O tas margas čiobrelis, tai ne citrininis?
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 16, 23:25)
interneto vaizdeliuose radau paparčius su astilbėm ir vienspalvėm melsvėm. Dar perversiu Moj prekrasnaj sad turimus žurnalus, gal ten rasiu, ką nors įdomaus
O gera mintis ir aš pabandysiu !!!
QUOTE(rokoko @ 2008 07 17, 12:24)
Drieziuk, o tas margas zal/gelt ciobrelis nemutuoja pas tave i zalia, t.y. geltonos ''demeles'' nenyksta?
as seniau didesni plota tokiu ciobr.auginau, vis nuzaliuodavo, tai vis roviau ir roviau tuos nuzaliavusius [nes is tolo tokia murzinai zalia negrazi buvo], paskui isviso isroviau, ir palikau kelis kupstelius ''veislei''..
laikosi db tas margumas... kol kas
matyt, issigando
as seniau didesni plota tokiu ciobr.auginau, vis nuzaliuodavo, tai vis roviau ir roviau tuos nuzaliavusius [nes is tolo tokia murzinai zalia negrazi buvo], paskui isviso isroviau, ir palikau kelis kupstelius ''veislei''..
laikosi db tas margumas... kol kas
matyt, issigando
na lyg ir ne, tai buvo viena vieta pradėjusi ruduoti, jau galvojau, kad cia gal tie žiedai, kaip tu rašei, man taip pakenkė, bet pasirodo skruzdėlės savo karalystę ten padarė fui, kas per bjaurūs gyviai, tai pasidariau 10 litrų brudo ir apipurškiau visur ir viską, tikiuosi, kad išniks
bet pas va mano lanksva po genėjimo labai sumažino margų lapelių, o man jie tokie gražūs
QUOTE(Oli_vija @ 2008 07 17, 12:33)
...mano papartynas gauna šiek tiek saulytės anksti rytą ir vėlai vakare, iš pietinės pusės - garažo siena...todėl toje vietoje sniegas visada ilgiausia lieka nenutirpęs po žiemos... arčiausiai sienos auga aruncus dioicus ir astilbė ... tarp jų įsipynę paparčiai, sinavadas, dicentra (auskarėliai) ir baltašaknė... vienam kampe įsitaisius kaštonlapė rodžersija, po kuria prisodinta dekoratyvinių česnakų... kol rodžersijos lapai išsivynioja, česnakas jau būna užsiauginęs žiedynus ir violetiniai "teniso kamuoliukai" kyšo tarp rodžersijos ir baltašaknės lapų ...priekiniam plane - rožinės pilnavidurės žibuoklės, balti auskarėliai (D.eximia - beje šiemet žydi nuo gegužės iki dabar...)... kitą kampą "okupavo japoninė plukė... jau pradeda žydėt...
po visais plačialapiais augalais prikaišiota žydrių...ir snieguolių...
gaila, negaliu nufotografuot
po visais plačialapiais augalais prikaišiota žydrių...ir snieguolių...
gaila, negaliu nufotografuot
na tikrai gaila...
QUOTE(GAPO @ 2008 07 17, 12:35)
O tas margas čiobrelis, tai ne citrininis?
ne
margas, apie kuri kalbeta:
citrininis
po sanu per ziema jis geltonas.
O kaip suprasti "šviesus pavėsis"?
Rokoko, o kuris iš judviejų yra žemesnis realiai, gal žinote?
QUOTE(rokoko @ 2008 07 17, 13:24)
Smith1, pasinaudok kolegiu patarimu, tikrai maziau kreipk demesi i neismaneliu kliedesius, tokiu pvz, kaip sobieska, pasigyre savo sodyba, kuri ne velnio neverta buvo demesio , kazkokia pamisele del akmenu ir vsio , o tau tyleti tikrai negalima, tu ismanai ka kalbi, tavo kalboje atrandu tiesos, kurios kazkada... istryniau zodeli, , kad vel kas nors ne taip nesuprastu
QUOTE(RASAJAN @ 2008 07 17, 14:15)
O kaip suprasti "šviesus pavėsis"?
na tai ne visiškas pavėsis, o toks kur šiek tiek saulės ateina, tarkim šešėliuotos vietos po medžiais, arba vietos kur saulės būna tik iš ryto ar vakare
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 17, 14:36)
na tai ne visiškas pavėsis, o toks kur šiek tiek saulės ateina, tarkim šešėliuotos vietos po medžiais, arba vietos kur saulės būna tik iš ryto ar vakare
O as galvojau, kad tai pusiau pavesis . Sviesiu pavesiu laikiau savo patvori, tai yra kai tvora meta seseli, bet jokie krumai ir medziai augaleliams neuzstoja dangaus. daug sviesos, bet ne saules spinduliu. Gal dar kas tuo klausimu tars zodeli ? Reikia issiaiskint pries sodinant kas gi tas sviesus pavesis.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 17, 15:01)
O as galvojau, kad tai pusiau pavesis . Sviesiu pavesiu laikiau savo patvori, tai yra kai tvora meta seseli, bet jokie krumai ir medziai augaleliams neuzstoja dangaus. daug sviesos, bet ne saules spinduliu. Gal dar kas tuo klausimu tars zodeli ? Reikia issiaiskint pries sodinant kas gi tas sviesus pavesis.
na aš nepretenduoju į absoliučią tiesą su tas formuluote tiesiog buvo toks išsireiškimas tame žurnale tai ir parašiau. Manau kad vistik tas pusiau pavėsis ir šveisus pavėsis yra tas pats, tiesiog skirtingai išsireikšta ir tiek