Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplink 28

QUOTE(kice @ 2008 07 16, 20:26)
toks stogas - autentika.. ir tinka tam molio pastatui geriau nei kokios skiedros ar siaudai..

Nesupratau blink.gif , autentika- tai metalo blizgesio stogas?

Žydriausia, aš įsivaizdavau, kaip tie šilokai sudaro miško paklotę po eglute smile.gif . O ten tarp serenčių ir eglutės, jei gerai pamenu rolleyes.gif , ne tuja? g.gif Apsipažinau. Tau gerai, kad nesergi ta liga. lotuliukas.gif O aš jau žiūriu, kad ima pasireikšti požymiai blush2.gif Sedum Sempervivum. O perkūnropė ten ir neaugtų cool.gif .

Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 16, 20:39)
su paparčiais g.gif taio galima manyti, kad pavėsingas vieta?
atsiverčiau štai žurnalą "Pavėsių augalai" ir žiūriu kas žydinčio ten  matosi...
Štai gėlynams šviesiame šešėlyje siūlomos astilbės, rodžersijos, japoninės plukės, snapučiai, pentiniai, katilėliai. Čia išvardinau maždaug tuos augalus, kurie žydi vasarą, nes daug yra nužydinčių pavasarį ir šalia paparčių vasarą vėl liktų tik žaluma..
Kaži kaip ten pas tave vietos, man užkliuvo galimas japoninės plukės ir papračių derinys, tik šiuo atveju paparčiai liktų antram plane, nes plukė auga dideliu krūmu ir tikrai griežtų pagrindiniu smuiku. Beje jos po nužydėjimo dailūs burbuliukai lieka, taigi derinukas gal būtų įdomus iki vėlyvo rudens...

Ir man labai aktualu kas tinka su paparčiais.Kolkas pas mane paparčiai karaliauja su katilėliais,na garžu ,ypač kaip katilėliai žydi.Bet norėčiau praplėsti ir daugiau ką pasodinti.O čia kalbi apie žurnalą Augalų pasaulis "Pavėsių augalai"?

Atsakyti
Labukai smile.gif
vis paskaitineju, paziurineju, bet nieko neparasau... mazai ka darau siemet (maze visa mano laika "suvalgo") tik zolem galvas apkapoju...
Siandien vat neatsilaikiau pries budleja ax.gif "Jusu sodui" prekybos aikstelej prie HyperRimi priesais Bangini ju buvo gal 4 atspalviu balta, rozine, tamsesne rozine ir tamsi violetine i melynuma - tai pastaraja ir paemiau Buddleja Davidi 'Black Knight' - del sios spalvos ir svaigau jau ne pirmus ir ne antrus metus doh.gif smile.gif Aukscio jau nemazo - apie 1,5 m, kainavo 25 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 16, 22:04)
Nesupratau blink.gif , autentika- tai metalo blizgesio stogas?

Žydriausia, aš įsivaizdavau, kaip tie šilokai sudaro miško paklotę po eglute smile.gif . O ten tarp serenčių ir eglutės, jei gerai pamenu rolleyes.gif , ne tuja? g.gif Apsipažinau. Tau gerai, kad nesergi ta liga. lotuliukas.gif O aš jau žiūriu, kad ima pasireikšti požymiai blush2.gif  Sedum Sempervivum. O perkūnropė ten ir neaugtų cool.gif .

ten tarp sidabrinjes eglutes ir serenciu, tai eglute Conica smile.gif Nu kai as nesu myletoja labai tu sukulentu, tai dar nelabai skiriu silokus nuo perkunropiu, jie man kazkaip panasus-nu sukulentai ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 07 16, 22:18)
ir as nusipirkau sita, bet 1dalis parasyta, kazin yra jau ir 2-a ? Kokia tu turi?

I dalis ir pas mane, antros dar tikrai nebuvo, nebūčiau praleidusi pro akis smile.gif
QUOTE(slyvuslyva @ 2008 07 16, 22:36)
Tik va nuotrauka, kaip naujokei isidejo kosminio dyzio smile.gif)
Tikiuosi, kad labai nesupyksite  blush2.gif

nesupyksime, bet tu mokykis jas mažinti, mirksiukas.gif nes taip nė peržiūrėti gerai nesigauna - stumdai stumdai po ekraną ir bendrą vaizdą sunku pagaut doh.gif

QUOTE(dėja @ 2008 07 16, 23:05)
O čia kalbi apie žurnalą Augalų pasaulis "Pavėsių augalai"?

taip, apie tą patį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 16, 21:39)

atsiverčiau štai žurnalą "Pavėsių augalai" ir žiūriu kas žydinčio ten  matosi...

Ir as sita nusipirkau. Kaupiu, taip sakant, informacija. Niekada nezinai, kada ko gali prireikti.... Stai, pavyzdziui, dabar sprendziu, kodel pas mane niekada nezydi lelijos. Jos gauna labai mazai saules, gal todel? Ar lelijos sviesiameges geles? Nesu ju myletoja, bet jei jau sukistos, tai butu malonu, kad ka nors dar ir veiktu, o ne tik nupiepusios stovetu....

Tiesa, vakar nesusilaikiau ir nusipirkau turgely kelis šerksnotuju tulpiu svogunelius... ax.gif Bandysiu rudeni kisti i plasmasini puoda, puoda - i zeme, o pavasari issikasti ir... laukti ziedu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 07 17, 08:40)
Stai, pavyzdziui, dabar sprendziu, kodel pas mane niekada nezydi lelijos. Jos gauna labai mazai saules, gal todel? Ar lelijos sviesiameges geles? Nesu ju myletoja, bet jei jau sukistos, tai butu malonu, kad ka nors dar ir veiktu, o ne tik nupiepusios stovetu....

Tiesa, vakar nesusilaikiau ir nusipirkau turgely kelis šerksnotuju tulpiu svogunelius...  ax.gif  Bandysiu rudeni kisti i plasmasini puoda, puoda -  i zeme, o pavasari issikasti ir... laukti ziedu  bigsmile.gif

lelijos ko gero tikrai dėl šviesos trūkumo nežydi, nes pas mane sukišta visai poprastėj žemėj, tačiau saulėtoj vietoj, tai žydi ir vargo nemato
o tulpes taip aš jau pora metų auginu vazone, tikrai pavyks ir turėsi gražią puošmeną pavasariui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 16, 23:23)
Labai neblogai, tik nuimčiau akmenis ir sukraučiau į krūvelę su būda, nes labai išryškėja dirbtinumasir prie to rato simetriškai susodintus augalus perkelčiau į vieną pusęir sodinčiau šachmatiškai.

cia ne pasodinti augaleliai cia mano pirmas bandymas petuniju prisiauginti paciai ir pasodinti i krepselius. tai padejau salia ivairumo delei ir tiek ax.gif
P.S. o budos nebera vakar ryte MB supjauste malkoms ir dar dydesne akmenu kruva padare kol miegojom su maze biggrin.gif tik dabar plecia i ploti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inetum: 17 liepos 2008 - 07:58
QUOTE(inetum @ 2008 07 17, 08:55)
P.S. o budos nebera vakar ryte MB supjauste malkoms ir dar dydesne akmenu kruva padare kol miegojom su maze biggrin.gif tik dabar plecia i ploti  blink.gif

karsta.gif net lengviau pasidare lotuliukas.gif ...nugis protingas tas tavo vyriokas, turi supratima apie grozi mirksiukas.gif ir pritariu Knifofijos pasiulymui, palikti kelma ramybeje, jis tikrai pats is saves labai grazus...
Klausimukas, o gal gali parodyt savo grycios langus, labai jau knieti paziuret, nes namukas tai ne is daznai matomu ax.gif
Atsakyti
ta prasme musu gyvenamaji nama tai kad jis pas mus tik pastatytas ir dar nebaigtas tvarkyti jokio grozio dar nera. paparastas namukas ir tiek. paieskosiu nuotraukeles
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 17, 08:49)
o tulpes taip aš jau pora metų auginu vazone, tikrai pavyks ir turėsi gražią puošmeną pavasariui mirksiukas.gif

Ir as taip manau smile.gif Ne veltui cia pas jus sita ideja nusiziurejau. Pavasari kazkuri buvot idejus nuostabaus tulpiu puodo foto... wub.gif Po ziemos nykumos tos tulpes pavasari atrodo kaip stebuklas biggrin.gif

Bukit drauges, priminkit, kaip naikint grybus vejoje. Neseniai raset, skaiciau, bet kai tuo metu nebuvo problemos, tai kazkaip ir neisidemejau blush2.gif . Prisimenu tik, kad pjaunant veja jie dar labiau uzsiseja. Tai gal juos su pirstinem nurinkti pries pjaunant su zoliapjove?
Atsakyti
gal kas nors kur nors Vilniuje matė pirkti saulenių geltonų?
Atsakyti