Na vis tik mes neisvengem ir antra nakti priepolio...teko ir greitaja kviestis ir i ligonine atsigulem....tai siandien jau uzsisakiau inhaliatoriu, turim adrenalino ampules. Nors labai labai tikiuosi kad jo neprireiks....po laringito vaikas baisiai kosti na bet jau slapiai taip duodu prospan ir tikiuosi kad tuoj praeis....
QUOTE(Redi @ 2009 11 08, 21:07)
Gydytoja minėjo, kad ne retai po laringito seka astma, todel reiktų visada išsigydyt iki galo.
o mums kaip tik sakė, kad laringitiniai vaikais serga rečiau astma.
QUOTE(Redi @ 2009 11 08, 21:07)
Gydytoja minėjo, kad ne retai po laringito seka astma, todel reiktų visada išsigydyt iki galo.
kaip suprasti isgydyti iki galo,laringito negydyti neiseina ,vaikas uzdus,praeina dusuliai ,tada gydai kosuli kol visiskai nustoja koseti
Papildyta:
QUOTE(lauke @ 2009 11 08, 22:21)
o mums kaip tik sakė, kad laringitiniai vaikais serga rečiau astma.
gali buti,mums astma atsirado po plauciu uzdegimo ir lygtai pliauritas buvo,na reanimaciniame sake kad yra o skyriuje jau apie ji nekalbejo

kas bebutu,bet imunitetas visai prastas,savaite darzelyje ir menuo namie,tik pasveiksta ir uztenka kam nors nusiciaudeti,ir mano mazius vel sloguoja

[quote=grazina37,2009 11 09, 09:29]
kaip suprasti isgydyti iki galo,laringito negydyti neiseina ,vaikas uzdus,praeina dusuliai ,tada gydai kosuli kol visiskai nustoja koseti
Papildyta:
As tikrai jums netaikiau asmeniskai, juk nepaslaptis, kad pilni darzeliai vaiku dar iki galo nepasveikusiu ir kosinciu.
Papildyta:
As tikrai jums netaikiau asmeniskai, juk nepaslaptis, kad pilni darzeliai vaiku dar iki galo nepasveikusiu ir kosinciu.
QUOTE(grazina37 @ 2009 11 07, 15:20)
ventolinas geriau veikia purskiamas,kai mano maziui budavo laringitas ,visada duodavau plecianciu vaistu,nospa ar eufilino,ir duok kuo daugiau siltu arbatu ,na ne kiekiu daug ,bet daznai kas 10-15 min po sauksta ar du ,kad gerklyte butu kuo dazniau drekinama
Visgi as irgi tokios nuomones, kad senoviniai vaistai geriausiai ir veikia

Mes siandiena pirma dienai kai isejom i darzeli po ligos, bet taip pikta asidare, iejus i grupe pamaciau kosincius ir sloguojancius vaikus

Namams drekinti labai gerai issigyti drekintuva, kuris kartu ir valo ora, ypac sildymo sezonu, tikrai tokiems kaip musu ligoniukams, labai geras dalykas
QUOTE(Maroka** @ 2009 11 09, 11:55)
Visgi as irgi tokios nuomones, kad senoviniai vaistai geriausiai ir veikia
Nospos nebandziau, daveme tik Eufilino tabletytes ketvirti ir tikrai praplete.
Mes siandiena pirma dienai kai isejom i darzeli po ligos, bet taip pikta asidare, iejus i grupe pamaciau kosincius ir sloguojancius vaikus
tsengemes isgyti iki galo, visa menesi nelankem darzelio, ir itariu kad neilgai vel eisime, kai toki vaikuciai lanko darzeli, o ne namuose sveiksta
Namams drekinti labai gerai issigyti drekintuva, kuris kartu ir valo ora, ypac sildymo sezonu, tikrai tokiems kaip musu ligoniukams, labai geras dalykas

mano maziu nuo eufilino tokiom baisiom raudonom demem ismete visa kuneli,todel daviau nospa,o del darzelio net baisu pagalvoti,ryt irgi vesiu po savaiciu ligos,tai jau nuo siandien baime ima ,nes visi virusai suaktyvina astma

Aš norėjau paklausti ,mano vaikas 2,5 m. iš vakaro nei kosčiojo nieko tik sloga prasidėjo , o nakti iškart pradėjo dusti švokšdamas , bet nekosėti , tai aš greit į vonią garinti išsikviečiau greitąją ,kol atvažiavom į ligoninę jau nebešvokštė , ten davė kvėpuoti adrenalino ir viskas , jokios temperatūros nieko , tai tuoj išleido namo , bet po paros pradėjo kosėti taip sausai , nusipirkau inhalatiorių garinu , tai kažin kaip man kitą kartą pažinti iš anksto , kad jam prasidės laringitas , ki vakare jokių požymių tiesa , kai jis verkia tai jam balsas užkimęs , bet kai kalba tai lyg ir ne . tai gal čia mums ne laringitas ar kam taip yra buvę ?
QUOTE(Vilmika @ 2009 11 09, 16:26)
Aš norėjau paklausti ,mano vaikas 2,5 m. iš vakaro nei kosčiojo nieko tik sloga prasidėjo , o nakti iškart pradėjo dusti švokšdamas , bet nekosėti , tai aš greit į vonią garinti išsikviečiau greitąją ,kol atvažiavom į ligoninę jau nebešvokštė , ten davė kvėpuoti adrenalino ir viskas , jokios temperatūros nieko , tai tuoj išleido namo , bet po paros pradėjo kosėti taip sausai , nusipirkau inhalatiorių garinu , tai kažin kaip man kitą kartą pažinti iš anksto , kad jam prasidės laringitas , ki vakare jokių požymių tiesa , kai jis verkia tai jam balsas užkimęs , bet kai kalba tai lyg ir ne . tai gal čia mums ne laringitas ar kam taip yra buvę ?
mano vaikams laringitas prasideda staigiai nakti, (ir pries tai niekada nebuna nei slogos, nei kosulio, nei balsas uzkimes...) tiesiog vakare sveikas vaikas uzmiega, o nakti pabunda jau dusdamas...

QUOTE(Vilmika @ 2009 11 09, 15:26)
Butent tokio laringito sukelejes yra kazkokia bakterija ar sukeltas alergines reakcijos. Pirma karta papuole i reanimacine, musu klausinejo kiek laiko vaikas slogavo, kaip kosejo ir t.t. As akis isputusi stoviu ir ziuriu: kokia sloga, kokis kosulys?! Nieko tokio net panasaus nebuvo, ji man nesamone taip nebuna

QUOTE(kity25 @ 2009 11 09, 16:35)
mano vaikams laringitas prasideda staigiai nakti, (ir pries tai niekada nebuna nei slogos, nei kosulio, nei balsas uzkimes...) tiesiog vakare sveikas vaikas uzmiega, o nakti pabunda jau dusdamas...
bet ir temperatura visada pakyla iki 39

Ir ką jūs darot , ar jums prireikia ligoninės .patarkit ką daryti tokiu extra atveju kažkaip nesinori tų ligoninių ?
QUOTE(Vilmika @ 2009 11 09, 16:54)
Ir ką jūs darot , ar jums prireikia ligoninės .patarkit ką daryti tokiu extra atveju kažkaip nesinori tų ligoninių ?
su vyresniu vaiku (kol dar mazai turejom info apie sia liga) is karto sudedavom daiktus, ir vidury nakties vaziavom i ligonine... tenai padarydavo inhaliacija, ir dazniausiai jau ryte jis pabusdavo beveik sveikas... dabar su mazyliu (jis kaip tik dabar serga), jau nevaziuojam, turim inhaliatoriu, ir purskiama ventolina, duodu pakvepot, po dienos kitos prasideda jau normalus kosulys, kuri gydau sirupais, pvz dabar STOPTUSIN. Bet vis vien kas antra diena vaziuoju i poliklinika, kad gydytojas ji ,,paklausytu", nes baisu kad iki plauciu nenueitu ar pan. mum savaitgali buvo laringito priepuoliai, dabar jau kosulys pagerejo, bet va laukiu kol pabus ir vesiu i poliklinika. nes kazkaip visai be daktaru gydytys bent jau man yra baisu kazkodel
Papildyta:
QUOTE(Vilmika @ 2009 11 09, 16:26)
o i kokia jus ligonine vaziavot? kazkaip keista kad taip paleido is karto... mus tai po 4-5 dienas laikydavo, net jei jau ir buvo zymiai geriau
QUOTE(Vilmika @ 2009 11 09, 14:26)
mums irgi taip prasidedavo,is vakaro pradedavo begti nosis,o nakti jau pradedavo dusti