštelių druskos ir prieskonių kalendros, estragono, pastarnokų, juodųjų pipirų žirnelių ir t.t.
Paslėkite taip, kad sūrymas apsemtų kopūstus 1 centimetru.
Po trijų dienų delikatesiniai kopūstai bus gatavi.
Aštrūs marinuoti kopūstai
1 kg kopūstų, 1 nedidelis burokėlis, ½ stiklinės acto, druskos ir aštrių raudonųjų pipirų pagal skonį.
Kopūstus supjaustykite stambiai, burokėlius plonais šiaudeliais. Viską išmaišykite, pasūdykite, įdėkite kelis griežinėlius raudonojo aštriojo pipiro ir dėkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu su actu taip, kad vanduo vos uždengtų kopūstus. Laikomi šiltoje patalpoje kopūstai bus gatavi jau po trijų dienų.
Rauginti kopūstai su krienais
Kilogramui kopūstų reikės 100 g krienų.
Kopūstus smulkiai supjaustykite, krienus stambiai sutarkuokite. Pagal skonį įdėkite susmulkintų krapų. Viską gerai išmaišykite, pasūdykite ir vis pamušdami sudėkite į puodą ir pastatykite vėsioje vietoje. Kopūstais galėsite gardžiuotis jau po trijų dienų.
Rauginti kopūstai su česnakais ir krienais
Kibirui reikės 8 kg baltagūžių kopūstų, 100 g česnako, 100 g krienų, 50-100 g petražolių, 300 g raudonųjų burokėlių. Aštraus maisto mėgėjai gali įdėti 3-4 ankštis raudonųjų pipirų.
Išvirkite sūrymą: 4 litrams vandens reikės 200 g stambios druskos ir 200 g cukraus. Vandenį truputį atvėsinkite ir dar šiltą užpilkite ant kopūstų. Uždenkite dangčiu ir paslėkite. Dvi paras palaikę kambario temperatūroje, pastatykite į vėsią vietą. Po 5-7 dienų kopūstų galima skanauti.
Kopūstai su burokėliais ir česnakais
2 kg kopūsto gūžė, 2 morkos, 1 vidutinio dydžio burokėlis, 1 česnako galvutė.
Marinatui: 1 l vandens, stiklinė cukraus, 2 šaukštai druskos, stiklinė aliejaus, 2 lauro lapeliai, 5 juodųjų pipirų žirneliai ir mažas gabalėlis čili pipiro. Kai marinatas užvirs, nuimkite nuo ugnies ir įpilkite 150 g acto.
Kopūstą supjaustykite maždaug 3x3 cm dydžio kvadratėliais. Šiaudeliais supjaustykite morkas ir burokėlius, sukapokite česnaką. Viską sumaišykite ir sudėkite į penkių litrų puodą.
Kopūstus užpilkite karštu marinatu, uždenkite lėkšte, truputį paslėkite, kad išsiskirtų skysčio. Palikite parai kambario temperatūroje, po to sudėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Aštrūs kopūstai su burokėliais
3-4 vidutinio dydžio kopūstai, 1 čili pipiras, 15 česnako skiltelių, 3 vidutinio dydžio burokėliai, 2 morkos.
Kopūsto gūžę supjaustykite į keturias dalis. Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Į 5 litrų puodo dugną dėkite pusę čili pipiro, po to sluoksniais morkas, burokėlius, česnaką, kopūstus ir taip iki viršaus. Ant viršaus uždėkite antrą pusę čili pipiro ir užbarstykite saują druskos. Viską užpilkite šaltu virintu vandeniu. Indą su kopūstais laikykite 3-4 dienas šiltoje vietoje ir dar tiek pat šaltai.
Rauginti kopūstai su saldžiaisiais pipirais
10 kg kopūstų, 3 kg morkų, 2 kg saldžiųjų pipirų, 250 g druskos, 10 g cukraus, ryšelis petražolių, 15 g lauro lapelių, juodųjų pipirų žirnelių.
Viršutinius kopūsto lapus nuimkite, gūžę perpjaukite per pusę ir išpjaukite kopūstkotį, tuomet peiliu arba specialia smulkintuve supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite (burokine trintuve) arba supjaustykite morkas. Saldžiuosius pipirus supjaustykite šiaudeliais ir susmulkinkite petražoles. Supjaustytus kopūstus dėkite į indą sluoksniuodami tokia tvarka: kopūstai, saldieji pipirai, morkos, truputį druskos ir cukraus, truputis lauro lapų ir juodųjų pipirų žirnelių, vėl sluoksnis kopūstų ir t. t. Kiekvieną kopūstų sluoksnį sugrūskite mediniu grūstuvėliu. Kai kopūstai įrūgs, galite sudėti į stiklainius ir pastatyti šaltai.
Sveikutes, gal kuri raugiat kopustus vasara? Kazkada skaiciau, kad galima su duonos gira raugti, tik nzn kaip Zinau, kad cukraus nereikia, nes gleiviu atsiranda. Pasidalinkit receptais kaip tai darote. Aciukas
Kai parsinešusi iš bendradarbės marinuotų kopūstų receptuką, jį išbandžiau, senamadis vyras iš kart pasakė, viskas, daugiau jokių raugintų, tik šitokius darom. Tai ir darom, suvalgom, kitą normą gaminam. Pabandykit, tikrai superiniai kopūstėliai, balti, traškūs, kieti.
3kg pjaustytų kopūstų (darėm ne su šviežiais);
1,5 l verdančio vandens (pyliau žymiai mažiau);
1 st acto;
1 st cukraus;
0,5 st aliejaus;
1 morka /kg kopūstų (dėjau 2 vidut dydžio);
2 v.š. druskos
Viską, išskyrus vandenį sumaišyti, užpilti verdančiu vandeniu. Jei darai vakare, palikti per naktį stovėti uždengtą ant stalo. Ryte, truputį nuspaudus sunką sudėti į stiklainius, ir šaldytuvan arba iš kart pilvan Kas valgė, iš kart rašėsi receptėlį
kopustu salotos su cesnaku
3 nedideles galvos kopustu
morku kelios
1-2 galvutes cesnako
marinatas
1 litras vandens
1 stikline aliejaus
2 arbat,saukstel.citrinos rugsties(arba stikl.acto)
1 stikline cukraus
3 valg.saukstai druskos
uzvirti ir verdanciu uzpilti ,,,,, galima valgyti is kart o saldytuve stovi ilgai galima po to virti ir sriuba
rekomenduoju daryti su citrinos rugstim salotos daug skanesnes(visur ,ne tik siose salotose)
Aš darau panašiai. Tik supjaustytus kopūstus užpilu karštu vandeniu, palaikau per naktį, o ryte sudedu į stiklainius (tik nereikia labai sukimšti) ir užpilu marinatu. Į marinatą dar dedu kmynų, man taip skaniau. Valgom prie mėsos arba dedu į troškinį ar spagečius- daug greičiau. Ir laikau ne šaldytuve, o tamsiam kambarėlį, kaip ir kitas marinuotas gėrybes
Aš vat šiuos kopūstus labai įsimylėjau, man jie patys skaniausi. Dariau daugybę kartų (su baltagūžiais), labai geros marinato proporcijos. Ačiū autorei už superinį receptą . Siūlau išbandyti, jums tikrai patiks .
QUOTE(Glacee @ 2006 11 19, 19:07)
Vaišinsiu šiandien kopūstais Niekaip man neišeina normaliai raugintų pasidaryti - tai kopūstų nenusiperku, tai diena netinkanti tai lako nėra ))) Tad ant greičio šitokius kopūstus darau
Marinuoti kopūstai Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais
Baltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde ,bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopūstus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Supjaustytus kopūstus dėti į indą sluoksniais: kopūstai - morkos - truputi pabarstyti druska - kopūstai - morkos - Kopūstų sluoksnis turi būti nedidesnis nei 3 cm. Padėjus kiekvieną sluoksnį kopūstų reikia su medine piestele sutrombuoti. Dar galima dėti paskaninimui obuolių, spanguolių, kmynų. Kopūstai turi būti apsemti savo sultimis. Kopūstai rūgsta kambario temperatūroje (18 -22 laipsniai). Kai pradeda rūgti reikia porą kartų per dieną pagaliuku inde kopūstus subadyti (besti pagalį iki dugno), kad galėtų išeiti oras, jei renkasi pūtos - jas nugriebti. Kai kopūstai jau gerai įrūgsta tuomet išnešami į vėsią patalpą ir laikomi šaltai.
Visiškai taip ir aš darau kaip [COLOR=purple]Greta77, tik as kazkaip ragauju ir tikslios normos niekada nežinau , man tiesiog turi būti skanu, kai atsiranda sunka paragauju ja ir jei viskas gerai dedu į puodą . jau visai greitai darysiu ir aš, tik laukiu dar mėnuliuko