Sveikos,
noriu pasidalinti vienu receptuku,ir tuo paciu paklausti,gal,kuri esate ruose.
As,ji uztikau "darbstules'' zurnaliuke
Kaip tik galvoju ruosti
reikes:
kopustu,
krienu,
Marinato proporcijos:
a} 1l. vandens,
b}2 saukstai druskos,
c}1 1/2 v.s. cukraus,
d} 2. lauro lapai,
e} 5-8 vnt. pipiru grudeliu.
Kopusto guze nuvalykite ispjaukite kota,lapus isskirstykite ir 5 min. pavirkite sudytame vandenyje.
Tada jas supjaustykite 7 cm. plocio juostelemis.
Krienus sutarkuokite.
Ant kiekvienos juosteles kreskite po a.s. krienu ir suvyniokite.
Suktinukus sudekite i stiklainiuka ,uzpilkite karstu marinatu uzdenkite ir steralizuokite90C.temperaturoje-30- 40 min.
Galima valgyti konservus su virta kiauliena,ar kita kokia mesa.
Man patiko,pasidalinkite,jei ruosete.
Kai padarysiu as pasidalinsiu.
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 10 07, 19:44)
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
8 kg kopūstų
1 kg morkų
2 st. aliejaus
250 ml 9 % acto
0.5 l pomidorų padažo
1 st. cukraus
0.5 st. druskos
Stiklinė 200 ml.
Kopūstus supjaustyti šiaudeliais,o morkas sutarkuoti . Sudėti visus prieskonius ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir palikti per naktį šaltoje vietoje. Kitą dieną kopūstus sudėti į didelį puodą ir troškinti 45 min. Paragauti, jei trūksta prieskonių, pridėti. Ištroškintus kopūstus sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome iškaitintais dangteliais.
Šių kopūstų skonis labai panašus į troškintų,raugintų kopūstų.
Labai skanus kopustai,tinka kaip garnyras arba sriubai
8 kg kopūstų
1 kg morkų
2 st. aliejaus
250 ml 9 % acto
0.5 l pomidorų padažo
1 st. cukraus
0.5 st. druskos
Stiklinė 200 ml.
Kopūstus supjaustyti šiaudeliais,o morkas sutarkuoti . Sudėti visus prieskonius ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir palikti per naktį šaltoje vietoje. Kitą dieną kopūstus sudėti į didelį puodą ir troškinti 45 min. Paragauti, jei trūksta prieskonių, pridėti. Ištroškintus kopūstus sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome iškaitintais dangteliais.
Šių kopūstų skonis labai panašus į troškintų,raugintų kopūstų.
Labai skanus kopustai,tinka kaip garnyras arba sriubai
Tikrai labai skanu
Ačiū už receptą
patiko smagu mums jie patys einamiausi
mes irgi valgom su pomidoru padazu labai
http://jolantamuniuv...oru-padazu.html
nezinau bet sis receptas nete labai paplites ir labai malonu, kad yra kurianciu ir rasanciu, dekoju
http://jolantamuniuv...oru-padazu.html
nezinau bet sis receptas nete labai paplites ir labai malonu, kad yra kurianciu ir rasanciu, dekoju
Gal pravers
Kopūstų raugimas
10 kg kopūstų, 500 g morkų, 200500 g druskos, 100 g cukraus, 50 g kmynų.
Kopūstų gūžes, pašalinę nešvarius, pažeistus lapus, supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas sutarkuokite stambia trintuve. Sumaišykite, suberkite kmynus, druską, cukrų. Kopūstus sudėkite į rauginimo indą, suplūkite arba sutrinkite rankomis, kad atsirastų sulčių. Jei kopūstus raugiate didesnėje statinėje, ant dugno galima padėti sluoksnį kopūstų lapų, ant jų paruoštus kopūstus ir suplūkti. Kopūstų paviršių apdenkite švariais kopūstų lapais, ant jų uždėkite dvilinką marlę ir paslėkite (nuplautu ir iškaitintu akmeniu ar kitu sunkiu dezinfekuotu daiktu).
Paruoštus kopūstus 68 dienas laikykite 1720 laipsnių temperatūroje. Nugraibykite susidariusias putas. 23 kartus per dieną kopūstus iki pat indo dugno subadykite nuplikyta medine lazdele. Kai sultys nuskaidrės, dings kartus kopūstų prieskonis, intensyvus rūgimo procesas bus pasibaigęs. Tuomet kopūstus perneškite į vėsesnę (ne daugiau kaip 10 laipsnių) vietą.
Raugintus kopūstus laikykite 010 laipsnių temperatūroje. Paviršius visą laiką turi būti apsemtas. Jei skysčio per mažai, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu (1 l vandens 20 g druskos). Marlę, dangtį, akmenį ir indo sieneles dažnai plaukite, kad neįsiveistų pelėsis.
Namų sąlygomis įrūgusius kopūstus patogu laikyti stiklainiuose. Kopūstus suslėkite, užpilkite sūrymo ir uždarykite metaliniais dangteliais. Galima ir plastmasiniais, tik tuomet reikia kopūstų paviršių uždengti švarios marlės skiaute, o ant jos pridėti krienų drožlių, kad kopūstai nepelytų. Stiklainiai su raugintais kopūstais irgi turi būti laikomi šaltai. Stiklainiuose laikyti kopūstus patogu ir todėl, kad į juos galite pridėti įvairių priedų. Rauginant 10 kg kopūstų, galima dėti 100 g bruknių, 200 g spanguolių, 500 g rūgščių obuolių, 350380 g pastarnokų, 25 g krapų sėklų, 2 g laurų lapelių. Pasidarykite įvairesnių kopūstų: su kmynais, spanguolėmis, marinuotomis paprikomis, raugintais agurkais, paskanintų susmulkintais krapais ar krapų sėklomis ar kt.
Kopūstų raugimas
10 kg kopūstų, 500 g morkų, 200500 g druskos, 100 g cukraus, 50 g kmynų.
Kopūstų gūžes, pašalinę nešvarius, pažeistus lapus, supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas sutarkuokite stambia trintuve. Sumaišykite, suberkite kmynus, druską, cukrų. Kopūstus sudėkite į rauginimo indą, suplūkite arba sutrinkite rankomis, kad atsirastų sulčių. Jei kopūstus raugiate didesnėje statinėje, ant dugno galima padėti sluoksnį kopūstų lapų, ant jų paruoštus kopūstus ir suplūkti. Kopūstų paviršių apdenkite švariais kopūstų lapais, ant jų uždėkite dvilinką marlę ir paslėkite (nuplautu ir iškaitintu akmeniu ar kitu sunkiu dezinfekuotu daiktu).
Paruoštus kopūstus 68 dienas laikykite 1720 laipsnių temperatūroje. Nugraibykite susidariusias putas. 23 kartus per dieną kopūstus iki pat indo dugno subadykite nuplikyta medine lazdele. Kai sultys nuskaidrės, dings kartus kopūstų prieskonis, intensyvus rūgimo procesas bus pasibaigęs. Tuomet kopūstus perneškite į vėsesnę (ne daugiau kaip 10 laipsnių) vietą.
Raugintus kopūstus laikykite 010 laipsnių temperatūroje. Paviršius visą laiką turi būti apsemtas. Jei skysčio per mažai, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu (1 l vandens 20 g druskos). Marlę, dangtį, akmenį ir indo sieneles dažnai plaukite, kad neįsiveistų pelėsis.
Namų sąlygomis įrūgusius kopūstus patogu laikyti stiklainiuose. Kopūstus suslėkite, užpilkite sūrymo ir uždarykite metaliniais dangteliais. Galima ir plastmasiniais, tik tuomet reikia kopūstų paviršių uždengti švarios marlės skiaute, o ant jos pridėti krienų drožlių, kad kopūstai nepelytų. Stiklainiai su raugintais kopūstais irgi turi būti laikomi šaltai. Stiklainiuose laikyti kopūstus patogu ir todėl, kad į juos galite pridėti įvairių priedų. Rauginant 10 kg kopūstų, galima dėti 100 g bruknių, 200 g spanguolių, 500 g rūgščių obuolių, 350380 g pastarnokų, 25 g krapų sėklų, 2 g laurų lapelių. Pasidarykite įvairesnių kopūstų: su kmynais, spanguolėmis, marinuotomis paprikomis, raugintais agurkais, paskanintų susmulkintais krapais ar krapų sėklomis ar kt.
Tai jau kaip supratau galima raugt kopūstus? Neperšilta jau lauke, nes laikyt žadam balkone
merginos o per jauna galima raugt kopustus, ar jus kreipiate demesi i tai, zadu raugti nes per delcia laiko nebuvo
QUOTE(georgiana @ 2012 11 13, 09:40)
merginos o per jauna galima raugt kopustus, ar jus kreipiate demesi i tai, zadu raugti nes per delcia laiko nebuvo
Sako, kad galima, net nurodo, kad skaniausi būna 8- ą jaunaties dieną, bet jie būna minkšti! Per pilnatį negalima, o per delčią kieti ir traškūs...
Nors mano uošvis darantis visą gyvenimą juos kasmet, tai nežiūri jokio mėnulio, tik žiūri, kad moteris nesirgtų. Ir visada labai skaniai pas jį gaunas. O mano draugė tai irgi daro, kada gali ir netiki nei mėnuliais, nei tais moteriškais sirgimais, tiksliau netikėjo Nes kai pasidarė vieną kart sirdama, tai buvo kartūs tai dabar visiems pataria, kad tik nesirgt... O aš pirmus metus darysiu, tai nežinau, dabar sergu, o delčia bus tik gruodžio pradžioj, tai nežinau, nors uošvis sakė, kad galima ir gruodžio pradžioj raugt, tai bus matyt
Aciu sauluze super as irgi gruodi raugsiu turbut nors ilgam uzteks, nes pas mane bedos panasios
QUOTE(Saulužė @ 2012 11 13, 16:37)
Nors mano uošvis darantis visą gyvenimą juos kasmet, tai nežiūri jokio mėnulio, tik žiūri, kad moteris nesirgtų. Ir visada labai skaniai pas jį gaunas. O mano draugė tai irgi daro, kada gali ir netiki nei mėnuliais, nei tais moteriškais sirgimais, tiksliau netikėjo Nes kai pasidarė vieną kart sirdama, tai buvo kartūs tai dabar visiems pataria, kad tik nesirgt... O aš pirmus metus darysiu, tai nežinau, dabar sergu, o delčia bus tik gruodžio pradžioj, tai nežinau, nors uošvis sakė, kad galima ir gruodžio pradžioj raugt, tai bus matyt
Kopustus raugiame tik "ant seno" menulio, visa gyvenima taip dareme, visuomet buna traskus ir baltuteliai. Cia viskas priklauso tik nuo seimininkas meistriskumo ir meiles darbui, zinoma reiskia ir kopustu veisle, neduok dieve tarp velyvuju isimaisys kokia ankstyvoji galva - kopustai bus minksti ir tamsu O stai sirgimais as netikiu ir netikejau. Jeigu pas mane darzas apauges agurkais tai negi lauksiu savaite laiko kol jie i bombas pavirs Konservuoju ir nematau jokio skirtumo, tik visuomet derinu veisles ir viska atidziai dirbu. Sekmes visoms ir skaniu kopustu
QUOTE(georgiana @ 2012 11 13, 19:11)
Aciu sauluze super as irgi gruodi raugsiu turbut nors ilgam uzteks, nes pas mane bedos panasios
georgiana,
as,cia del kopustu uzsukau.
Ziuriu dauguma raso,kad galima per jaunati,bet as dristu teigti dabar viskas viskam galima.
As,prejusia ziema raugiau ne per delcia,daugiau niekada to nedarysiu ,o pasiliksiu prie senoliu
patarimu.
Kopustai buna minksti,ir ,neskanus,nors raugiau jau ne vienus metus.
Mano patarimas palauk delcios
Tai dabar ir yra delčia
Mūsų kopūstai jau pastatyti, skaniai įrūgę, netrukus nešim į balkoną. Kieti, traškūs.
Mūsų kopūstai jau pastatyti, skaniai įrūgę, netrukus nešim į balkoną. Kieti, traškūs.