Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplink 28

Liksiu su savo papartynais nezinioj ... verysad.gif

Blizge, nuo pietu iki vakaro mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 16 liepos 2008 - 20:35
QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 20:48)
Mergaites, kas gi su tais paparciais dera? Nu bukit gerutes, meskit ideja kokia flirt.gif

su paparčiais g.gif taio galima manyti, kad pavėsingas vieta?
atsiverčiau štai žurnalą "Pavėsių augalai" ir žiūriu kas žydinčio ten matosi...
Štai gėlynams šviesiame šešėlyje siūlomos astilbės, rodžersijos, japoninės plukės, snapučiai, pentiniai, katilėliai. Čia išvardinau maždaug tuos augalus, kurie žydi vasarą, nes daug yra nužydinčių pavasarį ir šalia paparčių vasarą vėl liktų tik žaluma..
Kaži kaip ten pas tave vietos, man užkliuvo galimas japoninės plukės ir papračių derinys, tik šiuo atveju paparčiai liktų antram plane, nes plukė auga dideliu krūmu ir tikrai griežtų pagrindiniu smuiku. Beje jos po nužydėjimo dailūs burbuliukai lieka, taigi derinukas gal būtų įdomus iki vėlyvo rudens...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 liepos 2008 - 20:54
[quote=GAPO,2008 07 16, 14:56]

To Žydriausia. Žiūriu žiūriu į tą jūsų kampelį ir, žinot, man trys elementai išryškėja, pavadinsiu taip. Pirmasis: Intensyvios žalios žolė; antrasis: akmenukai; trečiasis: pilkšvai melsvos spalvos kadagys, eglutė ir gvazdikėliai.
Aš ryškinčiau pastaruosius tris. Aišku, serenčiai, begonijos, jurginai, našlaitės bent žiemai pasišalins. Kol kas nieko neardyčiau. Bet iš rudens išskirstyčiau kažkokia kita geometrine forma gvazdikėlių krūmukus, kad savaime plėstųsi ir augtų kilimine danga arba nupirkčiau dar. Po egle paleisčiau šilokų žemų žalių. O visa kita tuo pačiu ir po kadagiu pamulčiuočiau medžio drožlėmis, tik nežinau kokios spalvos, gal tokios, kaip tvora. Pievutėj statyčiau žemą, kad ir ąžuolinį kelmą, o ant jo baltą šliaužiančią rožę(tik nežinia, kaip ji jausis pavesingoje vietoje g.gif ) dideliame moliniame vazone, mozaikintame tokiais pat tik mažesniais akmenimis.nepykit, patinka mozaika, todėl daug kur ją matau lotuliukas.gif Astilbės ir tujos čia atsisakyčiau, rasčiau joms vietą kitur. Kaip ir vienmečių ir iškasamų gėlių.
[/quote]

Na tujos ten ner g.gif kazkada ir as galvojau apie mmulca, bet dsabar abejoju, ypac pskaicius kiek ten paskui vargo su juo g.gif Gvazdikeliai tie mazi tai tikiuosi, kad issiples g.gif O kazkaip as dar nesusirgaiu siloku ar perkunropiu liga tongue.gif bet kazko sliauziancio ir man noretusi, bet dar nesuradau ka. o beje, po eg;le jie ten nelabai jau matytusi ir nebutu kaip ten juos patalpint g.gif

[quote=smth1,2008 07 16, 16:53]
Azijinis vedrynas jei tiksliau.
[/quote]

Aciu, vakad ieskojau biski,tai iseina, kad ten ne svogunai, bet sakniagumbiai. ir vistiek neradau, kad butu parasyta, kad zydi 2 kartus per vasara g.gif

[quote=Blizge,2008 07 16, 18:21]
[quote=Blizge,2008 07 15, 23:11]
Sveikos,
Noriu paklausti del baltosios egles Conica (lyg ir toks pavadinimas), vienas zmogus sake, kad siai eglei reikia pastovios saules sviesos, o mes ja numate sodinti kur saule buna tik iki vidurdienio, tai jau bus labai blogai - ji neaugs?
Greičiausiai niekas ir nepastebėjo mano klausimo, gal visgi atsiras žinančių, a?
[/quote]

ps mane tam kapmelyje kaip tik auga conica ir ten amzinas pavesis smile.gif saulute gal tik ryte pr kampa minimalia pasvciecia, bet is esmes ten grynas pavesis. IR auga, leciau gal biski nei saulutej, bet auga ir tikrai nemirsta g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 16, 20:53)
atsargiai,kad paskui tavo sudarkytas veidas nepasirodytu etery su uzrasu-"stai kas buna niekingoms paparacems"[COLOR=orange]ir apskritai gal tu jos valdu nefotografuok,juk tai jos valdos,o ne tavo g.gif

As apie ta pati pagalvojau blush2.gif nu ale taip knietejo, ypac, kai Sraunius dar parode tas langines, tai nesusilaikiau, ale ji nesupyks manau bigsmile.gif gera motera ax.gif Juolab, kad mes kalbejom, juk kas drazu jai, nebutinai turi buti grazu man, ar jums.
Ka cia nuveikus vis galvoju su savo akmenais, guli prie namo surikiuoti ir niekas jokios minties nepakisa, visa neta baigiu isnarsyti. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 07 16, 17:21)
Nors sakiau tylesiu, bet neisturejau (paskutini karta).

kas jau duota...nepaslepsi lotuliukas.gif , geriau snekek .

QUOTE(rozamunda @ 2008 07 16, 19:53)
atsargiai,kad paskui tavo sudarkytas veidas nepasirodytu etery su uzrasu-"stai kas buna niekingoms paparacems"[COLOR=orange]ir apskritai gal tu jos valdu nefotografuok,juk tai jos valdos,o ne tavo g.gif

bet vaizda pro langa ar pvz. is balkono gi nedraudziama fotografuot lotuliukas.gif , tai kuo ji kalta, kad pas ja ne kokie pilies bokstai, o kaiminkos kalioshai matosi.....
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 07 16, 22:10)
bet vaizda pro langa ar pvz. is balkono gi nedraudziama fotografuot  lotuliukas.gif , tai kuo ji kalta, kad pas ja ne kokie pilies bokstai, o kaiminkos kalioshai matosi.....

nu kaip atspejai bigsmile.gif net ne is balkono, bet pro vonios langa fotkinau, ir net uzdaryta blush2.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 16, 20:39)
atsiverčiau štai žurnalą "Pavėsių augalai" .....

ir as nusipirkau sita, bet 1dalis parasyta, kazin yra jau ir 2-a ? Kokia tu turi?
Atsakyti
[quote=inetum,2008 07 16, 13:30]
[quote=GAPO,2008 07 16, 12:50]
O jūsų ciucis nesileidžia rišamas? ax.gif Šuo ar kalė? Jei kalaitė, tai galima būtų vieną(bet tik vieną, nes juk jam reikia sargauti ir viską matyti) voljero sieną užleisti kokiom lipančiom , pvz gebenėm. Jei šuo, tai kels koją ir degins savo siusiais bet kokį augaliuką schmoll.gif . Dar kas tiktų, mano manymu, tarp sienos ar kur nors prie voljero pulkelis(bet ne eilė) piliarožių.

O kokią pievutę sėjate? Man tai pas jus labai dobilėliai liptų ir saulutės. žydi visą vasarą, nes kai nušienauji, tai vėl krauna žiedukus. na aš ir pati apie tokią pievą svajoju, už tai ir peršu. O dobiliukai labai išsikeroja ir priežiūros mažiau, manau.

aciu uz palinkejimus wub.gif o ciucikai pas mus laskto visiskai palaidi ir karaliauju kur tik nori tai jie daugiau man tas dilgeles patresia nei numarina doh.gif cia tik gal neisimate nuotraukoje bet as prie voljero is kelio puses pasodinau sausmedi tai dabar lauksiu kol jis apzels ta voljera ir pasleps ji ir tuo paciu padarysiu uzuoveja nuo saules savo augintiniams.
o zole mes sejome taip vadiname sportine stadijonine kad nebijotu trypimo tai kaip sakei dobiliuku joje irgi yra ir baltuoja ir melynuoja tik gal kai daznai pjaunama kad butu grazi tolygi nelabai matosi toje nuotraukoje. tai cia idedu parodyti kai matosi tik gaila kad siemet lietus mus nelabai lepino doh.gif tai labai isdziovino pievutes bet jau atsigauna po truputi vel ax.gif
user posted image
[/quote]
Labai neblogai, tik nuimčiau akmenis ir sukraučiau į krūvelę su būda, nes labai išryškėja dirbtinumasir prie to rato simetriškai susodintus augalus perkelčiau į vieną pusęir sodinčiau šachmatiškai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 21:34)
Liksiu su savo papartynais nezinioj ...  verysad.gif

interneto vaizdeliuose radau paparčius su astilbėm ir vienspalvėm melsvėm. Dar perversiu Moj prekrasnaj sad turimus žurnalus, gal ten rasiu, ką nors įdomaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2008 07 16, 14:38)
cia tik maza pusele tos erdves  ax.gif as kai seklas pirkau pievutems tai visa parduotuve islaviau buvau vip klijente biggrin.gif
na gal as ir atsibosiu jums su savo nuotraukom bet kol lietus lyja tai nelabai ak daryti lauke galima tai biski apklausinesiu ir vel kibsim i darbus kai saulute pasvies  mirksiukas.gif  tai laukiu jusu minciu ar man verta si sena stieba uzleisti vijokliu kitais metais ar taip ir palikti kaip stovu  vazoneliams . ji tik nulakuoti kad neputu nuo dregmes  g.gif
user posted image

Ideali spalva (žiedų) šitam kelmui ir nesodinčiau čia jokių vijoklių kylančių aukštyn, nes užgoš natūralų kelmo grožį, impregnuok jį ir vazoną pakeisk į molinį tamsųir bus super derinys.
Atsakyti
Smagu, kad radau sia temele. Cia tiek daug grozybiu.

user posted image

O cia manoji pirma pamoka ax.gif
Papildyta:
[quote=slyvuslyva,2008 07 16, 22:33]
Smagu, kad radau sia temele. Cia tiek daug grozybiu.

O cia manoji pirma pamoka ax.gif

Tik va nuotrauka, kaip naujokei isidejo kosminio dyzio smile.gif)
Tikiuosi, kad labai nesupyksite blush2.gif
Atsakyti
Kas cia per akmenys Slyvuslyva?Jie gal kaip apdirbti? g.gif
Atsakyti