Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 15:11)
kadangi skaitinėju jau kurį laiką, tai atkreipiau dėmesį, kad naujokai gauna riebesnės kritikos (kas tikriausiai yra labai gerai), o senbuvius per daug kritikuoti prisibijoma (kas nežinau ar yra gerai), na bet tokios žaidimo taisykles, kas ateina, tas jas priima, o jei nepatinka, gali išeiti smile.gif

Viskas ne visai taip, kaip atrodo (kalbu tik uz save, kiti gal galvoja kitaip). Kai as ziuriu i nuotrauka senbuvio, kuris jau susitvarko su turima technika, pataiko sufokusuoti kur nori, valdo ryskumo gyli ir pagrindinius kompozicijos principus, dazniausiai pastebiu, ka jis norejo parodyti. Kai tokioje nuotraukoje matau sulauzyta kazkoki kompozicijos principa, uzdeta vinjete, sukelta kontrasta - tam dazniausiai yra pateisinimas ir autorius zino ka jis daro. Tuo tarpu, kai matau naujoko nuotrauka, kur aiskiai matosi, kad pastarasis dar neprisikase iki kompozicijos, fotoaparato instrukcijos neskaite specialiai, ismoko isijungti j/b arba sepija rezima ir susiinstaliavo photoshop'a kompe, norisi ji (naujoka) pakreipti viena ar kita linkme. Ne is blogos valios. Atvirksciai. Nesinori, kad naujokai kartotu tas pacias klaidas ir eitu ilguoju keliu (kuriuo daugelis ejom), o pasirinktu ta trumpesni.

QUOTE(Dženė @ 2008 07 21, 15:13)
Dvejojau, rodyti ar ne šitą nuotrauką.

Be reikalo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 liepos 2008 - 15:50
Dar viena "turistinė"
(o kuo blogas žanras? mastau.gif)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 15:47)
Dar viena "turistinė"
(o kuo blogas žanras? mastau.gif)

Zanras geras ir labai idomus.
Konkreciai apie nuotrauka - kuo ji tau idomi?
Atsakyti
Sansara, Sillwio, sutinku smile.gif
Tačiau nebūtinai naujokas temoje yra naujokas ir fotografijoje.
Ir atvirkščiai - nebūtinai seniai temoje sėdintis yra viską puikiai įvaldęs.
Čia bendrai kalbu, nestatant nieko konkrečiu pavyzdžiu.

Be to senbuvių stilius jau toks akiai įprastas, žinai ko daugmaž gali iš jo tikėtis.
Papildyta:

QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 16:51)
Zanras geras ir labai idomus.
Konkreciai apie nuotrauka - kuo ji tau idomi?

vežimėlis lygus varpinei smile.gif
taip pat vaizdas mažo žmogučio akimis, kai visas supantis pasaulis yra didelis, net tie daiktai, kuriuos suaugusieji mato iš aukšto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 16:47)

kreivas horizontas, norisis galva pasukt pagal baznycios boksta, dangus labai nuobodus, jei jau su vezimu tai truksta erdves i virsu ir siaip pasalinio akiai neidomus vaizdas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 15:55)
Sansara, Sillwio, sutinku smile.gif
Čia bendrai kalbu, nestatant nieko konkrečiu pavyzdžiu.

Be to senbuvių stilius jau toks akiai įprastas, žinai ko daugmaž gali iš jo tikėtis.
Papildyta:
vežimėlis lygus varpinei smile.gif
taip pat vaizdas mažo žmogučio akimis, kai visas supantis pasaulis yra didelis, net tie daiktai, kuriuos suaugusieji mato iš aukšto smile.gif

Ar naujokas temoje yra naujokas fotografijoje ar ne, dazniausiai parodo jo nuotraukos. Fotografuoti keleta metu dar nereiskia buti nenaujoku fotografijoje mirksiukas.gif

Na va, su aprasymu aiskiau, ka norejai parodyti. Ziuredamas i nuotrauka pats nebuciau sugalvojes. Sedziu dabar ir galvoju, kaip butu buve galima pateikti kadra, kad visiems butu aisku, jog tai pasaulis mazo zmogaus akimis, o ne naujo vezimelio demonstravimas. Gal salia vezimo stovintis suauges (apatine jo puse smile.gif ) ir laikantis ji ranka isgelbetu nuotrauka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 liepos 2008 - 16:07
ai įdėsiu ir aš čia bigsmile.gif
user posted image

mano musytė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 21 liepos 2008 - 16:08
Pamenu kaip čia atėjau su savo techniškai tvarkingais šuniukais ir sukritikavau visus už kreivus horizontus biggrin.gif Dabar ir pati tų horizontų nebetiesinu.... Gavosi kreivai - matyt taip gražiau biggrin.gif Ir kažkaip visai randu tame šarmo ax.gif Ir nuotrukų stengiuosi neperkadruoti. Taip "pamačiau" (o matyti ir galvoti fotografuodama stengiuos daaaug) reiškias taip ir reikėjo wink.gif

Benitta, pamačiau tavo foto. Aha, žiūriu bokštas griūna biggrin.gif Tada pamąsčiau kad jis tarsi linksta prie vežimuko - nori tarsi pasimatuoti kuris didesnis. O didesnis vistik vežimukas tongue.gif Kai paskaičiau ką matai tu, pasirodo abi pamatėme tą patį. Liuks 4u.gif Ir ta vežimo rankena prie pat krašto sukuria tokį tempimą - kuris pabrėžia formas ir dydžius smile.gif Na bet čia aišku tik mano nuomonė smile.gif Man ši foto patiko labiausiai iš tavo rodytų.

Saulės pūga, man antroji tavo foto super wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 14:55)

Cia apie naujokus nenaujokus fotografijoje... Karta manes paklause, kiek tukstanciu kainuoja mano fotoaparatas, kuris, tokias nuotraukas fotografuoja. Ir paklause zmogus, kuris jau kaip ir nenaujokas - minejo, kad fotografuoja jau apie 20 metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 07 21, 16:42)
fokusas i akmenis tai gal juos ir bandyciau labiau akcentuot... tikiuosi, nepyksi uz bandymus  blush2.gif

mano akim geriau nepasidarė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 15:11)
Apleisti namai... kas galėtų patikėti?

Velgi, nekilo jokiu asociaciju su apleistais namais. Automobiliai stovi, molas, jura... Gal kazkaip ta "apleistuma" kitaip parodyt? Vienoje nuotraukoje visko neparodysi niekada. Apsiribok kazkuo vienu.

QUOTE(Karbynė @ 2008 07 21, 16:07)
mano musytė biggrin.gif

Techniskai labai tvarkingas darbas. As su savo makro objektyvu tokio lygio dar nepasiekiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 07 21, 14:42)
Dzene, kur tie skvotai? vaziuosiu gyvent  bigsmile.gif  lotuliukas.gif pati foto..  g.gif turisto lituano.. fokusas i akmenis tai gal juos ir bandyciau labiau akcentuot... tikiuosi, nepyksi uz bandymus  blush2.gif

SP, patiko tavo peizazai bet as visgi lyginciau horizonta pirmoj...  ax.gif

Zuzu, sakyk, kodel taip kadruotum? Kuo pasikeite tau nuotrauka? ar kokius kompozicinius principus panaudojai? Cia as be jokios ironijos, jei ka 4u.gif
Atsakyti