Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Puriena, nenuvertinu SM konkurso. cia tiksline auditorija renkasi, todel ir tokios nuotraukos yra vertinamos. tai neblogai, net gi gerai mirksiukas.gif sia foto SM konkursui dejau pries save ax.gif man ji totaliai buvo pro sali nuo temos, kaip ja isivaizduoju, bet vienintele kompe kuri man patiko su zaluma lotuliukas.gif todel, kad nekelti archyvu, nusiunciau ja. ir matau neprasoviau. to reikia SM konkursui. kita karta irgi bandysiu neprasaut. man dabar idomiausia yra pataikyti "i auditorijos" poreikius. vat su Fotomamos, fototeciai... pataikiau ir tuo dziaugiuos labiau, nei paciu prizu. cia irgi dziaugiuos, kad pataikiau i SM auditorijos poreikius. tai nuotaukos nei sumenkina, nei pakelia ja auksciau. tiesiog SM to reikia, o as turiu reikiama foto. nieko cia nei blogo, nei smerktino, nei popsas...

kas klauset apie "darkymosi" medziaga. butent silkinio sario dalis tam naudota lotuliukas.gif ilgosios dalies gal 2/3 atsikirpta (bet ir tai kokiu 3-4 m ilgio gavosi plati juosta)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 liepos 2008 - 10:41
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 17, 11:03)
Keista, kad nerodo, man paciai irgi nerodo
Na as zaviuosi tokiu vertimu i jb, tobulai, viskas taip skaidru.. pirmojs suprantu, perdegimai nes pries sviesa fotografuota, bet man suteikia tai nuotraukai spindesio, kzkaip nemaiso, o antroj jokiu isdegimu nematau, o viskas taip svyti wub.gif

Tiesa, mantioro foto nematau, uz tat nepakomentuoju unsure.gif
Atsakyti
Laba diena,

Nekomentuosiu šį kartą nuotraukų, nes man dar nepraėjo "sakinių dėliojimas į žodžius". Tik papavydėsiu Sansarai fotografavimosi. ax.gif

Mačiau, kalbat apie išdegimus. Nuo vakar drąsinausi paklausti, tokio keisto klausimo, į kurį vienintelis atsakymas būtų "reikia fotografuoti, kad to nebūtų", bet vis dėlto. Kas geriau nuotraukoje atrodo - veiduko išdegimas ar pusę veido dengiantis lapų metamas šešėlis? Na, tiesiog dilema. Panaikinu šešėlį - veidas išdegęs, o šešėlis (blankus toks) daro įspūdį, kad veidas nešvarus. Suprantu, reikia foto parodyti, bet neturiu leidimo smile.gif Na tiesiog taip svarstau.
Atsakyti
Saulės pūga, aš pabandysiu apie išdegimus savaip smile.gif Pirmas dalykas - išdegimas išdegimui nelygu. Turiu galvoje, ne ishdegusio ploto dydį, o tiesiog jį bendrame nuotraukos kontekste. Man kartais labai trukdo. Kartais netrukdo. Kartais prideda net šarmo. Jei tau foto su išdegusiu veidu atrodo įdomi - tebūna tie išdegimai doh.gif Net išdegimas, kuris šiaip jau tradiciškai laikomas nekokybės požymiu, gali būti panaudotas kaip meninės raiškos priemonė.
Atsakyti
Dedu 3 labai skitingas nuotraukas, bet tos nelemtos zoles apacioje viska gadina doh.gif bet nei as ju nuklonuosiu nei nukirpsiu..
kaip jums, tiesiog vaizdeliai? blink.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 17 liepos 2008 - 12:45
Ačiū, Raige, tikrai aišku viskas. Bandysiu būti savikritiška. Nes baisu, kad imsiu slėptis po "meninės raiškos priemonės" pasiteisinimu.

Grethenn, man pirma labai patinka. Pabandžiau "paslėpti" tas žoles. Dar labiau patiko. Kodėl nenori jų nukirpti? Tiesiog, be jų vaizdas toks: "Man liepos mėnesis - ramybė..." Ir kodėl nespalvota? JB man kažkoks pilkšvai tamsus (bet nepasitikėk manim, nes aš savo monitoriuje matau kitaip nei kiti).

Antroje patinka dangaus švelnumas. Bet vanduo toks ryškus. Ir tie žmogeliukai tokie ryškūs. Aš melancholikė, tai man dangus švelnus gražiausias.

O trečia. Mmmm... Gal, jei būtų tokia rūkuota, su nuspėjamais toliais ir tais dviem kirais, tokia skaidri bet paslaptinga, tada labai patiktų.

O iš tiesų, tai gražiai pavydžiu Tau, kad rodai savo foto ir kad fotografuoji aktyviai.
Atsakyti
Saules Puga, Tu tai pat galetum dazniau parodyti savo foto, pirma ispudi palikai tikrai gera, prasom dazniau 4u.gif o kad as nekukli tai jau seniai aisku laugh.gif

meginau tas zoles kirpti.. tada ir liepto pradzios nebelika, o spalvota irgi nieko, bet pilkuma man ta patinka

meginu:
user posted image

na o va taip tai man labiausiai patinka smile.gif gal ir to tilto priekio labai nepasigendu

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 17 liepos 2008 - 13:22
Grethenn, galiu įkelti vieną Tavo foto taip, kaip aš ją matau? Perspėju - apkarpiau ir formą pakito. Ir esu nemokša kompozicijos srityje, bet gal pernelyg nesugadinau...
Atsakyti
Sveiki visi! Oi kiek praleidau. Meninės fotografijos klubas ir jus žiuriu susitikimus turėjot, naujų dalyvių matau ir kad prifotkinę idomų darbų!
Buvau prapuolusi vėl: po mokslų atostogavau, dabar įsivažiuoju darbe.
Bėgu skaityt...

Ziuriu eksperimentuojate su vertimais į J/B. Reik ir man pabandyti, nelabai moku... tongue.gif
Sansaros pasidarkymai smile.gif pakutinėje patinka apšvietimas ir rūbo medžiagos judesys. Nepatinka išplaukusi nuotrauka (gal čia toks sumanymas, bet man nelabai...). Iš serijos labiausiai patinka kybanti ore mergina.

Neštukės pilviukas: labai mieli apvalumai, formų ir šešėlių žaismas nuotraukoje, aksominis arbuziukas. Pirma patinka labiau. Geras rakursas, tik man norėtųsi fokuso (pagrindinio akcento) ne į ranką, o i pilviuką. Antrojoje patinka kaip rankos apglėbusios laiko pilvuką. Tik kažko trūksta... Kitokio rakurso, kitokio šešėlių žaismo...

Smiltis merginos portretas: išdegusių plotų jau j/b negelbėja. Kartais, tik labai geras savo foto aš gelbėju, kopijuodama iš kitos nuotraukos gerą foną (PS-e pakišu po, išdeginimų sugadinta nuotrauka, gero fono foto į apatinį layer’į ir lengvu trintuku pratrinu tas vietas, kad vos, vos prasimuštų normali fono spalva).
Dar galima išdegusias vietas Lightrom’e raisyti funkcija recovery (taip pat RAW formate PS-e), bet stipriai perkaltų vietų ir šios priemonės neatitaiso.
Dėl pačio portreto... Visa poza lyg ir tvarkoj, bet man atrodo, kad šioje nuotraukoje nedera šiek tiek dirbtinai įsitempusi kūno poza ir laisva emocija veide. Norėtusi arba keisti modeliuko pozą arba emociją...

Olo, j/b ciuckio portretas: vertimas geras, dėl ausytės – pati jauti, šiaip visai įdomiai žiūrisi toks (dėl arti prikišto ar plataus kampo objektyvo) optinis vaizdo iškraipymas.
“Kelias” – labai patiko rūkas, tolyn nubėgantis keliukas. Šiek tiek kontrasto pridėčiau ir būtų SUPER. 2 var. padauginta. Norisi, kad rūko švelnumas ir minštumas išliktų.

Mantioro “skruzdeliukai”. Labai taikliai pavadinta ir nuotraukose parodyta kalnų didybė prieš žmogų. Treciojoje man visai tinka J/B vertimas, o 1 ir 3 norisi spalvu, ypač pirmojoje (turetu būti labai įdomus dangus). 3-iosios noretųsi kiek šviesesnės, kad juodumoje nepradingtu kalnų uolų raštas…

Puriena6 merginos portretukas – mielas, švelnus, lengvas. Bet dėmesys pirmiausia užkliūna už merginos kaklo.

Visgaile, viešbučio vaizdelis – nuotrauka paprasta, tvarkinga, bet nekabinanti… Norisi kiek kitokio rakurso. Na pvz, paėjėti šiek tiek toliau, kad atsivertų daugiau viešbučio vaizdo, į kardą nelystų jį užstojantys pastatai (matau ten buvo palmė, reikėtų pažiūreti gal visai galima būtų ją įkomponuoti į bendrą vaizdą) .

ZverisKLP “Išplaukia laivai...”. Tvarkinga nuotraukytė, bet nekabina. Nuobodokai pateiktas laivukas. Man labiausiai šioje nuotraukoje patinka pagautas apšvietimas – kaip saulė pro debesis apšviečia.
Klaipėdos Pilsotas – gražios saulėlydžio spalvos, tvarkinga, bet nuotrauka nekabina. Rakursas nuobodokas.

Žūžū – Klausimas uz milijoną išdegus?Atsakymas – ne.

Loreli, atspindžiai, kad tokie normalu. Simpatiška nuotraukytė tik kiek tamsoka. Tas pats ir su nuotraukyte su dviem vaikais pajūry. Eksponuoti reikėtų pagal tamsesnes vietas.

Turiu ir aš panašią nuotraukytę:
user posted image

Californiagirl, vaikų fotosesija kaip visuomet žavi paugautomis vaikų emocijomis, natūralūmu. 3 ir 5 man labiausiai patiko. Gražus vakarinis apšvietimas.

Grethenn, baltos spalvos balansas grybauja. Fotografuodama prie dirbtinio apšvietimo rankiniu būdu nusistatyk baltos spalvos balansą.

Mielka “Saldu” - įdėja ir kompozicija šauni, bet tau koja pakišo apsvietimas. Ant vyšnios galiu įžiūrėti lempą kuria fotografavai. Atsirado ir nelabai puošiančių atspindžių šokolade. Bandyčiau sklaidyti lempos šviesą popieriaus lapu, medžiaga...

“Driežiukas” – kiek pamažinčiau erdvės kairėje. Man gražu kai šių mažylių stambūs “portretai”. Stenkis kuo arčiau prie jų prisiartinti ir kiek galima arčiau pazoomint, fokusuok i akis. Mane tai žavi makro fotografija, kai vos ne kiekvienas vabalelio, ropliuko žvynelis aiškiai matyti it po padidinamuoju stiklu.

Vyšnios
nematau pirmųjų dviejų nuotraukų, o paskutinė žavi – labai gyvas berniuko portretas.

O Sansara su Bite Maja paparacių medžioklę buvot surengę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 17 liepos 2008 - 13:18
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 17, 13:13)
O Sansara su Bite Maja paparacių medžioklę buvot surengę?

eeee, ne. meetas buvo savaitgali. tai per liuti islekem mes su bitute papaparacinti (oh tu dieve, kiek pa pa pa). nuotraukos yra senam ND albume, prie susitikimu
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 17, 15:13)
Grethenn, galiu įkelti vieną Tavo foto taip, kaip aš ją matau? Perspėju - apkarpiau ir formą pakito. Ir esu nemokša kompozicijos srityje, bet gal pernelyg nesugadinau...
Prasom! kas del manes tai kelkit kas tik norit ka tik norit, as visad uz, juk tai pagalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 17, 14:21)
eeee, ne. meetas buvo savaitgali. tai per liuti islekem mes su bitute papaparacinti (oh tu dieve, kiek pa pa pa). nuotraukos yra senam ND albume, prie susitikimu

Gal galit parasyt man i AZ slaptazodi blush2.gif doh.gif
vaikai nulauze mano kompa su visom nuotraukom ir visais slaptazodziais, manikiuras jau mano nugraustas, jei neisgelbes nuotrauku, daugiau neparasysiu, nes busiu ir rankas nusigrauzus sad.gif
Atsakyti