Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplink 28

QUOTE(rozamunda @ 2008 07 14, 17:09)
as su jumis( irgi tu krapu pasisejus mirksiukas.gif ) drinks_cheers.gif
MIR- DRUZBA -FESTIVAL!

aaammmm........cia apie tuos "krapus" noreciau uzklausti ax.gif , mat as ju labai noreciau, bet kyla itarimas, kad jie gan placiai auga. Gal kas galetu pamieruot ir pasakyt man kiek ant kiek cm ?blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2008 07 14, 17:35)
sodink ir genėk iškart, aš savo iškart taip atnaujinau ir naują vainiką labai greit užaugino - tik labai neaiškiai matos - ar čia tas ,kuris augina šakeles rausvais lapeliais galuose gluosnis? man panašu į jį g.gif  jei taip - drąsiai daryk kaip parašiau - patikrinta 4u.gif

taip čia jis ax.gif
o jį leidai kaip krūmą,ar ant kojelės ir tada vainiką formavai g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 14, 17:13)
o tai ta nurėžta budlėja ar žiedus sukrauna iš karto ar reikia sezoną prakentėti?
nu o dėl raktažolių su melsvėm vadinasi teks galutinai atsisveikint, mintysiu kažką kitą 4u.gif

Man atrodo, kad sukrauna, nes ja reikia nurezt kiekviena rudeni arba ankstyva pavasari, kol dar nepabudus. Klausimas tik kiek nurezti. As va saviske nureziau aiskiai mazai, nes ten kur daugiau nukirpau daug grazesne ir sveikesne. Ta puse, kurios beveik nepalieciau, nes norejau sulygint su tvora ( kreivai augo) dabar labai liudnai atrodo. Reta, apdziuvus, visa laika meta lapus, bet net ir ta mirstanti puse zydi. Ant belapiu stagaru ziedeliai skleidziasi. Darau prielaida, kad ji labai gaji.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 14, 17:13)
o tai ta nurėžta budlėja ar žiedus sukrauna iš karto ar reikia sezoną prakentėti?
nu o dėl raktažolių su melsvėm vadinasi teks galutinai atsisveikint, mintysiu kažką kitą 4u.gif

krauna,kur ji dings, nereikia kankintis
o kas link melsves-per mano akis tsakant-grazu prie ju visokie augalai plonais tiesiais lapais-narcizai,viksvos,irisai ,viendienes ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 14, 17:27)
aaammmm........cia apie tuos "krapus" noreciau uzklausti ax.gif , mat as ju labai noreciau, bet kyla itarimas, kad jie gan placiai auga. Gal kas galetu pamieruot ir pasakyt man kiek ant kiek cm ?blush2.gif

skirtas labai jau ribotas plotas,kampe prie tvoros,tai neturi kur plestis-ten kur paseta ,ten ir tupi-o kaip bus toliau-matysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 14, 17:27)

plėsti rasakila tai ne itin plečiasi, kompaktišku krūmeliu auga, neleidžia kažkokių atžalų į šonus, tačiau kai sužydi žiedynai išlinksta į šalis ir tikrai užima nemažai vietos, sakyčiau tikrai diametras ne mažiau 40 ar net 50 cm g.gif
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 14, 18:14)
krauna,kur ji dings, nereikia kankintis
o kas link melsves-per mano akis tsakant-grazu prie ju visokie augalai plonais tiesiais lapais-narcizai,viksvos,irisai ,viendienes ir t.t.

tikrai nebloga mintis, vystysim ir šitą versiją thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(smth1 @ 2008 07 14, 16:04)
As vertinu niuansus, lapu grozi, atspalvius ir pan dalykus, todel turbut zmonem, kurie ghmm..kaip cia issireiskus mato tai, kas rysku, l. geometriskai tikslu, kas issisoka kazkuo (forma, spalva, dydziu) ir pan., nepriimtina tai.

na kas isryskinta - tai cia apie mane biggrin.gif blush2.gif

Bet ir tavo vertybes man nesvetimos... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 13, 19:01)
junkis ir rodyk savo grožius mirksiukas.gif o žinučių limitas reikalingas tik kai dedi foto per forumo galeriją (na ten apačiojerašant žinutę kur būna tekstas "Prie šios žinutės galite prisegti failą. Maksimalus failo dydis: 2.56mb"), o per interneto albumus dedant foto sakyčiau limitų nėra.

clap.gif Labai ačiū už palaikymą, bet aš nemoku dar kolkas įkelti savo nuotraukų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 07 14, 00:50)
o as su jukom apsikest nebegaliu - namas pilnas kambariniu juku, kaip kokie monstrai is visu pashaliu lenda, o kiek dar genet reikia  doh.gif , ir ismest gaila....

o lauko jukos tai is vis naglos... sitos atliekos jau 2-a karta siemet persodintos (sukisau patvory prie statybu i baisiausia zeme) prazydo  bigsmile.gif :

user posted image
o cia namuose isroviau beveik per pacius karscius ir susodinau i vazonus - ir tos zydi. Dar kasant nukirtau saknis (negalvojau kad tokios gilios), tai isrovus likusius sakniastiebiu gabaliukus ikisau i vazonus salia kitu kelmeliu, dabar jau is ju ugliai lenda - nu dauginasi kaip pasiutusios :

user posted image

Jukos man - superines geles  wub.gif  !

Gal galima pas Jus nusipirkti Juką, kurią galima auginti lauke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 14, 14:27)
aš va su klausimuku įsiterpsiu ax.gif
ką manote apie melsvių ir raktažolių derinį? svarstau vienu pakraščiu pasodinti melsvių ir įterpti tarp jų raktažolių, šio derinio idėja tokia, kad kol pavasarį melsvės dar tik atželinėja, raktažolės spėja nužydėti, ir vieta gaunasi gyva nuo ankstyvo pavasario...  Aišku ilgainiui reikės ir vienas ir kitas apriboti, kad neusaugtų į vientisą kelmą, bet šiai minutei pagrindinis klausimas - ar vasarą po melsvių lapais pasislėpę raktažolės gerai išgyvens? Šiaip raktažolių lapai vasarą netenka dekoratyvumo, bet jei jie liktų pilnam melsvių pavėsy gal vistik jom būtų ne į sveikatą? g.gif

4u.gif Aš prie savo melsvės sukaišiojau krokų svogūniukus, jie maži, todėl taip giliai kaip tulpes nereikia sodinti, tai gal melsvės ir nenumarins jų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(RASAJAN @ 2008 07 14, 19:42)
clap.gif Labai ačiū už palaikymą, bet aš nemoku dar kolkas įkelti savo nuotraukų blush2.gif

pvz, photobucket.com pasidaryk savo albuma [isikelk foto is savo kompiuterio].
tada per ''direct link '' arba ''Img code'' [prie nuotraukos] dek foto cia, kai rasai Atsakyma.
Tiesiog pasidaryk albuma internete [www.photobucket.com ; www.fotki.com], paskui pasakysim, ka daryti mirksiukas.gif

na tikiuosi kompe turi nuotrauku?.. unsure.gif tada pirmyn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 14, 13:39)
šiaip gi galima ir svogūnines kokias sodinti pavasariniams žydėjimui, vasarą jos nunyks ir nieko netrūks ir rūpintis nereikės...

Kiek aš šitaip tulpių svogūnėlių esu palaidojus... unsure.gif Melsvės šaknys viską "suvalgė" verysad.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri uzmatet ir galetumet imesti kokia nuoroda kur pasakojama apie akmenis ir detaliu kokiu komponuojamu su akmenimis ir augalais.Uzverte mane tokiais idomauskais biggrin.gif akmenukais, bijau perkrauti, bet noriu sunaudoti, bet nelabai kas galvon lenda g.gif
Atsakyti