QUOTE(Dieter @ 2011 10 27, 13:16)
Maljorkoj buvau nuo spalio 12 iki 21 dienos. Oras visas dienas buvo super, net ne šilta, bet man karšta, nuo +25'C iki +33'C. Manau kad tikrai labai pasisekė. Tik prieš paskutinę dieną lijo ir buvo apsiniaukę, o paskutinę niaukėsi.
Bet šiaip, man asmeniškai nepatiko.
Mes buvom spalio 19-26, bet nei karto lietaus dienos metu negavome, tik 20d. diena buvo tokia daugiau vėjuota ir apsiniaukus, bet taip ir nelijo
kodėl Jums nepatiko?
Trumpai papasakosiu savo įspūdžius, gal kam bus naudinga ateityje
taigi, važiavome, kaip jau ir minėjau spalio gale, tai oro aš tikėjausi tikrai prasto: lietaus ir tornadų, nes spalis pats lietingiausias mėnuo Maljorkoje. Bet oras pranoko lūkesčius: nei vieną dieną taip ir negavome lietaus (palijo ik porą naktų), praktiškai visas dienas buvo galima gulėti pleže ir maudytis (oras nors ir nebuvo karštas - dienomis čiut virš 20, bet vanduo tikrai dar šiltas, su mūsų Baltija, kuri net vasaros viduryje gelia kojas, nėra net ką lyginti). Pati sala yra labai turistinė (viską stengiamasi pritaikyti anglų ir vokiečių turistų poreikiams), todėl ispaniškos dvasios mes ieškojome mažesniuose miesteliuose - kadangi buvo pati sezono pabaiga (daugelyje kurortu tiesiog dienom užsidarydavo vis nauji barai, surenkinėjami paplūdimiuose gultai ir pan.) tai mažuose miestukuose, uostuose turistų buvo labai mažai, kas mus tikrai džiugino
Mes patys buvome apsistoję Magalufe, kuris visiškai nepatiko (visa laimė, kad turėjome automobilį ir galėjome keliauti), bet jau prieš važiuodami žinojom, kad taip bus (tiesiog ši kelionė buvo ekonominė, rinkomės pigiausią mums priimtiną viešbutį). Kažkaip prieš kelionę dar tikėjausi, kad bent į kokį normalų klubą išeis nueit pasilinksmint, bet tie barai visiškai netraukė - popsinė muzika ir girti anglai maukiantis alų
Apvažiavome nemažą salos dalį, pamatėme gana daug miestelių, uostų, bet labiausiai patiko Portals Nous ir Sant Vincenc. Pirmasis yra vos keli km nuo Magalufo, bet kontrastas labai didelis - uostas pulsuoja prabanga (pradedant gražiausiomis jachtomis, restoranais viešbučiais, baigiant pačiais turistais - pasitempusiais ir stilingai apsirengusiais), vėliau paskaitėme, kad šį kurortą mėgsta įžimybės, karališkoji Ispanijos šeima, pamėgom ir mes
Tuo tarpu Sant Vincenc įsikūręs labai gražioje vietoje - nedidelis, kalnuotas, labai jaukus. Iš didesnių kurortų buvome ir lietuvių pamėgtoje Alcudijoje, bei Cala d'Or, pirmasis didelio įspūdžio nepaliko, o vat Cala d'or pati rinkčiausi poilsiui ir kitiems rekomenduočiau, jei norima suderinti linksmybes ir jaukumą
Iš pagrindinių lankytinų objektų aplankėme du - Sa Calobra tarpeklį ir Formentor švyturį, šiauriausią salos tašką. Abu tikrai verta pamatytį (vien ko vertas važiavimas serpantinais), bet man įspūdingesni vaizdai buvo Formentor - uolos ir jūra atrodė įspūdingai leidžiantis saulei
ir nors tų kalnų ir uolų jau esame matę kitose savo kelionėse, bet čia buvo kažkas tokio
Apibendrinant galiu sakyt, kad mums sala patiko, nors antrą kartą, nežinau dar, ar norėčiau grįžti. Prieš porą menesių buvome Rodo saloje, tai iš jos grįžome visiškoje euforijoje, o vat po šitos kelionės - gražu ir tiek
Džiaugiuosi, kad važiavome ne sezono metu - sutaupėme tikrai nemažai, gavome gero oro dozę, mažiau turistų, daugiau vietinių gyventojų pamatėme.