Svečiuose kažkada teko valgyti be galo skanią konservuotą kopūstų mišrainę,kuri ypatingai tinka prie rūkytų dešrelių . Gaila, kad šeimininkė pasitaikė itin didelė savo receptų saugotoja , niekaip receptėlio išpešti neišėjo . Galbūt Jūs galėtumėte pasidalinti savais receptais
Kaip tik šią savaitę doroju savo daržo kopūstus, tai pasidalinsiu patirtimi
Taigi:
1 kopūstas
4 morkos
česnako galvutė
marinatui:
1 litras virinto šilto vandens
1 stiklinė aliejaus
3 šaukštai cukraus
druskos pagal skonį
acto stiklinė
Supjaustyti kopūstą, sutarkuoti morką ir česnaką. Viską sumaišyti. Į vandenį supilti cukrų ir aliejų. Užpilti ant kopūstų ir gerai išminkyti. Įberti druskos. (beriu iš akies ir minkydama vis ragauju). Į gerai išminkytus kopūstus pilamas actas ir vėl viskas išmaišoma. Tada paliekama šiltai 2 paroms. O jau po to į stiklainius ir į šaldytuvą. Sudoroti reikia per 1, 5 mėnesio, nes po to apkarsta.
Taigi:
1 kopūstas
4 morkos
česnako galvutė
marinatui:
1 litras virinto šilto vandens
1 stiklinė aliejaus
3 šaukštai cukraus
druskos pagal skonį
acto stiklinė
Supjaustyti kopūstą, sutarkuoti morką ir česnaką. Viską sumaišyti. Į vandenį supilti cukrų ir aliejų. Užpilti ant kopūstų ir gerai išminkyti. Įberti druskos. (beriu iš akies ir minkydama vis ragauju). Į gerai išminkytus kopūstus pilamas actas ir vėl viskas išmaišoma. Tada paliekama šiltai 2 paroms. O jau po to į stiklainius ir į šaldytuvą. Sudoroti reikia per 1, 5 mėnesio, nes po to apkarsta.
Labai aciu uz receptuka .Pameginsiu pasigamint .Tik ten kur minejau valgiusi,tie kopusteliai buvo istroskinti ir po to uzkoncervuoti .Gal teko kad ir taip kopustus pasigaminti
Papildyta:
Kiek pamenu ten buvo deta;kopustas,morkos,svogunai,druska,jautes siek tiek cukrus bei actas.Blyn,idomu kokiais kiekiais reik visko deti .
Papildyta:
Kiek pamenu ten buvo deta;kopustas,morkos,svogunai,druska,jautes siek tiek cukrus bei actas.Blyn,idomu kokiais kiekiais reik visko deti .
QUOTE(Skaiste.c @ 2006 08 02, 20:05)
Svečiuose kažkada teko valgyti be galo skanią konservuotą kopūstų mišrainę,kuri ypatingai tinka prie rūkytų dešrelių . Gaila, kad šeimininkė pasitaikė itin didelė savo receptų saugotoja , niekaip receptėlio išpešti neišėjo . Galbūt Jūs galėtumėte pasidalinti savais receptais
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis .
Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
Supjaustyti kopūstą, sutarkuoti morką ir česnaką. Viską sumaišyti. Į vandenį supilti cukrų ir aliejų. Užpilti ant kopūstų ir gerai išminkyti. Įberti druskos. (beriu iš akies ir minkydama vis ragauju). Į gerai išminkytus kopūstus pilamas actas ir vėl viskas išmaišoma. Tada paliekama šiltai 2 paroms. O jau po to į stiklainius ir į šaldytuvą. Sudoroti reikia per 1, 5 mėnesio, nes po to apkarsta.
[/quote]
O sakykit tas dvi dienas laikant šiltai reikia kopūstus paslėgti ar ne ?
[/quote]
O sakykit tas dvi dienas laikant šiltai reikia kopūstus paslėgti ar ne ?
Ramune,tu angelas .Labai aciūūūūūūūūūū!!
Papildyta:
Beja,ten svogunas tikrai nesideda?
Papildyta:
Beja,ten svogunas tikrai nesideda?
QUOTE(Skaiste.c @ 2006 08 04, 11:15)
Ramune,tu angelas .Labai aciūūūūūūūūūū!!
Papildyta:
Beja,ten svogunas tikrai nesideda?
Papildyta:
Beja,ten svogunas tikrai nesideda?
Na ir pasikėliau,nerealiai
Ne ,šioje kur darau aš tikrai nesideda,tačiau niekas nedraudžia eksperimentuoti ,tik gal ant mažesnio kiekio
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
[/quote]
Sveikutes.Man sis receptukas patraukliai atrode ir as jau padariau ,dabar pastaciau parai, tik pagalvojau gal vasariniai kopustai netinka
O man labai skanu gruziniškai rauginti kopūstai:
5kg kopūstų,
5l vandens,
120g druskos,
200g cukraus,
vandenį su cukrum ir druska užvirinu,ir po poros minučių užpilu ant paruoštų kopūstų(supjaustytų),išmaišau.Kai visiškai atšąla,sudedu priedus:morkas,kmynus,spanguoles,antaninius obuolius.Tris dienas reikia laikyti šiltai,vis pamaišant.Per tą laiką kopūstai įrūgsta.Tada dedu į šaltą rūsį ir palaikau dar 3 dienas.O jau tada galima dėti į stiklainius.Aš laikau nedidelėje bačkutėje,tik ant viršaus uždedu vynuogių lapų.Vynuogių lapai apsaugo nuo pelėsių.
5kg kopūstų,
5l vandens,
120g druskos,
200g cukraus,
vandenį su cukrum ir druska užvirinu,ir po poros minučių užpilu ant paruoštų kopūstų(supjaustytų),išmaišau.Kai visiškai atšąla,sudedu priedus:morkas,kmynus,spanguoles,antaninius obuolius.Tris dienas reikia laikyti šiltai,vis pamaišant.Per tą laiką kopūstai įrūgsta.Tada dedu į šaltą rūsį ir palaikau dar 3 dienas.O jau tada galima dėti į stiklainius.Aš laikau nedidelėje bačkutėje,tik ant viršaus uždedu vynuogių lapų.Vynuogių lapai apsaugo nuo pelėsių.
[quote=ssilva,2006 08 09, 14:24]
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
[/quote]
Sveikutes.Man sis receptukas patraukliai atrode ir as jau padariau ,dabar pastaciau parai, tik pagalvojau gal vasariniai kopustai netinka
[/quote]
Tinka ,aplamai į mišraines labiau tinka vasariniai kopūstai nes jie minkštesni
[COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS
[/quote]
Sveikutes.Man sis receptukas patraukliai atrode ir as jau padariau ,dabar pastaciau parai, tik pagalvojau gal vasariniai kopustai netinka
[/quote]
Tinka ,aplamai į mišraines labiau tinka vasariniai kopūstai nes jie minkštesni
gal kas zino kaip pasigaminti salotu is zaliu kopustu,greitam naudojimui? Buna,tokie rugsteleje,gal su actu ar citrinos rugstele
[quote=*ramunė*,2006 08 20, 23:00]
Sveikutes.Man sis receptukas patraukliai atrode ir as jau padariau ,dabar pastaciau parai, tik pagalvojau gal vasariniai kopustai netinka
[/quote]
Tinka ,aplamai į mišraines labiau tinka vasariniai kopūstai nes jie minkštesni
[/quote]
pabandysiu
Sveikutes.Man sis receptukas patraukliai atrode ir as jau padariau ,dabar pastaciau parai, tik pagalvojau gal vasariniai kopustai netinka
[/quote]
Tinka ,aplamai į mišraines labiau tinka vasariniai kopūstai nes jie minkštesni
[/quote]
pabandysiu