Kreipiuosi i gėlininkes patarimo dėl lelijų. Viena lelija (maximine) mano jau nužydėjo, tai ar teisingai manau, kad kotą reikia nukirpti paliekant apie 10 cm koteli?
ir dar pas močiutes turgelyje nusipirkau keletą lelijų su svogūnėliais, liepė patį žiedą pasimerkt, o toliau nebeatsimenu kada tuos svogūnėlius sodint į žemę. Ar galiu iki rudens juos palikt, nes tik rudenį susitvarkysim aplinka ir tik tada lelijos turės pastovią vietą, ar geriau jas sodint i kokius vazonus ir rudenį persodint i žemes.???
QUOTE(rokoko @ 2008 07 13, 18:46)
Labai graži spalva
Kad jau rodom egles...
QUOTE(Blizge @ 2008 07 13, 19:49)
Kreipiuosi i gėlininkes patarimo dėl lelijų. Viena lelija (maximine) mano jau nužydėjo, tai ar teisingai manau, kad kotą reikia nukirpti paliekant apie 10 cm koteli?
ir dar pas močiutes turgelyje nusipirkau keletą lelijų su svogūnėliais, liepė patį žiedą pasimerkt, o toliau nebeatsimenu kada tuos svogūnėlius sodint į žemę. Ar galiu iki rudens juos palikt, nes tik rudenį susitvarkysim aplinka ir tik tada lelijos turės pastovią vietą, ar geriau jas sodint i kokius vazonus ir rudenį persodint i žemes.???
Kuo daugiau lapųpaliksi ant stiebo tuo geriau. O sodinti reikia dabar.
QUOTE(išdykėlė @ 2008 07 12, 22:47)
Žydriausia puikūs tavo gėlynėliai, tik sprigėm su šlamučiu tam vazonėlyje tikrai per ankšta.
aciu na tas vazoneli su sprigem matyt teks kazkaip issikrstyt. bet va dabar laukiu kada pausktapiene baigs nuzydet, zadu viena kadagi iskeldint, tai va gal tada atlaisvinsiu sproigem vieta nes pas mane tai mazoka vietos tiems gelyneliams. siandien bandziau dar nufotkint, bet vakare fotkinau, tai blicas isijunge, tai nelabai tikros spalvos. Sakiau gal ryt diena pafotkinsiu ir dar parodysiu ta savo kampeli
ir padesit man atpazint ar petunijos ar surfinijos pas mane nu blin, as ju neskiriu niekaip
nu nepamenu dabar kurios ten bakopa prie namo kampo tokiam stove buvo labai grazi , tai va as biski pasivogiau minti
beje, savo bakopa su jurginukais persodinau, tai radau vazone ir slieku ir kazkoki balta stora kirmina gal del to vargo jos nors siandien buvau senukuose , tai siaip uzejau geliu paziuret, tai ten visos bakopos tokios suvarge kaip pas mane
Per daug jau karksiu. Bet teisybes delei ikeliu. Atsiprasau uz kokybe, turejau galimybe tik vakare fotografuot, kadangi vakarine puse, tai nutvieksta saules..
Birzelio menesi
Liepa
Akmeneliu zona
Zalias raugerskis salia raudono
Tai va gavosi kaip is dainos 'tu man parodyk ka turi, as tau parodysiu ka moku...' Dabar rodykit ka mokat
Birzelio menesi
Liepa
Akmeneliu zona
Zalias raugerskis salia raudono
Tai va gavosi kaip is dainos 'tu man parodyk ka turi, as tau parodysiu ka moku...' Dabar rodykit ka mokat
QUOTE(rokoko @ 2008 07 13, 19:08)
balanda, gal vis del to isigyk fotika, kol sezonas nesibaige , na man tie augalynai margumynai tavo nuostabus, net ruzavi akmenys gerai ziurisi
oi,taupau taupau tam fotikui( o noriu pirkt jau geresnį kokį),o paskui vis kam nors kitam išleidžiu
Tuos gėlynus margumynus galima sakyt tik treti metai ,kaip pradėjau tvarkyt.Nemažai gėlių likę buvusios šeimininkės.
O tie akmenys nėra tokie ryškiai ružavi ,čia tik nuotraukoj jie taip išryškėja ir krenta į akis
QUOTE(smth1 @ 2008 07 13, 23:11)
Gražu
Man įdomu,iš ko pynėt tą tvorą ir ar seniai? Aš prieš tris metus nusipyniau iš jaunų berželių,jau netvirta ji,apipuvus Gal kuo nors inpregnavot?
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 13, 16:09)
Pas mane taip pat kambaryje gėlių minimaliai. Kambaryje jos mane erzina. Turiu keletą paparčių, sanpaulijų ir juka su nolina.
o as su jukom apsikest nebegaliu - namas pilnas kambariniu juku, kaip kokie monstrai is visu pashaliu lenda, o kiek dar genet reikia , ir ismest gaila....
o lauko jukos tai is vis naglos... sitos atliekos jau 2-a karta siemet persodintos (sukisau patvory prie statybu i baisiausia zeme) prazydo :
o cia namuose isroviau beveik per pacius karscius ir susodinau i vazonus - ir tos zydi. Dar kasant nukirtau saknis (negalvojau kad tokios gilios), tai isrovus likusius sakniastiebiu gabaliukus ikisau i vazonus salia kitu kelmeliu, dabar jau is ju ugliai lenda - nu dauginasi kaip pasiutusios :
Jukos man - superines geles !
QUOTE(rokoko @ 2008 07 12, 23:49)
As toki pati zaliai-gelt.ciobreli auginu, ir kitus [citrinini, sliauzianti]. tai pasakysiu, kad nukarpau ziedelius, neleidziu jiems zydet [man zalumos kilimas reikalingas] - tada po ziemos jie buna nenuskure, nenurudave, puikios isvaizdos visus metus.
Aš tai duodu žydėti, nes man labai gražu, bet nepastebėjau, kad nuo to jie skurstų ar ruduotų, kaip tik sakyčiau laabai bujoja, viena iš greičiausiai augančių samanų Tiesa, aš juos nukarpau, bte kai jau pažydi.
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 11, 21:23)
jei augini tai papasakok ar ji tikrai gražiai atrodo, nes kiek teko matyti nuotraukų lietuviškuose žurnaluose iš lietuviškų gėlynų, tai man pasirodė, kad budlėja yra retokas augalas , žiedai gal ir dailūs, tačiau visas augalas man pasirodė kažkiek skystokas....
surimuota kaip poetės
surimuota kaip poetės
kaip cia tiksliau apibudint ne tiek skystoka,kiek megeja isvirsti i sonus ir stiebai labai greitai luzta,bet greitai ir atzelia.Na o bet taciau - rajoninis drugeliu saskrydis,kai budleja pradeda zydeti atsveria jos trukumus ( tarkim veigele-ir tankesne ir zydi ilgai,bet taip peteliskiu nevilioja )
Papildyta:
Per daug jau karksiu.
Nu cia dabar? apie ka cia jus?
oi grazu
o tam raugerskiui prie tvoreles kiek metu?( bandau izvelgti perspektyva,po kiek laiko pas mane taip patvorys atrodys ?)
Per daug jau karksiu. Bet teisybes delei ikeliu.
<...>
<...>
smth1, pasirodo turi kur įsibėgėti su gėlynais, plotai tai gana erdvūs
man akmenėlių zona į akį krito, na ir visur kitur augalai jau pasiekę brandžią stadiją.
Pas mane poroj vietų irgi panašiai subujojo viskas, tai labai jau nagai niežti pradėt kedent ir kilnot, nes kai kuriuo metu tarp žydėjimų būna taip, kad gėlynas atrodo kaip žalumos oazė ir vis norisi kažkokių akcentų pakaišioti... bet su gėlynais matyt niekada neįmanoma nurimti, juk gyvas organizmas...
QUOTE(vida777 @ 2008 07 13, 23:50)
o as su jukom apsikest nebegaliu
...
kaip kokie monstrai is visu pashaliu lenda, o kiek dar genet reikia , ir ismest gaila....
o lauko jukos tai is vis naglos... sitos atliekos jau 2-a karta siemet persodintos (sukisau patvory prie statybu i baisiausia zeme) prazydo
...
nu dauginasi kaip pasiutusios :
...
kaip kokie monstrai is visu pashaliu lenda, o kiek dar genet reikia , ir ismest gaila....
o lauko jukos tai is vis naglos... sitos atliekos jau 2-a karta siemet persodintos (sukisau patvory prie statybu i baisiausia zeme) prazydo
...
nu dauginasi kaip pasiutusios :
nu tikrai superinės atliekos
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 14, 08:44)
kaip cia tiksliau apibudint ne tiek skystoka,kiek megeja isvirsti i sonus ir stiebai labai greitai luzta,bet greitai ir atzelia.Na o bet taciau - rajoninis drugeliu saskrydis,kai budleja pradeda zydeti atsveria jos trukumus ( tarkim veigele-ir tankesne ir zydi ilgai,bet taip peteliskiu nevilioja )
mat kaip, reiškia ne iš piršto laužtas tas pavainimas "drugelių krūmu"