Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplink 28

QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 21:34)
Liksiu su savo papartynais nezinioj ...  verysad.gif

Blizge, nuo pietu iki vakaro  mirksiukas.gif

Laba 4u.gif . Gal kokios zibutes prie ju tiktu. Ir paparciai ir zibutes megsta pavesi. Pvz . baltos is toli matytusi
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 07 16, 22:18)
ir as nusipirkau sita, bet 1dalis parasyta, kazin yra jau ir 2-a ? Kokia tu turi?

Buk gerute pavardink ka rekomenduoja sviesiam pavesiui. Visa juosta palei tvora tokio pavesio turiu ir noriu apsodint.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 16, 22:04)
Nesupratau blink.gif , autentika- tai metalo blizgesio stogas?

Žydriausia, aš įsivaizdavau, kaip tie šilokai sudaro miško paklotę po eglute smile.gif . O ten tarp serenčių ir eglutės, jei gerai pamenu rolleyes.gif , ne tuja? g.gif Apsipažinau. Tau gerai, kad nesergi ta liga. lotuliukas.gif O aš jau žiūriu, kad ima pasireikšti požymiai blush2.gif  Sedum Sempervivum. O perkūnropė ten ir neaugtų cool.gif .

taip, skardinis stogas kaime - simtas metu jau smile.gif turtingo ukininko bruozas.. ir t.t. su metais jis keiciasi, blizgesio nelieka..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 17 liepos 2008 - 09:41
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 17, 10:38)
Buk gerute pavardink ka rekomenduoja sviesiam pavesiui. Visa juosta palei tvora tokio pavesio turiu ir noriu apsodint.

va čia Tinai buvau vardinusi vasarą žydinčias
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 17, 10:47)

Sita jau nusirasiau 4u.gif . Gal dar daugiau kokiu yra ax.gif . Buvau nustebus, kad katileliai gali tokioj vietoj augti. O pentinius jau patikrinau, zidi jie pas mane pavesy vadinasi viskas ok.gif

Vakar ir as savo keliuose kvadratiniuose metruose radau grybu blink.gif. Tai surinkau ir ismeciau, bet pakapsciau is zemes, kad nenuluztu. Jeigu kuri einat grybaut, tai turbut busit girdejus, kad gryba reikia ne rauti, o su peiliuku nupjauti. Priesingu atveju sisiardo grybiena ir kitais metais grybu bus mazai arba visai toj vietoj nebus. Mano supratimu pries sienaujant reikia juos tiesiog isgrybaut doh.gif raunant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 17 liepos 2008 - 09:56
QUOTE(kice @ 2008 07 17, 09:39)
taip, skardinis stogas kaime - simtas metu jau smile.gif turtingo ukininko bruozas.. ir t.t. su metais jis keiciasi, blizgesio nelieka..

bigsmile.gif geras, nežinojau. Pagal mane, tik čerpinis stogas tiktų. rolleyes.gif
Papildyta:
Gėlynų žurnale rašo, kad pavėsingojevietoje gali augti Stambiašaknis snaputis, Miškinis snaputis, papartis, rasakila, rusmenė, vaistinė baltašaknė, dėmėtoji notrelė, katilėlis, arunkas, garbanotoji melsvė, melsvė"halcyon", darželinė aestilbė, kvapioji vakarutė,ajuga reptans "atropurpurea" ir dar daug kitų, tame tarpe česnakai, arisemos, miškinės lelijos, kamčiatkinės margutės, girinės tulpės, eritroniai, ciklameniniai narcizai, papr.sinavadas, viendienė, kekinė blakėžudė, kiliminės:tiarelės, plautės, žiemė;auskarėliai, pakalnutės, plukės,bruneros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 17 liepos 2008 - 10:28
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 17, 10:55)
Sita jau nusirasiau 4u.gif . Gal dar daugiau kokiu yra ax.gif .

nurašysiu pagal turinį visus, paskaitinėk internete susiradus detaliau kam visiškas pavėsis, kam šviesu pavėsis tinka (pirmas pavadinimas lotyniškas):
Aconitum - kurpelės
Actea - juodžolės
Adonis - adoniai
Ajuga - vaisgina
Alchemilla - rasakilos
Androsace - vyrskydės
Anemone - plukės
Aguilegia - sinavadai
Arabis - vaistučiai
Arum - aronai
Aruncus - arunkai
Astrantia - astrancijos
Bergenia - bergenijos
brunnera - bruneros
Campanula -katilėliai
Carex - viksvos
Chelone - vėžlūnės
Cimicifuga - blakėžudės
Convallaria - pakalnutės
Cortusa - kortūzos
Cymbalaria - cimbalarijos
Delphinium - pentiniai
Dicentra - auskarėliai
Disporum - dulsnės
Dodecantheon - dvylikveidės
Epimedium - epimedžiai
Eranthis - erančiai
Ficatrina - švitreišiai
Filipendula - vingiorykštės
Gentiana - gencijonai
Geranium - snapučiai
Glaucidium - (nėra LT)
habarlea - (nėra LT)
Helleborus - Eleborai
čia kaip supratau pagal abėcėlę sudėti, matyt II dalis bus tęsinys pagal abėcėlę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 17 liepos 2008 - 10:33
[quote=drieziukas,2008 07 16, 10:12]
Norėjau paklausti, o pentiniai būna žemaūgiai? Vakar prisipirkau tokių mažiukų, o internete pasiskaičiau, kad jie aukšti.. Dabar nebežinau, kur sodinti
[/quote]
Knifofija nesenia rode footo is savo daigyno kitokiu pentiniu, kuriu ziedeliai didesni, ir ne i zvakes, o ''palaidai'' zydi. Man jie pasirode neauksti g.gif .

''Kaimiski'' pentiniai buna tokie auksti, iki 120 [belladona pentiniu grupe], o tauriuju [elatum] ir pacific pent. grupes - auksti 150-200.

[quote=roki,2008 07 16, 11:12]
[quote=rokoko,2008 07 16, 00:49]
user posted image
Gal galetumete parasyti, kas cia per augalas paciame virsuje ant akmenu.
[/quote]
kazkokia tuja, pirkau ''Soltroje'', Trakuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 17 liepos 2008 - 10:35
jolaxus aciu labai labai 4u.gif .
Atsakyti
aš šiek tiek įsiterpsiu į jūsųs diskusijas, nes man šitie vaizdeliai tiesiog labai labai GRAŽŪS, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nes jie tokie natūralūs ir gyvi. tiesiog man labiau prie širdies tokie negu "numuilinti", išdailinti ir dirbtinai gražūs darželiai. ax.gif
oi o kur tie vaideliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leira: 17 liepos 2008 - 11:34
QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 20:48)

Mergaites, kas gi su tais paparciais dera? Nu bukit gerutes, meskit ideja kokia flirt.gif

Dicentra eximia, Corydalis flexuosa..
Dekoratyviniai česnakai, žibuoklės, baltašaknės, melsvės, astilbės, viksvos ( Carex.......... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2008 07 16, 14:27)
MAMCE cia mamo vyro proseneliu buvusi sodyba niekam jos nereikejo pakol mus patrauke gamta taip ir pradejome kurtis o kad iki tos sodybos nukakti tai teko net kelia patiems issikirsti pro krumus ir pyktzoles ir visa kita negerove kaip per kokias lijanu dziungles brovemis po metra  biggrin.gif oi kiek vargelio buvo  doh.gif bet cia dabar stengiuosi parodyti ka mums pavyko pasiekti per keleta metu kai pradejome kurtis is visiskai apleistos sodybos kurioje niekas negyveno vos ne puse amziaus

tai bent.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 07 16, 17:21)
Nors sakiau tylesiu, bet neisturejau (paskutini karta).
Dabar tikrai jau tyliu. Viso merginos, geros jums kurybos!

tyleti tikrai nereikia schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Geriau i kai ka maziau kreipti demesio mirksiukas.gif nepuosia, oi nepuosia...

4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(kice @ 2008 07 17, 09:39)

drinks_cheers.gif Man skardinis stogas patinka, bet TIK ''metalinis'', pvz cinkuota skarda, ne dazyta. ax.gif
ir tikrai ne del to, kad pas mane toks [manes dar nebuvo kai ji dare].
metala laikau naturalia medziaga, ir man nesipjauna molis/metalas/medis/ .

O siaip alpstu del stogu europ. senamiesciuose, kurie pasidengia zalsva patina wub.gif [ten berods su variu kazkas...] na cia ne i tema blush2.gif
Papildyta:

Drieziuk, o tas margas zal/gelt ciobrelis nemutuoja pas tave i zalia, t.y. geltonos ''demeles'' nenyksta?

as seniau didesni plota tokiu ciobr.auginau, vis nuzaliuodavo, tai vis roviau ir roviau tuos nuzaliavusius [nes is tolo tokia murzinai zalia negrazi buvo], paskui isviso isroviau, ir palikau kelis kupstelius ''veislei''..
laikosi db tas margumas... kol kas unsure.gif
matyt, issigando tongue.gif
Atsakyti
wub.gif kol viską nuo vakar perskaičiau, tai ir atsakymas pavėsingai vietai+paparčiams pasirodo seniai surašytas....
4u.gif 4u.gif 4u.gif
tai papasakosiu kitaip ax.gif
...mano papartynas gauna šiek tiek saulytės anksti rytą ir vėlai vakare, iš pietinės pusės - garažo siena...todėl toje vietoje sniegas visada ilgiausia lieka nenutirpęs po žiemos... arčiausiai sienos auga aruncus dioicus ir astilbė ... tarp jų įsipynę paparčiai, sinavadas, dicentra (auskarėliai) ir baltašaknė... vienam kampe įsitaisius kaštonlapė rodžersija, po kuria prisodinta dekoratyvinių česnakų... kol rodžersijos lapai išsivynioja, česnakas jau būna užsiauginęs žiedynus ir violetiniai "teniso kamuoliukai" kyšo tarp rodžersijos ir baltašaknės lapų ...priekiniam plane - rožinės pilnavidurės žibuoklės, balti auskarėliai (D.eximia - beje šiemet žydi nuo gegužės iki dabar...)... kitą kampą "okupavo japoninė plukė... jau pradeda žydėt...

po visais plačialapiais augalais prikaišiota žydrių...ir snieguolių...
blush2.gif gaila, negaliu nufotografuot blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti