Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

niūru niūūūūūru blush2.gif
Atsakyti
Sansara, taip, aš suprantu, kad visų mielų nuotraukų nepadarysi (pati turiu tik kokias 4-6 vaiko foto ir tai tik pirmąsias, grynai motiniško impulso pagauta pasidariau ir jos, deja, dabar man taip stipriai nepatinka). Aš tuo savo rašiniu ir norėjau pasakyti, kad nuotraukas reikia atsirinkti ir net atsirinktos jos ne visiems sukels emocijų. Tik svarbu neužkliūti už to vertinimo "nekabina". Svarbu tęsti toliau ir tobulėti: ieškoti kitokio rakurso, šviesos, vietų ir dar kažko. Tiesiog nenusivilti savo idėja ir bandyti ją parodyti kitiems sukeliant emocijų.

Kaip fotografuojant prie gražios auksinės vakaro šviesos išvengti aštrių šešėlių ant veido? Naudoti blykstę su kokiu nors šviesos sklaidytoju ar yra ir kitų būdų?
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 13:25)
aaaaaaa, o aš kai klausiau ar per metus 8000 yra normalu, tai nieks beveik nerašė, reiškias nelabai normalu  bigsmile.gif

Kiek nufotografuosi, tiek ir bus normalu smile.gif Matematika paprasta. As per 2.5 metu padariau 20000.
Atsakyti
Oi, žinokit, man įkvėpimo ne tik kūrybai reikia, bet ir komentavimui biggrin.gif
Sveiki, beje 4u.gif
Įkvepiam ir komentuojam biggrin.gif

Sayonara, turbūt jau kelionėje? Sėkmės 4u.gif Tavo portretas be galo mielas. Mašinytę tai dar reikia ir įžiūrėti smile.gif Bet man čia labai trūksta mergaitės rankytės, kad matytųsi jog laiko mašinytę. O tai dabar kažkas juoduoja ir traukia akį ne mažiau nei pati mergaitė. O neina suprasti kas..Trūksta aiškumo biggrin.gif

Džene, sveika prisijungusi. Įdomūs tavo ieškojimai, rakursai. Tačiau pakartosiu - kokybės labai trūksta. Faina, kad fotografuoji formas, faktūras.

Degute, rašau komentarą tau ir trinu. Ir taip keletą kartų biggrin.gif Nuotraukose gražios spalvos, formos. Pūkeliai fainai pasišiaušę biggrin.gif Man amžinai sunku komentuoti makro doh.gif Pati nefotkinu makro ir kol kas dar netraukia to daryti.

Benitta, labas 4u.gif Tiesiog turistinės dokumentinės nuotraukos. Ir be nuotaikos, be gyvybės.. jb - pilkuma. Griežtai aš čia blush2.gif Bet rašau tai ką matau, ką jaučiu.
Papildyta:
Ką ten kalbėjote apie autoriaus pristatymą? ar šioje temoje? aš irgi norėčiau..
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 21, 13:59)
Ką ten kalbėjote apie autoriaus pristatymą? ar šioje temoje? aš irgi norėčiau..

Kalbejom. Per susitikima su sayonara sutarem, kad autorius pristatineti naudinga ir patiems pristatantiems ir pristatymus skaitantiems, taigi reikia testi. Vat ji isvaziavo atostogu ir paruos po ju, o as imsiuos darbo per artimiausias 2 savaites. Jeigu turi kuo pasidalinti, pirmyn. Gal netgi i bloga bus galima sukelt, kad butu viskas ne per temas isbarstyta, o vienoj vietoj.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 14:04)
Kalbejom. Per susitikima su sayonara sutarem, kad autorius pristatineti naudinga ir patiems pristatantiems ir pristatymus skaitantiems, taigi reikia testi. Vat ji isvaziavo atostogu ir paruos po ju, o as imsiuos darbo per artimiausias 2 savaites. Jeigu turi kuo pasidalinti, pirmyn. Gal netgi i bloga bus galima sukelt, kad butu viskas ne per temas isbarstyta, o vienoj vietoj.

Ar šioje temoje, ar fotografijos klube?
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 07 21, 13:04)
o sita neapkarpyta turi? nes fokusas i kisos akute, o ji nukirpta  unsure.gif patiko akies spalvos  ax.gif
p.s. sveika prisijungus  4u.gif

nukirpau, nes apačia visai blanki, katė išsižiojus doh.gif kas keisčiausia fokusas viršuje. Man pačiai patiktų, jei akytės visiškai matytųsi. doh.gif
va orginalas, sumažinau, kad neteršti temos. smile.gif
user posted image
keista man šita foto g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 21 liepos 2008 - 14:12
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 14:36)
niūru niūūūūūru  blush2.gif

:irnesakyk:tai vis tiek bent jau aš tau pavydžiu tiek kelionių bigsmile.gif O čia turbūt ateidama nesitikėjai kad visi aikčios ir sakys vaje kaip gražu mirksiukas.gif

O kitokio miesto, na iš tų kur spalvotai fotografuoji, neparodysi g.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 14:52)
Kiek nufotografuosi, tiek ir bus normalu smile.gif Matematika paprasta. As per 2.5 metu padariau 20000.

tai aš suprantu mirksiukas.gif , kad ne kiekyje esmė, bet kai matai kad žiauriai praktikos trūksta , tai įdomu palyginti. Nors vienam gal užtenka kelių kadrų, kad normaliai pvz ND padaryt, o aš fotkinu fotkinu ir niekaip norimo rezultato negaunu
wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 liepos 2008 - 14:07
Puriena6, kadangi čia visi sugužėjom, niekas netrukdo ir čia užsiimti tuo pačiu. juk naudos tikrai yra, aš pati Klube tuo įsitikinau.. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 07 21, 14:08)
Puriena6, kadangi čia visi sugužėjom, niekas netrukdo ir čia užsiimti tuo pačiu. juk naudos tikrai yra, aš pati Klube tuo įsitikinau.. 4u.gif

O.k. tada ir aš pasiruošiu.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 21, 14:05)
Ar šioje temoje, ar fotografijos klube?

Sioje temoje.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 14:06)
tai aš suprantu  mirksiukas.gif , kad ne kiekyje esmė, bet kai matai kad žiauriai praktikos trūksta , tai įdomu palyginti. Nors vienam gal užtenka kelių kadrų, kad normaliai pvz ND padaryt, o aš fotkinu fotkinu ir niekaip norimo rezultato negaunu
  wink.gif

Manau cia tik praktikos reikalas. Priklausomybe atvirksciai proporcinga. Pradzioj darai daug kadru, is kuriu 80% sudas. Toliau fotografuojant proporcija tolygiai keiciasi i "mazai kadru, is kuriu 20% sudas" smile.gif
Atsakyti
Na štai, įdedu kaip pavyzdį. Mane "veža" šiuo momentu tokios foto. Ramios, ilgesingos, gal vėsios truputį. Netgi jei jos nebeturi jokio konkretaus emocinio užtaiso. Bet žinau, kad visada bus tokių, kurie pasakys "suniveliuotos, nekalbančios, nuobodžios, be gyvybės". Bet ką daryt, man patinka smile.gif

Apskritai man būtų įdomu, kad kas nors papasakotų apie tai, kas yra gera ir bloga nuotrauka. Tiesiog perskaičiau paskutinį "FOTO" numerį, ten rašė apie VDA fotografijos spec. studentus ir vienas darbas man pasirodė visškai neįdomus, toks "be ryšio", na trinčiau aš tokį lauk smile.gif Bet jeigu uždedi antspaudą "eksperimentinis" ar pan., tai ar galima fotografuoti bet kaip ir bet ką? O gal aš paprasčiausiai nesuvokiu tam tikrų fotografijos principų ir tendencijų?

Žadėti darbai:

user posted image

user posted image
Atsakyti