Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(Švelni @ 2008 07 10, 18:10)
Beje, šita diskusija mane įkvėpė užsisakyti mamų rekomenduotas knygas "Kaip mylėti savo paauglį" ir "Penkios vaikų meilės kalbos", bandysiu ruoštis blogiausiam variantui (nors tikėsiuos geriausio, aišku) blush2.gif

Dar yra to paties autoriaus -Ross Campbell knyga"Kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką"- man ji irgi patiko, ir yra naudingo paaugliui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaubute: 10 liepos 2008 - 18:15
aš nesuprantu ,kaip naujas vardas dar nerado kur savo vaiko idarbinti,nes tik kai tures tikra viršininka prades galvoti,kaip čia iš bezdžionės žmogum evoliucionuot.mano jaunėlei penkiolika tai išdume su sesem Airijon,ten tos irgi nuo penkiolikos dirba.po pirmos darbo vasaros kiekvienas išplautas unitazas pakėlė pažymi kiekviena nors vienu balu.Aišku reikia vaikais pasitikėt ,bet aš iš karto susitaikiau kad visko bus.tik labai rizikinga kad mergos gali išteketi.bet jei namie sedes ,tai nevykelėmis taps.O dabar pažiurejau itemos pavadinima -tai gi mano vaikai jau seniai išvyti.skelbiu save monstre.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 18:05)
Pavadinimas šitas tai kietas ir taip, ir kitaip galvoju-Agotukas turbūt suprato, kad mes savais vaikais atsikratyti greičiau norim...tik nežinom kaip biggrin.gif

Nea, tiesiog senoj temoj buvo daug patarimų kaip vaiką išgrūsti kuo toliau... Kad žinotų hihihi.gif

QUOTE(Dora1970 @ 2008 07 10, 19:43)
aš nesuprantu ,kaip naujas vardas dar nerado kur savo vaiko idarbinti,nes tik kai tures tikra viršininka prades galvoti,kaip čia iš bezdžionės žmogum evoliucionuot.mano jaunėlei penkiolika tai išdume su sesem Airijon,ten tos irgi nuo penkiolikos dirba.po pirmos darbo vasaros kiekvienas išplautas unitazas pakėlė pažymi kiekviena nors vienu balu.Aišku reikia vaikais pasitikėt ,bet aš iš karto susitaikiau kad visko bus.tik labai rizikinga kad mergos gali išteketi.bet jei namie sedes ,tai nevykelėmis taps.O dabar pažiurejau itemos pavadinima -tai gi mano vaikai jau seniai išvyti.skelbiu save monstre.

Surask mano trylikmečiui darbą, ką bigsmile.gif Tik prašyčiau Lietuvoje, nes iki 16 metų mokytis privaloma. Ir kad viskas pagal įstatymą būtų, nenoriu, kad jam ragus įstatytų cool.gif Rask, prizas bus smoke.gif

O šiaip smagu, kad ne aš viena turiu dygliuotą pūkuotuką smile.gif Aišku, mažas jis dar. Tikiuosi kažko daugiau iš jo ateityje nail.gif Nu bet vis tiek, pamažu ruoštis jau reikia hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 19:14)
Dar yra to paties autoriaus -Ross Campbell  knyga"Kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką"- man ji irgi patiko, ir yra naudingo paaugliui.

Skaičiau šitą thumbup.gif
Atsakyti
aš lietuvoj pati nedirbu,omano vaikai tik vasarom dirba ,bet kodėl nepabandot pas ukininkus,bet ir vel kas oficialiai forminti norės.durni l ietuvoj istatymai ,bet aš negaliu ju pakeisti ,tai keičiu dislokacija. tuo ir gerai europoj but ,nepatinka gali rytoj kitoj valstybej pabandyt.
Atsakyti
Kiek gi tie ūkininkai moka- 4 Lt už valandą arba 70 ct už priskintą kg braškių? Mano vyriausioji dirbo prieš kelias savaites. doh.gif Taip pat kartais dirba vienoje kaimo sodyboje padavėja 5-6 lt už darbo valandą. Aišku viskas neoficialiai.
Atsakyti
QUOTE(Dora1970 @ 2008 07 10, 20:48)
aš lietuvoj pati nedirbu,omano vaikai tik vasarom dirba ,

Jei pati nedirbi, tai kokį pavyzdį vaikams rodai? blush2.gif

Ir nevaryk čia ant Lietuvos. Mes bandom patriotus čia augint cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 07 10, 00:04)
~o gal galėtumėt sąžiningai pasakyt , ar Jūsų sūnus nuo pat gimimo neatrodė jums "rakštis"? ar neatrodę per jauni mokslai nebaigti ir tttt? sąžiningai tik .

~~ išvarius vaiką ,maža vaiką, (jis dar tikrai "mažas" ) kiek ilgai jaunametes gerai? diena dvi trys?

~~~ kai sūnus grįžta naktį namo , jus jam liepėt varyt iš kur atėjęs, jei jis taip ir padarytu ar ramiai išmiegotumėt visą naktį?

~~~~ ar galit pirma karta gyvenime negalvot darėm r davėm jam viska (materialine prasme) tai reikštu nedavėt savo vaikui visai nieko . vaikams reikia mamos ir tik jos na dar tėčio be abejo, vaikus nesvarbu kokios firmos drabužiukais jis aprengtas koki mišynuką geria ar su kokia mašiną važinėja tėvai jiems reikia TIK tievu , kodėl jus negalit šito suprast?
gerai pabandysiu pateikt konkretu pavyzdį : turit vyrą , jis gerai uždirba , duoda jums pinigu už kurios norit nusipirkt ko širdis geidžia , užrašo į Jums patikusi sporto klubą ir ttt galiausiai turit viska , apie ką Jūsų vargše sese gali tik pasvajot bet... su laiku suprantat kad juk vis dėl to kažko trūksta , o ko gi trūksta jei viską turit??? o gal pačio žmogaus kuris visa tai duoda? gal artumo apkabinimo pagyrimo už smulkmena pagarbos galu galė??? taip jaučiasi Jūsų vaikas patikėkit šneku iš patirties.
~~~~~ galiu pasakyt tik tiek Jūsų vaikas turi daug JAM dabar visiškai nesvarbių dalykų , o neturi svarbiausiu , vaikai kaip gėles nelaistysi neaugs, pastatysi į kampą nebus šviesios saulutės irgi neaust , visiems reikia šilumos ir meilės be jos sunku augti labai (vėl asmenine patirtis... )

ir paskutinis klausimas - jums visiškai tas pats jei Jūsų vaikas  dabar tarkim pakliūtu po mašina atsidurtu ties gyvybė ir mirtimi (manitumet sau geriau jis mirtu?) 3x tfu.

labai tikiuosi ne veltui tiek prirašiau ir Jums užteks drąsos atsakyt į šios klausimus smile.gif

P.S nepastebimai labai smarkiai gadinat savo dukrą labai dėl to kada nors pasigailėsit. sūnus pradės nekest seses ir bandys jai kešit , kam ta nesantaika tarp brolio ir sesers? kodėl tai darot?

naujas vardas gal vis dėl to galėtumėt man atsakyt? bučiau dėkinga .
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 10, 20:15)
Surask mano trylikmečiui darbą, ką  bigsmile.gif Tik prašyčiau Lietuvoje, nes iki 16 metų mokytis privaloma. Ir kad viskas pagal įstatymą būtų, nenoriu, kad jam ragus įstatytų  cool.gif Rask, prizas bus smoke.gif

o kodėl gi ne pvz skrajutės nešioti,nors vyras mane nugesino, kad dičkiai pasityčios atims ir panašiai unsure.gif ,o jei turite nuosavą versliuką tai gali suvedinėti duomenis į kompiuterį , tik tikrint reiktų , nes mat nepilnametis neatsakingas klaidų privelti gali.Savo darbu uždirbti pinigai kitaip vertinami mirksiukas.gif Bent nuo 14 m vasarą kur nors tikiuosi įdarbinti , pasakysiu po poros metų kaip pasisekė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Švelni @ 2008 07 10, 12:57)
O labiausiai įstrigo viena psichologės išsakyta mintis: sunerimti REIKIA, jei paauglys NEmaištauja, nes tokiu atveju jis savyje slopina jausmus, emocijas, išgyvenimus. O maištaujantis jaunuolis yra normalu. Paauglystė TURI BŪTI maištaujanti. Kitu atveju žmogus gali užaugti kupinas nepilnavertiškumo kompleksų, prisitaikėliškas, be savo nuomonės, idealų ir tikslų.
Tad mamoms, kurios džiaugiasi, kad jų vaikai paauglystėje nemaištavo, siūlyčiau susimąstyti, ką gi svarbaus jos vis tiktai praleido  g.gif

o aš nenorėčiau su šituo sutikti (remdamasi savo asmeniniu pavyzdžiu) ax.gif Nei aš, nei sesė niekada nemaištavom, nekėlėm tėvams rūpesčių savo elgesiu, tiesą sakant, nepajutau, kaip prabėgo mano vaikystė ir paauglystė, bet tikrai nesijaučiu išaugusi kompleksuota ar nemokančia nusibrėžti gyvenime tikslų ir jų siekti ar kad kas nors su manim ar mano dabartiniu gyvenimu yra ne taip rolleyes.gif Priešingai, nuo pat vaikystės turėjau aiškų tikslą ir jo siekiau. Tuo tarpu brolis, kaip jau sakiau, auga visiškai kitoks, be atsakomybės, be pareigos jausmo ir dėl to, mano akim žiūrint, daugiausiai yra kalta mama ir jos netikęs auklėjimas. Akivaizdu, kad tie patys tėvai savo vaikus gali auklėti visiškai skirtingai, manau, tai priklauso nuo daugelio priežasčių ir aplinkybių. Aš pati jaučiu, kad abu savo sūnus jau auginu skirtingai, visų pirma dėl to, kad labai pasikeitė gyvenimo sąlygos, o taip pat turbūt esu labiau subrendusi motinystei nei augindama pirmagimį. Gaila, bet psichologų siūlomos teorijos ne visuomet veiksmingos, ypač kai eina kalba apie tai, jog beveik visi mes, net ir nenorėdami, dažniausiai visiškai nesąmoningai, kopijuojam tuos šeimos modelius ir tas patirtis, kuriuos atsinešam iš savo tėvų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2008 07 10, 16:31)
ji man atsakė, kad jai nerūpi kiek leidžia kiti tėvai, ir kad šių namų taisyklės yra tokios

Ir aš taip sakau-turėsit savo šeima jūs diktuosit taisykles, o kolkas būkit malonus daryt taip, kaip aš sakau cool.gif
Mano vyresnėlio sesė, jai 14 bandė įsidarbinti, be šansu schmoll.gif Biržoje nuo 16 tik priima, o neoficialai irgi nieko neradom. Teoriškai skamba gražiai, bet retas nori būti ir darbdaviu ir aukle.
Atsakyti
Dar net neperskaičiau visos praeitos temos, bet norėčiau pasisakyti, čia bus skirta istorijai, kurią pasakojo mums Naujas.vardas
Nesu kvalifikuota psichologė, bet kai ką parašyti tikrai noriu.

Labai baisu tai, kas vyksta jūsų šeimoje. Nepykite, bet žiūriu į viską jūsų sūnaus akimis - ir žinokite - aš irgi panašiai elgčiausi. Nesmerkiu jūsų, tiesiog jūs turėtumėte kitaip elgtis. Dėl muzikos - teisingai kažkas rašė - pasigarsinai - atimsim, išvežkite, paslėpkite ar kaip kitaip tas grojantis daiktas turi dingti kažkuriam laikui. Kad naktį nįsiliedžiate ir liepiate jam dingti, eiti savo keliais - būčiau jūsų kaimynė - nežinau, pati turbūt baladočiau jūsų duris, kol įleistumėte sunų. Aš atvirkščiai - tik išgirdusi, kad jis grįžta - laukčiau koridoriuje, atrakinęs duris lai pamato mane sėdinčią ir jo laukiančią. Pasakyčiau, kad pergyvenau, juk jis man rūpi, klausčiau kur buvo, kodėl išėjo ir t.t. Apkabinčiau ir pasakyčiau - susitariam, kad daugiau tai nepasikartos - jei nori išeiti - ateik ir pasakyk kur eini ir kada grįši, bet susitariam, kad nevėluosi, jei nustatome kažkokį laiką iki kada turi grįžti - turi nevėluoti, kitaip sekantį kartą neišleisime niekur eiti. Reikia ieškoti kompromisų. Dėl kuprinės - kiekvieną vakarą tikrinčiau (bet ne pati sudėčiau) jam kuprinę. Ruoščiau pamokas kartu su juo, arba bent jau patikrinčiau, arba sakyčiau - einame aš tau padėsiu paruošti pamokas. Pradėkite karturuošti ir paksui išeikite iš kambario, vis kas 15-20 min užeidamair klausadama ar viską supranti, gal dar kažką padėti? Paskui pasiimčiau sekančios dienos tvarkaraštį ir sakyčiau, va ryt matematika pirma pamoka - įsidėk knygą ir sąsiuvinį. Ir sedėčiau ant kėdės, o jis turėtų dėlioti tas knygas. Girčiau už bet kokį darbą padarytą. Dėl riedučių, dukros dviračio ir t.t. - įstrigo žodžiai - "dukra gavo patį geriausią dviratį". Na, viską matyt matuojate pinigais. Gal ir nupirkote jūs tą patį geriausią dviratį, bet nors vaikams nesakykite to. Aš įtariu, ka dir dukra viską žino ir aišku mato, kaip elgiatės jūs su sūnumi, gal jums nebūnant ir ji leptelį jam ką nors, kad va aš turiu superinį dviratį, o tu lochas riedučių negavai. Aš tai vis gi būčiau nupirkusi jam riedučius ir pasakiusi - na, blogai mokeisi ir t.t. Bet aš labai tikiuosi kad kiti metai bus kitokie, perkame tau riedučius, kad tai paskatintų tave, matai mes ir tave mylime, bet tu su mumis elgiesi negerai, nesimokai. Laikant riedučius rankoje, arba prie kasų paklausčiau - susitariam, kad kiti metai bus geresni mokslo atžvilgiu? Pamatęs riedučius - seilė jam nutys ir jis tikras jums tai pažadės. Tada nupirkite - paduokite tuos riedučius ir vėl pakartokite, kad turi stengtis kkitais metais, tada gaus dar gerą dovaną mokslo metų pabaigoje, bet tik tuo atveju, jei tikrai matysime, kad tu stengies. Nereikia tų 10-ų vien, gal jam tikrai nesiseka, tiesiog reikia matyti, kad jis stengiasi. Oi, čia galima nagrinėti daaaug situacijų, jis jūsų šeimoje neturi "sienos", kad nors kažkas būtų pusiau jo pusėje, visi PRIEŠ jį. Ir jūs, ir tėvas, ir sesė. O kas ten per tėvas? Neina vyriškai pasikalbėti? Nuvaryti pažvejoti ar su dviračiais pasivažinėti, ar krepšinį pažaisti? Gal su kitais klasiokais ir jų tėvais suorganizuokite krepšinį, bobos lai sėdi ant pievos, o tėvai su sūnumis žaidžia krepšį ir skatinkite, girkite, per pertraukėles vandenuko duokite atsigerti, pagirkite ir t.t. Nėra bendravimo su vaikais. Tik dukrai už tai kad tokia gera - visos dovanos super, bet įtariu, kad ir su ja mažai bendraujama. Reikia BENDRAVIMO - palapinių, žvejybos, laužų, dviračių, riedučių ir t.t. Jūs nėščia - tai lai vyrai varo, lai išlekia su palapinėm su draugais kokiais (kad ir klasiokais), o jūs likite namie su dukra. Kaip supratau - jūs Vilniuje gyvenate, ane? Aš atsikrausčiau į Kauną gyventi - gaila, kitaip bandyčiau realiai jums padėti, apsimesčiau Vaikų teisių apsaugos tarnybos inspektorė, išklausyčiau, išsišnekėtų vaikas, paisvaikščiočiau ir bandyčiau keisti jo pasąmonę, ir tada viskas savaime pasikeistų. 4u.gif
Atsakyti