QUOTE(Tu Mano @ 2010 02 22, 16:06)
Dabar ziurinejuosi viebucius, ir didziausia pliusa savarankiskos keliones matau tai, kad gali neprisiristi prie viesbucio ir vietoves visai savaitei, o rinktis pvz du viesbucius skirtingose salos dalyse ir ramiai neskubant apvazineti aplinkui, laiku gryztant vakarienes.
Mes irgi buvom pasrinke 3 naktis pietineje dalyje - Magalufe, ir 3 - netoli Formentoro - Port de Pollenca. Tiesa, dar viena nakvojom lauke.
Nezinau, kaip su automobiliu, kai Maljorkoje atstumai salyginai nedideli, gal ir nieko tokio apvaziuoti gyvenant vienoje vietoje. Bet autousais keliaujant gyvenimas skirtingose vietose tikrai geras dalykas.
Del ekskursiju - ziurint kokiu laiku keliauji. Spalio pabaigoje is Pto. Pollencos i Formentora niekas nei plukde, nei veze. Bet gal ir todel, kad tomis dienomis oras buvo labai lietingas. Zodziu-ne sezono metu ekskursjos-kap loterija.
Marsrutinis autobusas iki pacio Formentoro svyturio neveze, bent jau musu viesnages metu. Mano drauge ejo pesciomis, gal apie 10 km i vena puse. As nesiryzau.
Apie parduotuves - yra ju kazkiek. Pacioje Palmoje pesciuju gatve kaip musu Gedimino prospektas. Ir nuolaidu buvo gana neblogu. Tik mes ne sopintis vaziavome, tai nieko nepirkome. Kurortiniuose miesteliuose lakiausi daugiausiai suvenyru, papuosalu parduotuvese. Papuosalai is perlu pas juos labai einamas dalykas,, nes Maljorkoje veikia gamyklele. Dirbtiniai tie perlai, bet brangesni tai fantastiskai grazus dirbiniai is ju. Porceleno dirbiniu daug, tik kainos tai kandziojas.... Man atrodo, kazkur link Manacoro yra nemazas prekyos centras, na, kaip musu akropolis. Reiktu namuose siukslyna perkuisti, turejau kazkoki lankstinuka, kuri turizmo informacijos centre dave. Nes viesbutyje klauseme, kur geriausia perlus pirkti, tai parode ta gamykla. ir zinau, kad pakeliui prekybos centras buvo pazymetas.
P.S. del papludimiu - kadangi keleta naktu gyvenom Magalufe, tai man r labausiai patko Magalufo papludimys. Platus, smeletas, svarus, vanduo labai skaidrus. Magalufa ir Palma Nova jungiantis San Matias papludimys buvo labai siukslinas, bent jau musu viesnages metu.
Port Pollencos papludimys - rupaus smelio. nekele noro maudytis. Gal dar kad ir lietinga, vejuota buvo, tai siukslinesnis. Be to -ten nemazas jachtu uostas yra. Tad tokiu atveju svaros nera ko tiketis. Patiko san Vicentes papludimys. Drauge buvo kazkur prie Alcudijos. Gana slykstus papludimys Port de Soller. Siukslinas, siauras, pilkas.
Jei su masina busit, tai pasiieskosit ramiu, svariu papludimuku, ne beda.