Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

Apklausa: Ar esate patenkinti kelione į Maljorką? (294 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(linole @ 2011 09 28, 19:16)
Lieka tik tiketis, kad ten, kaip ir Lietuvoje, sis ruduo yra siltesnis.

drinks_cheers.gif kiek teko domėtis pavasaris ir vasaros pradžia ten buvo gana lietinga ir "prasta", tai gal ruduo bus gražus rolleyes.gif Labiausiai bijau tornadų, liūčių, o kad truputį vėsiau bus ne bėda smile.gif
Atsakyti
labukas
mes planuojam varyti i Maljorka pirma Lapkricio savaite. va galvoju ar nebus ten salta ax.gif nes taip noretusi saulutes gauti,o anksciau niekaip neiseina isvaziuoti, o ir kitu metu jau nesinori laukti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(reduxe @ 2011 09 29, 14:10)
labukas
mes planuojam varyti i Maljorka pirma Lapkricio savaite. va galvoju ar nebus ten salta ax.gif nes taip noretusi saulutes gauti,o anksciau niekaip neiseina isvaziuoti, o ir kitu metu jau nesinori laukti blush2.gif

O Jūs norite saulutės, kad pasideginti, ar tiesiog šiaip gražių rudeniškų orų? nes, jei pasidegint, tai tada rinkčiausi Kanarus, ne Maljorką. ax.gif

Mes tai niekaip nenusprendžiam, ką su automobiliu daryt: ar imt visam laikui, ar tik kelioms dienoms. MB linkęs visai savaitei, o aš bijau, kad kils su parkavimu problemų, nes viešbutyje nėra galimybės laikyti auto unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Girl_not4_you: 30 rugsėjo 2011 - 13:19
QUOTE(Mintare @ 2011 10 07, 09:44)
kaip nervina gismeteo  verysad.gif  viena diena rodo kad bus giedra, kita, kad lietus.. sian isijungiu, rodo lietu  doh.gif

Kelioms dienoms į priekį...
Orai - Maljorka
Atsakyti
QUOTE(aureelka @ 2011 09 22, 08:56)
na aisku silciau nei pas mus tokiu pat metu:)

sveiki, mes buvo sausi pries du metus, visoj europoj buvo begalo salta, net lektuvai daugkur neskrido, mallorkoj, buvo gal silta su megztinukais, mazdaug kaip bobu vasara lietuvoj, ne maudytis, ne degintis, pasibuti buvo smaga, ypac kai aplink gudi ziema
Atsakyti
QUOTE(Mintare @ 2011 10 07, 08:44)
kaip nervina gismeteo  verysad.gif  viena diena rodo kad bus giedra, kita, kad lietus.. sian isijungiu, rodo lietu  doh.gif

Aš tikrinu per čia, gerus saulėtus orus rodo, tai morališkai smagiau biggrin.gif o šiaip tai juk ir keičiasi ten šiuo metu orai ne dienom, o valandom, ne taip kaip pas mus: jei atsikeli - apsiniaukę, tai didžiausia tikimybė, kad ir visa diena tokia bus...
Atsakyti
Maljorkoj buvau nuo spalio 12 iki 21 dienos. Oras visas dienas buvo super, net ne šilta, bet man karšta, nuo +25'C iki +33'C. Manau kad tikrai labai pasisekė. Tik prieš paskutinę dieną lijo ir buvo apsiniaukę, o paskutinę niaukėsi.
Bet šiaip, man asmeniškai nepatiko. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 10 27, 13:16)
Maljorkoj buvau nuo spalio 12 iki 21 dienos. Oras visas dienas buvo super, net ne šilta, bet man karšta, nuo +25'C iki +33'C. Manau kad tikrai labai pasisekė. Tik prieš paskutinę dieną lijo ir buvo apsiniaukę, o paskutinę niaukėsi.

Mes buvom spalio 19-26, bet nei karto lietaus dienos metu negavome, tik 20d. diena buvo tokia daugiau vėjuota ir apsiniaukus, bet taip ir nelijo smile.gif kodėl Jums nepatiko?

Trumpai papasakosiu savo įspūdžius, gal kam bus naudinga ateityje smile.gif taigi, važiavome, kaip jau ir minėjau spalio gale, tai oro aš tikėjausi tikrai prasto: lietaus ir tornadų, nes spalis pats lietingiausias mėnuo Maljorkoje. Bet oras pranoko lūkesčius: nei vieną dieną taip ir negavome lietaus (palijo ik porą naktų), praktiškai visas dienas buvo galima gulėti pleže ir maudytis (oras nors ir nebuvo karštas - dienomis čiut virš 20, bet vanduo tikrai dar šiltas, su mūsų Baltija, kuri net vasaros viduryje gelia kojas, nėra net ką lyginti). Pati sala yra labai turistinė (viską stengiamasi pritaikyti anglų ir vokiečių turistų poreikiams), todėl ispaniškos dvasios mes ieškojome mažesniuose miesteliuose - kadangi buvo pati sezono pabaiga (daugelyje kurortu tiesiog dienom užsidarydavo vis nauji barai, surenkinėjami paplūdimiuose gultai ir pan.) tai mažuose miestukuose, uostuose turistų buvo labai mažai, kas mus tikrai džiugino smile.gif Mes patys buvome apsistoję Magalufe, kuris visiškai nepatiko (visa laimė, kad turėjome automobilį ir galėjome keliauti), bet jau prieš važiuodami žinojom, kad taip bus (tiesiog ši kelionė buvo ekonominė, rinkomės pigiausią mums priimtiną viešbutį). Kažkaip prieš kelionę dar tikėjausi, kad bent į kokį normalų klubą išeis nueit pasilinksmint, bet tie barai visiškai netraukė - popsinė muzika ir girti anglai maukiantis alų smile.gif
Apvažiavome nemažą salos dalį, pamatėme gana daug miestelių, uostų, bet labiausiai patiko Portals Nous ir Sant Vincenc. Pirmasis yra vos keli km nuo Magalufo, bet kontrastas labai didelis - uostas pulsuoja prabanga (pradedant gražiausiomis jachtomis, restoranais viešbučiais, baigiant pačiais turistais - pasitempusiais ir stilingai apsirengusiais), vėliau paskaitėme, kad šį kurortą mėgsta įžimybės, karališkoji Ispanijos šeima, pamėgom ir mes biggrin.gif Tuo tarpu Sant Vincenc įsikūręs labai gražioje vietoje - nedidelis, kalnuotas, labai jaukus. Iš didesnių kurortų buvome ir lietuvių pamėgtoje Alcudijoje, bei Cala d'Or, pirmasis didelio įspūdžio nepaliko, o vat Cala d'or pati rinkčiausi poilsiui ir kitiems rekomenduočiau, jei norima suderinti linksmybes ir jaukumą smile.gif Iš pagrindinių lankytinų objektų aplankėme du - Sa Calobra tarpeklį ir Formentor švyturį, šiauriausią salos tašką. Abu tikrai verta pamatytį (vien ko vertas važiavimas serpantinais), bet man įspūdingesni vaizdai buvo Formentor - uolos ir jūra atrodė įspūdingai leidžiantis saulei wub.gif ir nors tų kalnų ir uolų jau esame matę kitose savo kelionėse, bet čia buvo kažkas tokio bigsmile.gif
Apibendrinant galiu sakyt, kad mums sala patiko, nors antrą kartą, nežinau dar, ar norėčiau grįžti. Prieš porą menesių buvome Rodo saloje, tai iš jos grįžome visiškoje euforijoje, o vat po šitos kelionės - gražu ir tiek smile.gif Džiaugiuosi, kad važiavome ne sezono metu - sutaupėme tikrai nemažai, gavome gero oro dozę, mažiau turistų, daugiau vietinių gyventojų pamatėme. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 10 27, 13:16)

Man Maljorka laabai patiko ir norėčiau sugrįžt, daug kas dar liko nepamatyta..
Atsakyti
na as buvau spalio 13-18. visas dienas saule, silta, vanduo super wink.gif patiko viskas, o dar kai uz tokia suma.... ax.gif skrydis, kelione i viesbuti pirmyn-atgal, pats viesbutis all inclusive, eksursija i cuevas del drach, siuvenyrai ir visokiu "niekuciu" pirkimai atsiejo 660 LTL thumbup.gif zodziu visas dienas "apturejau" labai gera ora, puiku papludimi salia viesbucio, puiku viebuti su maitinimu viskas iskaiciuta, kur maistas buvo labai plataus pasirinkimo ir be galo skanus, visiem lauktuviu ptiprkau, maciau nuostabia gamta wub.gif taip kad maljorka man laaabai patiko thumbup.gif kita spali noreciau vykti ilgesniam laikui paatostogauti wink.gif aisku noreciau daug ka aplankyti, bet maljorka mane suzavejo savo mazom kainom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Girl_not4_you @ 2011 10 27, 18:32)
kodėl Jums nepatiko?
Na, ten tikrai yra ką pamatyti, tikrai gražu. Bet po Vokietijos ir Šveicarijos man ten labai netvarkinga ir purvina. Ir pačiam jų (ispanų) gyvenime ir darbe mažai tvarkos, pareigingumo. (Turime draugė kuri 30 metų gyvena Ispanijoje, puikiai papasakojo) smile.gif
Nors pirma kelionė į Ispaniją man daug labiau patiko nei ši. Tada buvau Ispanijos vakarinėje dalyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dieter: 31 spalio 2011 - 15:20
Mes irgi pries savaite grizome is Maljorkos. Keliavome keturiese ir kelione likome labai patenkinti. Musu kelione buvo ekonomine, tad viesbucius rinkomes Magalufe ir labai pigius. Pirmajame uz 6 naktis sumokejome 157 eurus (HM Martinique). Apartamentai - vienas miegamasis, valgomasis su dviem viengulem lovom, virtuvele su visa maisto gaminimo iranga, vonios kambarys, balkonas i vidini kiema. Buvo ir lauko bei vidaus baseinai. Viesbutis skirtas anglu jaunimui tad triuksmo buvo labai daug. Bet ziurejom i tai pro pirstus, nes zinojome tai pries vaziuodami ir nieko geriau nesitikejome uz tokia kaina. Visumoje buvome patenkinti kainos ir kokybes santykiu. Kadangi viesbutis uzsidare lapkricio pirmaja, persiklaustem vienai likusiai nakvynei i kita viesuti, taip pat Magalufe Vista Sol. Sis kainavo tik vos vos brangiau - uz viena nakti 4 zmonems 29 eurai. Taip pat turejome apartamentus su vienu miegamuoju, valgomuoju, virtuve, dusu ir balkonu i jura. Sis buvo daug geresnes kokybes - jokio triuksmo, svaresnis, daug patogesnes lovos, registratura gerai sneka angliskai, padeda bet kokiu klausimu. Taip pat baseinas lauke ir viduje, pirtis ir dzakuzi. Jei vaziuotumem dar karta, rinktumemes antraji vel, nes kaina labai maza, o kokybe labai gera.

Automobili nuomavomes Gold Car firmoje oro uoste, buvome is anksto uzsirezervave internetu per www.doyouspain.com
Sumokejome uz keturiu duru ford focus 111 eur + apie 30 uz draudima + apie 90 uz pilna baa kuro. Per 6 dienas isvazinejome pusantro bako, nuvaziavome 910 km. Automobili reikejo grazinti tusciu baku. Automobillis kad ir naujas, bet nebuvo labai geras, valge ganetinai daug benzino, bet siaip jokiu nesklandumu neturejome.

Is mokamu objektu aplankeme Coves d'Arta ir Botanicactus (kaktusu botanikos soda - patiko, daug kaktusu, taip pat visa Maljorkos augmenija) - tai vienam zmogui apie 20 eur.

Maista visada gaminomes patys, isleidome apie 100 eur per visas 7 dienas Maljorkoje. Paskutini vakara valgem nuostabia Paella labai graziam ispaniskam restoranely, tai dar sumokejome apie 30 eur.

Isleidome kazkiek pinigeliu automobilio stovejimui Palmoje, kai kuriuose mazesniuose miestuose, pirkome lauktuviu.

Uz pacius bilietus i Maljorka sumokejom apie 250 lt zmogui.

Taigi susumavus ekonomine puse, musu kelione vienam zmogui i Maljorka gavosi apie 700 lt.
Pakeliui i Maljorka para turejome praleisti Bergamo oro uoste, tai nusprendem ten issinuomoti masina ir apvaziuoti Gardos ezera. Likome labai labai patenkinti, tikrai verta pamatyti. Nakti praleidome automobilyje, turejome stoga virs galvos, atlenke galines sedynes galejome bent kazkiek issitiesti ir pamiegoti. Taigi Italijoje dar isleidome apie 100 lt zmogui.

Is viso viena diena Italijoje ir 7 dienos Maljorkoje vienam zmogui kainavo apie 800 lt.

Pirmaja diena is Magalufo nuvaziavome i Andratx ir port d'Andratx.

Antraja diena rinkomes pati sudetingiausia marsruta ir vaziavome is Magaluf i Valldemossa (labai grazu, bet net ir tokiu metu laiku pilna turistu), Deia, Fornalutx, Sa Calobra tarpeklis, Santuari de Lluc. Viska aplankyti labai verta ir labai grazu, tik gal i paskutini vienuolyna nebevaziuociau. Pakeliui stojome visokiose nenumatytose graziose vietose, kuriu net nezinau dabar pavadinimu.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Treciaja diena pasirinkome pailseti, nes buvome labai isvarge nuo vakaryksciu serpantinu. Tad vaziavome i Palma ir visa diena praleidome ten. Aisku ispudingiausias objektas katedra i kurios vidu nejome, vaiskciojome gatvelemis, alejomis. Ispudi paliko dideli, bet dabar visos dienos ten praleisti nepaskirciau.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinakristina: 08 lapkričio 2011 - 16:09