Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

Naujas vardas, smagu girdeti, kad padetis gereja! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2009 09 03, 15:37)
O jeigu tarkim pasakyti jam batu kaina, kuri yra finansuojama tevu, na ir atitinkamus batus per ispardavima parodyti, o jeigu jam nepatinka ir jis nori brangesniu batu, tai kainos skirtuma turi susitaupyti ir apsimoketi pats ?????

Būtent tokią sistemą taikau kai sūnus nori brangios aprangos.
Pvz. jo džinsam skiriu 100 litų, jeigu nori brangesnių skirtumą man grąžina iš savo santaupų. thumbup.gif
Atsakyti
Įžvelkite teigiamą pusę, gerai, kad namie prie kompo, o ne su buteliu ir peiliu į gatvę

tai as tokia teigiama puse ir matau. g.gif
Atsakyti
As irgi labai dziaugiuosi del taves Naujas.vardas (ir tavo sunaus), kad padetis gereja.

Deja pas mus nera geriau. Is mokyklos jau skambino jo aukletoja. Apie mano sunu atsiliepiama kaip apie pasiputusi ir aroogantiska zmogu, nerodanti pagarbos nei mokyklos personalui, nei klases draugams. na sake, kad pastarosiom dienom gal kiek ir aprimes. Bet labai begioja is pamoku. (Gal del to ir atrodo, kad aprimes, nes nelanko mokyklos). namuose elgiasi ir vel tiesiog siaubingai. Sugedo kompas - reikalauja naujo. Nors pats kompas nesugedo, jis ji "uzdauze" tikraja to zodzio prasme, net kompiuterio galine sienele ilinko - per letai krovesi jo nuomone.
Dabar musu visa seima del to atpikimo oziai - neduoda ramybes, lenda ir prie musu su tevu su savo reikalavimais, maziukus erzina...
Visiskai nesimoko. Grizta namo ir guli lovoje. Sestadieni isejo is namu ir grizo tik sekamadieni. Ateitis jo nedomina, namai, seima taip pat...
Na baigiu, nes tuoj apsibliausiu , o dirbti reikia.

Dar karta, labai dziaugiuosi del jusu Naujas.vardas.
Atsakyti
QUOTE(RUT@Braske @ 2009 09 28, 14:10)
Visiskai nesimoko. Grizta namo ir guli lovoje. Sestadieni isejo is namu ir grizo tik sekamadieni. Ateitis jo nedomina, namai, seima taip pat...

O šita... nebandėt neduoti jam valgyti? Neužsidirbo...
Skaičiau, kad tėvas iš policijos traukė. Be reikalo. Reikėjo dar pamokėt polininkams, kad gerokai pridaužytų - jie moka mušti taip, kad žymių neliktų ir didelių sužalojimų nepadaro...

Atsakyti
As irgi labai dziaugiuosi del taves Naujas.vardas (ir tavo sunaus), kad padetis gereja.

Deja pas mus nera geriau. Is mokyklos jau skambino jo aukletoja. Apie mano sunu atsiliepiama kaip apie pasiputusi ir aroogantiska zmogu, nerodanti pagarbos nei mokyklos personalui, nei klases draugams. na sake, kad pastarosiom dienom gal kiek ir aprimes. Bet labai begioja is pamoku. (Gal del to ir atrodo, kad aprimes, nes nelanko mokyklos). namuose elgiasi ir vel tiesiog siaubingai. Sugedo kompas - reikalauja naujo. Nors pats kompas nesugedo, jis ji "uzdauze" tikraja to zodzio prasme, net kompiuterio galine sienele ilinko - per letai krovesi jo nuomone.
Dabar musu visa seima del to atpikimo oziai - neduoda ramybes, lenda ir prie musu su tevu su savo reikalavimais, maziukus erzina...

kiek vaikui metu? turi jis broli ar seseri?
Atsakyti

o nebendet (gal ir per stipriai 4u.gif ) nuvesti pas psichiatra? netikiu, kad jau nieko nebeimanoma padaryt.
Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 09 29, 18:19)
o nebendet (gal ir per stipriai 4u.gif ) nuvesti pas psichiatra? netikiu, kad jau nieko nebeimanoma padaryt.

Kai musu sunus taip issidirbinejo, tai psichologas nepadejo ir valgio, jaunimui madingos aprangos nedavimas irgi nepadejo. As pergalvojau ir manau, kad musu atveju didziausia itaka padare visiskas jo kaip zmogaus ignoravimas (valgio neruosimas, o tik jo buvimas saldytuve, kad pats pasigamintu jei nori - tai tik sudetine ignoravimo dalis) ir pranesimas, kad laikysim ji namie tik tiek, kiek istatymas reikalauja - iki 18 metu, o po to gales ciuozti i visas keturias puses, nes namuose gyvens tik tie, kurie gerbia namu taisykles. Kaip bus susitvarkes mokslu reikalus iki 18-os metu, taip gales po to ir gyventi - jo reikalas, man tas klausimas "visiskai nebeidomus" - pries visuomene daug nepasiissidirbines (tai ne mamyte ar tevelis) - greitai bus nugesintas, ismestas is visu darbu, paliktas be pinigu, maisto ir gales gyventi kur nors po suoliuku kaip suo.... Parodziau jam tokiu zmoniu - pvz.: pas kaimynus statybininkai (tokie visiski bedziai) state tvora, tai parodziau sunui juos, kad pastebetu kaip gerai yra gyventi kai esi be jokio issilavinimo. Labai ji paveike, kai pamate kokie tu zmoniu pietus - batonas ir vanduo is krano. Vis ruosiuosi nuvaziuoti su juo i Kariotiskiu savartyna, kad paziuretu ir tuos gyventojus. Na gi, sakau, jei jau pasirinko zmogus kelia, tai reikia ir su busimais kolegomis supazindinti smile.gif As sitaip ji zulinau kokius 2 metus, na ir zinokit va jau menuo kaip mokykloje (naujoje) viskas gerai ir su elgesiu ir su pazymiais... tfu tfu tfu kad neprisikalbeti smile.gif Maniskis irgi bando laiks nuo laiko uzknisanciai listi i akis su savo reikalavimais, pvz.: svilpsiu (nes zino, kad mane tai erzina) kol negausiu ko sakiau. Tokiu atveju arba as pati jega isgrudu ji lauk is namu (tegu eina kur nori), arba jei tevas yra namuose, tai dabar jau puikiai zino, kad ir i snuki gali gerai gauti. Na tai va....lygtai maniskis jau pradeda ramintis, aciu Dievui
O taip pat, prasidejus mokslo metams pas mus yra gelezine taisykle - kompiuteris sunui leidziamas tik parodzius pazymiu knygute su salyga jei ten yra geri pazymiai patvirtinti mokytojo parasu. Televizorius (iskaitant ir savaitgalius) yra draudziamas kaip ir kompiuteris, jei pazymiai blogi, ar pastabos kokios nors is mokyklos. Na kompiuteriui daroma isimtis tik mokslo tikslais - tarkim informatikos namu darbams paruosti, ar anglu zodyneliu pasinaudoti, ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujas.vardas: 30 rugsėjo 2009 - 09:52
Sveikos,

turi mano sūnus ir brolį ir sesę, bet skirtumas tarp ju didelis. Pas psichologą vedžiojom, bet praeitų metų rudenį užsispyrė ir atsisakė eiti - nemažiukas gi šešiolikti metai eina, tai negaliu už rankytės nuvesti.

Dėl policijos Medini, gal tu ir teisus. Nors mes irgi iskart nelekem kai jie paskambino, nuvaziavom tik po geru poros valandu, bet jis tiek pas juos ereli vaizdavo, tiek is policijos isejes - pries draugus reikejo pasirodyti, net namo su tevu nevaziavo, apsisuko ir nuejo, nei aciu nei viso gero.

Del maisto - tai jam jau seniai niekas neruosiama, ateina ka susiranda ta suvalgo, saldytuvo gi spyna neuzrakinsi, kambarys pas ji siukslynas ir nezadu jo tvarkyti, nors bijau, kad kokie tarakonai neisiveistu. Batu, drabuziu nenori per ispardavima pirkti - vaiksto su appiplysusiais, isaugtais.

Sia savaite atsisake eiti mokykla. Dar pirmadieni, atradieni i pora pamoku nuvaziavo. Bet vakar ir siandien isvede suni ir atgal i lova. Vakar bandziau klausti kokia priezastis, gal kokiu problemu turi - problemu jo pasakymu jis niekad neturi. Skambinau aukletojai, kad nenori eiti i mokykla ir priezasciu neivardina. Mat jis menuo kaip naujoj mokyklo. Ji sake, kad bando su juo kalbet, bandys itraukt ir socialini pedagoga, bandys mums pagelbeti. Bet ir sios mokyklos jo aukletoja ir senosios mokyklos ivardina tas pacias su juo susijusias problemas - nepagarba pedagogams ir klases draugams, trukdyma per pamokas, begima is pamoku. Po pokalbio su aukletojai tikrai matau, kad mokykla nori mums padeti... bet kaip suprantu apsispresti turi pats sunus paauglys, nes man atrodo, kad mes jau niekuo jam negalime padeti.

I mokykla jis pasirodo neeina del to, kad kompas sugedo. ir tevui iskele ultimatuma, kad kol kompas nebus pataisytas i mokykla neeis. Mano nuomone sioms provokacijoms mes neturim nusileisti, as dar ir jo pinigus zadu nuimti.

Nebezinau i ka kreiptis. Vaikai gali kreiptis i vaiku tarnybas, o kur kreiptis mums del to, kad musu paciu sunus musu seima psichologiskai traumuoja??? Gal kas zinot?
Atsakyti
QUOTE(RUT@Braske @ 2009 10 01, 10:42)
Nebezinau i ka kreiptis. Vaikai gali kreiptis i vaiku tarnybas, o kur kreiptis mums del to, kad musu paciu sunus musu seima psichologiskai traumuoja??? Gal kas zinot?

Siaubas, Rut sad.gif Neisivaizduoju ka daryt Tavo atveju, bet del kompo ir kitu ultimatumu tikrai negalima nusileisti ir zinau, kad neimanoma padeti tam, kuriam pagalbos nereikia...
Atsakyti
Na, paskutinis žingsnis, turbūt galėtų būt patalpinimas į socializacijos centrą... g.gif
Jūs irgi galit kreiptis į VTAT, policijos pareigūnus, dirbančius su nepilnamečiais- jiems priklauso dirbti prevencinį darbą. Vtat turėtų paaiškinti tikslią patalpinimo į socializacijos centrą tvarką.
Mokykloje turi būt prevencinio darbo grupė- paprašykit, kad apsvartytų ten. Tada jūs pati gali kreiptis į Savivaldybės prevencinio darbo grupę- turi būt kiekvienoje savivaldybėje. Renkasi didelė komisija smile.gif Reikia kreiptis raštiškai ir labai tiksliai viską išdėstyti, pateikti įrodymus, pvz,pažymas apie praleistas pamokas, jeigu buvo svartytas- išrašus iš protokolų, jei susidūręs su policija- informaciją iš ten.
Jūs galite prašyti komisiją įpareigoti jį lankyti psichologo konsultacijas ir pan, o kaip kraštutinis atvejis- socializacijos centras. Smukiau pakonsultuot turėtų Vtat, jos vienas atstovas tikrai yra toje komisijoje. Posėdyje turėtų dalytvauti ir sūnus. Komisija jį įpareigotų vykdyti kažką, pvz, kas savaitę prisistatyti vtat, konsultuotis pas psichologą ir pan. Jeig to nevykdys- po kiek laiko gali rinktis dar kartą ir tada pritarti siuntimui į socializacijos centrą. Arba yra Kaune nepilnamečių socializacijos centras- tardymo izoliatorious, ten patalpina 2 savaitėms. Tik nežinau, ar padėtų. verysad.gif Vieni susimąsto, o kiti- atvirkščiai.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SIVERIJA: 01 spalio 2009 - 10:56
Laba,
QUOTE(RUT@Braske @ 2009 10 01, 10:42)
I mokykla jis pasirodo neeina del to, kad kompas sugedo. ir tevui iskele ultimatuma, kad kol kompas nebus pataisytas i mokykla neeis. Mano nuomone sioms provokacijoms mes neturim nusileisti, as dar ir jo pinigus zadu nuimti.

ultimatumas yra kraštutinė priemonė, tiesiog jūsų sūnus bando jūsų kantrybę. Kai maniškis rinkosi daiktus išeiti iš namų į landynę, žinokit, aš nežinodama, ką daryt 16 -os metų bachūrą prilupau su diržu. Kokiu būdu jau čia neaiškinsiu (man padėjo) nes ir stambesnis, ir aukštesnis už mane. Bet esmė ta, kad lupau su diržu. Jis tą vakarą dar paskambino į vaikų teisių apsaugą ir įsijungęs garsiakalbį skundėsi, kad mama jam grąsina. Nu gis aš tadu paėmiau ragelį ir paprašiau, jei pareigūnas būtų toks malonus ir atvyktų pats, jei aš jau negaliu su diržu proto įkrėst. Žinokit tas žmogus pasakė: auklėkit diržu. Aš jam rankas ir kojas nubučiuočiau už tuos žodžius, nes juos girdėjo ir mano sūnaitėlis. Tai manau buvo išbandymas, nuo kurio kažkaip pradėjom lipt iš duobės. Lupti tą vakarą jis gavo realiai - ne juokais. jaučiausi kaip koks budelis iš filmų doh.gif o žinokit visokios komisijos ir svarstymai tai dzin jiems doh.gif
P.S. kažkada vienas protingas žmogus man pasakė, kad kai kurie paaugliai vaikinai supranta tik jėgos kalbą. Ir jeigu jie jaučiasi gaujos vadai - tai nugalėti jį gali tik kitas stipresnis už jį.
Kantrybės ir stiprybės Jums.
Ir baikit kreip dėmesį į drabužius mirksiukas.gif maniškis iki šiol dar pankuoja. Ech kad tik tiek bėdos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 01 spalio 2009 - 17:20