rašykit ,rašykit moterytės pasidalinkit savokonservavimo patirtimi
Gal as cia nelabai i tema,bet labai noreciau uzsikoncervuot kalafijoru.Vienu arba su paprika.Gal turit kas gera receptuka?
gal toks patiks
5kg kopustu,
1kgmorku,
1kg svogunu,
1kgpaprikos,
0,5lacto,
0,5aliejaus,
3saukstai druskos,
6saukstai cukraus
kopusta sutarkuoti,kitas darzoves smulkiai supjaustyti,supilti acta,alieju,druska,cukru viska ismaisyti ir palaikyti pusantros paros vesioje vietoje.po to sudeti i stiklainius ir uzsukti.
labiau tinka greitesniam valgymui
5kg kopustu,
1kgmorku,
1kg svogunu,
1kgpaprikos,
0,5lacto,
0,5aliejaus,
3saukstai druskos,
6saukstai cukraus
kopusta sutarkuoti,kitas darzoves smulkiai supjaustyti,supilti acta,alieju,druska,cukru viska ismaisyti ir palaikyti pusantros paros vesioje vietoje.po to sudeti i stiklainius ir uzsukti.
labiau tinka greitesniam valgymui
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 02, 14:37)
Pabandykit tokį receptą,gaunasi saldžiarūgščiai kopūstai;
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
Galvoju rytoj šitą daryt, noriu dar paklaust čia acto ir 0,5 litro
QUOTE(VilmKa @ 2007 08 13, 19:32)
Galvoju rytoj šitą daryt, noriu dar paklaust čia acto ir 0,5 litro
Papildyta:
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 14, 08:25)
Taip, 0,5 litro :4u:Ragaukit,galima biškį ir mažiau
QUOTE(daiva.k @ 2007 08 02, 14:26)
gal kas turi receptėlį kopūstų marinuotų sudaržovėm[morkom,svogūnais,agurkais],būčiau dėkinga
Praeitais metais ir as buvau uzvedus panase temele apie kopustus .
Gali pasisaityti stai cia;
http://www.supermama...?...=104467&hl=
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 18:24)
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis .
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Labai skani si marinuota kopustu misrainyte
Siulau ir kitom isbandyti
Siūlau pabandyti tokią kopūstų mišrainę.Rodos niekas nerašė jos recepto Tiesa,ji labiau tinka greitam vartojimui
5kg kopūstų 300g cukraus
1kg morkų 2kupini šaukštai druskos
1kg svogūnų 0,5 l acto(9%)
1kg paprikos 0,5 l aliejaus (aš pilu mažiau)
Daržoves susmulkint,sumaišyti su prieskoniais,paviršių sulyginti,uždengti lėkšte,paslėgti,kad sultys vienodai pasiskirstytų,palaikyti 12 val šaltai ir krėsti į stiklainius.Laikyti šaldytuve
5kg kopūstų 300g cukraus
1kg morkų 2kupini šaukštai druskos
1kg svogūnų 0,5 l acto(9%)
1kg paprikos 0,5 l aliejaus (aš pilu mažiau)
Daržoves susmulkint,sumaišyti su prieskoniais,paviršių sulyginti,uždengti lėkšte,paslėgti,kad sultys vienodai pasiskirstytų,palaikyti 12 val šaltai ir krėsti į stiklainius.Laikyti šaldytuve
normu nezinau, as dedu is akies
Taigi reikes:
kopustu, morku, spanguoliu, kmynu, druskos cukraus.
kopustus suceskavot, morkas sutarkuot. I indo apacia(as darau i dideli kibira) isdelioti kopustu lapus didelius, kad uzkloti dugna..tada dedi kopustus, morkas, kmynu saujike, spanguoliu saujike, beri druskos, cukraus..tada paemus kocela nemaza(tiks ir kokio sampo butelis ) ir trini, minkai ar kaip cia pavadinti tada vel taip pat darai:kopustai, morkos, kmynai, ir.t t..zodziu taip sluoksniuoji, kol viska sudedi...galiausiai uzspaudi mediniu dangciu ir ant jos uzdedi koki sunku daikta pvz plyta savaite laiko laikai kambario temp, kiekviena diena pabadant kopustus kad iseitu oras susikaupes o tada gali nesti i balkona ar dar kur
sy recepta radau kazkada zurnale, bet ten nebuvo irgi kiekiu surasytu..man tai labai skaniai gavosi reiks siemet vel darytis
Taigi reikes:
kopustu, morku, spanguoliu, kmynu, druskos cukraus.
kopustus suceskavot, morkas sutarkuot. I indo apacia(as darau i dideli kibira) isdelioti kopustu lapus didelius, kad uzkloti dugna..tada dedi kopustus, morkas, kmynu saujike, spanguoliu saujike, beri druskos, cukraus..tada paemus kocela nemaza(tiks ir kokio sampo butelis ) ir trini, minkai ar kaip cia pavadinti tada vel taip pat darai:kopustai, morkos, kmynai, ir.t t..zodziu taip sluoksniuoji, kol viska sudedi...galiausiai uzspaudi mediniu dangciu ir ant jos uzdedi koki sunku daikta pvz plyta savaite laiko laikai kambario temp, kiekviena diena pabadant kopustus kad iseitu oras susikaupes o tada gali nesti i balkona ar dar kur
sy recepta radau kazkada zurnale, bet ten nebuvo irgi kiekiu surasytu..man tai labai skaniai gavosi reiks siemet vel darytis
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 18:24)
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis .
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Noriu paklasti, ar reikia dėti parai į šaldytuvą ar laikyti kambario temperaturoje? Ar maišant šias salotas juos reikia, taip išmaigyti, paminkinti su kočelu, kaip gaminant kitas kopustų salotas, ar tik sumaišyti?
Ar ne per mažai 0,3l acto? Ar acto rugštis tinka? ar butinai reikalingas stalo actas?
Kiek lauro lapeliu ir pipirų dėti, tarkim gaminant pusė dozės?