Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Dženė @ 2008 07 21, 11:14)

o sita neapkarpyta turi? nes fokusas i kisos akute, o ji nukirpta unsure.gif patiko akies spalvos ax.gif
p.s. sveika prisijungus 4u.gif

aciu visiems uz komentarus, cia vis dar "kalba" mano nemokejimas nesaliskai vertint savo vaika blush2.gif (kazin, ar tas kada nors ismokstama? g.gif )

Degute, superine boruze wub.gif ir fonas graziai susiliejes, ir atspindys ant dupces, seseliai, sviesa, spalvos wub.gif man patinka thumbup.gif
Atsakyti
Kelios is London Coverage:

user posted image user posted image

Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 14:08)
Kelios is London Coverage:
Viena pastaba visoms, mano manymu pilkoka smile.gif kai kurios truputi vercia stabtelt, bet siaip kelioniu foto. o va pirma verta demesio, bet reikia jai erdves, gerai ziurisi tas velnio ratas, rakursas patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 12:46)
Degute, sveika sugrįžusi  4u.gif

O antroj kažkas kompoziciškai kliūva  g.gif , o neturi kad mažiau koto būtų, o daugiau žiedo  g.gif

user posted image

Bet šitaip pgl mane praranda tą lengvumą. Boružė sunki ir kvietys (kvietrugis) sunkus. O kotelis davė būtent lengvumą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 07 21, 13:04)
aciu visiems uz komentarus, cia vis dar "kalba" mano nemokejimas nesaliskai vertint savo vaika  blush2.gif (kazin, ar tas kada nors ismokstama?  g.gif )

Juk vaikas Tavo, tai kaip jį gali vertinti nešališkai? Aš net savo foto (ne vaiko) negaliu realiai vertinti, nes jos visos mano "vaikai", ir visos man kažką reiškia. Man pradžioje labai sunku buvo apsiprasti su pasakymu, kad "foto nekabina" (nors ir dabar kartais nelengva). Tiesiog reikia daryti tai, kas tinka širdžiai ir akiai (ypač jei tai yra malonumas, o ne prievolė). Tai nereiškia, kad nebūtina stengtis ir tobulėti. Būtina. Bet jei darbo atlikimo technika pakankamai puiki (ryškumas, kompozicija (ne)spalvos, etc.), o aplinkiniai sako, kad jų ten papasakota istorija nekabina argi nuotrauka praranda visą savo vertę? Tuo noriu pasakyti, kad kai kurios nuotraukos yra skirtos publikai žavėti, o kai kurios tiesiog asmeninės. Bet kai kažkas tave įvertina, visgi malonu rolleyes.gif

Kiek aš savaitgalį mačiau nuotraukų, bet jos visos liko tik mano galvoje sad.gif Ir niekada būtent tokių vaizdų nebepamatysiu...
Atsakyti
Galiu padėti dėl puslapio biggrin.gif Aš studijuoju informatiką ir jau esu kūrusi puslapius ax.gif
Atsakyti
Degute, aha pirmas varianatas geresnis drinks_cheers.gif O kas tas baltas taškelis ant boružės g.gif

Benitta, gal praleidau, su kokiu fotiku fotografuoji g.gif
man irgi pilkokos foto , įdomiausia gal penkta būtų , bet irgi trūksta tonų ir pustonių smile.gif O pirmos toks rato rakursas jau kažkur matytas buvo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 liepos 2008 - 12:57
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 13:46)
Degute, aha pirmas varianatas geresnis  drinks_cheers.gif O kas tas baltas ta6kelis ant boružės  g.gif

Saulės atspindys smile.gif
Atsakyti
Labai grazi Degutės boružė, tik gaila, kad jos galvytes nesimato.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 13:46)
Benitta, gal praleidau, su kokiu fotiku fotografuoji  g.gif
man irgi pilkokos foto  , įdomiausia gal penkta būtų , bet irgi trūksta tonų ir pustonių  smile.gif O pirmos toks rato rakursas jau kažkur matytas buvo  bigsmile.gif

Pustonus būtų galima kompu sutvarkyti, bet man nepatinka labai dirbtinis kontrastų užaštrinimas.
B&W nėra nespalvotos fotografijos. Jose daug spalvų. Tai ne tik balta ir juoda, bet ir šių dviejų spalvų sintezė, kas atveria plačią paletę pilkų atspalvių.
Bet dangų pavalyti gal tikrai reikėtų smile.gif
Atsakyti
Saules_puga, tokiu nuotrauku buvo, yra ir bus smile.gif as bandau savo vaiko foto ismokti vertinti nesaliskai, kaip ir kitas nuotraukas. jei nuotraukas vertinsi saliskai, tai nematysi puses klaidu, netikslumu, paklaidu ir pyksi, kad kiti nejaucia to, ka jauti tu, ziuredama i viena ar kita foto (bet ju ten nebuvo, jie nezino visos istorijos, priesistores ir kokius jausmus tada jautei, kas buvo is vakaro, pries ryto nuotrauka, kas is viso vyko ir kur ir t.t.t.t..t) 4u.gif tokias foto geriausia palikti laikui... kai isgaruoja ispudziai, tai tada gali vel pasiziuret ir nusprest, saliskai tau ji patinka, ar jau tik grazus vaizdelis ax.gif
kai fotografuoji tiek, kiek as (jau 30000+ kadru per 2 metus) - visu su geromis spalvomis, techniskai kokybisku, ryskiu ir t.t. nepaviesinsi, net neapdorosi is RAW verciant, o jau nekalbant apie atsispaudima ant popieriaus. todel reikia ismokti is to kiekio atsirinkti - kas tikrai verta, kas man ar mano seimai brangu, kas tikrai idomu, kas kabina ir t.t. kitaip - bankrotas, laiko ir pinigu atzvilgiu blush2.gif

Benita, man pakankamai standartiniai rakursai.... blush2.gif nuotraukos kokybiskos (tik JB nelabai kontrastingas), bet daugiau, kaip kazkas pasake "turistines foto". nesimato tavo santykio su miestu ir jo zmonemis. matosi, kad aplankai lankytinas vietas, bet kas tave be ju zavi - nesimato g.gif
P.S. bet gerai, kad apie viska turi savo nuomone 4u.gif tai reiskias, kad galvoji ka darai, o tai jau svarbu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 liepos 2008 - 13:08
Kad neturistauju aš smile.gif

jau labai seniai turistavau, turbūt mokykloj paskutinį kartą...

nors iš kitos pusės... truputį tikslinės tos mano foto, nes darydama jas viena mintim galvojau ir apie keliautojų forumą, kuriam kartais tiekiu nuotraukas, apie mano aplinkos žymias vietas wink.gif

O dėl fotoaparato - šios net nebeatsimenu kuriuo fotografuotos, tačiau ne veidrodiniu.
Šiuo metu dirbu su sony α.
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 14:02)
B&W nėra nespalvotos fotografijos. Jose daug spalvų. Tai ne tik balta ir juoda, bet ir šių dviejų spalvų sintezė, kas atveria plačią paletę pilkų atspalvių.

tai vat aš tą ir turiu omeny kalbėdama apie tonus ir pustonius, kas ir sudaro j/b spalvų gamą, tai yra visi pilki atspalviai . O tavo nuotraukose aš matau daug vienodos spalvos, dėl ko foto atrodo monotoniškos ir niūrokos smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 07 21, 14:07)

kai fotografuoji tiek, kiek as (jau 30000+ kadru per 2 metus)

aaaaaaa, o aš kai klausiau ar per metus 8000 yra normalu, tai nieks beveik nerašė, reiškias nelabai normalu bigsmile.gif
Atsakyti