Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(joreta @ 2009 10 01, 18:17)
Laba,

ultimatumas yra kraštutinė priemonė, tiesiog jūsų sūnus bando jūsų kantrybę. Kai maniškis rinkosi daiktus išeiti iš namų į landynę, žinokit, aš nežinodama, ką daryt 16 -os metų bachūrą prilupau su diržu. Kokiu būdu jau čia neaiškinsiu (man padėjo) nes ir stambesnis, ir aukštesnis už mane. Bet esmė ta, kad lupau su diržu. Jis tą vakarą dar paskambino į vaikų teisių apsaugą ir įsijungęs garsiakalbį skundėsi, kad mama jam grąsina. Nu gis aš tadu paėmiau ragelį ir paprašiau, jei pareigūnas būtų toks malonus ir atvyktų pats, jei aš jau negaliu su diržu proto įkrėst. Žinokit tas žmogus pasakė: auklėkit diržu. Aš jam rankas ir kojas nubučiuočiau už tuos žodžius, nes juos girdėjo ir mano sūnaitėlis. Tai manau buvo išbandymas, nuo kurio kažkaip pradėjom lipt iš duobės. Lupti tą vakarą jis gavo realiai - ne juokais. jaučiausi kaip koks budelis iš filmų  doh.gif  o žinokit visokios komisijos ir svarstymai tai dzin jiems  doh.gif
P.S. kažkada vienas protingas žmogus man pasakė, kad kai kurie paaugliai vaikinai supranta tik jėgos kalbą. Ir jeigu jie jaučiasi gaujos vadai - tai nugalėti jį gali tik kitas stipresnis už jį.
Kantrybės ir stiprybės Jums.
Ir baikit kreip dėmesį į drabužius  mirksiukas.gif maniškis iki šiol dar pankuoja. Ech kad tik tiek bėdos  wub.gif

kaip norit, kad vaikas jusu klausytu, jei musat ji?! ir jeigu atsitiktu taip, kad klausytu, tai tik is baimes , o ne is pagarbos ir meiles tevams. vyras mano dukra irgi musdavo - dabar matosi rezultatai, jokio rysio, tik TAIP IR NE, kaip koks robotas.
Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 10 01, 18:30)
kaip norit, kad vaikas jusu klausytu, jei musat ji?! ir jeigu atsitiktu taip, kad klausytu, tai tik is baimes , o ne is pagarbos ir meiles tevams. vyras mano dukra irgi musdavo - dabar matosi rezultatai, jokio rysio, tik TAIP IR NE, kaip koks robotas.

mano spyglys sūnus lupti (ne mušti) gavo tą vienintelį kartą wub.gif matyt padėjo tongue.gif
ir dar. kaip nustayti ribas, jei nuo pat pirmų dienų viską leidžiat. Tada nereik skūstis, nes poreikiai auga kartu su vaiku. Aš aplamai esu prieš smurtą, nemėgstu jo jokiu pavidalu, bet kartais darome tai ką reikia, o ne tai kas mėgiama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 01 spalio 2009 - 17:42
QUOTE(joreta @ 2009 10 01, 18:17)
o žinokit visokios komisijos ir svarstymai tai dzin jiems  doh.gif

jiems gal ir dzin, bet Siverija nurode kelia, kuriuo yra galimybe eit jau paskutiniu atveju, kai nieks kitas seimoje nebepadeda, ir neber nei noro, nei sveikatos tuo uzsiimt - nu buna teroristu, nors ir mazu gyvenime ir taskas cool.gif
As savo dar ne visai paaugliui nuo senai kalu i galva - mano seima, mano taisykles - netenkina - eini i gatve. As nedirbu siuo metu, bet seimos labui prisidedu kitkuo - skalbiu, tvarkau, gaminu, priziuriu juos sergancius, konsultuoju pamoku klausimais ir tt..., jo pareiga mokytis ir gerai, eit i muzikos mokykla ir mokytis ten, siuksles isnest, i parde kartais nueit, dar keli smulkus darbeliai. Jis aiskiai zino - sumastys neit i mokykla - eis lauk is namu ta pacia diena blush2.gif ir esu tikra tuo, kad taip ir bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 10 01, 17:30)

Man atrodo nuo musimo iki dirzo didele duobe.
As irgi girdejau nuomone, kad paaugliai pajaucia, kad jie fiziskai gali priesinti tevam - del to ir del visa ko priesinasi. Ir tik kita fizine jega(pvz stiprus tevas, ar galimybe nuo mamos gauti i kaili) gali padeti. Perlauzti lazdos aisku nereik, bet jei Joretai tai padejo tai tik valio thumbup.gif
Man paauglistei irgi toptelejo i galva, kad kodel as turiu tevu klausytis. Ir kelis kartu buvau isejusi be ju leidimo doh.gif BET as zinojau, kad lupt negausiu, kad mane priims atgal ir t.t. Kai supratau kad galiu ju nesiklausytis- Toooookiaaaa LAISVE pajutau doh.gif Tik tiek, kad del savo harakterio savybiu, neturejau kur "deti" ta laisve- tai tu poros kartu ir uzteko.
Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 10 01, 18:30)

As irgi pries musima, nu bet is kitos puses g.gif Kiek girdejusi esu is seneliu pasakojimu apie "smetoniskas" seimas ir mokyklas, tai zinote, tvarka ir pagarba tevam, mokytojam buvo tikrai didesne nei dabar. O neklusnus vaikai buvo auklejami dirzu.Taip, galbut bijojo, bet tevu zodis buvo sventas. O kazkokiu ypatingu veliau atsiliepusiu psichologiniu traumu bent jau mano senelis nepamena.
Pati tokiu modeliu neaukleju, bet kartais susimastau, o gal ir geriau butu kartais berzines koses ikrest g.gif
Atsakyti
As irgi pries musima, nu bet is kitos puses  Kiek girdejusi esu is seneliu pasakojimu apie "smetoniskas" seimas ir mokyklas, tai zinote, tvarka ir pagarba tevam, mokytojam buvo tikrai didesne nei dabar. O neklusnus vaikai buvo auklejami dirzu.Taip, galbut bijojo, bet tevu zodis buvo sventas. O kazkokiu ypatingu veliau atsiliepusiu psichologiniu traumu bent jau mano senelis nepamena.
Pati tokiu modeliu neaukleju, bet kartais susimastau, o gal ir geriau butu kartais berzines koses ikrest 

aha, o po smetoniškų laikų buvo karas, holokaustas, partizanai vs. stribai. o tada pasirodė visa smetoniškai auklėtų žmonių moralė ir pagarba kitiems -- kai žmonės ėjo pjaut savo kaimynų. taip kad atsargiau dievinkit praeitį.
Atsakyti
Nu kazin ar butent smetoniskas auklejimas tai issauke? g.gif Juk ir siuolaikiskam auklejime pjauna ne tik kaimynus, bet ir gimines,savos seimos narius... doh.gif Cia,matyt,ne vien nuo auklejimo priklauso... doh.gif
Atsakyti
norėjau pasakyt tik tiek, kad kvaila idealizuot laikus, kuriais negyvenai. kad seneliai kažką sakė, tai paklausinėkit jų daugiau -- dar ne to išgirsit. ir tikrai faktas, kad tada buvo baisiau negu dabar, ir žmonės buvo mažiau civilizuoti. kad savi vaikai lodoriais auga, reikia kaltint tik save ir juos -- o ne laikus.
Atsakyti
QUOTE(Pangasija @ 2009 10 02, 18:49)
aha, o po smetoniškų laikų buvo karas, holokaustas, partizanai vs. stribai. o tada pasirodė visa smetoniškai auklėtų žmonių moralė ir pagarba kitiems -- kai žmonės ėjo pjaut savo kaimynų. taip kad atsargiau dievinkit praeitį.

ne visi pjovė tada ir dabar ne kožnas banditas ax.gif Ar gi ne taip?

QUOTE(zemec @ 2009 10 02, 19:25)
Nu kazin ar butent smetoniskas auklejimas tai issauke? g.gif Juk ir siuolaikiskam auklejime pjauna ne tik kaimynus, bet ir gimines,savos seimos narius... doh.gif Cia,matyt,ne vien nuo auklejimo priklauso... doh.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Pangasija @ 2009 10 02, 19:45)
norėjau pasakyt tik tiek, kad kvaila idealizuot laikus, kuriais negyvenai. kad seneliai kažką sakė, tai paklausinėkit jų daugiau -- dar ne to išgirsit. ir tikrai faktas, kad tada buvo baisiau negu dabar, ir žmonės buvo mažiau civilizuoti. kad savi vaikai lodoriais auga, reikia kaltint tik save ir juos -- o ne laikus.

būtent šiandien mačiau urvinių (tiesiogine ta žodžio prasme) ikimokyklinukų. Ne laikai kalti, o žmonių supratimas. Tiek tada, tiek dabar esti kultūringų žmonių ir nelabai cool.gif
Atsakyti
Na nezinau, ne visiems tas musimas padeda....
Galiu papasakot savo pazistamu atveji. Gera, tvarkinga pasiturinti seima, sunelis- islepintas iki negalejimo. Na,ir ka- pradejo gerti, rukyti, valkatauti, daiktus is namu nesti. Dingdavo parom, net savaitem. Tevai paklaike ieskodavo. O karta jau nervai neislaike: parsiveze namo rade landynej ir gerai dirzu paauklejo, dar ir kambari uzrakino. Na ka, tas pabego ismusdamas kambario langa. Nuleke i policija ir pasiskunde, kad tevai sumuse. Buvo atlikta teismo ekspertize, pradetas ikiteisminis tyrimas ir iskelta tevams baudziamoji byla, tai va. Byla iskelta del sumusimo ir neteiseto asmens laisves atemimo- taip mat vadinasi uzrakinimas kambaryje.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 10 03, 14:11)
Na nezinau, ne visiems tas musimas padeda....
Galiu papasakot savo pazistamu atveji. Gera, tvarkinga pasiturinti seima, sunelis- islepintas iki negalejimo. Na,ir ka- pradejo gerti, rukyti, valkatauti, daiktus is namu nesti. Dingdavo parom, net savaitem. Tevai paklaike ieskodavo. O karta jau nervai neislaike: parsiveze namo rade landynej ir gerai dirzu paauklejo, dar ir kambari uzrakino. Na ka, tas pabego ismusdamas kambario langa. Nuleke i policija ir pasiskunde, kad tevai sumuse. Buvo atlikta teismo ekspertize, pradetas ikiteisminis tyrimas ir iskelta tevams baudziamoji byla, tai va. Byla iskelta del sumusimo ir neteiseto asmens laisves atemimo- taip mat vadinasi uzrakinimas kambaryje.

Kaži manęs nenuteis, nes savo penkiametę uždariau kambaryje ir liepiau miegot? g.gif

Kiek tokiam paaugliui metų? Ar tiesiog išgirdot iš VBS agentūros?
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 10 03, 14:41)
Kaži manęs nenuteis, nes savo penkiametę uždariau kambaryje ir liepiau miegot?  g.gif

Kiek tokiam paaugliui metų? Ar tiesiog išgirdot iš VBS agentūros?

deja, faktas tikras ir as su tuo vaiku dirbau, jei ka ir esu susipazinusi su ikiteisminio tyrimo medziaga mirksiukas.gif
jam tada buvo 13 m.
Atsakyti