Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 21, 14:13)
Na štai, įdedu kaip pavyzdį. Mane "veža" šiuo momentu tokios foto. Ramios, ilgesingos, gal vėsios truputį. Netgi jei jos nebeturi jokio konkretaus emocinio užtaiso. Bet žinau, kad visada bus tokių, kurie pasakys "suniveliuotos, nekalbančios, nuobodžios, be gyvybės". Bet ką daryt, man patinka smile.gif

Apskritai man būtų įdomu, kad kas nors papasakotų apie tai, kas yra gera ir bloga nuotrauka. Tiesiog perskaičiau paskutinį "FOTO" numerį, ten rašė apie VDA fotografijos spec. studentus ir vienas darbas man pasirodė visškai neįdomus, toks "be ryšio", na trinčiau aš tokį lauk smile.gif Bet jeigu uždedi antspaudą "eksperimentinis" ar pan., tai ar galima fotografuoti bet kaip ir bet ką? O gal aš paprasčiausiai nesuvokiu tam tikrų fotografijos principų ir tendencijų?

Žadėti darbai:

Nuostabiai. Neturiu jokiu priekaistu. Kabinciau ant sienos. Tikrai. Nuotraukose yra nuotaika. Yra gyvybe.

"gera"/"bloga" fotografija klausimas per daug abstraktus, kad i ji butu galima atsakyti. Kai pradedi fotografuoti "gera" nuotrauka atrodo ta, kuri technickai tvarkinga. Veliau "gera" gali atrodyti visiskai priesinga nuotrauka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 liepos 2008 - 14:22
SP, manau niekas tau nepapsakos kas yra gera fotografija, tu pati susirasti sau tas kurios bus įdomios ax.gif O dėl studentų darbų, tai viena yra pamatyti žurnale, o kita gyvai. Ypač jeigu kalba eina apie visą projektą, ten esmė ne tik nuotraukose o ir jų pateikime. Yra darbų kurių niekaip neįvertinsi nematydamas jų pristatymo. Beje tam pačiam straipsnyje rašė, kad vienas studentas nepristatė iš viso nei vienos nuotraukos savo baigiamajame darbe smile.gif Bet diplomą apsigynė smile.gif

O tavo darbai, negaliu pasakyti kad blogi (daugiau patinka, nei nepatinka). Šiuose tiesa šarpo man atrodo daugokai. Bet man trūksta juose kažkokio individualumo, toks jausmas kad darai juos pagal vieną šabloną unsure.gif ir tas stilius nėra nematytas, netgi priešingai man atrodo unsure.gif O gal aš klystu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 liepos 2008 - 14:26
Saulės pūga, ir man patinka tavo peizažai. Tokie klasikiniai.
Atsakyti
Saule puga, belieka pridurti - nuostabu.
neprisikabinsi, net prie horizonto pirmoje. jis ten veikia sako darba smile.gif
Atsakyti
Nuo nespalvotų prie spalvotų... Balandį teko viešėti spalvotoje Kinijoje. Keletas portretų iš jos.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 21 liepos 2008 - 14:47
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 21, 16:13)
Na štai, įdedu kaip pavyzdį. Mane "veža" šiuo momentu tokios foto. Ramios, ilgesingos, gal vėsios truputį. Netgi jei jos nebeturi jokio konkretaus emocinio užtaiso. Bet žinau, kad visada bus tokių, kurie pasakys "suniveliuotos, nekalbančios, nuobodžios, be gyvybės". Bet ką daryt, man patinka smile.gif

Apskritai man būtų įdomu, kad kas nors papasakotų apie tai, kas yra gera ir bloga nuotrauka. Tiesiog perskaičiau paskutinį "FOTO" numerį, ten rašė apie VDA fotografijos spec. studentus ir vienas darbas man pasirodė visškai neįdomus, toks "be ryšio", na trinčiau aš tokį lauk smile.gif Bet jeigu uždedi antspaudą "eksperimentinis" ar pan., tai ar galima fotografuoti bet kaip ir bet ką? O gal aš paprasčiausiai nesuvokiu tam tikrų fotografijos principų ir tendencijų?
Del darbu, man patinka, ypac pirmas, bet..at jauciu as juose nenaturaluma, kad smarkiai prikiso PS nagus..
kad ir tie ruko efektai.. man rodos profesionalai laukia lietaus, laukia rasos, laukia kol laseliai ims garuot, keliasi 3cia nakties, siausia i grazia vieta su amunicija ir gaudo efekta.. tikra, gyva smile.gif tada nuotraukos tikrai turi emocini uztaisa. nors kartais ir neatskirsi kur tikra, kur dirbtina.

o del gera/bloga.. sunku pasakyt, kaip jau minejo, kartais svarbiau priemones ir aplinkybes, o ne rezultatas. pvz vda studentai gaudo kadrus su pinhole ir nera rankose laike vaidrodinuko. apie filtrus net girdeje nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 15:19)
Nuostabiai. Neturiu jokiu priekaistu. Kabinciau ant sienos. Tikrai. Nuotraukose yra nuotaika. Yra gyvybe.

"gera"/"bloga" fotografija klausimas per daug abstraktus, kad i ji butu galima atsakyti. Kai pradedi fotografuoti "gera" nuotrauka atrodo ta, kuri technickai tvarkinga. Veliau "gera" gali atrodyti visiskai priesinga nuotrauka.

Ačiū. Nesitikėjau, kad sukelsiu teigiamų emocijų. Todėl dabar dvigubai geriau pasijutau...

Tai štai. Sako, kad Bresono ne visos fotografijos turi idealų ryškumą (ar kokių ten trūkumų), bet visos jos kompoziciškai patrauklios, prikabina akis ir nebeatsitrauksi. Tuomet net nepastebi tų techninių smulkmenų. Bet yra tokių foto, kurių perskaityti nemoku. O noriu. Bent jau suprasti, kodėl jos geros.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 15:25)
SP, manau niekas tau nepapsakos kas yra gera fotografija, tu pati susirasti sau tas kurios bus įdomios  ax.gif
O tavo darbai, negaliu pasakyti kad blogi (daugiau patinka, nei nepatinka). Šiuose tiesa šarpo man atrodo daugokai. Bet man trūksta juose kažkokio individualumo, toks jausmas kad darai juos pagal vieną šabloną  unsure.gif ir tas stilius nėra nematytas, netgi priešingai man atrodo  unsure.gif O gal aš klystu  g.gif

O jei neįdomios? Bet visi sako, kad "oho"? Gal aš kažko nežinau, krypties kokios?

Na, kad nešarpinau labai. Vos vos. Tik labai "užgrūdinau", t.y. triukšmo man jose labai norėjosi. Sustiprinau jį. Aš suprantu, kad darau kažkokius šablonus. Bet man dabar to reikia. Praeis smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 21, 15:31)
Saulės pūga, ir man patinka tavo peizažai. Tokie klasikiniai.

QUOTE(Sansara @ 2008 07 21, 15:35)
Saule puga, belieka pridurti - nuostabu.
neprisikabinsi, net prie horizonto pirmoje. jis ten veikia sako darba smile.gif

Ačiū, Jums smile.gif Bet visgi labai norėčiau fotografuoti žmones...
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 21, 14:48)
Tai štai. Sako, kad Bresono ne visos fotografijos turi idealų ryškumą (ar kokių ten trūkumų), bet visos jos kompoziciškai patrauklios, prikabina akis ir nebeatsitrauksi. Tuomet net nepastebi tų techninių smulkmenų. Bet yra tokių foto, kurių perskaityti nemoku. O noriu. Bent jau suprasti, kodėl jos geros.
O jei neįdomios? Bet visi sako, kad "oho"? Gal aš kažko nežinau, krypties kokios?

Patariu permesti akim Viktoro tema (menines fotografijos kluba) ir atkreipti demesi i ten vykusias/vykstancias diskusijas. Tikrai pades, jeigu tik noras suprasti yra.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 21, 15:48)
.................
Na, kad nešarpinau labai. Vos vos. Tik labai "užgrūdinau", t.y. triukšmo man jose labai norėjosi. Sustiprinau jį. Aš suprantu, kad darau kažkokius šablonus. Bet man dabar to reikia. Praeis smile.gif

gali būti ir taip . aš sakykim ne visad suprantu juostelinių darbų liaupsinimo unsure.gif jei kadras gautas natūraliai, tai gal ir taip, bet jei jis po to tvarkomas kompiuteriu (keičiamos spalvos , kontrastas ir t.t.), o ne spausdinant, tai koks tikslas tada fotografuot į juostą unsure.gif

......

tai kol mokaisi turbūt tai yra gerai, geriau daryti kažkokius šablonus, nei fotografuoti ir rodyti "šuniukus ant šieno" hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 13:19)

Nelabai ka ir bepridursi smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Puriena, fainai, gerai pagauti momentai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 liepos 2008 - 14:58
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 21, 16:40)
Nuo nespalvotų prie spalvotų... Balandį teko viešėti spalvotoje Kinijoje. Keletas portretų iš jos.
Zmones be galvu doh.gif pima gerai pastebeta ir pagauta smile.gif
o likusios.. atleisk, man tai eilines ax.gif
Atsakyti