As tai namuose kasmet darau tokia misraine:
Reikia: KOPUSTU,MORKU,SVOGUNU,POMIDORU PADAZO,PIPIRU MALTŲ, LAURO LAPŲ,ACTO,ALIEJAUS.
Kopustus supjaustyti smulkiai,sudeti i puoda,iilti vandens ir uzkaisti.Virti,kol suminkstes.
Morkas isvirti,nulupti ir sutarkuoti(stambia tarka).Svogunus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
I keptuve ipilti aliejaus ir apkepinti tarkuotas morkas, po to sudeti svogunus ir viska apkepinti.
Nupilti vandeni(likusi) nuo kopustu.Tada i kopustus supilti kepintas morkas su svogunais, sudeti pomidoru padaza,prieskonius,ipilti acto(pagal skoni) ir viska kaitinti nuolat pamaisant ant vidutinesugnies koki 20-30 min. Po to nukaisti,sukrėsti i stiklainius ir uzsukti. Skanaus!
1kg kopūstų. Marinatui: 600ml vandens, 4-5pipirai, 200ml acto, 200ml cukraus, lauro lapų, pusė galvutės svogūno, žiupsnelis kmynų, šaukštas druskos.
Supjaustyti kopūstus, aptrinti su druska, sudėti į stiklainius ir užpilti šaltu marinatu. Sustatyti stiklainius i puoda su vandeniu ir kaityti 90laipsniu temp. 10 min. SKANAUS
Supjaustyti kopūstus, aptrinti su druska, sudėti į stiklainius ir užpilti šaltu marinatu. Sustatyti stiklainius i puoda su vandeniu ir kaityti 90laipsniu temp. 10 min. SKANAUS
Dar galiu pasiūlyti mišrainę greitam vartojimui.
Reikės:
kopustas,
morka,
svogūnas,
paprika,
cukrus,
druska,
rūgštelė arba actas.
Kopūstus, papriką, svogūną supjaustom, morkas sutarkuojam, dedam cukrų druską ir rūgštelę turi gautis toks saldžiarūgštis skonis. Viską maišom rankom ir paliekam per naktį. Tada sudedam į stiklainius. Laikyti šaldytuve.
Skanaus
Reikės:
kopustas,
morka,
svogūnas,
paprika,
cukrus,
druska,
rūgštelė arba actas.
Kopūstus, papriką, svogūną supjaustom, morkas sutarkuojam, dedam cukrų druską ir rūgštelę turi gautis toks saldžiarūgštis skonis. Viską maišom rankom ir paliekam per naktį. Tada sudedam į stiklainius. Laikyti šaldytuve.
Skanaus
Kai parsinešusi iš bendradarbės marinuotų kopūstų receptuką, jį išbandžiau, senamadis vyras iš kart pasakė, viskas, daugiau jokių raugintų, tik šitokius darom. Tai ir darom, suvalgom, kitą normą gaminam. Pabandykit, tikrai superiniai kopūstėliai, balti, traškūs, kieti.
3kg pjaustytų kopūstų (darėm ne su šviežiais);
1,5 l verdančio vandens (pyliau žymiai mažiau);
1 st acto;
1 st cukraus;
0,5 st aliejaus;
1 morka /kg kopūstų (dėjau 2 vidut dydžio);
2 v.š. druskos
Viską, išskyrus vandenį sumaišyti, užpilti verdančiu vandeniu. Jei darai vakare, palikti per naktį stovėti uždengtą ant stalo. Ryte, truputį nuspaudus sunką sudėti į stiklainius, ir šaldytuvan arba iš kart pilvan Kas valgė, iš kart rašėsi receptėlį
3kg pjaustytų kopūstų (darėm ne su šviežiais);
1,5 l verdančio vandens (pyliau žymiai mažiau);
1 st acto;
1 st cukraus;
0,5 st aliejaus;
1 morka /kg kopūstų (dėjau 2 vidut dydžio);
2 v.š. druskos
Viską, išskyrus vandenį sumaišyti, užpilti verdančiu vandeniu. Jei darai vakare, palikti per naktį stovėti uždengtą ant stalo. Ryte, truputį nuspaudus sunką sudėti į stiklainius, ir šaldytuvan arba iš kart pilvan Kas valgė, iš kart rašėsi receptėlį
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 18:24)
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis .
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
ačiū Ramunėl pabandysiu.
O paskui paieškosiu gerų kopūstų salotų recepto
3kg kopustu 1 kg svogunu 1kg morku 1stiklinė acto 1stikline aliejaus1 šaukštas cukraus 1 šaukštas druskos
aš svogūnų nededu tiek daug kokius 300g ir užtenka Skanu
aš svogūnų nededu tiek daug kokius 300g ir užtenka Skanu
gal kas turi receptėlį kopūstų marinuotų sudaržovėm[morkom,svogūnais,agurkais],būčiau dėkinga
QUOTE(daiva.k @ 2007 08 02, 14:26)
gal kas turi receptėlį kopūstų marinuotų sudaržovėm[morkom,svogūnais,agurkais],būčiau dėkinga
Pabandykit tokį receptą,gaunasi saldžiarūgščiai kopūstai;
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 02, 14:37)
Pabandykit tokį receptą,gaunasi saldžiarūgščiai kopūstai;
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
O sudėjus į stiklainį ar reikia sterelizuoti?
QUOTE(Alantė @ 2007 08 02, 21:48)
O sudėjus į stiklainį ar reikia sterelizuoti?
Ne,sudedu ir uždarau metaliniais dangteliais.Laikau šaldytuve.Sterelizuojant manau gautusi kopūstienė
visai įdomus
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 02, 14:37)
Pabandykit tokį receptą,gaunasi saldžiarūgščiai kopūstai;
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
5 kg. kopūstų
1 kg. svogūnų
1 kg. morkų
0,5 litr.aliejaus
pusė butelio acto
250 g.cukraus
5-6 šaukštai druskos
Viską supjaustyti,sumaišyti ir palikti 2-3 val.Dedame į stiklainius.
Dariau pagal šitą receptą,gaunasi