Fukse, nemokyk kaip kiaušinis vištos Beje, turiu daugiau nei vieną vaiką, tai ir patirties daugiau. O pasiūlymai kaip tvarkytis žaisliukus labiau tiktų vaikų iki 3 m forumui
QUOTE(fuksė @ 2009 08 04, 13:59)
Na uzjauciu Jumis, pavelavote su auklejimu lygiai tiek, kiek Jusu suneliui metu. Be priezasties juk nieko nebuna.
kažko nesupratau rodos niekur neskubėjom ir nebuvom atskirai,ir auklėt bei gyvent kartu ne nuo kažkiek metų pradėjom, o nuo pradėjimo, nes buvo be proto lauktas ir išsvajotas pirmagimis
Ir dar nesiruošiu čia kabinėtis priežodžių, tačiau čia, manau mamos auginačios "ešerius" ieško palaikymo ir paramos ir tokių pat likimo draugių, o ne pamokslų, kad blogai vaiką auklėjam, nebendraujam ir t.t... Linkiu visoms sėkmės Į mano postą atsakyt nebūtina, bo pilnatis danguj
QUOTE(Agotukas @ 2009 08 04, 14:02)
Fukse, nemokyk kaip kiaušinis vištos Beje, turiu daugiau nei vieną vaiką, tai ir patirties daugiau. O pasiūlymai kaip tvarkytis žaisliukus labiau tiktų vaikų iki 3 m forumui
Patirtis deja nepriklauso nuo vaiku kiekio. O vaikai.....na tai tevu atspindys, kaip bebutu tai skaudu girdeti. Ir auklejami vaikai iki 3 metu, o nuo 3 metu prasideda perauklejimo procesas.
Papildyta:
QUOTE(joreta @ 2009 08 04, 14:22)
kažko nesupratau rodos niekur neskubėjom ir nebuvom atskirai,ir auklėt bei gyvent kartu ne nuo kažkiek metų pradėjom, o nuo pradėjimo, nes buvo be proto lauktas ir išsvajotas pirmagimis
Ir dar nesiruošiu čia kabinėtis priežodžių, tačiau čia, manau mamos auginačios "ešerius" ieško palaikymo ir paramos ir tokių pat likimo draugių, o ne pamokslų, kad blogai vaiką auklėjam, nebendraujam ir t.t... Linkiu visoms sėkmės Į mano postą atsakyt nebūtina, bo pilnatis danguj
Ir as kazko nesupratau - parasiau savo nuomone bei veiksmus, kurie nebutinai turi sutapti. Neminejau, kad tai universalus receptas nuo visu negandu, taciau turejau vilciu, gal kam pades butent toks bendravimo budas.
Netampysiu Jums ir taip jautriu nuo pilnaties nervu....
QUOTE(fuksė @ 2009 08 04, 14:50)
O vaikai.....na tai tevu atspindys, kaip bebutu tai skaudu girdeti. Ir auklejami vaikai iki 3 metu, o nuo 3 metu prasideda perauklejimo procesas.
Nu tai aiškina tau normaliai, kad auklėjo vaikus, mylavo ir t.t.
QUOTE(Agotukas @ 2009 08 04, 15:24)
Nu tai aiškina tau normaliai, kad auklėjo vaikus, mylavo ir t.t.
Visai pasimeciau - nesupratau, ko Jus abi sprogote, lygtai buciau parasysiu, kad esate tipiskos mamasos, kurios nemylejo ir neziurejo savo atzalu.
Igarsinau savo esama pozicija, pasikartosiu, turedama vilciu, jog galbut tai pades kam nors suprasti, kad kantrybe padeda laimeti ne viena musi, bet visa kara.
Uzjauciu kiekviena SM turincia problemku ir palaikau.
Pabaigai: esu univere sekmingai islaikiusi psichologijos ir raidos bei pedagogikos valst. egzamina, tad tikrai ne pirstu i dangu badziau.
QUOTE(fuksė @ 2009 08 04, 15:38)
Pabaigai: esu univere sekmingai islaikiusi psichologijos ir raidos bei pedagogikos valst. egzamina, tad tikrai ne pirstu i dangu badziau.
Na ir... Aš irgi, ir dar mokykloj dirbu, bet mano abu bernai auga visiškai skirtingi, nors auklėju vienodai. Teorija nuo praktikos oi kaip skiriasi, vaikas gali į akis sakyt kad bus geras, o daryt viską priešingai. Negi galvojat, kad tėvai uždraus paaugliui su kuriuo nors draugauti? Gal pasiūlymą kaip? Užrakint namie? Taigi mokykloj galima susitikt. Atvejis iš pažįstamos gyvenimo: viską darė su vaiku kartu:žaisdavo, skaitydavo, piešdavo, atsakinėdavo į visus jo klausimus, o buvo tikras kodėlčius, ir pan. Mažasis buvo švelnumo įsikūnijiimas, glaustydavosi prie mamos, nešdavo jai kokių "gėlyčių" priskynęs ir pan. 8 klasėj pasikeitė: keiksmažodžiai, siuntinėjimai na..., bėgimai iš pamokų ir namų. Draugų nebuvo tokių, klasėj buvo "kiečiausias". Kad ir kiek tėvai kalbėjo, nieko, klausydavo, galvą linkčiodavo, o darė priešingai. Dabar baigė 10, elgesys lyg keičiasi geryn. Tiesa, jokių pasikeitimų nebuvo, kai vaikas pradėjo išsidirbinėt, nes garantuoju, kad ten pradėsit priežasčių ieškot. Jis sakydavo, kad šiaip sau taip elgiasi, kai klausdavo, kodėl taip daro.
Taigi gal patarimas mamoms toks: išlaukit. Pastebėjau, kad labiausiai būtent tokio amžiaus 14-16 metų vaikai ir nori pasirodyti . Pvz maniškiai auklėtiniai 10 šiemet labai subrendo, ypač panelės. Vaikinukai dar kai kurie stengisi pasirodyt, bet jau dygliai krenta, ne tokie, kaip buvo anksčiau. O ir tėvai taip sako.
Sveikos mamytes,
O man su savuoju paaugliu dabar visisko abejingumo antpludis uzejo .... tiesiog is vis jokio demesio i ji nebekreipiu - kas bus, tas bus ... 7-ta klase baige tik "keliamaisiais" pazymiais (t.y. 4-ais 10-baleje sistemoje). Pora kartu sugebejo pakelti ranka pries mane, pries sesute smurtauja nuolat ... Bendravimo tonas ir issireiskimai su mumis, tevais, lyg is kokiu padugniu ismoktas ir nuolat taikomas. Kad padetu kazka namuose padaryti - tai cia is fantastikos srities, va tik is musu nuolat sau visko reikalauja (deja jau nebegauna nieko). Bandem visa seima pailseti prie juros, tai jo poilsio tikslas ir pramoga buvo kaip neleisti mums ilsetis (be jo dar du vaikai yra). Pradejom tiesiog varyti ji lauk nuo saves - nenorime nei kuo nors uzsiimti, nei bendrauti kartu su juo - saugome savo ir jaunesniu vaiku psichologine bukle, gera nuotaika. Tiesiog viskas jau isbandyta, issinervinta...
Tiesiog issisakyti norejau
Sekmes ir stiprybes jums visoms
O man su savuoju paaugliu dabar visisko abejingumo antpludis uzejo .... tiesiog is vis jokio demesio i ji nebekreipiu - kas bus, tas bus ... 7-ta klase baige tik "keliamaisiais" pazymiais (t.y. 4-ais 10-baleje sistemoje). Pora kartu sugebejo pakelti ranka pries mane, pries sesute smurtauja nuolat ... Bendravimo tonas ir issireiskimai su mumis, tevais, lyg is kokiu padugniu ismoktas ir nuolat taikomas. Kad padetu kazka namuose padaryti - tai cia is fantastikos srities, va tik is musu nuolat sau visko reikalauja (deja jau nebegauna nieko). Bandem visa seima pailseti prie juros, tai jo poilsio tikslas ir pramoga buvo kaip neleisti mums ilsetis (be jo dar du vaikai yra). Pradejom tiesiog varyti ji lauk nuo saves - nenorime nei kuo nors uzsiimti, nei bendrauti kartu su juo - saugome savo ir jaunesniu vaiku psichologine bukle, gera nuotaika. Tiesiog viskas jau isbandyta, issinervinta...
Tiesiog issisakyti norejau
Sekmes ir stiprybes jums visoms
vaikų auklėjime yra reikšmingas tik tėvų pavyzdys, iki ir po vaikų gimimo. Jeigu tėvai nieko nedaro savo asmeniniame savęs auklėjime, tai kaip jie gali auklėti vaikus?
... Ar daug žmonių, nusprendusių turėti vaikų, užduoda sau klausimus, ar jie yra sveiki, ar turi pakankamai turto, kad aprūpinti vaikus apsauga, komfortu bet kokiose gyvenimo peripetijose, o svarbiausia, ar gali būti jiems pastoviu gyvenimo pavyzdžiu? Žmonės dažnai apie tai nemąsto. Jie gimdo vaikus ir palieka jiems patiems spręsti jų problemas, o šie paaugę jau turi savo vaikų ir t.t.
... būsimi tėvai nemąsto, kad vaiko pradėjimui reikia ruoštis mėnesius, o tai ir metus. Bet dažniausiai pradėjimas prasideda po persirijimo ar persigėrimo alkoholiu, kai jau nebežino, nei kur, nei kaip... O gi vaiko pradėjimas turėtų vykti pilnoje harmonijoje tarp mylinčiųjų.
būsimi tėvai nemąsto, kad vaiko pradėjimui reikia ruoštis mėnesius, o tai ir metus. Bet dažniausiai pradėjimas prasideda po persirijimo ar persigėrimo alkoholiu, kai jau nebežino, nei kur, nei kaip... O gi vaiko pradėjimas turėtų vykti pilnoje harmonijoje tarp mylinčiųjų.
pavėluoti, sakyčiau, patarimai
bet geri! nors jums paveluoti, bet jusu vaikams dar ne
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 04, 17:50)
bet geri! nors jums paveluoti, bet jusu vaikams dar ne
mūsų vaikai čia neskaito
apie išsilavinimą maniškis irgi irgi universitetinis tos pačios srities kaip ir Jūsų fukse ir ne už pinigus nupirktas. Kaip matot, deja Aš gal irgi kitaip kai ką darau ir daryčiau negu kitos čia patirtim besidalijančios mamos, bet nepamokslauju ir jų nekaltinu, nes ir taip mes save baigiam suėst tais klausimais: kodėl, iš kur. Tiesiog ieškom atsakymų ir randam juos, palaikydamos viena kitą
Ir dar nuoširdžiai dėkoju, fukse, kad rūpinatės mano sveikata
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 04, 17:46)
vaikų auklėjime yra reikšmingas tik tėvų pavyzdys, iki ir po vaikų gimimo. Jeigu tėvai nieko nedaro savo asmeniniame savęs auklėjime, tai kaip jie gali auklėti vaikus?
... Ar daug žmonių, nusprendusių turėti vaikų, užduoda sau klausimus, ar jie yra sveiki, ar turi pakankamai turto, kad aprūpinti vaikus apsauga, komfortu bet kokiose gyvenimo peripetijose, o svarbiausia, ar gali būti jiems pastoviu gyvenimo pavyzdžiu? Žmonės dažnai apie tai nemąsto. Jie gimdo vaikus ir palieka jiems patiems spręsti jų problemas, o šie paaugę jau turi savo vaikų ir t.t.
... būsimi tėvai nemąsto, kad vaiko pradėjimui reikia ruoštis mėnesius, o tai ir metus. Bet dažniausiai pradėjimas prasideda po persirijimo ar persigėrimo alkoholiu, kai jau nebežino, nei kur, nei kaip... O gi vaiko pradėjimas turėtų vykti pilnoje harmonijoje tarp mylinčiųjų.
Atsiprašau, bet man idomu pasidarė - kokią Jūs, teisingoji Patricija, gyvenimo patirtį turite ??? Ar bent vaikų Jūs turite? Ir jeigu taip, tuomet kokio jie amžiaus ???
Nes man šis pasisakymas priminė jaunatvišką teoretinį maksimalizmą (na bet, žinoma, gal aš neteisi)