Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 07, 15:35)
mano dukra irgi neturi draugu, bet del to ne kiek nesigrauzia, sako nedraugausiu su tom ,,fyfom,, dabar juk atostogos, norejau kur nors isvaryt pvz i stovykla kokia  g.gif  sedi pirie kompo istisom dienom verysad.gif

jeigu buciau leidusi sedeti prie kompo, tai tikriausiai irgi maziau problemu butu kile, bet kai eini, ragini, prasau, kad tik daugiau veiklos butu - va tada ir prasideda. mes sunui kompiuteri nupirkom tik sia vasara, kai jam 16 suejo ir manau kad tai pats geriausias laikas. tikiuosi nereikes man situ zodziu atsiimineti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2009 08 07, 18:11)
jeigu buciau leidusi sedeti prie kompo, tai tikriausiai irgi maziau problemu butu kile, bet kai eini, ragini, prasau, kad tik daugiau veiklos butu - va tada ir prasideda. mes sunui kompiuteri nupirkom tik sia vasara, kai jam 16 suejo ir manau kad tai pats geriausias laikas. tikiuosi nereikes man situ zodziu atsiimineti  doh.gif

drinks_cheers.gif kas dėl kompo, tai didžiausi pykčiai ir prasidėjo dėl jo ribojimo, per naktis būtų sėdėjęs, jei nebūčiau šalin krapščiusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2009 08 07, 20:57)
drinks_cheers.gif kas dėl kompo, tai didžiausi pykčiai ir prasidėjo dėl jo ribojimo, per naktis būtų sėdėjęs, jei nebūčiau šalin krapščiusi  doh.gif

velnio masina tas kompiuteris... is musu vaikus atimineja gun_bandana.gif todel nei jie bendrauti normaliai bemoka, nei nori, juk saugiau sedeti ir mygtukus spaudyti. mano vyras tiek abejojo pirkdamas kompiuteri, sako taip nesinori su vaiku pyktis, bet juk 16-ka.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 08 07, 04:54)
o čia blogai?dry.gif

nu nezinau unsure.gif kazkaip keista unsure.gif

QUOTE(Agotukas @ 2009 08 07, 08:47)
Aš tai galvoju, kad gal gerai  g.gif Turi savo stilių vaikas, kad ir minorinį truputį. O jei dar domisi kažkuo, tai iš viso gerai. Galima tiesiai per aplinkui pakreipt tinkama linkme.Liusii, tau labai pasisekė  smile.gif

nu nuraminot smile.gif

QUOTE(besitikinti @ 2009 08 07, 11:32)
visa tai as jau praejau: ir ilgus plaukus ir bandyma buti banglu... laikui begant atkrito tie dalykai, dabar eilinis berniukas su normalia isvaizda ir apranga... ir aisku tai tikrai nera problema, va gal problema kad draugu neturi, nes matau kad ir jam blogai ir tau aisku liudna dvigubai tiek. ir as pergyvenau, kad mano vaikis namuose daugiau trinasi, nei su kokiais draugais laika leidzia, kad jam niekas neskambina, kad neuzeina, t.y. nemoka susirasti draugu ir draugauti. labai del to pergyvenau, pradejau pazistamu vaikus pirsti jam i draugus na ir kitokias nesamones daryti. o juk viskas turi gautis naturaliai, net ir tas liudesys del draugu nebuvimo, vienisumas irgi turi buti isgyventas, kad susiformuotu poziuris i bendravima, draugus. O del mokslu tai mano pavyzdy sunus mokesi labai blogai 5-7 klasese, siaubas kazkoks, po to jis pradejo kilti, dabar jis baige 9 klase ir vidurkis jo 8.3. nezinau kaip bus 10 klaseje, bet dabar matau ir jo paties dziugesi bent jau sitoje vietoje...

jo jums labai pritariu kad mama draugu nesuras drinks_cheers.gif as irgi draugiu vaikus jam bandau ipirsti ale nesigauna biggrin.gif nu nieko gal ateis diena kai panores ir susiras smile.gif

QUOTE(Lithium @ 2009 08 07, 18:31)
Liusii, o gal suraskit sūnui fotografijos būrelį?  g.gif

jo nuo rugsejo tikrai leisim drinks_cheers.gif
Atsakyti
jo jums labai pritariu kad mama draugu nesuras drinks_cheers.gif as irgi draugiu vaikus jam bandau ipirsti ale nesigauna biggrin.gif nu nieko gal ateis diena kai panores ir susiras smile.gif

tai ir nepirsk, po to gali ivykti taip kaip ir man - praradau drauge, nes vaikai suspyko, kazkaip kvailai viskas isejo... taciau tavo vaikis tikrai nera nei problematiskas, nei sunkus...
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2009 08 07, 20:43)
velnio masina tas kompiuteris... is musu vaikus atimineja  gun_bandana.gif todel nei jie bendrauti normaliai bemoka, nei nori, juk saugiau sedeti ir mygtukus spaudyti. mano vyras tiek abejojo pirkdamas kompiuteri, sako taip nesinori su vaiku pyktis, bet juk 16-ka.

Vaikai nemoka bendrauti ne tik del kompjuterio doh.gif Ne visi tevai moka bendrauti ypac su savo vaikias mirksiukas.gif . Gi dabar kitoks laikas nei kai mes buvome vaikai. Pagalvojus net gaila pasidaro vaiku, tiek spaudimo is visu pusiu: mokykla, tevai, draugai, mada, tv... Ir visi aiskina kai turi buti, kaip tapti "ideliais".. Mano panele 13 metu ir jau senai turi kompjuteri. Buna valandomis sedi prie jo, o buna neturi laiko apsilankyti savo Facebook“e. Tai su draugemis, tai i sporta, tai i treniruotes su suniukais...
Atsakyti
sutinku pilnai, tai pirmiausia tevu problema...
Atsakyti
taciau kas tinka mergaiterms, nelabai tinka berniukams... berniuku bendravimas visada buvo sudetingesnis nei mergaiciu, todel jie turi daugiau ir problemu, kurias bando spresti kompiuteriais, alkoholiu ir pan. taip pat dideli vaidmeni vaidina berniuko ir tevo santykiai, kurie tikrai nera panasus i ramius... aisku tik viena, musu vaikams yra be galo sunku gyventi ir isgyventi...
Atsakyti
kompiuteris niekur nedings kaip ir telefonas, mes negalime itakoti taip stipriai! visi draugai tures, jis negali naudotis, bus nesusipratimas ir nukentes jusu santykiai su vaikais, jie nebus pripazintas tarp draugu realiu, bet ne virtualiu.
bet gal prieikite prie sio klausimo is kitos puses, tegul jis parodo ka veikia, nekalbu apie zaidimus ir asmeninius pokalbiu kambarius.
paprasykite, kad jis uzsivestu dienorasti (bloga) kitaip vadinasi ir pasirinkite abu jam patinkancia tema, tegul kiekviena diena pildo jam patinkancius irasus, arba renka informacija ir talpina ja. pamatysite, kad kompiuteris taps jam ne tik pramogos bet ir darbo irankiu, o darbas pastovus ji nelabai vilios prie kompiuterio:) kaip susikurti bloga? ww.blogas.lt uzeikite, kaip vaikui, tai bus labai lengva.
taip, bet yra zaidimai, kurie vaikus prikausto kaip ir mano tai: travianas, y8 ir dar daugelis, kur laikas leidziamas tikrai beprasmiai, bet jis niekus nedigs, tik pries pradedant zaidima paprasykite, kad jis parasytu 50 zodziu i blogo pasirinkta tema ir tegul paskui zaidzia toliau:)
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2009 08 07, 18:11)
jeigu buciau leidusi sedeti prie kompo, tai tikriausiai irgi maziau problemu butu kile, bet kai eini, ragini, prasau, kad tik daugiau veiklos butu - va tada ir prasideda. mes sunui kompiuteri nupirkom tik sia vasara, kai jam 16 suejo ir manau kad tai pats geriausias laikas. tikiuosi nereikes man situ zodziu atsiimineti  doh.gif

musu namo laiptyneje yra skydelis su uzraktu, ryte pries darba atjungiu ten laida ir ramiakas. Interneto ner, ner ko ir prie kompo sedet. biggrin.gif Po darbo sujungiu atgal - leidziu pasedeti apie val. ir vsio, salin, man reik kompo. Burba aisku, bet dar ir MB isiterpia, tad keliauja salin.
O asmeninio jai kompo tikrai nesiruosiame pirkti, kas cia per issikalinejimas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 12 rugpjūčio 2009 - 08:25
QUOTE(joreta @ 2009 08 07, 20:57)
drinks_cheers.gif kas dėl kompo, tai didžiausi pykčiai ir prasidėjo dėl jo ribojimo, per naktis būtų sėdėjęs, jei nebūčiau šalin krapščiusi  doh.gif

Pas mus irgi tas pats buvo, nežinojome ką daryti ir niekuo negalėjome savo panelių sudominti doh.gif , dabar jau 17-19 m. ir savaime praėjo kompiuterio liga, labai nedaug sėdi, eina pas drauges, ir bendravimas šeimoje vėl atsirado thumbup.gif . Manau tai išaugama. Bet riboti sėdėjimą prie kompiuterio manau tikrai reikia, nes labai nukenčia per jį mokslai ir gyvas bendravimas.
Atsakyti
Sveiki.

Perskaičiau Naujas.Vardas komentarus, t.y. pačią šios temos pradžią. Aš prieš kelis metus gal irgi nebūčiau patikėjus, kad taip gali būti. Bet jau 1,5 metų kaip pas mane lygiai tokia pat situacija kaip ir pas tave. Labai tave užjaučiu ir jeigu galėčiau ir žinočiau kaip tai padaryti - paguosčiau. Pradėjau skaityti šią temą ir nesulaikiau ašarų. Pamikėkit mamos - tikrai taip būna.

Man mano pačios vaikas nebemielas. Mūsų šeimoje dar auga dukra 9 metų ir sūnus 3 metukų. Sūnui paaugliui 15 metų.

Prieš 1,5 metų mano sūnus buvo vienas geriausių mokinių klasėje, lankė krepšinio mokykla, turėjo svajonių... o po to vieną dieną lyg jį kas pakeitė. Per 1,5 metų su policija turėjom reikalų 4 kartus, metė krepšinio mokyklą, nusimokė iki pataisų, paskutinį pusmetį nebelankė mokyklos, mokytyojus privedė iki isterijos, jau joje bijojom su vyru ir pasirodyti, kol pagaliau iš mokyklos pašalino. Nuo rugsėjo 1-osios eis į kitą. Bet nesitikiu, kad kas pasikeis.

Namuose kaip karo lauke, su sūnum paaugliu negalim susišnekėti, mes jam blogi tėvai, o sesuo ir brolis visai nereikalingi, t.y. tik trukdo jam gyventi. Dienas ir naktis leidžia prie kompiuterio, be leidimo gali išeiti ir negrižti ir jam "neįdomi mūsų nuomonė ir nereikalingas mūsų leidimas. Tai ne mūsų reikalas kur ir ką daro", tai j9o žodžiai. Keiksmažodžiai, garsi muzika, nepagarba mums, tai jam natūralus dalykas.

Dar kartą užjaučiu. Ir labai tave Naujas.Vardas suprantu. Taip tikrai būna ir neaišku kodėl tokių vaikų būna ir kaip tai galjo nutikti. Kol pati su tuo nesusidūriau tikrai nebūčiau patikėjusi.

Dabar tik laukiu kol jam sueis 18 ir tada galėsiu pasakyti - čiuožk ir gyvenk savo gyvenimą neskaudinįs mūsų.
Atsakyti