Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Tai ne pagalba, Grethenn, tiesiog man rodos įsimylėjau šią nuotrauką. Kuo daugiau žiūriu, tuo gražiau.

user posted image

Man liepos mėnesis - ramybė.
Visi jausmai atostogauja.
Jau praeity gegužio aistros,
O dar toli rudens klampynė.
Ir, rodos, žemėj nieko naujo...

Atsiprašau, kad prikišau nagus su PS, ko matyt geri fotografai nedaro ir nemėgsta. Tiesiog aš žaviuosi technologijų teikiamomis galimybės. Tik su saiku. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 07 15, 12:16)
nepasakosiu detalių iš vestuvių, bet akivaizdu, kad man nepavyko. visai nepavyko biggrin.gif
marš iš naujo mokintis (čia aš sau) biggrin.gif

man pačiai asmeniškai yra kur kas mielesni kitokie kadrai negu vestuviniai.. mano galva, vestuvių fotografija yra toks sudėtingas žanras, jame daugelis žmonių yra tiek daug pasiekę, kad.. kad man net baisu būtų į jį gilintis. Va Pupeliuko foto mačiau. jokių "vykruntasų", o viskas puikiai. Tai gal aš tuo ir pabaigsiu savo bandymus šiame žanre biggrin.gif doh.gif

Kaip suprantu ir tu ir Pupeliukas bandėte fotografuoti vestuves. Labi įdomu, nes ir aš turėjau naują patirtį – praeitą svaitgalį fotografavau pažystamo senelių auksines vestuves. Dievuliukau, kaip jaudinausi! Pirmas, kad ir simbolinis, mano užsakymas fotografuoti. Nepažystamų žmonių akys stebinčios kaip tu dirbi, jų lūkesčiai, šventės tempas ir fotografavimas žinant, kad kadro nepakartosi (seneliai ne taip kaip jaunavedžiai – nepozavo, nėjo specialiai fotografuotis, laksčiau sušilus, fotografavau šventės kaltininkus tik iš šalies, lauke nedaug tebuvome, teko pagrinde fotografuoti patalpose – bažnyčioje ir kavinukės salytėje). Tai va. Visai buvo įdomu pabandyti tokį fotografavimą. Nors žiauriai nervinausi, nes fototechniką, visus nustatymus reikėjo staigiai kaitalioti, priklausomai nuo situacijos, apšvietimo. Po šio fotografavimo užsisakiau difuzeri ant blico - nepatinka kaip jis kala, kad ir sureguliuotu galingumu. unsure.gif
Sutinku, kad vestuvių fotografavimas tikrai nelengvas darbelis. ir dar kokia didžiulė atsakomybė - gražiai įamžinti TĄ vienintelę dieną.
Atsakyti
Ciburaska, vestuves fotografuoti tikrai didelis iššūkis drinks_cheers.gif Įsivaizduoju tavo nuotaikas tą dieną.. Draugė paprašė pafotografuoti krikštynas. Sakė - nesureikšminu nuotraukų, todėl labai nesinervink - bus gerai, kaip bus. Kur tu, žmogau, nesinervinsi. Šventėje nesudalyvavau, nors dalyvavo visa mano šeima. Tik aš buvau pati su savimi ir savo stresu. Daugiau nenoriu.. Mokytis, mokytis ir mokytis... Arba keisti požiūrį į renginių, švenčių fotografavimą. Bet prieš save eiti sunku.. Geriau mokytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 liepos 2008 - 13:49
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 17, 15:33)
bigsmile.gif gal gali papasakot kaip tu tai padarai? bigsmile.gif man patinka tas nublankimas.. bet neisivaizduoju kaip padaryti..
kas nepatinka, kad tik pazvelgus i foto laukiau kol ji uzsikraus..po to gi ziuriu kad remas yra! man truksta erdves smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 17, 15:36)
seneliai ne taip kaip jaunavedžiai – nepozavo, nėjo specialiai fotografuotis
As skaitau, kad tai didelis pliusas, nekenciu kai atsuki i zmogu objektyva, o tas kvailai issisipia ar dar pradeda daryt kokia nesamone, sakau nustokit, manes cia nera! hihihi.gif
na o kaip gi Tavo rezultatas? smile.gif
Atsakyti
Jo, renginių (vestuvių, kriktynų) fotografija visas atskiras žanras su ypatinga specifika: dideliu tempu, nuolat kintačiomis sąlygomis, kurios kartais tokios nedėkingos, kad nors nusišauk ir jau po truputį vis didėjančiu klientų reiklumu savo nuotraukoms smile.gif Sunku. Labai. Jei nenori chaltūrinti.
Būsiu čia nepopuliari, bet šis žanras man labai patinka. Patinka virpulys ir jaudulys dirbant. Patinka azartas. Kaip medžioklėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 17, 14:52)
bigsmile.gif  gal gali papasakot kaip tu tai padarai? bigsmile.gif  man patinka tas nublankimas.. bet neisivaizduoju kaip padaryti..
kas nepatinka, kad tik pazvelgus i foto laukiau kol ji uzsikraus..po to gi ziuriu kad remas yra! man truksta erdves smile.gif
As skaitau, kad tai didelis pliusas, nekenciu kai atsuki i zmogu objektyva, o tas kvailai issisipia ar dar pradeda daryt kokia nesamone, sakau  nustokit, manes cia nera! hihihi.gif

Matai, o mane veža tos ribos smile.gif Sakau, man vis kitaip nei turi būti... O rūką maždaug darau taip, kaip čia aprašyta Rūkas Tik, aišku, derinu kiekvienai foto. Yra daug tų būdų kaip tai daryti. O gal ir kokių action'ų yra.

Dėl nepozuotų foto - sutinku. Galbūt todėl maloniausia fotografuoti vaikus arba nieko nenutuokiančius žmones. O rezultatą būtų įdomu pamatyti ir man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 07 17, 14:06)
Jo, renginių (vestuvių, kriktynų) fotografija visas atskiras žanras su ypatinga specifika: dideliu tempu, nuolat kintačiomis sąlygomis, kurios kartais tokios nedėkingos, kad nors nusišauk ir jau po truputį vis didėjančiu klientų reiklumu savo nuotraukoms smile.gif Sunku. Labai. Jei nenori chaltūrinti.
Būsiu čia nepopuliari, bet šis žanras man labai patinka. Patinka virpulys ir jaudulys dirbant. Patinka azartas. Kaip medžioklėje  biggrin.gif

gal turi ką parodyt? būtų įdomu žiauriai.. viešai, suprantu, tikriausiai negali, bet gal turi kur slaptai pasidėjus? 4u.gif
Atsakyti
Kelioms buvo idomu, tai imetu pirmos foto 'originalia' versija (ok ok, vis tiek truputi tvarkyta, bet minimaliai):

user posted image

Komponuodamas taikiau, kad kelias iseitu +- is kampo, ir dar kelias akimirkas luktelejau tu motociklininku. Bet versdamas j/b pamaniau, kad kalnas per daug sveria, todel pjoviau kaire.
Stiklas - Pentax 18-55 kit'inukas su cir-pol.
Atsakyti
va, va aš irgi norėjau Raigės paklaust gal turi kažkur foto savo psl ir galėtų mums parodyti g.gif

Ciburaska, o kaip tu eksponuoji į tamsiausias vietas, gal gali papasakoti kiek, jei nesunku, gal aš ką nors ne taip darau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 17 liepos 2008 - 14:28
QUOTE(raige @ 2008 07 17, 11:35)
Saulės pūga, aš pabandysiu apie išdegimus savaip smile.gif Pirmas dalykas - išdegimas išdegimui nelygu. Turiu galvoje, ne ishdegusio ploto dydį, o tiesiog jį bendrame nuotraukos kontekste. Man kartais labai trukdo. Kartais netrukdo. Kartais prideda net šarmo. Jei tau foto su išdegusiu veidu atrodo įdomi - tebūna tie išdegimai  doh.gif Net išdegimas, kuris šiaip jau tradiciškai laikomas nekokybės požymiu, gali būti panaudotas kaip meninės raiškos priemonė.

raige, kaip manai, galiu savo pirmosios nuotraukos isdegimus vadinti menines raiskos priemone, ar ne biggrin.gif Siaip zadu ta nuotrauka spausdinti. Ziuresiu kaip tie isdegimai naturoj biggrin.gif

QUOTE(raige @ 2008 07 17, 13:06)
Būsiu čia nepopuliari, bet šis žanras man labai patinka. Patinka virpulys ir jaudulys dirbant. Patinka azartas. Kaip medžioklėje  biggrin.gif

O as taip pat labai noriu pabandyt, tik nieks nesizenyja ir nesikrikstija biggrin.gif
Atsakyti
Vienas pirmųjų savo krikštynų (t.y. dalį foto) galiu parodyt ir čia. Meno, aišku, neieškokit - nuotraukos šeimos albumui, kaip ir turi būt su tokiomis foto. Gal kada pasieksiu lygį, kada nuotraukos bus vertingos pačios savaime, ne tik šeimai smile.gif Pradžia.

Va čia galit pažiūrėt: http://62.80.248.212/k_rusne/ Dar šį bei tą jei kas norit tik į až.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 17, 13:21)
eeee, ne. meetas buvo savaitgali. tai per liuti islekem mes su bitute papaparacinti (oh tu dieve, kiek pa pa pa). nuotraukos yra senam ND albume, prie susitikimu

Aisku, eisiu pasmalsauti mirksiukas.gif
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 17, 13:33)

Tikrai, labai graziai atrodo Saulės Pūgos padaryta Grethenn nuotrauka. Ir žodžiai labai tinka.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 17, 13:48)
Tik aš buvau pati su savimi ir savo stresu. Daugiau nenoriu.. Mokytis, mokytis ir mokytis... Arba keisti požiūrį į renginių, švenčių fotografavimą. Bet prieš save eiti sunku.. Geriau mokytis.

Kaip pirštu į akį - man taip buvo pačio fotografavimo pradžioje - bažnyčioje. Bet kai pradėjau bendrauti su svečiais, atsipalaidavau ir viskas ėjosi žymiai paprasčiau. Išvada - reikia mokytis valdyti stresą.
Tu sakai: "Daugiau nenoriu". Po to vakaro ir aš taip sau sakiau, bet peržiūrėjus nuotraukas kitą diena, kilo kitas jausmas - kitą kartą aš jau žinau, ką norėčiau pabandyti padaryti kitaip, aš norėčiau pasimokyti ir padaryti geriau.

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 17, 13:52)
As skaitau, kad tai didelis pliusas, nekenciu kai atsuki i zmogu objektyva, o tas kvailai issisipia ar dar pradeda daryt kokia nesamone, sakau  nustokit, manes cia nera! hihihi.gif

Nesutikčiau. Bažnyčioje, išpirkoje, kavinėje - taip smagu paparacinti iš nemačių ir gaudyti natūralias emocijas, fiksuoti veiksmą. Tačiau, manau, kai fotografuoji vestuves vis vien jaunuosius privalai pastatyti ir pafotkinti modeliuotose pozose. Tam ir važiuoji į gražią vietą.
Na savo auksiniu jaunavedžių man ir neteko taip fotkinti.

QUOTE(raige @ 2008 07 17, 14:06)

raige, o tu daug fotkinai vestuvių?
Na tai mano pirmas blynas. Nepasakyčiau, kad man nepatiko. Bet po bažnyčios man norėjosi bliauti, atrodė, nieks neišėjo, viskas buvo kiek kitaip nei tikėjausi. Bet nuotraukos išėjo geresnės nei maniau tongue.gif Ir dėl to smagu.
Atsakyti