Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip greičiau išvaryti sūnų paauglį iš namų...

QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 01, 16:32)
as tai su savo paaugle dukra snekuosi ramiai, niekda nesaukiu. geriau savo vaiku paklauskit, o ne isakykit pvz: gal galetum susitvarkyti savo kambari, jis labai netvarkingas, paskui kartu imsimes kokio kito darbo. gerai?
drozk i savo kambari ir viska ten sutvarkyk! o ne, tai jau blogai. neseniai skaiciau apie indigo vaiku, tai butent tokie patarimai buvo aprasyti. neisakyk, o paklausk mirksiukas.gif

Lengva taip kalbėt, kai vaikas paklusnus smile.gif Smagu, kad taip susikalbat, bet norint prieiti kokio tai kompromiso reikia abiejų supratimo, o ne vieno. verysad.gif Visi suprantam, jog šaukimas ne išeitis, bet lengva pasakyt, o sunku padaryt g.gif , juolab kai į prašymus visiškai nusišvilpt. verysad.gif Kartais pamąstau gal taip daugiau reikalauja dėmesioar pavydi to dėmsio, nes namuose dar mažylė sesutė yra. g.gif
Atsakyti
P.S. maniškis irgi dar neišvarytas. Šiuo metu grįžęs po eilinio išsišokimo su gėlėm namo. Dabar taika. Bet nežinau kiek tai truks. Galima sakyt pilnametis jau, nebepriklauso mamos klausyt, ale duonos nėr iš kur daugiau paimt, kaip iš namų

tokį šūstriaką pilnametį jau galima būtų ir išvaryt. dry.gif jo paties labui. kad mokytųsi gyvent savarankiškai.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 08 03, 17:51)
tokį šūstriaką pilnametį jau galima būtų ir išvaryt. dry.gif jo paties labui. kad mokytųsi gyvent savarankiškai.

tai, kad pareina ir atsiprašo.Atleidžiu wub.gif iki kito karto blush2.gif
Atsakyti
o ką pridirba?
Atsakyti
QUOTE(greitute @ 2009 08 03, 17:46)
Lengva taip kalbėt, kai vaikas paklusnus  smile.gif Smagu, kad taip susikalbat, bet norint prieiti kokio tai kompromiso reikia abiejų supratimo, o ne vieno.  verysad.gif Visi suprantam, jog šaukimas ne išeitis, bet lengva pasakyt, o sunku padaryt  g.gif , juolab kai į prašymus visiškai nusišvilpt.  verysad.gif Kartais pamąstau gal taip daugiau reikalauja dėmesioar pavydi to dėmsio, nes namuose dar mažylė sesutė yra.  g.gif

buvo tai laabai nepaklusni!!! doh.gif tiesiog pakeiciau savo poziuri i ja, seniai reikejo taip padaryti, laikau ja suaugusia, nors tokia nera mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(greitute @ 2009 08 03, 17:46)
Lengva taip kalbėt, kai vaikas paklusnus  smile.gif Smagu, kad taip susikalbat, bet norint prieiti kokio tai kompromiso reikia abiejų supratimo, o ne vieno.  verysad.gif Visi suprantam, jog šaukimas ne išeitis, bet lengva pasakyt, o sunku padaryt  g.gif , juolab kai į prašymus visiškai nusišvilpt.  verysad.gif Kartais pamąstau gal taip daugiau reikalauja dėmesioar pavydi to dėmsio, nes namuose dar mažylė sesutė yra.  g.gif

Na kur Jus matete paklusnu vaika? Ir jei vaikas negirdi prasymu - tai Jusu problema, o ne jo. Pabandykite stai taip: dukrele niekada negirdejo prasymu susitvarkyti kambario ir zaislu. Tvarkemes a lia kartu - as atidarydavau zaislu deze, ji kraudavo ir t.t. Taip pratinau, veliau as tik stebedavau ir ja giridavau, kaip sauniai ji tvarkosi.
Negaliu sakyti, kad viskas buvo tik ,,medus" - visokiu atveju pasitaikydavo. Vienakart, kai ji atsisake tvarkyti, pagrasinau, kad visus zaislus ismesiu i siuksliu konteineri. Rezultate apsalau as blink.gif , kai ji pradejo traukioti siuksliu maisus zaislams (palengvintu mano darba nesant zaislus iki konteinerio). Tai buvo gera pamoka man.
Kiek dabar bebandytu mano kantrybe - laikausi, skaiciuoju net mintyse. Suprantu, kad vienkartinis mano issisokimas gali sugadinti ilgalaiki idirbi.
Pabaigai: o stai vyro klauso.... jis niekada nekelia tono ir nekartoja dukart. ax.gif

Atsakyti
Kantrybė visagalė thumbup.gif. Pagaliau ir man pavyko susikalbėti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo greitute: 04 rugpjūčio 2009 - 09:35
QUOTE(fuksė @ 2009 08 04, 08:45)
Na kur Jus matete paklusnu vaika? Ir jei vaikas negirdi prasymu - tai Jusu problema, o ne jo. Pabandykite stai taip: dukrele niekada negirdejo prasymu susitvarkyti kambario ir zaislu. Tvarkemes a lia kartu - as atidarydavau zaislu deze, ji kraudavo ir t.t. Taip pratinau, veliau as tik stebedavau ir ja giridavau, kaip sauniai ji tvarkosi.
Negaliu sakyti, kad viskas buvo tik ,,medus" - visokiu atveju pasitaikydavo. Vienakart, kai ji atsisake tvarkyti, pagrasinau, kad visus zaislus ismesiu i siuksliu konteineri. Rezultate apsalau as  blink.gif , kai ji pradejo traukioti siuksliu maisus zaislams (palengvintu mano darba nesant zaislus iki konteinerio). Tai buvo gera pamoka man.

Kai paskaitau tokius postus, man norisi keiktis nevalstybine kalba bent keliais aukštais, pamiršus išsilavinimą ir inteligentų tėvų auklėjimą dry.gif Pabandyk tvarkytis "žaislus" su keturiolikiniu, kuriam telpi tik po pažasčia dry.gif Kai tamstos dukra (ir ne viena) baigs mokyklą su pagyrimu, tada galėsi čia savo pedagogika dalintis dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 08 04, 11:33)
Kai paskaitau tokius postus, man norisi keiktis nevalstybine kalba bent keliais aukštais, pamiršus išsilavinimą ir inteligentų tėvų auklėjimą dry.gif Pabandyk tvarkytis "žaislus" su keturiolikiniu, kuriam telpi tik po pažasčia dry.gif  Kai tamstos dukra (ir ne viena) baigs mokyklą su pagyrimu, tada galėsi čia savo pedagogika dalintis dry.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Vos neištariau balsu keiksmo.... ir aš. Dabar turiu garsiai rėkti: 'Mes irgi kartu žaisliukus rinkom, drauge viską darėm: paišėm, žaidėm, keliavom, bobutėms padėjom. Pradinėse klasėse net pirmūnas buvo. Bet vieną dieną nebenori tie vaikai kartu su mamom, ir tėčiais nieko daryt. Maniškis pvz norėdavo dieną naktį prie kompo žaidimus pliekt arba naktim su draugeliais šlaistytis doh.gif Apie mokslus nė šnekėt nereikia: džiaugdavus kad mokykloj iš viso sėdi doh.gif Visa tai dabar tik rašant atrodo baisu, nes jau pergyventa, persibarta, persikalbėta wub.gif Šiais metai jau mokės Vln profkėj, pirmūnas ten, padidintą stipkę gavo. Tikuos rado savo vietą. Bet va grįžo atostogų namo ir vėl, reik iš namų per balkoną išeit, kada nori pareina, kada nori grįžta, man tai naktys bemiegės kai nežinau nei kur, nei su kuo, nei už ką doh.gif tai vėl susikardavom....
P.S. su mergėm truputį kitaip viskas mirksiukas.gif . Auginu antrą dukrą, maža dar, bet nelaukiu kada supaauglės visai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 04 rugpjūčio 2009 - 11:09
Vat vat... Ir pas mus taip buvo... Pasakos prieš miegą, apkamšymai ir myliu myliu, gamtos pažinimo pamokos, kad varlytė ir medelis yra nuostabūs sutvėrimai, kurie viską jaučia, padėdavom senutėm per gatvę pereit biggrin.gif Nu tikrai geras vaikutis. Pats geriausias - jokių kaprizų ir darkymosi, suprasdavom iš pusės žodžio vienas kitą. Ir vieną dieną aš pamatau jį gaujų muštynėse... g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 04, 08:45)
Pabaigai: o stai vyro klauso....  jis niekada nekelia tono ir nekartoja dukart.  ax.gif

o as atvirksciai - mamos klausau, tetes ne lotuliukas.gif kodel? nes tete daznai kelia tona tai man kazkodel is principo nesinori klausyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 08 04, 11:33)
Kai paskaitau tokius postus, man norisi keiktis nevalstybine kalba bent keliais aukštais, pamiršus išsilavinimą ir inteligentų tėvų auklėjimą dry.gif Pabandyk tvarkytis "žaislus" su keturiolikiniu, kuriam telpi tik po pažasčia dry.gif  Kai tamstos dukra (ir ne viena) baigs mokyklą su pagyrimu, tada galėsi čia savo pedagogika dalintis dry.gif

As nesiuliau butent Jums taip elgtis, taciau as dariau taip ir man pavyko. Beje, pas Jumis vyr. lyties atstovas, o pas mumis panelyte ir zaislu tvarkymas buvo pradinis etapas.
O prie ko cia mokykla ir dar su pagyrimu? Stai cia nepataikete ir vel. Nesureiksminu jos pazymiu, stebiu pastangas ir pazanga. Ne visos pirmunes tampa geromis dukromis.........
Matomai taip issiutote, kad bandau su vaiku bendrauti be agresijos, kuri is Jusu triksta i visas puses. 4u.gif o gal neviltis didesne? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(joreta @ 2009 08 04, 12:07)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Vos neištariau balsu keiksmo.... ir aš. Dabar turiu garsiai rėkti: 'Mes irgi kartu žaisliukus rinkom, drauge viską darėm: paišėm, žaidėm, keliavom, bobutėms padėjom. Pradinėse klasėse net pirmūnas buvo. Bet vieną dieną nebenori tie vaikai kartu su mamom, ir tėčiais nieko daryt. Maniškis pvz norėdavo dieną naktį prie kompo žaidimus pliekt arba naktim su draugeliais šlaistytis  doh.gif Apie mokslus nė šnekėt nereikia: džiaugdavus kad mokykloj iš viso sėdi  doh.gif Visa tai dabar tik rašant atrodo baisu, nes jau pergyventa, persibarta, persikalbėta  wub.gif Šiais metai jau mokės Vln profkėj, pirmūnas ten, padidintą stipkę gavo. Tikuos rado savo vietą. Bet va grįžo atostogų namo ir vėl, reik iš namų per balkoną išeit, kada nori pareina, kada nori grįžta, man tai naktys bemiegės kai nežinau nei kur, nei su kuo, nei už ką  doh.gif tai vėl susikardavom....
P.S. su mergėm truputį kitaip viskas  mirksiukas.gif . Auginu antrą dukrą, maža dar, bet nelaukiu kada supaauglės visai  schmoll.gif

Na uzjauciu Jumis, pavelavote su auklejimu lygiai tiek, kiek Jusu suneliui metu. 4u.gif Be priezasties juk nieko nebuna. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2009 08 04, 12:45)
Vat vat... Ir pas mus taip buvo...  Pasakos prieš miegą, apkamšymai ir myliu myliu, gamtos pažinimo pamokos, kad varlytė ir medelis yra nuostabūs sutvėrimai, kurie viską jaučia, padėdavom senutėm per gatvę pereit  biggrin.gif Nu tikrai geras vaikutis. Pats geriausias - jokių kaprizų ir darkymosi, suprasdavom iš pusės žodžio vienas kitą. Ir vieną dieną aš pamatau jį gaujų muštynėse...  g.gif

Ar zinojote, domejotes su kuo draugauja Jusu vaikas? Tikrai NE. Jokiu budu nesmerkiu Jusu, suvokiu, jog gyvenimo tempas diktuoja savo salygas. Tiesiog dauguma tevu daug dirba, daro karjeras, tobulina zinias, tvarkosi asmenini gyvenima, o stai vaikams laiko lieka vis maziau. Todel praleidote kazka... g.gif
Atsakyti