Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki! smile.gif
Kas dien užsuku pas jus pasigėrėti fotografijomis, praplėsti savo žinių ratą.
Fotografuoti pradėjau nesenai (turiu omenyje rimčiau) dar tik šią vasarą. Noriu išmokti fotografuoti, nes tai lyg mano aistra, fotografavimas man suteikia džiaugsmo, leidžia išreikšti save, emocijas.
Fotografuoju su šiek tiek geresniu fotoaparatu nei muilinė (FinePix S7000). Veidrodinio dar neperku, noriu išpešti ką galiu su šiuo fotoaparatu, kai mokėsiu fotografuoti geriau (o tikrai noriu tobulėti) tada ir pirksiu veidrodinį. Kol kas tik apie jį svajoju ir dairausi. Ir kaina manęs tikrai neatbaido, tai juk ne kokia pigi muilinė.
Atėjau pas jus, nes noriu žinoti ar tinkamu keliu einu. Noriu jūsų kritikos, ir jūsų nuomonės. Kritiką tikrai priimsiu, juk tai lyg pamoka, kad kitą kartą nebūtų tų pačių klaidų.
Žaviuosi jūsų fotografijomis. Aš dar nesiekiu jūsų lygio, bet bandau. Man reikia, kad kas nors įvertintų mano fotografijas, nes aplinkuj nepatenkina "gražu" arba iš vis nieko.
Jūsų blog'ą irgi skaitau.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Nuotraukos pavadinimus turi. Tik kvailoki jie. doh.gif Nieko nepasakantys. doh.gif
O ten kur apačioje matote adresą (nuotraukos rėmelyje), tai ten mano galerija.
Atsidariau ir ją.
ir štai dar viena. Vakarykštė. Yra ir daugiau jų.
user posted image

Sorry, kad teršiu jūsų ekraną. doh.gif
Dženė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 21 liepos 2008 - 10:28
QUOTE(sayonara @ 2008 07 21, 12:12)
tas juodas daiktas - mašinėlė mergaitės rankoje bigsmile.gif
supratau doh.gif tada patinka hihihi.gif tik noretus kad but aiskiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 09:18)
Galiu papasakoti šios nuotraukos priešistorę smile.gif
Yra trys miestai pasaulyje, kuriuos fotografuoju B&W: Londonas, Niujorkas ir Paryžius. Nes jie ir taip tviska, o juoda/balta atskleidžia jų vaizdus kitu kampu, atkreipi dėmesį į detales, kurios šiaip neišryškėtų ir į akis nekristų.
Tačiau keliose Londono nuotraukose palikau raudonus aspektus - kaip duoklę jų konservatizmui. Tai vienintele serija, kurioje yra ši technika.

Nu va, reikejo nuo priesistores pradeti. Dabar jau privalai rodyti daugiau nuotrauku, kad suprastume, apie kokia serija kalbi. Manau serijoje nuotrauka atrodys visai kitaip.

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 21, 10:07)
As studijuoju dizaina ir uzsiimu tuo  blush2.gif  web dizaine patities turiu nedaug, bet galeciau pameginti  ax.gif

Tai rasyk kaina i AZ ir tariames. Laikas manes nespaudzia.

QUOTE(Dženė @ 2008 07 21, 10:14)
Sveiki!  smile.gif
Atėjau pas jus, nes noriu žinoti ar tinkamu keliu einu. Noriu jūsų kritikos, ir jūsų nuomonės. Kritiką tikrai priimsiu, juk tai lyg pamoka, kad kitą kartą nebūtų tų pačių klaidų.

Sveika prisijungus 4u.gif
Galima kalbeti apie visas tavo nuotraukas is karto, nes jose kartojasi tie patys privalumai ir tie patys trukumai. Privalumai - ieskai netradiciniu rakursu, trukumai - technika tau kol kas nepasiduoda smile.gif Patariu paskaityti bloge apie kompozicija, o taip pat pameginti suvaldyti technika. Kai technika taves neribos, daugiau erdves liks kurybai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 12:02)
Sveika prisijungus  4u.gif
Galima kalbeti apie visas tavo nuotraukas is karto, nes jose kartojasi tie patys privalumai ir tie patys trukumai. Privalumai - ieskai netradiciniu rakursu, trukumai - technika tau kol kas nepasiduoda smile.gif Patariu paskaityti bloge apie kompozicija, o taip pat pameginti suvaldyti technika. Kai technika taves neribos, daugiau erdves liks kurybai.

ačiū, bandysime taisytis, daugiau dėmesio skirti į klaidas. 4u.gif ačiū už šiltą priėmimą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 20, 19:52)
Gal šalia fotografijos dar ir web dizainu užsiimi? smile.gif Man neužtenka kantrybės ir laiko mokytis, o puslapio reikia.

ne biggrin.gif Esu programuotoja, bet web dizainas turbūt mažiausiai traukianti sritis. Čia tik sau išimtį padariau biggrin.gif

Žūžū, man tavo nuotraukoje idomiausi ir buvo laidai smile.gif Kai nesimato stulpų, nėr iki galo aišku kad tai laidai ir man tai pasirodė tiesiog idomus penklinės variantas smile.gif

Benitta, parodyk daugiau miestų nuotrakų, gal serijų netgi. Žinai man, ypač fotografavimo pradžioje būdavo keista kai daugelis aikčiodavo prie nuotraukų kur aš nieko nemačiau, mąstydavau kad nieko blogo nemato užtai giria bigsmile.gif Bet dabar suprantu, kad aikčiojant būna kažkas dėl ko aikčioji smile.gif Tai kai kiti girs tavo nuotraukas vistik paklausk kas jiem taip labai patinka smile.gif Man pvz. būna nuotraukos kur primena kažkokį jausmą, įvykį ar išgyvenimą ir kartais tai būna taip asmeniška, kad jei pasakyčiau tik kad foto super kiti tikrai nesuprastų kame reikalas biggrin.gif

sayonara, aš tavo foto įžiūrėjau smuiko kampą ( doh.gif ) biggrin.gif Dar pagalvojau, nu ir nufotkino smuiką, kad nesimato aiškiai biggrin.gif Nors gi akivaizdu kad ten mašinėlė.

Džene, man pirmos trys tavo foto fainos, o kitos jau vis po truputį prastėja. Ypač patiko trečioji - mane laižo ant galvos užsilipęs katinas tongue.gif Dėl techninės kokybės nieko negaliu pasakyti, nes dabar žiūriu su laptopu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 21 liepos 2008 - 11:09
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 21, 12:08)
Džene, man pirmos trys tavo foto fainos, o kitos jau vis po truputį prastėja. Ypač patiko trečioji - mane laižo ant galvos užsilipęs katinas  tongue.gif  Dėl techninės kokybės nieko negaliu pasakyti, nes dabar žiūriu su laptopu.

Man irgi jos labiausiai patiko. drinks_cheers.gif Tos kitos, tai yra patys pirmieji normalesni kadrai. ax.gif Paskutinė (vakarykštė) tai buvo fotografuota iš mašinos, važiavome namo, taigi negalėjau pagauti geresnių, įdomesnių kadrų, kitokios kompozicijos. smile.gif
ačiū už kritiką! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 21 liepos 2008 - 11:15
Nugi sveiki bigsmile.gif Paatostogavau smile.gif
Išbandžiau makro žiedą, kelis draugės objektyvus, parsivežiau virš 1 Gb foto hihihi.gif
Temą bandžiau skaityti, bet kol kas pasiekiau tik 29 psl ax.gif gal kaip nors pavyks pavyt ir viską pakomentuot.
Ir įmetu kelias foto ax.gif

Iš serijos "jau tuoj derlius.."

user posted image

user posted image
Atsakyti
Degute, nuotraukos patiko... švelnios, įdomios... ax.gif asmeniškai labiau patiko nuotrauka su boružėle. Šiltesnės spalvos ten. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 21 liepos 2008 - 11:27
QUOTE(Dženė @ 2008 07 21, 12:14)
Sveika prisijungus smile.gif man taip pat patiko 3 pimosios, kartais gaunam zurnala su madu spalvu tendencijomis kurios sugretinamos su gamtos pvz ir pan fotografijomis. tai sios puikiai tiktu, ypac pirma, virve, dzinsas fone, spalvos rolleyes.gif taip ir matau tam zurnale biggrin.gif
o labiausiai nepatiko ta vakarykste, bardakelis apacioje smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 07 21, 13:15)
Iš serijos "jau tuoj derlius.."
Kaip visada, saunu rolleyes.gif patiko nestandartines antrosios foto spalvos.. o fonas koks grazus.. o cia su kokiu objektyvu?
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 21, 12:26)
o cia su kokiu objektyvu?

čia 50 mm+makro žiedas. bent jau antrojoje. O dėl pirmos jau abejoju g.gif lyg ir tas pats derinys, bet gali būti, kad tik 50 mm.

Ir jau žinau, kad makro žiedų man reikia. Paprastų, be jokių autofokusavimo varikliukų. Bet kelių dydžių, nes vienodas pritraukimas ne visad patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 21 liepos 2008 - 11:34
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 21, 10:38)
oho koks platus pas tave pasirinkimas kur fotografuot  bigsmile.gif Tai dėk daugiau foto, labai įdomu pažiūrėt ir šiuos miestus aišku, taipogi ir kitus  smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 07 21, 12:02)
Nu va, reikejo nuo priesistores pradeti. Dabar jau privalai rodyti daugiau nuotrauku, kad suprastume, apie kokia serija kalbi. Manau serijoje nuotrauka atrodys visai kitaip.
Tai rasyk kaina i AZ ir tariames. Laikas manes nespaudzia.

gyvenu lagaminuose jau 7 metus...
pasikasiu savo podeliuose ir butinai parodysiu 4u.gif

o kitų nuotraukų kol kas nedrįstu kritikuoti blush2.gif pirmiau apšilsiu kojas čia smile.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 21, 12:08)
Benitta, parodyk daugiau miestų nuotrakų, gal serijų netgi. Žinai man, ypač fotografavimo pradžioje būdavo keista kai daugelis aikčiodavo prie nuotraukų kur aš nieko nemačiau, mąstydavau kad nieko blogo nemato užtai giria  bigsmile.gif  Bet dabar suprantu, kad aikčiojant būna kažkas dėl ko aikčioji smile.gif Tai kai kiti girs tavo nuotraukas vistik paklausk kas jiem taip labai patinka smile.gif Man pvz. būna nuotraukos kur primena kažkokį jausmą, įvykį ar išgyvenimą ir kartais tai būna taip asmeniška, kad jei pasakyčiau tik kad foto super kiti tikrai nesuprastų kame reikalas  biggrin.gif

Aciu, isties geras pastebejimas smile.gif
Atsakyti
Degute, sveika sugrįžusi 4u.gif

Pirma man wub.gif Spalvų derinys neįprastas toks, bet man patinka thumbup.gif O antroj kažkas kompoziciškai kliūva g.gif , o neturi kad mažiau koto būtų, o daugiau žiedo g.gif

Džene, sveika prisijungusi 4u.gif Daug foto vienu metu įdėjai mirksiukas.gif nuo pradžių žiūrint atrodo, o visai fainai, o po to jau išlenda tokios grubokos klaidos. Man ta su perkirpta kačiuko akim visai nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 liepos 2008 - 11:47