Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 07 10, 14:07)
Mielka, 1-gera foto, sukomponuota gerai, aisku nesedevras bigsmile.gif bet tokia foto matyti seimos albume svetimiems zymiai maloniau nei kokia "pasine" foto.
2- prajuokino biggrin.gif Spalvos geros  biggrin.gif  ir WB nenuklydo  lotuliukas.gif

aciu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 07 10, 13:29)
vienas gulas tik issitraukiu fotika... ir nekrust tik akis varto...

Reikėjo gal atsigulti prieš šunį ir bandyti pagauti jo nuobodžiaujančią išraišką?

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 13:46)
Pirmoj foto man tikrai dangus pasirode isdeges

Aš dabar kaip tik kankinu peizažų fotografavimo taisykles. Ir toks jausmas, kad niekaip neįmanoma padaryti "teisingos" foto. Arba dangus išdegęs (ką daryti, jei jis tiesiog pilkas ar žydras, debesų Dievulio nepaprašysi. Na, nebnt PS uždėti) arba kas nors kaip nors dalina nuotrauką. Pusės malonumo nebetenku, kai imu mąstyti, o ne jausti.

Pvz., ar tas laivas blogai: dalina kadrą per pusę, t.y. centrinė kompozicija?

user posted image

O šis jau horizontaliai dalina? Dangus nuobodus? (bet debesis ir mėnulis yra wink.gif). Dešinė pusė per sunki?

user posted image

Gal didokos truputį, bet rodos normaliai sumažinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 10 liepos 2008 - 13:37
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 10, 00:42)
Anasko, wow antrasis mergytes portretasj/b ir gelyte su boruze 
Aciu 4u.gif
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 10, 07:58)
Anasko, man jau per storas rėmas, ir foto formatas kažkoks   , lyg kvadratas, lyg ne 
Dar kazkur Bites Majos postas dingo g.gif Del kompozicijos as irgi jauciu kazkas ne tas, man norisi daugiau erdves is desines g.gif
QUOTE(sayonara @ 2008 07 10, 09:15)
o va tokios gėlės man visai nieko, nors, kaip rašiau, nesu didelė gėlių gerbėja. nors galėjo boružė palypėti žeidlapiu
Aciu 4u.gif
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 10, 10:30)
foto patinka 
Aciu 4u.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 12:12)
Man tai netinka  platokas ir ramune susilieja su baltu remu. siaip idomi foto, bet man noretusi matyti truputi daugiau ramunes ir truputi maziau antro plano
tongue.gif kad man atvirksciai norisi kad butu daugiau antro plano tongue.gif bet neisejo

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 12:46)
Susirupinau as del to antro plano isliejimo, pasakykit jus man, cia objektyvas kaltas, bodis neturi tam reiksmes ar turi nedidele?
Va Westos "islikti" fonas irgi labai susiburbuliaves.. Westa, tu 80tuku fotkinai, o objektyvas koks?
As pabandysiu nufotografuoti taip kaip Westa, tada parodysiu savo 50mm 1,8, nes ziuriu viska istriniau del negrazaus fono. Del objektyvo 4u.gif
QUOTE(sayonara @ 2008 07 10, 13:44)
siūlau:
šuo skrenda į kosmosą.
arba šuo valgo ledus atsistojęs ant užpakalinių kojų..
šuo šoka salsą.
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mielka nepyk, as gerybiskai, bet baisiai prajuokino lotuliukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 07 10, 13:51)
kaip bebūtų keista pirmas kartas mytų yra pats lengviausias, kai niekas nieko nepažįsta. vėliau jau būna daug sunkiau prisijungt  taip, kad tikrai prašom junkitės drąsiau. man ir baisu
Tai kad ir sunku, kad jus jau nebe pirma karta ax.gif vis drasiau mirksiukas.gif

Papildyta:
Saules Puga blink.gif man netrukdo kad taip gavosi, bet horizonta reikia tiesinti 4u.gif Foto liuks labai patiko thumbup.gif Ir antra foto irgi liuks, del kompozicijos as nezinove, bet lyg viskas tvarkoje g.gif Dazniau rodik savo foto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 10 liepos 2008 - 13:32
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 10, 15:22)
Pvz., ar tas laivas blogai: dalina kadrą per pusę, t.y. centrinė kompozicija?
O šis jau horizontaliai dalina? Dangus nuobodus? (bet debesis ir mėnulis yra wink.gif). Dešinė pusė per sunki?
Gal didokos truputį, bet rodos normaliai sumažinau...
Nuotrauku dydis geras smile.gif
pirma man labai patiko, bet siuo atveju laivas nei centre nei sone, vis tik man jis geriauziuretusi sone. ir kreivas horizontas ne visada blogai, bet siuo atveju man nepatinka, geriau jei bure butu kreiva, o horizontas tiesus, jaustusi, kad laiveli nesa vejas
antra kaip tik man ir patinka, kad neturi debesu, gera foto, neturiu prie ko prikibt smile.gif na dar kart paziurejau, gal vis tik tas tamsus laivas per daug igrustas i sona, truputeli erdves jam is desines nepamaisytu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 10 liepos 2008 - 13:39
QUOTE(Anasko @ 2008 07 10, 14:32)
man netrukdo kad taip gavosi, bet horizonta reikia tiesinti 4u.gif 

Aha, mačiau horizonto netobulumą. Bet ten jis taip optimistiškai kyla, be to juk ten kopos, jos kažkaip sukasi. Na, vienu žodžiu, reikia pasiteisinti smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 14:37)
na dar kart paziurejau, gal vis tik tas tamsus laivas per daug igrustas i sona, truputeli erdves jam is desines nepamaisytu smile.gif

Na taip. Bet... Toliau buvo krantinė, o ji neįdomi. Gal būtent dėl erdvės trūkumo ir atrodo, kad dešinėje susigrūdo visi akcentai.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 10, 15:45)
Aha, mačiau horizonto netobulumą. Bet ten jis taip optimistiškai kyla, be to juk ten kopos, jos kažkaip sukasi. Na, vienu žodžiu, reikia pasiteisinti smile.gif
Kopos kyla, vanduo juk negali kilti smile.gif tikrai ten nukreivinta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 07 10, 14:32)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Mielka nepyk, as gerybiskai, bet baisiai prajuokino lotuliukas.gif

nepykstu suprantu kad kvailai dar sneku... nu bet ismoksiu... man ir juokinga buna kai kas nors su sunim susijusio nesamoningo klausimo paklausia tongue.gif nu bet gi zmogus nesupranta dar kad tai kvaila biggrin.gif
Atsakyti
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ka tik suzinojau, kad sestadieni turiu but gimtadienyje Siauliuose sad.gif
grisiu sekmadieni.. gal bandytumet meetintis vakarop, arba stipriai po pietu? bandyciau grizti kaip imanoma anksciau.. sad.gif
-------------------------------------------------

o cia grazioji J. smile.gif

user posted image

Atsakyti
dedu kritikai. nu ziurekit, 2 ir 4 man problemu nekelia. aisku, 4 galejo pedutes tilpt, bet tiek to. Pirmoj ir trecioj siek tiek abejoju del kadravimo

user posted image

user posted image

Priverstinis bucinys
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 10, 17:13)
o cia grazioji J. smile.gif
kas kas tokia? ax.gif

QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 10, 17:19)
Va ka radau. Kaip manot - gal pafotkintinti aitvarus ant stalo kalno?
thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 07 10, 17:27)
dedu kritikai.
Na man pirmoj ir antroj toks dirbtinis pozavimas, nelabai man patinka, kad vyras kaime su kostiumu smile.gif o jei matyt su kostiumu, tarsi kaip modeli is zurnalu, norisi spalvotu foto ir apsvietimo kokio tai romantisko. ta su malkom man visai nieko, graziai jos zaidzia, bet vis tik vyro zvilgsniui gal reiketu vietos.. net nzn..
3ci alabai patiko del emocijos smile.gif bet desini krasta pakirpciau, vyro nugara nukapota, o vaikui dar plikta vietos
4ta labai patiko, i ta tvorele ir tie seseliai, liux wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 09, 22:04)

man si miela.. taip ir kimba pavadinimas "tevai ir vaikai"

QUOTE(sayonara @ 2008 07 10, 08:31)

svelnu..
blakstienos, ranku padetis bei bambute zavi..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 10 liepos 2008 - 16:43
sayonara, labai svelni foto. jausmai puikus perteikti. bet man ranku padetis kiek kliuna blush2.gif bet foto spinduliuoja. puiki.

gaziulka, kliuna jb ne jb. o i ruduma kazkoks. paskutine foto visgi labiausiai patiko. ir jb, ir kontrastas (man gi kontrastlige), ir ryskumas jos normaliausias, kitur vis kazkur atrodo fokusas nusokes. o paskutineje ir sviesa super, ir jausmai kyla, ir norisi pamastyt apie ta foto. kitos suprantu irgi brangios jausmais, bet turbut tik tu viena juos zinai ir supranti blush2.gif

grethen, dekui uz nuomone nesutampancia su kitais mirksiukas.gif (o visiems aciu ir kas pagyre 4u.gif ). na man grafika yra tamsus miskas, todel dziaugiuos tai gavus ir tokiu budu. PS nera daug: levels, monochrome channel mixer uzkelta raudonos ir melynos spalvos kanalai, kontrastas. daugiau sarpinta ir mazinta.

vvvvv, jautrus portretukas.
pasiziurejau ir pamasciau, noreciau pabut ir as kada modeliu. blush2.gif nes auto daryt jau pavargau lotuliukas.gif
Atsakyti