QUOTE(Tokata @ 2010 02 20, 16:03)
Jau visa mano giminė jam tai aiškina. Net praktiškai svetimi žmonės (vyrai), kad nesigautų vien bobiški pezalai jo akimis.
Liūdniausia, kad aš jau turiu įspėjima dėl tėvų valdžios nepanaudojimo vaiko auklėjimui. Vos ne kaip kokia kandžiūlnykė...Ir atrodo, kad stengiuosi iš visu jėgų jį auginti doru žmogumi. O jis vėl iš pamokų bėgioja. Prisikaups nepateisinamų, tada jau mane vėl gali bausti ir jau piniginėm baudom. Viską jis žino, bet nesuprantu kodėl vėl ir vėl elgiasi blogai. Jis ir pats sako "nežinau".
O aš tikrai biaju, kad po dar karto jį gali iš manęs ir paimti, kaip neprižiūrėtą paauglį.
Agotukas, iki 21 turi būti namuose ir tikrai būna. Na kartais 10 min paveluoja tai labai gailisi.
Viskas aišku. Jei sako "nežinau", panašu, kad tai tiesa. Bent iš situacijos, šiek tiek primena mane, kai buvau paauglys. Dabar man 21-eri metai. Užaugau doras, mąstantis, apie ateitį galvojantis, tik kartais per daug rimtas Su vyresniais žmonėmis labiau sutariu, nes su bendraamžiais neturiu apie ką kalbėti, jie mano akimis per kvaili. Liūdniausia, kad aš jau turiu įspėjima dėl tėvų valdžios nepanaudojimo vaiko auklėjimui. Vos ne kaip kokia kandžiūlnykė...Ir atrodo, kad stengiuosi iš visu jėgų jį auginti doru žmogumi. O jis vėl iš pamokų bėgioja. Prisikaups nepateisinamų, tada jau mane vėl gali bausti ir jau piniginėm baudom. Viską jis žino, bet nesuprantu kodėl vėl ir vėl elgiasi blogai. Jis ir pats sako "nežinau".
O aš tikrai biaju, kad po dar karto jį gali iš manęs ir paimti, kaip neprižiūrėtą paauglį.
Agotukas, iki 21 turi būti namuose ir tikrai būna. Na kartais 10 min paveluoja tai labai gailisi.
Grįžtant prie Jūsų vaiko, tai manau į rankas turi imti ne jį, bet ugdymą. Panašu, kad prieš susilaukdama vaiko Jūs net nesidomėjote, kaip auklėti tą vaiką. Gal šalia tėvas buvo toks nerūpestingas ir vaikas perėmė tą pavyzdį. Vaikas dabar pasimetęs, jis bando būti geras, bet vėl pamiršta, vėl padaro ne taip, vėl gailisi. Jam dabar informacijos yra tiek daug, kad jis viską atmeta, nes nuo informacijos srauto pavargsta ne tik emociškai, bet ir fiziškai. Įsivaizduokite, kaip jis viduje kenčia ir save keikia, kad jis nėra geras ir pridaro problemų Jums. Nemanau, kad Jūsų vaikas yra piktavalis, panašu, kad stengiasi, bet jam nepavyksta. Ir manau dabar jo pagrindinė metodika, kaip išmokti gyventi - ne greitis ir rezultatai, bet lėtas ir nuoseklus mokymasis. Pirmiausia jis turi nurimti, Jūs privalote parodyti, kad juo tikite ir pasitikite. Turite su juo susėsti ir nutarti ko jis per šį mėnesį išmokti. Pvz., išmoks išnešti šiukšles. Vaikas manys, kad mokosi to, o iš tikrųjų Jūs per pašalinius dalykus mokysite jį būti supratingu Jūsų atžvilgiu, neskubančiu, mąstančiu ir, svarbiausia, pareigingu, atsakingu.
Manau Jums reikėtų pačiai pasimokyti, kaip auklėti ir ugdyti vaikus ir to mokytis ne tik iš praktinių patarimų šiame forume, bet ir iš labai įdomių šiuolaikiškų knygų, kurių jei ne bibliotekoje, tai bent knygyne rasite. Manau apie 100 Lt tokios knygoms nepagailėsite.
Svarbiausia: ramybė, tikėjimas, pasitikėjimas, problemos apibrėžtumas, jos įveikimo būdų ir siekių apibrėžtumas ir šioks toks laikotarpio apibrėžtumas (laikotarpis turėtų būti 3-4 kartus ilgesnis, negu Jūs norėtumėte, tai skatintų vaiką jausti ribinę atsakomybę, bet laiko kiekis neverstų kauptis įtampai).
Šią situaciją būtent taip spręsčiau - per nuoseklų darbą Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2010 02 20, 16:09)
O jus paskutini sakini jam saket? Kad jo toks elgesys tiesiog kelio pabaiga? Jei bega pas mociute, gal verta, kad ten pabutu kelias savaites? Ar kaip tin ten palaida bala?
Zinot, pagalvojau, kad jis tiesiog silpnavalis., kad ir labai nuosirdus. Jei atsiranda sunkumu, tiesiog pabega ir viskas... Gal jums geriau ne pas psichologa, bet i pas koki gera treneri kreiptis. Pvz rytu kovos daznai suzavi tokio amziaus berniukus. O vadovai ten ima kietai, ugdo valia ir drausme. Tokiam autoritetas svarbu. Kaip jo santykiai su teciu?
Zinot, pagalvojau, kad jis tiesiog silpnavalis., kad ir labai nuosirdus. Jei atsiranda sunkumu, tiesiog pabega ir viskas... Gal jums geriau ne pas psichologa, bet i pas koki gera treneri kreiptis. Pvz rytu kovos daznai suzavi tokio amziaus berniukus. O vadovai ten ima kietai, ugdo valia ir drausme. Tokiam autoritetas svarbu. Kaip jo santykiai su teciu?
Nu ką Jūs čia nusišnekat? Suaugęs žmogus esat, o pliurpiat nesąmones Vaikui negalima kalbėti taip, jis dar pradės galvoti, kad blogai daro, bėgdamas pas močiutę. Tai jei mama ir ten neleis eiti, tai jis bėgs pas draugus, paskui pradės rūkyti, narkotikus vartoti, gerti... Pas močiutę kaip suprantu jis eina tik nurimti, pailsėti, atitrūkti nuo besikaupiančios įtampos. Kaip suprantu, mama vaiką tik spaudžia, pati iš vaiko reikalauja, bet pati mama mažai ką doro - nesidomi kaip vaikui padėti, net vaikui neapibrėžia jo problemų. Natūralu, kad vaikas pasimetęs ir įbaugintas. O mama dar, sakyčiau, naivoka - iš vaiko tikisi daugiau, negu pati mama sugeba. Vaikas ir turi būti silpnavalis - jis dar vaikas. O jei vaiką priverstinai varysite sportuoti, tai bus blogiau. Jei nesusižavės, o versite - jis bėgs nuo to ir jau niekada nepamėgs sporto. O jei pamėgs ir susižavės, tai tikrai neišspręs jame esančių problemų, jis tik nuo jų atitrūks. Mąstykite