Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(siaubute @ 2008 07 11, 20:43)
Pas mus irgi 1 val. darbo dienom, 2 val savaitgaliais- bet jam tai atrodo taip mažai.

Jei būtų duodama žaisti už 9, 10- nežaistų išvis nes tokių per visus metus  ant pirštų suskaičiuoti galima. Be to nėra kaip patikrinti, pas mus į pažymių knygeles surašo tik kas mėnesį pažymius, o kartais ir rečiau- pakeisti negalima. Bandžiau irgi prašyti kad jam surašinėtų auklėtoja atskirai, pačiam vienam pas mokytoja nėra kaip prašyti- jo žodžiais jis ne koks žąsinas kad vienas prašytų.

"Harį poterį" maniškis visas knygas po kelis kartus perskaitė. Ir šiaip jei nubaudžiu kompu jis randa užsiėmimu lauke arba knygas skaito. Labai gerai važinėja riedlente ir riedučiais, statė čia žiema su draugu rampą...
Na, šiandien su draugo tėvu išvažiavo į medžioklę, ryt gal su skraidyklėm skraidys. Sakė valgo daug, klauso, neatsikalbinėja, sportais užsiiminėja ir kasdien daug dirba (deda trinkeles).

Žiūriu, panašūs tie mūsų bernai smile.gif
Maniškiui tos kelios valandos prie kompo irgi atrodo žiauriai mažai, bet ką padarysi - ir šuo kariamas pripranta unsure.gif
Įvedžiau tą pažymių sistemą, nes jis pas mus gabus velniūkštis, jam praktiškai nereikia pastangų mokytis, užtenka rytais pireš pamokas peržvelgti vadovėlius, užrašus, ir rezultatas - 9-tukai ir 10-tukai.
O pažymius ir jam tik kartą-du per mėnesį surašo, bet turim namie tokį lapą, kuriame jis savo ranka grįžęs įrašo dalykus ir gautus pažymius, už kuriuos gali žaisti kompu. Taip aš jį ir pagavau sukčiaujantį - kai mėnesio pabaigoj gavau knygelę su auklėtojos surašytais pažymiais, palyginau realius rezultatus su tais, kuriuos turėjom mūsų lape. Už netikslumus (švelniai tariant) vaikas buvo nubaustas puse mėnesio be kompo. Ir tai suveikė - jis nebesukčiauja, nes žino, kad norėdama galiu lengvai patikrinti, ar jis nemeluoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Švelni: 11 liepos 2008 - 20:11
QUOTE(Švelni @ 2008 07 11, 20:10)
Žiūriu, panašūs tie mūsų bernai  smile.gif
O pažymius ir jam tik kartą-du per mėnesį surašo, bet turim namie tokį lapą, kuriame jis savo ranka grįžęs įrašo dalykus ir gautus pažymius, už kuriuos gali žaisti kompu. Taip aš jį ir pagavau sukčiaujantį - kai mėnesio pabaigoj gavau knygelę su auklėtojos surašytais pažymiais, palyginau realius rezultatus su tais, kuriuos turėjom mūsų lape. Už netikslumus (švelniai tariant) vaikas buvo nubaustas puse mėnesio be kompo. Ir tai suveikė - jis nebesukčiauja, nes žino, kad norėdama galiu lengvai patikrinti, ar jis nemeluoja.

Aga panašūs. Ir mes panašios lotuliukas.gif Aš irgi pažymių lentelę padarius, ant durų priklijavus, bet ten jo žymėjimai doh.gif Ir pas mus kas durniausiai kad mokytojai į dieninyną nesurašo pažymių -žymisi pas save kažkur, nes tingi diennyną nešiotis, tik baigiantis trimestrui ( dar kiti skaičiuoja balais-taškais, kiti mažiukais pažymiais), nueinu pas auklėtoją pažiūrim- nu nėra pažymių. Ateina trimestras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Švelni @ 2008 07 11, 21:10)

Ale tai nesugadintas koks g.gif Maniškis net į knygelę buvo įsirašęs cool.gif Norėjo mane pradžiuginti cool.gif Kompas kaip narkotikas, taip realiai draudžiamas, nebent su menkom išlygom. Tiesa, tai vis tiek neduoda rezultatų - vis nulaužia passwordą... O ta sistema, kad pažymius surašo kartą per dvi savaites, mane jau varo į neviltį verysad.gif Jis du metus mokėsi po pietų. Ryte iškeliaujame į darbus labai anksti, o iš mokyklos jis pareina apie 18,30, visas nusikalęs. Telefu labai mokslų nepakontroliuosi, o sodinti aštuntą prie pamokų bandžiau, bet, deja... Pati nuo nuovargio svirduliuodavau, vaikas irgi... Gaudavosi vieni pykčiai ir klyksmas doh.gif Nusprendžiau geriau su juo vakarais šiaip ramiai pakalbėt. Apie bites ir pan. Mokslą atidaviau grynai jo atsakomybei... Neblizga... Nu bet žinau, kad tai jo tikrieji pažymiai, o ne išlaižyti kaip kitų tėvų. Galit sušaudyti dabar mane ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 11, 20:24)

O pas mus pažymius rašo 1 kartą per mėnesį arba dar rečiau... doh.gif Maniškio irgi tikri pažymiai- nes toks tylenis, nei jis nusirašyti, nei prasisukti , nei išgudrauti moka. Bet jei nededa pastangų ir tie tikrieji pažymiai smunka. Lieka spragos , o tada dar sunkiau.
Pasvordus maniškis irgi nulaužia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 11, 20:24)
tikrieji pažymiai, o ne išlaižyti kaip kitų tėvų. Galit sušaudyti dabar mane  ph34r.gif

apie pažymius... kad gabus mokslams maniškis tai tikrai, nes per tėvų susirinkimus visi klasiokų tėvai aimanuodavo kad vaikai per naktis mokos, o maniškiui vis vienas atsakymas "nieko neužduota" tačiau visai gale su mokslais nebuvo:oh Bet š. m. kažkokia tragedija, visai nustojo domėtis mokykla doh.gif taigis šiais metai po naujų nuėjau į mokyklą gražiai pasikalbėjau su auklėtoja, kelių mokytojų telef. nr. pasiėmiau, laiks nuo laiko paskambindavau (auklėtojai dažniau, nes bičas buvo sugalvojęs į mokyklą nebeiti (mama nuveža, o jis pareina namo - tipo nebuvo nuotaikos šnd doh.gif ), tai rezultatas yra - pažymiai tiko profkei doh.gif Per mandatinę (pasak mano aukselio) net stebėjos, kad geri ax.gif Ir visai ne todėl, jjog jis mokėsi - manau mokytojai truputį "pasigailėjo", nes mama gražiai prašė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 11 liepos 2008 - 20:48
QUOTE(joreta @ 2008 07 11, 20:47)

O kodėl į profkę?
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 11, 20:51)
O kodėl į profkę?

todėl, kad po 12-kos su tokais rezultatais ir požiūriu į mokslą net kolegija nesišviečia doh.gif O dabar, jei nebus visai glušas tai nors profesiją turės po 3 metų ir duonai galės užsidirbt. Mane visi gąsdina, kad visai Vln nueis šunkeliais, bet, kad ir namuose dabar ne plentais vaikšto doh.gif kažkaip manu, jog truputis savarankiškumo bus mums abiem į naudą
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 11, 21:24)
Mokslą atidaviau grynai jo atsakomybei... Neblizga... Nu bet žinau, kad tai jo tikrieji pažymiai, o ne išlaižyti kaip kitų tėvų. Galit sušaudyti dabar mane  ph34r.gif

Ir aš buvau atidavus, bet... kai pradėjo nusivažiuoti, pagailo berno. Juk proto ir gabumų turi daugiau negu reikia, pradinėse buvo geriausias klasės mokinys. Jam, kaip ir Joretos sūnui, niekada nebūna užduota namų darbų, nors kiti klasiokai, anot jų mamų, net naktimis mokosi. Ir taip, praktiškai nesimokydamas ir be pastangų, jis pradėjo gauti gerus pažymius, tereikėjo gero spyrio į minkštąją (kalbu apie kompiuterio ribojimą, jei ką) mirksiukas.gif Vadinasi, buvau teisi, įvedusi tokias sankcijas, nes dabar kažkiek pasimoko vaikas, o ne vien plaukia pasroviui, galvodamas tik apie tai, kaip pasikelti savo "levelį" runescape ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2008 07 11, 21:56)
Mane visi gąsdina, kad visai Vln nueis šunkeliais, bet, kad ir namuose dabar ne plentais vaikšto  doh.gif kažkaip manu, jog truputis savarankiškumo bus mums abiem į naudą

Kol nepabandysit - tol nežinosit į kurią pusę - gerą ar blogą - pasisuks viskas. Gal likęs vienas kitaip pradės į viską žiūrėti. O jei pasirinks savo mėgstamą sritį, gali nemažai pasiekti.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 07 11, 16:14)
Mane tevai skatino panasiomis priemonemis - budavo susitarta, kad jeigu pvz trimestre nebus maziau nei 8, tai gausiu ta ir ta.

O man niekad nieko panašaus nebuvo, tik prižiūrėjo, kad mokyčiaus. Be jokių atlyginimų už vienokį ar kitokį pažymį. Bet nelaužė ir "nekėlė motyvacijos" jokiom dovanom, ale mokiaus gerai ...kažkaip buvo aišku, kad tai kažkokiu būdu svarbu - ne todėl, kad už tai kažką iš tėvų gausi.
Papildyta:
QUOTE(siaubute @ 2008 07 11, 21:20)
nueinu pas auklėtoją pažiūrim- nu nėra pažymių. Ateina trimestras doh.gif

nu tai tada kažkas ne taip..yra gi kažkaip paskaičiuota, kad per mėnesį turi būt tiek ir tiek pažymių - turi būt tėvai informuojami. Absurdas, kad tik trimestro gale pamato - arba kažkas gerai nuslepia (mano vyro brolis vis "negaudavo" biggrin.gif pažymių) arba kažką reik pajudint, kad atsirastų...

Nors šiaip - pats vaikas turi duot pažymkę kai vos gauna pažymį, o ne auklėtojas kas pora savaičių nuo nulio pildyt - ano funkcija ne pildyt nuo nulio (nors kažkodėl taip gaunas), o patikrint ar viskas surašyta teisingai 2 kart per mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 liepos 2008 - 23:13
QUOTE(Upokšnis @ 2008 07 11, 21:54)
Kol nepabandysit - tol nežinosit į kurią pusę - gerą ar blogą -  pasisuks viskas. Gal likęs vienas kitaip pradės į viską žiūrėti. O jei pasirinks savo mėgstamą sritį, gali nemažai pasiekti.

drinks_cheers.gif visiškai pritariu, nes jau ir dabar ne prūdai džiaugsmo, kažkaip man atrodo, kad jam čia erdvės truputį trūksta...
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 23:07)
1nu tai tada kažkas ne taip..yra gi kažkaip paskaičiuota, kad per mėnesį turi būt tiek ir tiek pažymių - turi būt tėvai informuojami. Absurdas, kad tik trimestro gale pamato - arba kažkas gerai nuslepia (mano vyro brolis vis "negaudavo" biggrin.gif pažymių) arba kažką reik pajudint, kad atsirastų...

Nors šiaip - pats vaikas turi duot pažymkę kai vos gauna pažymį, o ne auklėtojas kas pora savaičių nuo nulio pildyt - ano funkcija ne pildyt nuo nulio (nors kažkodėl taip gaunas), o patikrint ar viskas surašyta teisingai 2 kart per mėnesį.

1.Baikit būna , kad išveda iš dviejų trijų pažymių ir tai paskutinius gauna paskutinę trimestro dieną, nes nėra kaip išvesti doh.gif O kad jų dienyne nėra- žiūrėjom su auklėtoja. Nebent kiekvieno dalyko mokytoją eiti ir klausinėte
2. Nežinau kaip kitose mokyklose, pas mus mokytojai pažymių nerašo- nes trukdosi pamoka. Tai vienas balta varna nenešios, kad jam parašytų. Net auklėtoja pastabų nerašo- užima laiko, nes irgi prašiau iškart rašyti pastabą ar namų darbų nepadarė, ar pabėga iš kokios pamokos. Ne- nerašo doh.gif Tai pabėgimus sužinau iš kitų vaikų arba mėnsesio gale surašo tiek ir tiek nepateisintų praleistų pamokų. Ir pažymus surašo auklėtoja 1 kartą per mėnesį (mokyklos taisyklėse tai nustatyta) arba rečiau...
Atsakyti