Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(RUT@Braske @ 2009 08 31, 11:49)

Vakar tai is viso is kantrybes isvede, nuvaziavom batu pirkti, tai, kadangi tu, kuriuos buvo issirinkes neberado, tai kiti isparduodami netiko. Pradejo reikalauti, kad uz 400 lt. nupirkciau.

As pasakysiu, kas musu seimoje padejo susitvarkyti su besaikiu vaiku prasymu pirkti jiems daiktus: "Isteigeme" nacionalini tecio banka - sudareme ir pasiraseme sutarties tarp tecio ir kiekvieno vaiko teksta (jei domintu, galiu permesti teksta tau i AZ), kuriuo vaikams atidaromos saskaitos tecio banke. Saskaitos turini vaikas ivedes slatazodi gali pasitikrinti internete kada tik nori, ten nurodyta kada, kiek pinigu vaikui tetis pervede ar nuskaite ir uz ka. Siuo budu vaikas skatinamas mokytis elgtis su pinigais. Jis gali juos isleisti kada tik panorejes ir kam tik panorejes (mes tevai siuo atveju turime tik patariamaja teise), na bet zinoma jei isleido, tai prisiima ir visas pasekmes gyvenimo be pinigu iki sekancios pinigu pervedimo datos.... Vaikai skatinami taupyti, nes tetis moka 5% menesio palukanu. Aisku mes taip zaidziame nedidelemis sumomis - 100 Lt per menesi maistui mokykloje is kuriu leidziama sutaupyti ne daugiau 10% (nes vaikas privalo pavalgyti) ir kisenpinigiu 50 Lt, kuriuos gali taupyti arba isleisti kur panorejes. Is tecio banko vaikas gali gauti ir kredita, kuris veliau bus padengiamas ateinanciu menesiu kisenpinigiais su 2% palukanomis.
Zinai, vaikams sitas "ale bankas" padare labai didele itaka. Pradzioje sunus, gaves pinigu (is maistpinigius ir kisenpinigius) kaip suo nuo grandines nutrukes istaske per 1 diena (mes nesikisom). Kai pajaute, kad nemalonu visa likusi menesi sedeti mokykloj nevalgius, pradejo su pinigais elgtis racionaliau biggrin.gif O dukra nuo pat pradzios viska taupe. Kai parduotuvej, pagal sena iproti, ji ko zyzia nupirkti, mes sakom prasom - is tavo saskaitos. Ir iskarto noras praeina. Vaikai pradejo nevaikiskai, o atsakingiau apmastyti ar tikrai jie vieno ar kito pirkinio nori. Kadangi dukra pas mane "Skrudzas Makdakas", tai neuzilgo sunus pradejo jai pavydeti, kad ji daugiau pinigu susitaupiusi turi, taip sakant vaikai tarpusavyje konkuruoti pradejo. Sunus ilgainiui taip pat pradejo taupyti.
Dar viena tokio "banko" nauda man yra ta, kad galiu pamokyti sunu uz netinkama elgesi - tarkim radau piltybiskai zirklemis sukarpyta nauja maikute, tai nesibarem, o tiesiog jam pranesem kiek jinai kainavo ir ta suma pinigu nurasem nuo jo saskaitos. O cia tai itaigus poveikis jam buvo.
Atsakyti
QUOTE(RUT@Braske @ 2009 08 31, 13:15)
Laukiu rytdienos, t.y. rugesjo 1 d. su didziausia baime. Nueis i mokykla, nenueis...
Bijau, kad nuo pat pirmos dienos neprasidetu jo nesamones

Zinai Rut, as tik (pagal savo patirti) patarciau neduoti sunui suprasti, kiek tau reiskia jo nuejimas ar nenuejimas i mokykla, ar bjaurus elgesys - nes tai suprates jis zinotu kaip tavim manipuliuoti.
As jau privesta iki visiskos apatijos savo sunui ramiai pasakiau - mano, kaip mamos ir daugiau gyvenimiskos patirties turincios pareiga yra tave informuoti kokios taves laukia tokio ar kitokio elgesio pasekmes gyvenime, o jau tu pats spresk koki kelia renkiesi (bomzo ar turtingo vyro) ir dar perspejau, kad jei protas jam nusvis tada, kai mokytis bus per velu, laiko jis atgal neatsuks ir netures jokios galimybes manes kaltinti, jog as jo durno nebandziau apsaugoti nuo duobes i kuria jis ritasi - mano sazine svari, is savo puses padariau viska.
Tokios pasyvios pozicijos laikausi jau metus gal. Ir panasu, kad tai pradeda duoti rezultatus - pats manes paprase pervesti i kita mokykla, kur jo niekas nepazista, kad galetu pradeti mokytis. Atejes vakar man sako, mama siemet tai jau tikrai mokysiuos, nes noriu gerai gyventi, mersa tureti biggrin.gif o as jam pasyviai atsakiau: - "tu neprivalai man ataskaitu duoti - cia tavo reikalas ka tu darysi, o ne mano ir priminiau, kad galioja pazadas kiekvienam seimos vaikui, istojusiam i ne mazesnio reitingo nei Vilniaus universiteta padovanoti automobili....
Laikykis Rut, na nenueis - leisk jam paciam tvarkytis ir prisiimti savo elgesio pasekmes - nagi pabandyk, paziurek kas bus
Atsakyti
Na i dauguma dalyku Naujas.vardas as jau irgi nebereaguoju, nors man islikti ramiai labai daug sveikatos kainuoja.

O del pinigeliu, tai pas mus panasi sistema yra, bet mes sitoj vietoj net grieztesnis. Jam 1 karta per men. duodama 80 lt. savo reikmems, t.y. jis juos kur noti ten ir leidzia. jeigu isleidzia greiciau, tai sedi be lito kiseneje ir laukia kito men. I prasymus ar reikalavimus paskolinti ar duoti pinigu is kito men. mes nereaguojame - lauk kito men. ir viskas.

Deja drabuzius, batus, mokyklai reikmenis perkam atskirai. Bet mano nuomone, kad ir del tu batu, tai kadangi dabar yra galymybe tikrai neblogai apsipirkti pusmeciui per ispardavimus - tai tai ir reikia daryti. O ne issidirbineti ir reikalauti neimanomo. Manau jau tokiam amziui jis turetu suvokti apie musu galymybes, bet greiciausiai to nenori. O gal dar nesubrendo... verysad.gif
Maziukus ir patys save butent per ispardavimus pagrinde ir apiperkam. Na asiku maziukai dar neturi labai dideliu reikalavimu, nebent zaislams smile.gif Bet ir tai su jais susitariam kada ir ka galim isigyti, ka per gimtadienius, ka per kitas sventes.
Atsakyti
QUOTE(RUT@Braske @ 2009 09 03, 14:30)
Na i dauguma dalyku Naujas.vardas as jau irgi nebereaguoju, nors man islikti ramiai labai daug sveikatos kainuoja.

O del pinigeliu, tai pas mus panasi sistema yra, bet mes sitoj vietoj net grieztesnis. Jam 1 karta per men. duodama 80 lt. savo reikmems, t.y. jis juos kur noti ten ir leidzia. jeigu isleidzia greiciau, tai sedi be lito kiseneje ir laukia kito men. I prasymus ar reikalavimus paskolinti ar duoti pinigu is kito men. mes nereaguojame - lauk kito men. ir viskas.

Deja drabuzius, batus, mokyklai reikmenis perkam atskirai. Bet mano nuomone, kad ir del tu batu, tai kadangi dabar yra galymybe tikrai neblogai apsipirkti pusmeciui per ispardavimus - tai tai ir reikia daryti. O ne issidirbineti ir reikalauti neimanomo. Manau jau tokiam amziui jis turetu suvokti apie musu galymybes, bet greiciausiai to nenori. O gal dar nesubrendo...  verysad.gif
Maziukus ir patys save butent per ispardavimus pagrinde ir apiperkam.  Na asiku maziukai dar neturi labai dideliu reikalavimu, nebent zaislams  smile.gif Bet ir tai su jais susitariam kada ir ka galim isigyti, ka per gimtadienius, ka per kitas sventes.

O jeigu tarkim pasakyti jam batu kaina, kuri yra finansuojama tevu, na ir atitinkamus batus per ispardavima parodyti, o jeigu jam nepatinka ir jis nori brangesniu batu, tai kainos skirtuma turi susitaupyti ir apsimoketi pats ?????
Atsakyti
tikrai vertingi naujas.vardas patarimai, kuriuose tiek daug isgyventos patirties... kas galetu pasakyti kad tokie sprendimai nera pasufleruoti betarpiskos meiles savo vaikui...
Atsakyti
Prasidejo nauji mokslo metai... ar kaiciasi kas nors musu maistininkuose?
Kaip jusu Naujas.vardas ir RUT vaikinai jauciasi ir elgiasi naujose mokyklose? Zinau, kad laiko dar nedaug praejo, bet gal matyt kokie daigeliai ar bent i kuria puse linkstama.

Maniskis buvo uzsideges mokytis ir is tikruju nejuokais kibo i darba, bet mes visa reikala sugadinom, nes matydami jo pastangas leidom prie kompiuterio prisesti... ir prasidejo doh.gif dabar vel teko gristi prie draudimu... schmoll.gif
Atsakyti
Maniškis į naująją mokyklą kiek žinau eina. Pakolkas skambučių su mokytojų nusiskundimais dar negavau, nors pats yra sakęs, kad iš pamokų bėgioja. Kad nesimoko, tai matau pati, nes grįžta, knygas išverčia iš kuprinės ant stalo ir arba į kiemą pas draugus arba prie kompo iki išnaktų prasėdi.

Bandėm su juo kalbėt, kad nauja mokykla, nauji pedagogai, nuomonė apie ji bus formuojama nuo pirmų dienų. O jam nė motais, jo nuomone jis turi vaikščioti į mokyklą, o mokytis neprivalo. Siūlėm su tėčiu pagalba dėl mokslų, bet jam jos nereikia.
Pati į mokyklą pasiskambinti bijau, nes bijau, kad po to nesužinotų, kad "šnipinėju" ir kad mano "šnipinėjimas" neduotų kokios neigiamos reakcijos, kad nenustotų į tą mokyklą vaikščioti ar kad nepradėtų kvailioti tiek namie, tiek mokykloj. Tiesa pasakius ir pretenzijas mokytojų bijau išgirsti, pavargau per pastaruosius 1,5 metų nuo tų pretenzijų iš senosios mokyklos mokytojų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RUT@Braske: 21 rugsėjo 2009 - 14:41
QUOTE(besitikinti @ 2009 09 18, 09:18)
Prasidejo nauji mokslo metai... ar kaiciasi kas nors musu maistininkuose?

O manasis ežys naujoje mokykloje lyg ir pradėjo mokytis, susigrupavo su klasės moksliukų padaliniu (Valio !) .... pradėjo ekonomika domėtis, investavimu į akcijas... Tai lyg ir šviesiau mūsų padangėje. Tiesa, su mokytoja dar nekalbėjau - bijau, kad netyčia nesužinočiau jog gyvenu iliuzijų pasaulyje smile.gif
Na, pagyvensim pamatysim kaip čia bus. Laikykitės mamytės
Atsakyti
Materialus paskatinimas gal ir nebloga motyvacija mokytis gerai,galvojant apie ateiti,bet ka daryti tiems tevams,kurie neturi galimybiu,tarkim dovanoti "mersu"istojimo i Universiteta proga? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Visada_laiminga @ 2009 09 22, 15:39)
Materialus paskatinimas gal ir nebloga motyvacija mokytis gerai,galvojant apie ateiti,bet ka daryti tiems tevams,kurie neturi galimybiu,tarkim dovanoti "mersu"istojimo i Universiteta proga? g.gif  g.gif

Kiekvienas variantus siūlo pagal savo galimybes 4u.gif
Atsakyti
paskaiciau visa tema. nuraminau save (atleiskit uz issireiskima),kad ne tik pas mane prastai su mano jau net nepaaugliniu (galbut?),o visu astuoniolikiniu bernu doh.gif man toks jausmas, kad jis i mokykla eina (kaip pats sako),nes ,,tai jo darbas". parejes is karto prie kompo ir dar telikas pastoviai ijungtas. drausminimams ir draudimams laikas seniai praleistas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2009 09 22, 21:23)
paskaiciau visa tema. nuraminau save (atleiskit uz issireiskima),kad ne tik pas mane prastai su mano jau net nepaaugliniu (galbut?),o visu astuoniolikiniu bernu doh.gif man toks jausmas, kad jis i mokykla eina (kaip pats sako),nes ,,tai jo darbas". parejes is karto prie kompo ir dar telikas pastoviai ijungtas. drausminimams ir draudimams laikas seniai praleistas doh.gif

Įžvelkite teigiamą pusę, gerai, kad namie prie kompo, o ne su buteliu ir peiliu į gatvę smile.gif
Atsakyti