Perskaiciau daug temu bet tikslaus atsakymo neradau
Klausiu sitam skyrely
Kai nuzydi petunijos ziedas ar ji reikia istraukti ar nugnybti su visa galvute ir palikti tik kotuka ?
Pas mane kur istrauktas tai susiformaves kazkoks apvalus burbuliukas, nemanau, kad ten bus ziedas.
O ten kur nugnybau su visa galvute, styro kotukas ir ant jo niekas neauga.
Pats krumelis irgi nera grazus, o kazkoks i kelias puses nuauges, kaip suformuot
Isprotet galima
QUOTE(Bijuna @ 2008 07 11, 13:20)
Merginos, turiu problema (tiksliau ju daug turiu, bet cia aktualiausia ) Kalame nama medinemis dailylentemis ir kadangi lentos trumpesnes, tai gavosi sujungimas (o kadangi nebuvo kam pavadovauti ) tai vyras ta sujungima padare pacioje matomiausioje vietoje. Dabar reikia ta vieta kazkuo apzeldinti (na gal ne tiesiog dabar, bet siais metais ). Ta puse yra grynai pietuose, lenteles tamsiai raudonai - rudos (trauks siluma) todel mastau kas labiausiai tiktu. Na aukscio kokio iki 1.5 metro turetu buti ir geriau kazkas sviesesnio. Patinka man sedulos ir visokie kiti margalapiai krumai, bet pietu puseje labai karsta. Patarkite prasau, kas butu geriausiai. Aciu labai .
Man tai labai graziai atrodo AKTINDIJA MARGALAPE ( Aktinidia kolomikta )
Gal tau tiktu
QUOTE(Zajončku @ 2008 07 11, 16:20)
Perskaiciau daug temu bet tikslaus atsakymo neradau
Klausiu sitam skyrely
Kai nuzydi petunijos ziedas ar ji reikia istraukti ar nugnybti su visa galvute ir palikti tik kotuka ?
Pas mane kur istrauktas tai susiformaves kazkoks apvalus burbuliukas, nemanau, kad ten bus ziedas.
Pats krumelis irgi nera grazus, o kazkoks i kelias puses nuauges, kaip suformuot
Isprotet galima
Klausiu sitam skyrely
Isprotet galima
Nugnybk su visu kotuku iki lapelio, ar šakelės. Nes tas burbuliukas tai bus sėklytės ir alins gėlę.
Aciu Crocus, pabandysiu vakare
nu as tai biski atsilikus, bet pasiklausiu. ar hiacintus butina iskast?
va krokus iskasiau, nes kitamet sodinsiu ne ten, hiacintai sunyko, tai ar man dabar ju ieskot ir iskat, ar galiu palikt?
kazkada klausinejau, bet jau pasimirso. Nu man atleistina (tai matyti is paraso )
va krokus iskasiau, nes kitamet sodinsiu ne ten, hiacintai sunyko, tai ar man dabar ju ieskot ir iskat, ar galiu palikt?
kazkada klausinejau, bet jau pasimirso. Nu man atleistina (tai matyti is paraso )
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 11, 09:34)
vasara -ziema toje pacioje vietoje nesikeiciantis ir vis didejantis raudonas blynas..............be to paziurejus i gelyna matysi tik ji ir nebekreipsi demesio i kitas geles..........toks augalas turi buti vienas, o ne grupeje augalu, jis yra soliteris..........
nesirink ilgalaikiu ryskiu spalvu, vasaros geliu ryskus ziedai zavi, visus metus laikus nesikeiciantys- laikui begant nervuoja...
nesirink ilgalaikiu ryskiu spalvu, vasaros geliu ryskus ziedai zavi, visus metus laikus nesikeiciantys- laikui begant nervuoja...
nu dristu priestarauti-raudonas erzinantis blynas tikrai nebus ,tereikia prisiminti Knifofijos grozi,kur sumaniai derinta keliu spalvu augalai,
rudeni,ziema ir ankstyva pavasari viszaliai kaip tik dziugina,kai aplink stagarai ir plika ar pilka zemele telieka
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 07 11, 14:46)
kadangi ir mane visuotine tinginyste apemus, tai kad daug negalvot, is tavo isvardintu medeliu sodinciau zagreni - manau jis ir prie betono labiausiai tiktu, ir ilga laika dekoratyvus, spalvas keiciancia lapija turi, ir kamieno forma gali idomi but, be to uzbetonuotas atzalu neleistu...
nutarta-sodinsim zagreni
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 11, 15:08)
...........vat olandiskos tos melynos ir raudonos, vat tos tai lepios, ziema jas reikia iskasti ir i rusi nutempti
melyna ,jei tai "endlesss summer" http://www.soltra.lt.....oltra]_ss.pdf, tai ji perziemoja puikiai,rausvosios irgi neissala-pas kaimynus patvory bujote bujoja,gatveje jos niekas nedengia
Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2008 07 11, 15:47)
Nu reikia apsispresti ko noriu ar lipanciu ar krumo. Kadangi namie ineto dar nera, tai baigiu darba, aciu visoms uz patarimus, galvosiu kokia grozybe pasodinti.
siulyciau sauletai vietai budleja ,pas mane bujoja sausokoje,karstokoje vietoje
o siaip apie ja placiau spauda raso stai ka
Budlėja (Buddleja) šiltų kraštų dekoratyvus krūmas Bervidinių (Scrophulariaceae) šeimos augalas. Populiariausios Davido budlėjos. Tai 2 3 metrų krūmas, su daugybe smulkių žemyn svyrančių žiedų, kurie primintų alyvų žiedus. Žydi melsvai, kvepia medumi. Pražysta jau antrais metais ir žydi nuo liepos iki rudens.
Augalą reikia apsaugoti nuo žiemos speigų, pamulčiuoti, uždengti eglišakėmis. Didesnių augalų viršūnės apšąla. Pavasarį jas reikia nupjauti,pot jos sekmingai atzelia.
Geriausiai auga derlingoje, šiek tiek rūgščioje žemėje, nors visumoje augalas kantrus. Šlapioje, sunkioje dirvoje neaugs, nežydės. Tad, augalui parinkti reikia sauleta ,šviesią, apsaugotą nuo vėjų vietą.
Sparčiai augantis augalas.
dar galiu pasiulyti EXOCHORDA, isauga 2-3 m aukscio ,
tokia beveik laipiojanti,dirvai nereikli,megsta saulyte
QUOTE(Zajončku @ 2008 07 11, 17:20)
taigis buvo atsakymas kitoj temoj
QUOTE(Žydriausia @ 2008 07 11, 18:40)
saviškius iškasiau, nes buvo pasodinti "darže", bet vėliau nežadu kasmet kasinėti.
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 19:35)
melyna ,jei tai "endlesss summer" http://www.soltra.lt.....oltra]_ss.pdf, tai ji perziemoja puikiai,rausvosios irgi neissala-pas kaimynus patvory bujote bujoja,gatveje jos niekas nedengia
<...>
<...>
O tos hortenzijos, kur soduose/kiemuose nuo seno auga, tai dar ir drastiškai apkirpti kaip niekur nieko atželia ir žiedus ant pirmamečių ūglių krauna.
QUOTE(simson @ 2008 07 11, 17:35)
Gal tau tiktu
Gal tau tiktu
papildoma informacija- kiek zinau ja reikia sodinti ne viena,o porele-vyriski ir moteriske,arba net tris .Ir dar jas ( ju ugliukus) labai megsta katinai,kapsto jas ir kremta,tai reikia apdengti eglisakemis( ne tik ziema)
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 20:00)
papildoma informacija- kiek zinau ja reikia sodinti ne viena,o porele-vyriski ir moteriske,arba net tris
Jei vaisių nenori - nereikia
QUOTE(drieziukas @ 2008 07 11, 10:58)
O tuos senus negražius lapus gal reikėtų nukarpyti? Ir šiaip, ar galima kaži dabar dar paformuoti, ar reikia laukti pavasario?
pazeistu lapu salinimas-vienas is ekologisku kovos su kenkejais budu ,tad drasiai gali juos nuskabyti.
Ringuva gamina toki muila( tik nesijuok)http://www.ringuva.lt/index.php?l=1&t=3&k=11&s=0 ,juo gali irgi ekologiskai apdoroti -bus nuo kenkeju tavo medelis tiesiog nupraustas
Dar seni zmones pataria-jei nerandi priezasties,gali augala silpnu kalio permag tirpalu palaistyti
Papildyta:
QUOTE(jėga @ 2008 07 11, 20:14)
Jei vaisių nenori - nereikia
zinosim
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2008 07 10, 23:31)
primakalavau is spalvu ir geliu, gal ryt nufotkinsiu kas jau dabar gavosi
niu,tai kur tavo pilnametrazis "Zydriausia ir jos zaliausi"?
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 11, 20:00)
papildoma informacija- kiek zinau ja reikia sodinti ne viena,o porele-vyriski ir moteriske,arba net tris .Ir dar jas ( ju ugliukus) labai megsta katinai,kapsto jas ir kremta,tai reikia apdengti eglisakemis( ne tik ziema)
dar galiu prideti, kad margalape nelabai tinka, jei salia koks takas... nes sunokius vaisius labai sunku nutaikyti proga surinkti-jie labai greitai nukrenta ... jei kazkur siaip-tai tiesiog istiesia kokia plevele zmones-vaisiai krenta-ir juos susirenka. taigi -jei salia tako-visas takas pazyra, lipi, traiskosi ir pns
kitaip jei aktinidija dailioji-nebelieka bedos del vaisiu, taciau man margalape grazesne
QUOTE(simson @ 2008 07 11, 17:35)
Gal tau tiktu
Gal tau tiktu
Bet aktinidijai daugiau tinka šiaurinė pusė,o čia sakė atokaita, tai ji vargs.