Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciu Wyshnia, labai grazus darbai, neturiu jokios kritikos wub.gifp.s tikrai nepataikauju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea_: 18 liepos 2008 - 02:57
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 18, 01:02)
Oi mamuk, kaip dydzio pagailejai smile.gif Na as, is kiek matau, kazkaip taip versciau - cia. Kai tik pasakysi, istrinsiu nuoroda wink.gif
Ir as tikiuosi, kad trumpam unsure.gif

dėjau nemažinus visai, matyt fotki patys sumažino. Veidas šviesesnis, man patinka, vakar bandžiau ir pati kažką panašaus išgaut, tiesiog su PS be plugino. O kaip tu vertei, žinau kad sunku tiksliai parašyti, bet maždaug g.gif Įtariu reikia paieškot senose temose, nes žinau kad vienu momentu dėjot foto su aprašymais kaip versta į j/b g.gif

Žvėriau, antroje dangus išdegęs tongue.gif nelabai aš suprantu ką norėjai čia prodyti , spalvos neblogos, o daugiau kaip ir nieko įdomaus g.gif O dangus fainas, čia vakar fotkinai g.gif

Vvvvv, vakar mačiau visas kur dėjai foto, žinai gal tiesiog per daug iš savęs reikalauji g.gif (nors aš irgi taip darydavau ir todėl galima sakyti netgi vegdavau dėti savo foto, bet dabar matau, kad geriau yra dėti, nei ne smile.gif ). Labai patiko, kad viskas gerai kompoziciškai apgalvota, visokių labai fainų niuansėlių buvo, kas foto daro tikrai pakankamai įdomias. Bet vat spalvos koregavimo, ypač jei tai fotografuota į juostą, aš nelabai supratau unsure.gif Tada koks tikslas aplamai fotografuoti į juostą g.gif

Mantiorai, kalnai ir spalvotai gražūs wub.gif , kadravimas man irgi j/b geresnis, nes tikrai spalvotoje viskas važiuoja į kairę smile.gif
Atsakyti
Grethen, taviškės jūrinės g.gif Gal aš vis tik stengčiaus laikytis trečdalių taisyklės , nes dabar kiek suprantu visose tu ją ignoruoji unsure.gif Vertimai į j/b tokie tamsoki, pilkoki. Saulės pūgos variantas kaip ir gražus , bet man kažkoks praradęs individualumą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 18 liepos 2008 - 06:57
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 18, 07:39)

Žvėriau, antroje dangus išdegęs  tongue.gif  nelabai aš suprantu ką norėjai čia prodyti , spalvos neblogos, o daugiau kaip ir nieko įdomaus  g.gif O dangus fainas, čia vakar fotkinai  g.gif

Taip dangus vakarykštis, tik negalėjau padirbėt smarkiau , su vaikučiais buvau, vežiau juos namo. Bet taip žiūrėjau į tą dangų... o antroji, būtent spalvos man ir patiko, tokios žaismingos.. Ačiū Smiltis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 18, 10:01)
Taip dangus vakarykštis, tik negalėjau padirbėt smarkiau , su vaikučiais buvau, vežiau juos namo. Bet taip žiūrėjau į tą dangų... o antroji, būtent spalvos man ir patiko, tokios žaismingos.. Ačiū Smiltis  4u.gif

Vakar ir aš ėjau dangaus vakare fotkint, gražus ir man jis pasirodė, tik turbūt dar kiek vėliau g.gif

Grethen, kažkaip surašiau vien tik mano nuomone esančias klaida taviškėse foto, bet pamiršau parašyti, kad iš esmės man jos patiko, ypač antras varianatas nespalvoto tiltelio, ir visų apart sudalinimo horizontaliai , kompozicija gera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 18 liepos 2008 - 09:20
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 18, 10:07)
Vakar ir aš ėjau dangaus vakare fotkint, gražus ir man jis pasirodė, tik turbūt dar kiek vėliau  g.gif

parodysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 18 liepos 2008 - 09:10
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 18, 10:09)

žiūrėsiu kas gavos, dar nepersikėliau į kompą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 07 17, 21:28)
o gal galit papasakot kaip sklaidyt sviesa?  ax.gif  i kuria puse det ta lapa popieriaus?  rolleyes.gif

Anksciau naudojau pacios pasigaminta kartonini rema apklijuota plastikinio balto bulviu maiso medziaga, balta medziaga aptraukta lanka ar tiesiog polieriaus lapa, dabar nusipirkau sklaidytuviuka-atsvaita.

ZverisKLP: Degantys debesys.. grazus debesys, spalvu zaismas, bet kad nuotrauka butu idomi truksta kazkokio akcentelio mirksiukas.gif

Raige, ir man mestelk keleta nuorodikiu i kitas savo foto smile.gif Paziurejau tavo foto exif failiukus - geras fotikas rolleyes.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 17, 23:18)
Aš irgi jau fotografavau keletą krikštynų (galite pažiūrėti čia - http://evitafoto.lt/f6.html). Prisipažinsiu - labai labai patiko  wub.gif Lakstyti paskui mažuosius ir gaudyti momentus  wub.gif ....

Zavu. Man labai patiko suaugusiuju fotoalbumas.
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 17, 18:10)
Raige ir Bitele, gal galetumet pasidelaint info apie savo foto-tasiukus? Mane ypac tas Raiges, kada tai imestas patiko...

O kas konkreciai domina? mirksiukas.gif

QUOTE(olo @ 2008 07 17, 20:38)
Dar karta peržiūrėjau Raigės nuotraukas. SUPER. GRAŽU.

Koks čia objektyvas taip gražiai piešia?

Ačiū už pagyrimus wub.gif Dirbu pagrinde dviem: 24-105 f4 kai reikia platesnio kampo ir 70-200 f2,8

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 17, 23:18)
Raige, labai gražios krikštynų nuotraukos. Mielos ir kokybiškos. Objektyvas 24-105? Dar turiu klausimą dėl formato - ar atiduodi ir kvadratukus? Ir prisijungiu prie norinčių daugiau foto į AŽ  4u.gif

Apie objektyvą parašiau. O dėl kvadratuku... Jo, atiduodu, ir ne tik kvardatukus, kartais ish vis kokia parodija ish formato gaunas. Paaishkinu kas bus jei spausdins ir ka reiks tada daryt biggrin.gif

Papildyta:
Evitafoto, perziurejau tavo nuotraukas krikštynu - man labai patiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 18 liepos 2008 - 10:40
Zveris , tai man neparasysi i AZ bigsmile.gif verysad.gif

Smiltis, dabar super ta Gote bigsmile.gif bigsmile.gif

Zveries, idomios "priscepkos" ir tiek.. turiui ir as tokias bigsmile.gif tuoj dedu

ir dangus..as tai su PS dar spalvas pakoreguociau , znz kodel biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 17, 12:26)
Mačiau, kalbat apie išdegimus. Nuo vakar drąsinausi paklausti, tokio keisto klausimo, į kurį vienintelis atsakymas būtų "reikia fotografuoti, kad to nebūtų", bet vis dėlto. Kas geriau nuotraukoje atrodo - veiduko išdegimas ar pusę veido dengiantis lapų metamas šešėlis? Na, tiesiog dilema. Panaikinu šešėlį - veidas išdegęs, o šešėlis (blankus toks) daro įspūdį, kad veidas nešvarus. Suprantu, reikia foto parodyti, bet neturiu leidimo smile.gif Na tiesiog taip svarstau.

Aisku, visada geriau seseliai, negu isdegimai. Isdegusiose vietose informacija apie spalvas jau prarasta (kaip, beje, ir giliuose seseliuose), taigi geriau to vengti. Jeigu kadro neisdeginu, bet atsiranda seseliai darkantys vaizda, bandau su jais kovoti programiskai PS ar Capture NX. Paprastai pavyksta juos kazkiek susvelninti.

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 17, 12:42)
Dedu 3 labai skitingas nuotraukas, bet tos nelemtos zoles  apacioje viska gadina  doh.gif  bet nei as ju nuklonuosiu nei nukirpsiu..
kaip jums, tiesiog vaizdeliai?  blink.gif

Nepatinka man vaizdeliu apdirbimas.
Pirmajai gal ir tinka j/b, bet kontrastas varo depresija. Noretusi lengvumo. Gal butu uzteke tiesiog smarkiai sumazinti saturation? Antrojoje nepatinka spalvos ir kvadratas. Treciajai tinka pirmu 2 komentarai.
Visos 3 nuotraukos, nebloga pradzia - eskizai. Tesk taip ir toliau.

QUOTE(mantioras @ 2008 07 17, 14:26)
Kelioms buvo idomu, tai imetu pirmos foto 'originalia' versija (ok ok, vis tiek truputi tvarkyta, bet minimaliai):

Tavo j/b serija man nepatiko. Mano problema - nesuprantu as j/b nuotrauku, kur j/b neduoda nieko. Nemaciau as nuotraukose didybes. Va spalvotoji visai kitas reikalas. Viskas labai tvarkingai.

QUOTE(raige @ 2008 07 17, 14:55)
Vienas pirmųjų savo krikštynų (t.y. dalį foto) galiu parodyt ir čia. Meno, aišku, neieškokit - nuotraukos šeimos albumui, kaip ir turi būt su tokiomis foto. Gal kada pasieksiu lygį, kada nuotraukos bus vertingos pačios savaime, ne tik šeimai smile.gif Pradžia.

Smagi sesija. Kokybiska ir be priekaistu.

QUOTE(provansas @ 2008 07 17, 16:12)
sorry, kad taip įlendu ir klausiu, o jūs tuos bouncerius dedate ant pirktinių blyksčių, ar galima panaudoti ir su fotiko blykste bouncerį?

Is principo Sansara jau papasakojo, tik su servetelem ir popieriuku klijavimais tiesiai prie blykstes atsargiai, nes impulsas turi buti isspinduliuotas i isore. Jei jis uzslopintas, gali perdegti pati blykste (kazkur skaiciau) arba nuo temperaturos pageltonuoti stiklas, kuris veliau veiks kaip filtras (taip nutiko man). Impulsas is tikruju galingas. Kazkaip viena karta nebuvo nieko po ranka, tai priglaudziau prie blykstes balto popieriaus lapa. Po impulso popierius toje vietoje, kurioje glaudesi prie blykstes stiklos, parudavo!!!

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 17, 23:17)
Degantys debesys..

Neapsisprendziu ar cia reikia medziu ar ne g.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 17, 23:22)
Ši gal truputėli linksmesnė?

Fonas... Fonas atitraukia demesi nuo segtuku. Labiau atidaryta diafragma padarytu nuotrauka zaismingesne smile.gif
Atsakyti
neiseina normaliai sumazintu foto ideti, vakare is namu ikelsiu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 18 liepos 2008 - 12:23