QUOTE(Lilijana147 @ 2008 09 30, 09:45)
naujass.vardas!!!....... matau vienintele iseiti tavo pacanui chuliganuj...soceializacijos c entras...galbut tai zziauriai skamba bet as tik patariu...
sekmytes ;]
Ištrauka iš dokumentų:
"Minimalios priežiūros priemonės galės būti skiriamos nepilnamečiams, kurie padarė nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių turinčią veiką, tačiau nebuvo sulaukę Baudžiamajame kodekse numatyto baudžiamosios atsakomybės amžiaus, kurie sistemingai daro administracinių teisės pažeidimų turinčias veikas, tačiau nėra sulaukę Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyto atsakomybės amžiaus ir kt. Duomenys apie tokius vaikus iš mokyklos bus perduoti savivaldybei. Minimali priežiūra gali būti paskirta savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Direktorius nuspręs, kokias priemones jam taikyti: nepilnametis gali būti įpareigotas reguliariai lankyti mokyklą ir dienos centrą, lankyti mokyklą ir įsitraukti į kokią nors prevencinę programą, konsultuotis pas psichologą, bendradarbiauti su socialiniu pedagogu ir pan. Minimalios priežiūros tikslas laiku padėti nepilnamečiui, išgelbėti jį nuo griežtesnių sankcijų.
Jeigu nepilnamečio, kuriam taikomos minimalios priežiūros priemonės, elgesys nesitaiso, jis nevykdo įpareigojimų, jam gali būti pradėta taikyti griežtesnė - vidutinės priežiūros priemonė. Tai yra, teismo leidimu, nepilnametis gali būti įpareigotas toliau mokytis pagal pradinio ar pagrindinio ugdymo programas specialioje įstaigoje - vaikų socializacijos centre. Į centrus taip pat pateks nepilnamečiai, kurie padarė rimtesnius nusižengimus, jų elgesys pavojingas ir daro žalą visuomenei."
Tai va...Ačiū Dievui, bet kol kas žalos visuomenei, kaip ta žala suprantama pagal pagal baudžiamąjį ar administracinį kodeksą, mano sūnus nepadarė... Prasidėjo mokykla, prasidėjo problemos: nors ir stengėmės mes su vyru ir jau net buvom apsidžiaugę, kad atrodė sūnus pradėjo ateiti į protą, bet buvau pakviesta į mokyklą, kur mane perspėjo, kad sūnaus mokytojai nebegali daugiau taikytis su nuolatiniu mano sūnaus tyčiojimųsi iš jų ir klasės mokinių, vykdomu psichologiniu terorizavimu ir absoliučiu nesiskaitymu su žmonėmis ir šiuo metu mokytojai buriasi į grupę prieš mano sūnų, žada rašyti kažkokias grupines peticijas, ultimatumus ir panašiai. Galima būtų pagalvoti, kad mokytojai gal kokie ne tokie, deja, iš tikrųjų jie yra puikūs žmonės ir pedagogai ir tikrai ilgai ir kantriai stengėsi pedagoginėm priemonėm pasiekti mano sūnaus elgesio žmoniškumo ... Man mokytojai net pamokos metu filmuotą medžiagą pateikė parodantį sūnaus elgesį (matyt kitaip nebūčiau patikėjusi, kad šitaip smarkiai jis gali tyčiotis iš mokytojų). Tiesiog jau nuleidau rankas, nebetekau jokios vilties, nei matau prasmės dar bandyt kažką daryti. Nebedarau nieko, susitaikiau su likimu. Mokytojams pasakiau, kad darytų, ką jie mano esant reikalinga ir kad aš jau tikrai nesipriešinsiu, negelbėsiu jo, su viskuo sutinku. Nemažas vaikas jis jau yra - ko pasieks savo veiksmais, tą ir turės...