Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(joreta @ 2008 07 12, 00:53)
drinks_cheers.gif visiškai pritariu, nes jau ir dabar ne prūdai džiaugsmo, kažkaip man atrodo, kad jam čia erdvės truputį trūksta...

Būna vaikų, kuirems mokslai mokykloje neįdomūs. Jiems profesinėj geriau, nes: lengviau mokintis, mažiau reikalaujama, dėstoma jo norima - mėgiama sritis. Nematau prasmės versti mokintis vidurinėj, jei jam tai neįdomu. Naudos nulis, tik nervų daugiau tiek tėvams, tiek vaikui. Kiekvieno mūsų aplinkoje tikrai yra pavyzdžių, kai vienas vaikas buvo verčiams lankyti vidurinę ir niekio gyvenime nepasiekia, o kitas išleistas į profesinę skinasi kelią į aukštumas mirksiukas.gif

QUOTE(siaubute @ 2008 07 12, 11:29)
Nežinau kaip kitose mokyklose, pas mus mokytojai pažymių nerašo- nes trukdosi pamoka. Tai vienas balta varna nenešios, kad jam parašytų. Net  auklėtoja pastabų nerašo- užima laiko, nes irgi prašiau iškart rašyti pastabą ar namų darbų nepadarė, ar pabėga iš kokios pamokos. Ne- nerašo doh.gif Tai pabėgimus sužinau iš kitų vaikų arba mėnsesio gale surašo tiek ir tiek nepateisintų praleistų pamokų. Ir pažymus surašo auklėtoja 1 kartą per mėnesį (mokyklos taisyklėse tai nustatyta) arba rečiau...

Dėl popierizmo mokytojai vengia rašyti pažymius į dieninus tą pačią dieną. Juos surašo gale mėnesio arba trimestro/semestro. Belieka bandyti kontaktuoti su dalykų mokytojais, kas yra labai sunku.

O kokia metodika dėl bėgmo taikoma jūsų mokykloje? Mums buvo pateikta baltu ant juodo: jei mokinys nepasirodo pamokoje - informuojama auklėtoja. Auklėtoja tikrina, ar jis neatėjo tik į tą pamoką ar visai nebuvo pamokose. Tada seka skambutis (dažniausiai "majakas") ir pokalbis su tėvais. Po kelių pabėgimų prasideda įspėjimai, papeikimai ir t.t. Bet kokiu atveju, daug lemia auklėtojos bendradarbiavimas su tėvais
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 11, 21:20)
Ir pas mus kas durniausiai kad  mokytojai į dieninyną nesurašo pažymių -žymisi pas save kažkur, nes tingi diennyną nešiotis, tik baigiantis trimestrui ( dar kiti skaičiuoja balais-taškais, kiti mažiukais pažymiais), nueinu pas auklėtoją pažiūrim- nu nėra pažymių. Ateina trimestras doh.gif

Pas mus irgi kazkokia mistika su tais pazymiais. Kiekvieno menesio gale einu pas aukletoja susirasyti pazymiu, bet kad jie dar nebuna surasyti. Su kalbom niekaip nesuprantu. Lietuviu kalboje yra kreditai. Tai uz uzklasini skaityma gali maksimaliai gauti 3 kreditus, jeigu gerai pasirodai. Dar uz kazkokius mazesnius darbelius irgi raso kreditus. Tai tas tikrasis pazymys gali atsirasti netgi pusmecio gale. Nelakstysi per visas mokytojas pasiziureti, ka jos ten savo uzrasuose prisirasiusios. Vokieciu kalboje yra mazi pazymiai, kai ju surenki tris, tada gauna viena dideli pazymi, kuri iraso i dienyna. Anglu kalboje irgi panasiai. Matematikoje visi pazymiai tik uz savarankiskus ir kontrolinius darbus. O geriausiai patiko fizike, istaise kontrolini (testa), taciau ne ta grupe. Stebiuosi, kad dar 4 gavo. Matyt kai kurie atsakymai abieju grupiu jos lenteleje sutapo. Kai pradejo aiskintis, kad mokytoja uzgrybavo,pasake, kad kita karta prides 3 balus, nes nenori dienyno taisyti. Spekit, ar po to pridejo tuos tris balus.
Atsakyti
Aš irgi riboju savo paaugliui kompiuterį. Pirmiausia dėl akių , o antra dėl mokslų. Jei gauna 6 ir mažiau (nors taip nebūna) tai savaitę be kompo. Neturiu laiko kasdiena žaisti su jo mokslais tai rezultatus sumuojame trimestro pabaigoje. Jei išeis mažiau negu aštuoni tai 2mėn. be kompiuterio. Labai stengėsi, nes bijojo likti vasarą be kompo. Vidurkis metiniam 8,8 manau,kad geras, baigė septintą klasę. O taip tai labai nespaudžiu duodu laisvę, manau kad labai sunku vaikams mokytis. Kai giminės klausia ar mama džiaugiasi tokiais pažymiais, tai jis atsako: jog jai geriau būtų 7 trimestre , nes taip apsaugotų akis. Turim nešioti akinukus,akys nusilpo penktoje klasėje, pats labai kompleksuoja.
Labai dažnai sakau, kad myliu jį ir visai nesvarbu,kaip jis mokysis ar elgsis. Manau per mažai artimi žmonės girdi iš mūsų tą stebuklingą žodelį - MYLIU.
Mano paauglys mėgsta pamaištauti, bet santykiai mūsų puikūs manyčiau. Linkiu visoms stiprybės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing: 12 liepos 2008 - 12:01
4u.gif Maniskiui pazymius raso i kompiuteri,tai kiekviena diena matau jo rezultatus mirksiukas.gif Anksciau ,kai mokesi kitoje mokykloje,tai kartais ir pabegdavo is pamoku, blush2.gif ,dabar,kai pakeiteme mokykla,net kai reikia eiti pasitikrinti sveikata/ lanko krepsini, pas Marciulioni/,tai eina su piktumais,kad nenueis i pamokas mirksiukas.gif Sioje mokykloje mokytojai be jokiu atlygiu konsultuoja mokinius,ir jei kas ju nelanko ,pasiziuri i savo sasiuvinelius,ir mato , tai kompe rasi pazymeta,kad nelanko konsultaciju,taip tevai ,mokytoju pagalba gali pakontroliuoti mirksiukas.gif ,maniskiui motyvacija mokytis yra, turi tiksla,ir jo siekia thumbup.gif Anksciau jis galvodavo,kad mums tai reikia,kai dar mokesi senoje mokykloje blush2.gif ,nes mokytojams tikrai buvo viskas dzin,ju tikslas po pamoku surinkti grupe mokiniu ,ir mokinti uz pinigelius blush2.gif ,aisku mokslai priklauso ne tik nuo ju,bet ir nuo tevu ,vaiku ,bet labai priklauso nuo mokytoju,ju pateikimo ,savo dalyko isdestymo mirksiukas.gif ,bet jei ju tikslas taip uzsidirbti papildomu pinigeliu,tai apie ka su tokiais mokytojai kalbeti... blush2.gif Nesakau,kad visi mokytojai tokiu budu uzsidirbdavo, bet pagrindiniu dalyku,tai tikrai,ir dar, is tos mokyklos ,isejo tikrai daug gabiu vaiku,nes kitose mokyklose jie mokosi gerai,ir net labai gerai thumbup.gif Anksciau,taip pat neleisdavau zaisti kompu,bet dabar zino,kad mokytis reikia del saves,del savo ateities,tai nereikia jokiu apribojimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NEFRITAS @ 2008 07 12, 13:49)

Išduokit, kokioj mokykloj mokosi jūsų sūnus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 07 12, 15:56)
Išduokit, kokioj mokykloj mokosi jūsų sūnus?  4u.gif

4u.gif

4u.gif Mokosi privacioje,bet negalvokite,pazymius raso uz zinias,o ne uz tai ,kad tevai moketu,ir mokytojos nebijo rasyti blogesniu pazymiu mirksiukas.gif Po desimtos klases vidurkis turi buti ne maziau negu 6,nors as uz tai ,kad butu ne mazesnis septyniu mirksiukas.gif O jei mazesnis,tai reikia atsisveikinti su mokykla blush2.gif Musu Lietuveleje labai nedaug privaciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Švelni @ 2008 07 11, 22:43)
Ir aš buvau atidavus, bet... kai pradėjo nusivažiuoti, pagailo berno. Juk proto ir gabumų turi daugiau negu reikia, pradinėse buvo geriausias klasės mokinys. Jam, kaip ir Joretos sūnui, niekada nebūna užduota namų darbų, nors kiti klasiokai, anot jų mamų, net naktimis mokosi. Ir taip, praktiškai nesimokydamas ir be pastangų, jis pradėjo gauti gerus pažymius, tereikėjo gero spyrio į minkštąją (kalbu apie kompiuterio ribojimą, jei ką)  mirksiukas.gif  Vadinasi, buvau teisi, įvedusi tokias sankcijas, nes dabar kažkiek pasimoko vaikas, o ne vien plaukia pasroviui, galvodamas tik apie tai, kaip pasikelti savo "levelį" runescape  ax.gif

Nu maniškis nei labai gabus, nei labai protingas... unsure.gif Būtų vidurkis aštuoni, tai cypaučiau iš laimės. Deja... Kompiuterio ribojimas nepadeda. Jauskit - būdavo savaičių, kai išeidami užrakindavom du kambarius. Ten, kur kompas, ir ten, kur televizorius cool.gif Beviltiška... O dar elgesys... Jis pas mane toks prie bajerio, klasės juokdarys. Tai ir knygutėj matosi. Pastabos man ne naujiena. O liūdniausia, kai už elgesį pradeda rašyti kaip už dalyką. Pvz auklėtoja taip paaiškino už ką gautas kuolas: na , jis išdykavo, tai pakviečiau prie lentos , nu ir žinot kaip būna... Klausinėjau, kol neatsakė! Vat toks ir liūdnas pažymys...
Žinote, ir man tada darosi liūdna... Pabandykit išsitaisyti kuolą prieš pat trimestro galą ir dar matematikos, kuri ir taip vos vos...

QUOTE(Karbynė @ 2008 07 12, 00:07)
nu tai tada kažkas ne taip..yra gi kažkaip paskaičiuota, kad per mėnesį turi būt tiek ir tiek pažymių - turi būt tėvai informuojami. Absurdas, kad tik trimestro gale pamato - arba kažkas gerai nuslepia (mano vyro brolis vis "negaudavo" biggrin.gif pažymių) arba kažką reik pajudint, kad atsirastų...

Nors šiaip - pats vaikas turi duot pažymkę kai vos gauna pažymį, o ne auklėtojas kas pora savaičių nuo nulio pildyt - ano funkcija ne pildyt nuo nulio (nors kažkodėl taip gaunas), o patikrint ar viskas surašyta teisingai 2 kart per mėnesį.

Karbyne, reikalas su tuo pažymių rašymu tikrai liūdnas. Prašiau, kad rašytų kuo dažniau. Tačiau atsakumas buvo, kad klasėj mokinių daug , o galimybių mažai. Ir tie pažymia kažkokie mistiniai. Kai kuriuose dalykuose juos renka ir rašomas tik vienas išvestinis už kelis testus. Nu mano protui nesuvokiama mistika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2008 07 11, 21:56)
todėl, kad po 12-kos su tokais rezultatais ir požiūriu į mokslą net kolegija nesišviečia  doh.gif O dabar, jei nebus visai glušas tai nors profesiją turės po 3 metų ir duonai galės užsidirbt. Mane visi gąsdina, kad visai Vln nueis šunkeliais, bet, kad ir namuose dabar ne plentais vaikšto  doh.gif kažkaip manu, jog truputis savarankiškumo bus mums abiem į naudą

mane mama uz nepaklusnuma issiunte i profke. Siaiip esu dekinga uz toki spyri i uzpakali, tik, kad susivokti ir ismokti gyventi man prireike 2 metu, o iki tol taip pat sekmingai nelankiau paskaitu ir nesimokiau, bei vejus dariau, tik skirtumas, kad nebuvo kam kontroliuoti. doh.gif dabar jau turiu gera gyvenima, tik siltu ir svelniu santykiu su mama nera, nes kai isvaziavau i kita miesta man buvo tik 15. dabar bendraujam vos ne kaip pazystamos, niekada jai neissipasakoju, del to jauciu nuoskauda, kad negaliu su ja bendrauti taip kaip noriu, nes mus skiria stora siena. unsure.gif
Atsakyti
Vaiko pareiga yra įsirašyti pažymį į knygutę ir duoti mokytojui pasirašyti arba atnešti mokytojui, kad jis viską įrašytų.
Auklėtojo pareiga- tik sutikrinti 4u.gif

QUOTE(Agotukas @ 2008 07 13, 18:06)
Karbyne, reikalas su tuo pažymių rašymu tikrai liūdnas. Prašiau, kad rašytų kuo dažniau. Tačiau atsakumas buvo, kad klasėj mokinių daug , o galimybių mažai. Ir tie pažymia kažkokie mistiniai. Kai kuriuose dalykuose juos renka ir rašomas tik vienas išvestinis už kelis testus. Nu mano protui nesuvokiama mistika  unsure.gif

Tingiu plėstis, pabandysiu trumpai atsakyti blush2.gif
Savo dalyke žodžių testus rašau labai dažnai (kartą į savaitę-mokiniui žymiai lengviau pasiruošti ir jie pripranta, kad pastoviai reikia mokytis bigsmile.gif ), kur dar gramatiniai testai, klausymo pratybos, skaitymo užduotys, rašiniai blink.gif
Protu būtų nesuvokiama, kad vaikas per trimestrą/semestrą gautų 25 pažymius doh.gif .
Todėl yra vedamas bendras pažymis iš 3-4 mažiukų testų mirksiukas.gif
Toks dar pavyzdys, vaikas už žodžių testus gauna tris dešimtukus, ir tarkime vienam tetsui užmiršta pasiruošti ir gauna neigiamą įvertinimą, vis tiek bendras pažymys 8 smile.gif, vaiką tai tenkina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gritte: 14 liepos 2008 - 12:35
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 13, 19:06)
Nu maniškis nei labai gabus, nei labai protingas...  unsure.gif Būtų vidurkis aštuoni, tai cypaučiau iš laimės. Deja... Kompiuterio ribojimas nepadeda. Jauskit - būdavo savaičių, kai išeidami užrakindavom du kambarius. Ten, kur kompas, ir ten, kur televizorius  cool.gif Beviltiška... O dar elgesys... Jis pas mane toks prie bajerio, klasės juokdarys. Tai ir knygutėj matosi. Pastabos man ne naujiena. O liūdniausia, kai už elgesį pradeda rašyti kaip už dalyką. Pvz auklėtoja taip paaiškino už ką gautas kuolas: na , jis išdykavo, tai pakviečiau prie lentos , nu ir žinot kaip būna... Klausinėjau, kol neatsakė! Vat toks ir liūdnas pažymys...
Žinote, ir man tada darosi liūdna... Pabandykit išsitaisyti kuolą prieš pat trimestro galą ir dar matematikos, kuri ir taip vos vos...

lotuliukas.gif nu vienas prie vieno- tik ne matematika,o lietuvių .Trys kuolai prieš trimestro galą lotuliukas.gif čia už piktybišką sąsiuvinio neatsinešimą , plus namų darbai ir elgesys doh.gif Tik pataisų negavo , nes išsitaisė mano prakaito dėka unsure.gif dar bus tik dvylika metų ir visas jūsų aprašytas paauglystės grožis prieš akis tongue.gif psichologo konsultacija neįkandama , vien vienas vizitas 150lt , tad lieka šis SM skyrelis ir patarimai thumbup.gif aš optimistė ir žinau, kad viskas bus gerai rolleyes.gif Piktuoju niekada nieko nepasiekiau, tad bandau kompromisų pagalba , pasiekti gerų rezultatų.Nustačiau ribas-jokių keiksmažodžių, kas keikiasi daro 10 antsispaudimų, taisyklės galioja visiems šeimos nariams tongue.gif , bent jau raumenukai auga biggrin.gif , taip turi padėti šeimoje-nubėgti į parduotuvę paprasčiausių produktų -duonos, bandelių ,daržovių , išnešti šiukšles, užrašyti skaitiklių parodymus mėn gale...Jei nemandagiai kalba visada , pasakau , kad tai nepridera ir aš ne jo draugelis,o mama .
Atsakyti
QUOTE(x Samane @ 2008 07 14, 16:18)
lotuliukas.gif nu vienas prie vieno- tik ne matematika,o lietuvių .Trys kuolai prieš trimestro galą lotuliukas.gif čia už piktybišką sąsiuvinio neatsinešimą , plus namų darbai ir elgesys doh.gif Tik pataisų negavo , nes išsitaisė mano prakaito dėka unsure.gif dar bus tik dvylika metų ir visas jūsų aprašytas paauglystės grožis prieš akis tongue.gif psichologo konsultacija neįkandama , vien vienas vizitas 150lt , tad lieka šis SM skyrelis ir patarimai  thumbup.gif aš optimistė ir žinau, kad viskas bus gerai rolleyes.gif Piktuoju niekada nieko nepasiekiau, tad bandau kompromisų pagalba , pasiekti gerų rezultatų.Nustačiau ribas-jokių keiksmažodžių, kas keikiasi daro 10 antsispaudimų, taisyklės galioja visiems šeimos nariams tongue.gif , bent jau raumenukai auga biggrin.gif , taip turi padėti šeimoje-nubėgti į parduotuvę paprasčiausių produktų -duonos, bandelių ,daržovių , išnešti šiukšles, užrašyti skaitiklių parodymus mėn gale...Jei nemandagiai kalba visada , pasakau , kad tai nepridera ir aš ne jo draugelis,o mama .

Mes lankkėmės pedagoginėje psichologinėje tarnyboje (PPT) nemokamai.... gal ir Jūsų mieste yra? be, to kiekvienoje mokykloje turi būti psichologo etatas. Pas mus yra, bet pasirinkome PPT psichologę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 14, 17:34)
Mes lankkėmės pedagoginėje psichologinėje tarnyboje (PPT) nemokamai.... gal ir Jūsų mieste yra? be, to kiekvienoje mokykloje turi būti psichologo etatas. Pas mus yra, bet pasirinkome PPT psichologę ax.gif

PPT ačiū ne, buvau prieš 6 metus ir daugiau tai nė už ką ax.gif ,o mokykloje auklėtojai pasiūlius , ne jam bet kitiem su psichologe mokyklos susitikti, tie kategoriškai atsisako , nes jie matote ne psichai doh.gif ...
Tad lieka internetas ir knygos ax.gif
Atsakyti