Kur aš jau daug fotkinsiu Vestuves iš vis pirmuoju fotografu fotkinti bijau - antruoju visai kas kita. Daugiau fotkinau krikštynas. O bliauti norisi man visada. ne tik norisi, bet ir bliaunu Ir vis sakau - nu kitą kartą bus geriau. O kita kartą būna visaip...
raige, krikstynos super daug geresnes nei mano kad pirmos buvo
pora kadru tikrai ne vien seimyniniam albumui labai smalsu ir vestuviu pamatyt butu
bet stilius super mano labiau tiesmukos ir ne tokios subtilios buvo. mano labiau i seimynini albuma
P.S. tiesa, man atrodo vel gali nusimatyt krikstynu fotografavimas ech, dziaugiuos kaip vaikas
tiesa po kokiu metu, galesim koporacija kurti is sios temos dalyviu ir fotografuot ka tik norit, kokiu norit stiliumi ir t.t. vestuves, krikstynos, sunys, modeliai, vaikai, nude, avietes sokolade, makro, peizazai. turbut ir uzdirbtume. technika kruvon sumetus tai rimtas arsenalas gautusi. ai, uzsisvajojau
pora kadru tikrai ne vien seimyniniam albumui labai smalsu ir vestuviu pamatyt butu
bet stilius super mano labiau tiesmukos ir ne tokios subtilios buvo. mano labiau i seimynini albuma
P.S. tiesa, man atrodo vel gali nusimatyt krikstynu fotografavimas ech, dziaugiuos kaip vaikas
tiesa po kokiu metu, galesim koporacija kurti is sios temos dalyviu ir fotografuot ka tik norit, kokiu norit stiliumi ir t.t. vestuves, krikstynos, sunys, modeliai, vaikai, nude, avietes sokolade, makro, peizazai. turbut ir uzdirbtume. technika kruvon sumetus tai rimtas arsenalas gautusi. ai, uzsisvajojau
Ačiū, Sansara Šiaip tu fotografavai ir žinai kaip tai yra Todel savo nuotraukas dažniasuiai rodau toje srityje dirbantiems fotografams. Menininkams rodyt nesinori, nes tas, kas nepabandes, nesupras kaip tai sudetinga, o meną išlaužt laaabai sunku.
QUOTE(mantioras @ 2008 07 17, 14:26)
Kelioms buvo idomu, tai imetu pirmos foto 'originalia' versija (ok ok, vis tiek truputi tvarkyta, bet minimaliai):
Komponuodamas taikiau, kad kelias iseitu +- is kampo, ir dar kelias akimirkas luktelejau tu motociklininku. Bet versdamas j/b pamaniau, kad kalnas per daug sveria, todel pjoviau kaire.
Stiklas - Pentax 18-55 kit'inukas su cir-pol.
Komponuodamas taikiau, kad kelias iseitu +- is kampo, ir dar kelias akimirkas luktelejau tu motociklininku. Bet versdamas j/b pamaniau, kad kalnas per daug sveria, todel pjoviau kaire.
Stiklas - Pentax 18-55 kit'inukas su cir-pol.
gražios spalvos, man patinka rami tokia kompozicija..
džiaugiuosi, kad parėjai
QUOTE(raige @ 2008 07 17, 14:55)
Vienas pirmųjų savo krikštynų (t.y. dalį foto) galiu parodyt ir čia. Meno, aišku, neieškokit - nuotraukos šeimos albumui, kaip ir turi būt su tokiomis foto. Gal kada pasieksiu lygį, kada nuotraukos bus vertingos pačios savaime, ne tik šeimai Pradžia.
Va čia galit pažiūrėt: http://62.80.248.212/k_rusne/ Dar šį bei tą jei kas norit tik į až.
Va čia galit pažiūrėt: http://62.80.248.212/k_rusne/ Dar šį bei tą jei kas norit tik į až.
kai kurios ne tik šaunios, bet ir labai puikios.. maladiec..
noriu dar pamatyt. jei viešai negali, duok užuominų į AŽ
QUOTE(mantioras @ 2008 07 17, 16:26)
Kelioms buvo idomu, tai imetu pirmos foto 'originalia' versija (ok ok, vis tiek truputi tvarkyta, bet minimaliai):
Va sita jau matau ka cia i bepsakysiu kai jb nemaciau.. QUOTE(raige @ 2008 07 17, 16:55)
Vienas pirmųjų savo krikštynų (t.y. dalį foto) galiu parodyt ir čia. Meno, aišku, neieškokit - nuotraukos šeimos albumui, kaip ir turi būt su tokiomis foto. Gal kada pasieksiu lygį, kada nuotraukos bus vertingos pačios savaime, ne tik šeimai Pradžia.
Na labai mielos foto galima kabinetis, bet visumoje tai lilux
mantiorai, man spalvota žymiai įdomesnė. Kadravimas gal 1-os labiau tiko.
fokusuoji į tamsesnę vaizdo vietą (ar bent toliau nuo šviesios/tamsios ribos susikirtimo) ir po to pasuki fotiką, sutvarkydama kompoziciją kaip patinka. Nežinau ar aiškiai parašiau? Plius fotike galima dar ekspoziciją rankiniu būdu padidinti ir sumažinti.
Raige, labai gražu. Ko kukliniesi? Labai su dūšia padarytos nuotraukytės , ypač mergaitės portretus lauke, galima būtų kabinti ant sienos.
Kaip tau bažnyčioje tokios šviesios nuotraukos gavosi be jokio grūdo, su natūralia odos spalva? Naudojai blicą? Ką darei su baltos spalvos balansu, nustatinėjai vis ar auto naudojai?
Aš fotografavau M rėžimu, 800 - 400 ISO, 1/60-1.40 su blicu. Šviesumas lyg pakannkamas, bet grūdas vietomis nepatinka. WB iš pražių nustatinėjau ranka, bet vis kitaip pasisukus tekdavo keisti, tai perėjau ant automatinio WB.
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 17, 14:27)
o kaip tu eksponuoji į tamsiausias vietas, gal gali papasakoti kiek, jei nesunku, gal aš ką nors ne taip darau
fokusuoji į tamsesnę vaizdo vietą (ar bent toliau nuo šviesios/tamsios ribos susikirtimo) ir po to pasuki fotiką, sutvarkydama kompoziciją kaip patinka. Nežinau ar aiškiai parašiau? Plius fotike galima dar ekspoziciją rankiniu būdu padidinti ir sumažinti.
QUOTE(raige @ 2008 07 17, 14:55)
Raige, labai gražu. Ko kukliniesi? Labai su dūšia padarytos nuotraukytės , ypač mergaitės portretus lauke, galima būtų kabinti ant sienos.
Kaip tau bažnyčioje tokios šviesios nuotraukos gavosi be jokio grūdo, su natūralia odos spalva? Naudojai blicą? Ką darei su baltos spalvos balansu, nustatinėjai vis ar auto naudojai?
Aš fotografavau M rėžimu, 800 - 400 ISO, 1/60-1.40 su blicu. Šviesumas lyg pakannkamas, bet grūdas vietomis nepatinka. WB iš pražių nustatinėjau ranka, bet vis kitaip pasisukus tekdavo keisti, tai perėjau ant automatinio WB.
Labas visiems
Grethenn: labai patinka foto su lieptu po apkarpymo (spalvota). I remus ir ant sienos.
ciburaska: OlO tai jis o ne ji .
mantioras: man gerai ziurisi ir spalvota. O kur tu cia tokius kalnus aptikes buvai?
Grethenn: labai patinka foto su lieptu po apkarpymo (spalvota). I remus ir ant sienos.
ciburaska: OlO tai jis o ne ji .
mantioras: man gerai ziurisi ir spalvota. O kur tu cia tokius kalnus aptikes buvai?
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 17, 15:22)
Tose kur tu matei, yra visaip - ir su blicu ir be jo. Nebuvo ten mirtinai tamsu, dabar tingiu paziuret koks ten ISO, bet nera labai didelis. Triukšmas dar ir nuo aparato priklauso. wb visada auto. jei reikia, patvarkau kompu.
raige, ciburaska, o kur kreipiate blykste kai bunat baznycioje. vat maciau, kad raiges situacijose tai ir tiesiai su difuzorium kalti buvo galima, nes siena uz nugaros toli, nebus seseliu. o pas mane baznycioje ikiso i kampa tarp dvieju sienu visus , sviesos saltinis tik elektrine zvakide vos auksciau akiu lygio, kali su blykste - tas pats kas su imontuota - seseliai kraupus uz zmoniu, nuo virsaus, sienu - neuztanka galingumo normaliai. tai tik gale ceremonijos atradau, kad su bounceriu imontuotu (na balta kortele atrodo taip vadinasi) ir i virsu nukreipta blykste pats tas daugmaz
Sansara, taip dazniausiai ir darau: i virshu su balta kortele. Ne visada to uztenka tik.
sorry, kad taip įlendu ir klausiu, o jūs tuos bouncerius dedate ant pirktinių blyksčių, ar galima panaudoti ir su fotiko blykste bouncerį?
raige, nuotraukos fantastiškos net sugraudino savo nuoširdumu
raige, nuotraukos fantastiškos net sugraudino savo nuoširdumu
QUOTE(provansas @ 2008 07 17, 16:12)
sorry, kad taip įlendu ir klausiu, o jūs tuos bouncerius dedate ant pirktinių blyksčių, ar galima panaudoti ir su fotiko blykste bouncerį?
turbut turi galvoje difuzeri? yra budu kaip pasigaminti patiems difuzeri (bounceris tik atspindinti plokstele balta, o ne sviesos sklaidytuvas). yra daromu is senu juostu konteineriu (na kai su juosto fotkindavom tokie skaidrus balti konteineriukai budavo) tai ispjauni tarpa, kad listu imontuota. kai kas is servieteles pasidaro laikinus. galima ir susiklijuoti is kartono su polietilenu priekyje
pirktinio nepritraikysi difuzerio, nes ji platus ir ant imontuotos nesilaikys
o bouncerio nepanaudosi imontuotai, nes jis tik tada veikia, kai blykste i virsu nukreipta. o imontuotos padeties nepakeisi gi