Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplink 28

Aktinidijos (Actinidia Lindl.) – daugiamečiai vijokliniai augalai, Lietuvoje auginami jau per šimtą metų. Aktinidijos pirmiausia paplito dėl savo dekoratyvumo: jos sparčiai auga, tinka pavėsinėms, neišvaizdžioms sienoms ir tvoroms apželdinti. Ypač dekoratyvi yra margalapė aktinidija, kurios kai kurie lapai vasaros pradžioje nusidažo baltai, vėliau – rausva spalva. Margalapes aktinidijas prižiūrėti ir auginti yra nesudėtinga, nes jos labai atsparios žiemą, neserga grybinėmis ligomis, jų nepuola kenkėjai. Gali būti sodinamos net pusiau užpavėsintose vietose, kur daugelis kitų sodo augalų prastai augtų ir derėtų. Dailioji aktinidija žiemą yra jautresnė, tačiau vyresni negu trejų metų augalai žiemoja neblogai.

Tuo ir pabaigiam apie aktinidijas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 11 liepos 2008 - 20:07
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 19:35)
siulyciau sauletai vietai budleja, pas mane bujoja sausokoje,karstokoje vietoje<...>

jei augini tai papasakok ar ji tikrai gražiai atrodo, nes kiek teko matyti nuotraukų lietuviškuose žurnaluose iš lietuviškų gėlynų, tai man pasirodė, kad budlėja yra retokas augalas unsure.gif , žiedai gal ir dailūs, tačiau visas augalas man pasirodė kažkiek skystokas.... ax.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 20:24)
niu,tai kur tavo  pilnametrazis "Zydriausia ir jos zaliausi"? lotuliukas.gif

thumbup.gif surimuota kaip poetės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 19:24)
pazeistu lapu salinimas-vienas is ekologisku kovos su kenkejais budu smile.gif ,tad
niu,tai kur tavo  pilnametrazis "Zydriausia ir jos zaliausi"? lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pradejau fotkint ir fotikas numire doh.gif tai keleta fotkiu padariau, bet va tas kampelio bendras vaizas jau nebesigavo, ryt pafotkinsiu, o dabar siaip savo 'eksperimentus" tongue.gif

cia labai velai sodintos svyrancios begonijos. negana to, kad 2 ir 3 svoguneliu buvau pasodinus aukstyn saknimis doh.gif tai 2 ir yra mazesnes, bet lapus jos tik skleidzia, o va ziedu labai jau miniatiuriskai, tai gaunasi lapine , o ne zydinti gele. Kazin ji man dar suzydes g.gif

user posted image

cia sprigiu vazonelis smile.gif pasodinau, kad suzydetu, itariu tas vazinas per mazas, reiktu persodint kazkur, ar ne? tik pradeda zydet smile.gif
user posted image

o cia man paciai labai simpatiskas vazonelis, Tik slamutis auga is vyra ne i ta puse doh.gif nu nezinau kaip cia ji nukreipt svirt zemyn, o ne i namo siena doh.gif
user posted image

cia hortenzija, kuri bujoja nepriziurima thumbup.gif ziedai sakas sveria, nespejam paraisiot doh.gif Na as po ja norejau kazka pasodint, kad zeme plika nebutu. bet kazkaip nieks nelipo, tai va dabar turejau atliekamu serenciuku (beropds taip vadinasi tongue.gif ), tai pasodinau
user posted image

nu cia toks 'padrikas kampelis" jis man kazkaip nelabai, bet va laumakiu daugiau neturiu kur sodint, jos megsta saule, o nelabi yra kut. Paukstapiene baigia nuzydet, o zydejo nuo balandzio labai labai vesliai ir graziai tongue.gif nu tas kadagys man irgi ten noretusi, kad uzliptu ant bordiuro, o dabar jis taip 'ikrites" nu kazkaip man tas kampelis toks nelabai, bet jau kosk gavosi persodinejant , toks smile.gif
user posted image

nu va, ir mano galvos skausmas-bakopa, kuri vargsta verysad.gif nu negrazi ji, nors tu ka. Ryt zadu persodoint i kita zeme. ji nemirsta, bet labai jau vargsta, lapai pagelte, kai kurie parudave, sunkiai kazkaip labai ji ten g.gif o man jos labai grazu, ypac kurios cia buvo vazone aukstai p[rie namo kampo blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 11 liepos 2008 - 21:50
Atsiprasau linukes uz suklaidinima del raudono raugerskio viszaliskumo. Buvau skaicius, kad raugerskiu buna ir viszaliu, nepasigilinau, kurie butent blush2.gif
Teks galvot apie bugieni arba mahonija kaip vida patare smile.gif
Siandien pasiskolinau fotoaparata, kad pasidaryciau foto sode; pasirode, kad issikroves ir pakrovejo salia nera. g.gif Matyt nelemta man siemet pafotografuoti:)

P.S. Zydriausia, as tai nesupratau ko tu prie tos bakopos prisikabinai. Visai normaliai ji atrodo. Man tik su jurginais ji nedera, bet cia jau mano asmen. nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 11 liepos 2008 - 21:57
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 11, 12:33)
oli vija.............sory, bet rusiu ir veisliu ivairiu augalu yra begalybes......as prisimenu toki fakta kurio reikia..........o paskui jau ziuri zinynuose..........pvz.: viena is veigeliu zydi geguze, o pakartotinai ir mazesni uziedu kiekiu dar ir ruden.bet nors uzmusk neprisimenu kuri tai rusis........ blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif  sad.gif

Red Prince žydi antrą kartą (užsimušdama tokios ieškojau, be visgi radau tongue.gif )

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 11, 12:29)
As jau muset nusibosiu visom su tom rozem blush2.gif , bet drisiu dar karteli pasiulyt. O kodel tau nepasidomejus lietuviskom senovinem rozem? ax.gif  Krumai nemazi, skaniai kvepia ir turetu buti atsparus salciui. Gal net dengt nereiktu.

ligų ir šalčio tikrai nebijo, bet... žydi tik vieną kartą vasaros pradžioje, krūmas ne itin dekoratyvus, plinta atžalomis kaip garšva (nebent skiepytą egzempliorių sodinti) biggrin.gif

Va maždaug taip atrodytų:
user posted image

Tačiau pasidomėti senovinėm, bet ne lietuviškom tikrai verta. Tarkim Souvenir du dr. Jamain... mano meilė wub.gif arba mano svajone Baron Giron de Lain...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 11 liepos 2008 - 22:14
QUOTE(smth1 @ 2008 07 11, 21:52)
issikroves ir pakrovejo salia nera. g.gif Matyt nelemta man siemet pafotografuoti:)

P.S. Zydriausia, as tai nesupratau ko tu prie tos bakopos prisikabinai. Visai normaliai ji atrodo. Man tik su jurginais ji nedera, bet cia jau mano asmen. nuomone

nu nuotraukoj gal nelabai kazkaip matosi, bet lapukai tokie smulkuciai, pagelte, o va kad ir prie vaiko darzo amzinai akis bado, yra prie duru 3 vazonai su bakopom, tai lapai tokie sodriai zali, grazus....va ir nervina mane, kad mano tokia labai jau sublogus g.gif nu su jurginais tai ka as zinau, man gal visai nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 07 11, 22:44)
pradejau fotkint ir fotikas numire doh.gif tai keleta fotkiu padariau

Zydriausia, labai nebloga fotoseija - teisingu kampu viskas nufotografuota, gražūs augalėliai thumbup.gif ir tas simpatiškas lovelis tikrai labai simpatiškas. Ir bakopa tikėkim, kad atsigaus mirksiukas.gif , tu pažiūrėk kur tie kiti vazonai su jom stovi, gal ten sąlygos visai kito, gal ten saulė daugiau ar mažiau gauna, gal tiesiog čia vieta netinka

QUOTE(kasiopeja @ 2008 07 11, 23:10)
Tačiau pasidomėti senovinėm, bet ne lietuviškom tikrai verta. Tarkim Souvenir du dr. Jamain... mano meilė  wub.gif  arba mano svajone Baron Giron de Lain...

pagooglinau, vaje koks grožis wub.gif ir kodėl jos senovinėm vainamos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 12, 04:54)
pagooglinau, vaje koks grožis wub.gif ir kodėl jos senovinėm vainamos blink.gif

todėl kad išvestos 19 a. 4u.gif
Atsakyti
Tikrai labai grazus ziedai. Tik man spalvyte uzkliuvo blush2.gif , nelabai megstu raudona. Turiu gvazdikeliu raudonu, tai jie man taip aki rezia doh.gif . Dabar kaip tik labai gausiai visa linija zydi.
Atsakyti
4u.gif Sveikutes. Radau stai toki puslapi Augalu seklos internetu blush2.gif neatsispyriau pagundai ir uzsisakiau 22 pakelius ivairiausiu geliu thumbup.gif dabar nekantriai lauksiu siuntinio g.gif o kai gausiu sekanti pavasari bandysiu kurti savo gelynus rolleyes.gif
Atsakyti
rolleyes.gif Kuri gelininke gali papasakoti apie bijunus. Bijunas man pati graziausia gele wub.gif Vat nusipirkau pavasari bijuna ir pasodinau, bet jis man neauga, stovi vietoj, kazkoks uzsispyrelis, as palaistau karts nuo karto su arkliuko meslu, bet nepadeda, kaip uzkonservuotas g.gif Gal jis saknis augina, o kitais metais kaip ims augti iki dangaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2008 07 12, 13:42)
rolleyes.gif  Kuri gelininke gali papasakoti apie bijunus. Bijunas man pati graziausia gele  wub.gif  Vat nusipirkau pavasari bijuna ir pasodinau, bet jis man neauga, stovi vietoj, kazkoks uzsispyrelis, as palaistau karts nuo karto su arkliuko meslu, bet nepadeda, kaip uzkonservuotas  g.gif  Gal jis saknis augina, o kitais metais kaip ims augti iki dangaus  unsure.gif

kai vežiausi iš mamos išikasusi bijūną ir domėjausi ką jis mėgsta, tai vienas iš svarbiausių dalykų kaip supratau - pasodinimo gylis. Bijūnas negali būti pasodintas per giliai arba per sekliai, jis turi būti sodinamas taip, kad požeminiai pumpurai būtų apie 5 cm po žemėm. Jei pasodinama netinkamai, tai pasak literatūros bijūnas gali ir visai nežydėti.
Atsakyti