Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(Aurora4ever @ 2009 10 19, 14:47)
Aš pati paauglė, tai pabandžiau pažiūrėti iš mergaitės pozicijos, ir niekaip kitaip negaliu jos elgesio paaiškinti...

Man atrodo, kaip tik labai patogu- kai bloga vienur- bats ir begi kitur. Kol praeina laikas ir mama pamirsta, del ko norejo bartis- jau tevas supiksta- vel i kita puse. Siuo atveju, manau, buti geriausia "nustatyti" gyvenama vieta, kad nebutu kur begti. As isivaizduoju, kad tai sunkiai imanoma, bet gal nustacius gyvenama vieta pas teva, ir neturinti kur "grizt" dukra susimastytu g.gif Bet cia tik variantas aisku.
Atsakyti
QUOTE(xglobus @ 2009 10 19, 16:16)
Man atrodo, kaip tik labai patogu- kai bloga vienur- bats ir begi kitur. Kol praeina laikas ir mama pamirsta, del ko norejo bartis- jau tevas supiksta- vel i kita puse. Siuo atveju, manau, buti geriausia "nustatyti" gyvenama vieta, kad nebutu kur begti. As isivaizduoju, kad tai sunkiai imanoma, bet gal nustacius gyvenama vieta pas teva, ir neturinti kur "grizt" dukra susimastytu g.gif Bet cia tik variantas aisku.

drinks_cheers.gif ir pats geriausias, nepriveda prie gero tie bėgiojimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xglobus @ 2009 10 19, 16:16)

Kai dukra gyveno viena menesi pas tėvą (mes negyvenom kartu su jos tėvu jau 10 metų), tėvas tuoj pat nieko nelaukęs, padavė mane į teismą dėl dukros gyvenamo vietos pas jį nustatymo ir alimentų iš manęs priteisimo, bet....teismai taip greit nevyksta, nespėjo priteist, o dukra jau gryžo namo...ketinau nepriimt, bet, kad ir kokia ji, myliu aš ją verysad.gif Per teismą dukra pasakė jog nori gyvent su mama. O dabar jai vėl į viską nusispjaut, apgaudinėja, nelanko pamokų, meluoja viską. O kai sužinojau jog nelanko pamokų, tai pakėlė isteriją. Pasakė kad lankys, bet savaitgaliais darys ka nori...trylikametė...sunku.. Bandė gasdint ji mane, kad vėl eis pas tėvą gyvent, bet kai pasakiau jog gali eit, bet daugiau gryžt neleisiu, tai neišėjo... kartais nebežinom ko griebtis, bet bandom viską, juk nėra ji visai pasileidusi ar valkata verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurora4ever @ 2009 10 19, 15:47)
Ką reiškia "toleruoja"? Visiškai tuo nesirūpina, net su dukra dėl negrįžimo naktimis, rūkymo, melavimo nesišneka? Jei taip ar panašiai, tai apsaugok Viešpatie nuo tokio tėvo, ypač jei jis dar ir mušasi...  fear.gif  Bet gal jis tiesiog žiūri į viską laisviau, liberaliau, labiau pasitiki dukra? Gal tiesiog skiriasi jūsų požiūris į auklėjimą?  4u.gif
O dukra tikrai pas jį vis grįžta, nors praeitą kartą pati parėjo?  blink.gif  Keista... Nors, kita vertus, visai patogu - bara mama, pabėgi pas tėtį; bara tėtis - pabėgi pas mamą... Negi jūsų dukrai tikrai absoliučiai į viską nusispjaut?  doh.gif  (Aš pati paauglė, tai pabandžiau pažiūrėti iš mergaitės pozicijos, ir niekaip kitaip negaliu jos elgesio paaiškinti...)

ji trylikos metų, o bendrauja su aštuoniolikiniais ir elgiasi kaip jie, ji nesupranta kad yra jos pareiga mokytis, lankyt mokykla, tvarkytis ir t.t... O apie koki pasitikėjimą galima kalbėt, kai jos visos kalbos pagrystos melu, kad niekada negryzta kada pazada, kai niekada nepadaro to ką sako... O tėvas nori man ikast iki šiol... ir apgaut jai ji lengviau, juk jis jos neaugino, nepažysta jos.
Atsakyti
Hmm,situacija nepavydetina! O tevas,uzuot padejes mamai rupintis dukra-dabar tik manipuliuoja, galvodamas kaip dar labiau ikasti mamai-as taip situacija suprantu! Tokius tevus gun_bandana.gif O mamai dar sunkiau,nes ir dukra tuo naudojasi! Jei ji draugauja su vyresniais ir elgiasi,kaip jie-tai labai prie viso to blogoi ir ta bloga kompanija prisideda! Butu gerai nustatyti tik viena gyvenama vieta ir kad kitur nepriimtu, taip pat riboti bendravima su ta bloga kompanija! Bet tai labai sudetinga! Stirybes jums! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 10 19, 19:10)
ji trylikos metų, o bendrauja su aštuoniolikiniais

Stiprybes jums 4u.gif Ji tikriausiai nori igyti savo autoriteta tar vyresniu, del to taip ir vyksta. doh.gif Gaila, kad tokie jauni nesupranta, kad taip nieko nepelnysi schmoll.gif
Atsakyti
Antrakartmamyte, sunku jums, nepavydėtina situacija. Sunku ir Jūsų trylikametei, nes nėra tarp tėvo ir mamos vieningo susitarimo auklėjant ją.
Man keistai nuskambėjo, jūsų pasakymas "jai vėl į viską nusispjaut, apgaudinėja, nelanko pamokų, meluoja viską.". Yra kažkas, į ką jai nenusispjaut, yra sričių už kurias ją galima pagirti wink.gif . Atsakykit sau į klausimą už ką mylite savo dukrą ir jai tai pasakykit. Kartais geras žodis nuverčia kalnus wink.gif. Pabandykite iškelti nedidelius tikslus, už kuriuos pasiūlykit malonų atlygį. Tai galėtų būti pirkinys, pramoga, na, kažkas ką mergaitė mėgsta. Ir nepasiduokite manipuliacijoms jokiomis aplinkybėmis. Nelengva tai, bet įmanoma.
Linkiu sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minesota @ 2009 10 20, 10:40)
Antrakartmamyte, sunku jums, nepavydėtina situacija.  Sunku ir Jūsų trylikametei, nes nėra tarp tėvo ir mamos vieningo susitarimo auklėjant ją.  
Man keistai nuskambėjo, jūsų pasakymas "jai vėl į viską nusispjaut, apgaudinėja, nelanko pamokų, meluoja viską.".  Yra kažkas, į ką jai nenusispjaut, yra sričių už kurias ją galima pagirti wink.gif .  Atsakykit sau į klausimą už ką mylite savo dukrą ir jai tai pasakykit.  Kartais geras žodis nuverčia kalnus wink.gif.  Pabandykite iškelti nedidelius tikslus, už kuriuos pasiūlykit malonų atlygį.  Tai galėtų būti pirkinys, pramoga, na, kažkas ką mergaitė mėgsta. Ir nepasiduokite manipuliacijoms jokiomis aplinkybėmis.  Nelengva tai, bet įmanoma. 
Linkiu sėkmės. 4u.gif

Koks gali būt susitarimas tėvų ją auklėjant, jei tėvas niekada jos neauklėjo ir nesirūpino. Jis džiaugiasi kad man su dukra problemos. O ir dukra pas tėva neseniai lankytis tik pradėjo, nes kai jis geria metų metais, tai ji pati neidavo. O dabar man eilinis pusmetis blaivybės iki kito karto..
myliu ją už tai kad ji yra....nebuvo man lengva ją augint vienai, bet iki kokių 8 m ji buo gera dukra. Sakot pagirt už kažką...hmmm....šiuo metu nėra net smulkmenos už ką girt, o pirkiniai jos nepaskatins, jau išbandyta ir pirkiniai, pramogos, pagyros. O geru žodžiu ji tik naudojasi. Ji jau keletas metų supkusi sako jog niekada manęs nemylėjo, jog jai manes nereikia, bet kadangi esu jos mama, tai ji negali rinktis kitos sad.gif Skaudu, bet matyt vaikystėj jai skyriau mažai dėmesio, gal net išlepinau, o gal ir genai nepaleidžia..
Dabar palikau viską sprest laikui. Kol kas i mokykla eina, nebekontroliuosiu, jei nesusiims, tegu krenta žemai, gal ji turi patirt savo kailiu ką nors labai skaudaus, kad susivoktų. Dar gerai kad turiu vyro palaikymą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antrakartmamyte: 20 spalio 2009 - 12:02
QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 10 20, 12:57)

Dabar palikau viską sprest laikui. Kol kas i mokykla eina, nebekontroliuosiu, jei nesusiims, tegu krenta žemai, gal ji turi patirt savo kailiu ką nors labai skaudaus, kad susivoktų. Dar gerai kad turiu vyro palaikymą unsure.gif

schmoll.gif schmoll.gif Ji dar per jauna spręst schmoll.gif Tokiai mergiotei reikalinga mama, o ne draugė. Kad ji puikiai manipuliuoja , jau dabar matot. Didelę įtaką daro vyresni draugai, Jie juk jau pilnamečiai. Su jais ji pamiršta, kad pati viso labo vaikas... Kirpkit sparnelius, kol tik įmanoma. Nes tas kritimas žemyn pirmiausia kirs jums. O gali būti visko - pradedant labai ankstyva motinyste, baigiant narkotikais ir prostitucija.
Atminkit, kad jūsų namai - jūsų tvirtovė. Čia galioja jūsų nustatytos taisyklės, o ne jos kažkokios draugės pažįstamo, kuriam tėvai viską leidžia, ar jūsų buvusio vyro pagaliau. Ribokite bendravimą kompiuteriu, telefonu. Namie turi būti nustatytomis valandomis. Sakysit, kad neįmanoma? Atminkite, kad jūs namie karalienė, o ne namų tarnaitė. Taisyklės yra jūsų ir tik jūsų. Pagaliau galite bandyti pabendrauti ir su tais vyresniais draugais. AIškiai jiems pasakykite, kad dukrai yra 13 metų, ji nepilnametė, todėl absoliučiai už ją atsakote. Bet įvykus kokiam nenumatytam atvejui, visa atsakomybės našta gali užgriūti ir juos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 10 20, 12:57)
ką sprest laikui. Kol kas i mokykla eina, nebekontroliuosiu, jei nesusiims, tegu krenta žemai, gal ji turi patirt savo kailiu ką nors labai skaudaus, kad susivoktų. Dar gerai kad turiu vyro palaikymą unsure.gif

Sveika, netyčia užtikau šitą temą. Nors mano dukrytė dar labai maža, bet jau pagalvoju, kaip reikės teisingai auklėti...Labai užjaučiu jus, bet prašau, nepalikite dukros likimo valiai, ji vėliau, kai ateis į protą, už tai jums nepadėkos.
Mus auklėjo tėvai griežtai, ligi šiol jaučiame jiems pagarbą, nes mama visada buvo ir bus autoritetas, jos žodis būdavo šventas, teisingas, griežtas, bet kartu - šiltas, pilnas rūpesčio ir meilės. Ir nors augant kaime, tikrai to laiko maža, bet ji atidavė visą save.
Manau, svarbu, kad vaikas didžiuotųsi savo mama (šiuo atveju, nes tėvas nefigūruoja jos auklėjime), darykite viską, kad pati savimi didžiuotumėtės, tada po truputį didžiuosis ir vaikas...Neleiskite jai girdint kitiems save menkinti, nes tada ir ji pajus, kad gali menkinti...Ir būkite jai drauge, ne tik mama...
Na, maža patarėja iš manęs, manau, kad jums verta pasikonsultuot su sociologu/psichologu...Gal įkvėps jums stiprybės smile.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 10 20, 13:18)
schmoll.gif  schmoll.gif Ji dar per jauna spręst  schmoll.gif Tokiai mergiotei reikalinga mama, o ne draugė. Kad ji puikiai manipuliuoja , jau dabar matot. Didelę įtaką daro vyresni draugai, Jie juk jau pilnamečiai. Su jais ji pamiršta, kad pati viso labo vaikas... Kirpkit sparnelius, kol tik įmanoma. Nes tas kritimas žemyn pirmiausia kirs jums. O gali būti visko - pradedant labai ankstyva motinyste, baigiant narkotikais ir prostitucija.
Atminkit, kad jūsų namai - jūsų tvirtovė. Čia galioja jūsų nustatytos taisyklės, o ne jos kažkokios draugės pažįstamo, kuriam tėvai viską leidžia, ar jūsų buvusio vyro pagaliau. Ribokite bendravimą kompiuteriu, telefonu. Namie turi būti nustatytomis valandomis. Sakysit, kad neįmanoma? Atminkite, kad jūs namie karalienė, o ne namų tarnaitė. Taisyklės yra jūsų ir tik jūsų. Pagaliau galite bandyti pabendrauti ir su tais vyresniais draugais. AIškiai jiems pasakykite, kad dukrai yra 13 metų, ji nepilnametė, todėl absoliučiai už ją atsakote. Bet įvykus kokiam nenumatytam atvejui, visa atsakomybės našta gali užgriūti ir juos  cool.gif

oi kaip lengva pasakyt, kad butu namie nustatytomis valandomis verysad.gif Anksciau dar klausydavo kazkiek, o dabar net jega nesulaikiau, vos ne su durimis isejo. Ka gal lupt man ja kruvinai ???? Ji jau mano ugio doh.gif
O su jos draugais buvo kalbeta, jie prisibijo, bet ji pati klijuojasi prie ju doh.gif
Papildyta:
QUOTE((Lelija) @ 2009 10 20, 13:30)
Na, maža patarėja iš manęs, manau, kad jums verta pasikonsultuot su sociologu/psichologu...Gal įkvėps jums stiprybės smile.gif
Sėkmės  4u.gif

Pries kelis metus dukra praejo menesio kursa pas privacia psichologe....deja, ji jau tada apgavo psihologe, ir si issilavinusi moteris patikejo jos melu, o ne manim... Konsultavausi mokykloj, bet....naudos nulis. Ai nebezinau net. O juk dar reikia dirbt atsakingame darbe, ir dar rupintis kitais vaikais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antrakartmamyte: 20 spalio 2009 - 19:00
QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 10 20, 19:59)
oi kaip lengva pasakyt, kad butu namie nustatytomis valandomis  verysad.gif  Anksciau dar klausydavo kazkiek, o dabar net jega nesulaikiau, vos ne su durimis isejo. Ka gal lupt man ja kruvinai ???? Ji jau mano ugio  doh.gif
O su jos draugais buvo kalbeta, jie prisibijo, bet ji pati klijuojasi prie ju doh.gif

Bet juk praleidot kažkaip tą momemntą, kai klausydavo, o dabar ne g.gif Trylikinė absoliučiai dar priklauso nuo jūsų. Pasikartosiu - jūs vadovaujate paradui. Lupti nereikia. Šiandieniniai vaikai protingi. Tuoj pasiskųs kam reikia, liksit pati kalčiausia. Išėjo? Bet juk pareis! Kai pareis, pasakote, kad namuose yra jūsų žodis lemiamas, o jei jo nesiklausoma, tai nematote prasmės pildyti jos telefono sąskaitos arba telefonas paimamas trims dienoms. kad ji apmąstytų. Gal turi dar kokį daiktą, be kurio niekaip. Ausinuką pvz. Reikia dukrai žieminių batų? Tikrai reikia, bet jūs neprivalote pirkti tokių, kokių ji nori. Labai šiltų būna ir Lituanikos.
Ir nesuprantu kaip mergaitė gali klijuotis... Kokie bendri interesai? parūkyti? Apie meną pabazarint? Turtite nujausiti per kurią vietą tie klijai ir rėžti raudoną liniją. bendrauja internetu? už neklausymą savaitei užrakinamas kompas.

Kolegė atsinešdavo klaviatūrą į darbą, kad vaikas prie kompo nelįstų. Pinigų kitai nusipirkti neturėjo. Va, užaugo, kolegijoje studina...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 10 20, 21:07)
Kolegė atsinešdavo klaviatūrą į darbą, kad vaikas prie kompo nelįstų. Pinigų kitai nusipirkti neturėjo. Va, užaugo, kolegijoje studina...

drinks_cheers.gif šakės, kokia pažįstama situacija, aš nepatingėdavau visus laidus susirinkt, nes pagrindinį buvo iš mano brolio išsikaulijęs, pračekinau doh.gif
Atsakyti