QUOTE(xglobus @ 2009 10 19, 16:16)
Man atrodo, kaip tik labai patogu- kai bloga vienur- bats ir begi kitur. Kol praeina laikas ir mama pamirsta, del ko norejo bartis- jau tevas supiksta- vel i kita puse. Siuo atveju, manau, buti geriausia "nustatyti" gyvenama vieta, kad nebutu kur begti. As isivaizduoju, kad tai sunkiai imanoma, bet gal nustacius gyvenama vieta pas teva, ir neturinti kur "grizt" dukra susimastytu
Bet cia tik variantas aisku.
Kai dukra gyveno viena menesi pas tėvą (mes negyvenom kartu su jos tėvu jau 10 metų), tėvas tuoj pat nieko nelaukęs, padavė mane į teismą dėl dukros gyvenamo vietos pas jį nustatymo ir alimentų iš manęs priteisimo, bet....teismai taip greit nevyksta, nespėjo priteist, o dukra jau gryžo namo...ketinau nepriimt, bet, kad ir kokia ji, myliu aš ją
Per teismą dukra pasakė jog nori gyvent su mama. O dabar jai vėl į viską nusispjaut, apgaudinėja, nelanko pamokų, meluoja viską. O kai sužinojau jog nelanko pamokų, tai pakėlė isteriją. Pasakė kad lankys, bet savaitgaliais darys ka nori...trylikametė...sunku.. Bandė gasdint ji mane, kad vėl eis pas tėvą gyvent, bet kai pasakiau jog gali eit, bet daugiau gryžt neleisiu, tai neišėjo... kartais nebežinom ko griebtis, bet bandom viską, juk nėra ji visai pasileidusi ar valkata
Papildyta:
QUOTE(Aurora4ever @ 2009 10 19, 15:47)
Ką reiškia "toleruoja"? Visiškai tuo nesirūpina, net su dukra dėl negrįžimo naktimis, rūkymo, melavimo nesišneka? Jei taip ar panašiai, tai apsaugok Viešpatie nuo tokio tėvo, ypač jei jis dar ir mušasi...
Bet gal jis tiesiog žiūri į viską laisviau, liberaliau, labiau pasitiki dukra? Gal tiesiog skiriasi jūsų požiūris į auklėjimą?
O dukra tikrai pas jį vis grįžta, nors praeitą kartą pati parėjo?
Keista... Nors, kita vertus, visai patogu - bara mama, pabėgi pas tėtį; bara tėtis - pabėgi pas mamą... Negi jūsų dukrai tikrai absoliučiai į viską nusispjaut?
(Aš pati paauglė, tai pabandžiau pažiūrėti iš mergaitės pozicijos, ir niekaip kitaip negaliu jos elgesio paaiškinti...)
ji trylikos metų, o bendrauja su aštuoniolikiniais ir elgiasi kaip jie, ji nesupranta kad yra jos pareiga mokytis, lankyt mokykla, tvarkytis ir t.t... O apie koki pasitikėjimą galima kalbėt, kai jos visos kalbos pagrystos melu, kad niekada negryzta kada pazada, kai niekada nepadaro to ką sako... O tėvas nori man ikast iki šiol... ir apgaut jai ji lengviau, juk jis jos neaugino, nepažysta jos.