Marinuoti kopūstai
3 kg kopūstų supjaustytų
4-6 morkos smulkiai tarkuotos
4-5 česnako skiltelės
Viską sumaišius, užplikyti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, paspausti ir palikti per naktį 12 val.
Kitą dieną vandenį nupilti, kopūstus dėti i marinatą, užkaitinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Marinatas:
1 l vandens
0,5-1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (kas mėgstat švelnesnius, pilkit pusę)
2-3 v.š. druskos.
Papildyta:
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
8 kg kopūstų
1 kg morkų
2 st. aliejaus
250 ml 9 % acto
0.5 l pomidorų padažo
1 st. cukraus
0.5 st. druskos
Stiklinė 200 ml.
Kopūstus supjaustyti šiaudeliais,o morkas sutarkuoti . Sudėti visus prieskonius ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir palikti per naktį šaltoje vietoje. Kitą dieną kopūstus sudėti į didelį puodą ir troškinti 45 min. Paragauti, jei trūksta prieskonių, pridėti. Ištroškintus kopūstus sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome iškaitintais dangteliais.
Šių kopūstų skonis labai panašus į troškintų,raugintų kopūstų.
Labai skanus kopustai,tinka kaip garnyras arba sriubai
Kur laikote saldytuve ziema ar rusyje, lbai norisi abejus ismeginti, tik rusys na po nmu toks nei siltas nei saltas, ziema buna vesoka, gal kokimae garaze reiketu laikyti kai atves orai stipriau, atsiprasau uz off topic cia tik mano pamastymai apie garaza