Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

bite> buvau pasukes i ta puse, bet tvankuma priverte marsruta trumpinti. Be to, dangus apniukes, vejo nedaug, pamaniau kad su aitvarais bus nekas.

Kol dar jus neuzvertet savo gerybemis, tai ikisiu keleta savo kitu 'rezultatu' ir netgi pats pasikritikuosiu smile.gif

Zaviajai akordeonininkei nenutaikiau gero kampo, kliuna tas nelaimingas 'ispardavimas' :/ Grynai portretui ir labiau nuotaikai perteikti reikejo imti arciau, bet su 90mm fix'u tai jau butu lindimas i akis, ko as iki siol neisidrasinau daryti... Siaip ji atrode gan rami ir svajinga, tai ypatingos ekspresijos gal ir nebuciau islauzes.
user posted image
...tiesa, cia publikuodamas jokiu teisiu nepazeidziu?.. blush2.gif

O cia mano paties 'pratimukas' kompozicijai. Nieko ypatingo, tiesiog norejau uzfiksuoti spalvu tekme. Karpyta, nes 3:2 formatas ir gan zemas fotografavimo taskas neleido paimti kitaip.
user posted image

Nu ka, mokomes fotografuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 14, 12:29)
Tai gal sakyk, kaip ja konkreciai atitaisyt  4u.gif

laikas isgydys lotuliukas.gif

pupeliuk grazios foto. pirmoji man graziausia. antroje kiek erdves truksta. as matau ja vertikalia ir tik kaire puse blush2.gif paskutine irgi labai grazi. net nezinau kodel, pirma labiausiai limpa g.gif gal nuotaika tokia.

mantiorai. tikrai zavinga akordioniste. wub.gif matosi kad zmogus megaujasi tuo, ka daro.
kompozicijoje man kiek per daug dominuoja raudona spalva. ji labai aktyvi ir sveria savo pusen g.gif truputi is desines pakirpciau turbut. g.gif patinka foto. neisskirtine, bet ta emocija man prie sirdies.
Atsakyti
Isivaizduoju, kaip jauciasi tie, kurie susitikime nedalyvavo ir nemate autentisko Sansaros judesiuko. Sansara, iamzink auto lotuliukas.gif

Beje, smagu kad as vis tik prisiskambinau ir susizinojau kur jus pasislepe cool.gif
Atsakyti
Uzbegau pasisveikint bye1.gif
Atsakyti
l kas galit pakomentuoti? Noriu prikti apsauginį filtrą objektyvui. Ar tinka UV filtras tam tikslui. Ar jis netrukdo, kai nera saulės?
Ir su kuo valyti objektyvo stiklą?
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 14, 13:29)
Tai gal sakyk, kaip ja konkreciai atitaisyt  4u.gif

nu kaip kaip - vynas, vakarienė lotuliukas.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 14, 13:57)
Dar ta proga dedu keletą pievos nuotraukų komentaram ir kritikai, gal kam ir matytos Kūdroje. Šiandien jau išlekiu į sodybą porai savaičių pailsėti rolleyes.gif

man ir pirma patinka labai. antroj norisi, kad būtum šiek tiek aukščiau fotiką kilstelėjusi.

QUOTE(mantioras @ 2008 07 14, 14:24)

Kol dar jus neuzvertet savo gerybemis, tai ikisiu keleta savo kitu 'rezultatu' ir netgi pats pasikritikuosiu smile.gif

ką čia jau besakyt, jei pats viską išvardinai mirksiukas.gif . pirmoj foto "išpardavimas" man kaip ir netrukdo.
o šiaip su 90-tuku galėjai ir arčiau prieit biggrin.gif

QUOTE(Opa @ 2008 07 14, 14:50)

Beje, smagu kad as vis tik prisiskambinau ir susizinojau kur jus pasislepe  cool.gif

radau tavo sms, kai namo grįžau doh.gif ir dar Pupeliuko radau - užėmėm vietą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 07 14, 14:11)
l kas galit pakomentuoti? Noriu prikti apsauginį filtrą objektyvui. Ar tinka UV filtras tam tikslui. Ar jis netrukdo, kai nera saulės?

dauguma ji ir naudoja (UV) kaip apsaugini, nes realiai jis ant skaitmenos nelabai ir duoda koki efekta. netrukdys kai nera saules.
valyti yra spec priemoniu parduotuvese. akiniu valymui skirtos priemones gal tinka. g.gif gal kas detaliau atsakys. nelabai as spec priemonemis naudojuos (dirzo man uz tai) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 07 14, 15:11)

Aš kadangi akinius nešioju, tai naudoju tas pačias priemones, tik servetelė yra iš rimtesnių gamintojų ir kainuoja apie 25-30 lt. Sako natūralus šilkas, gal nemeluoja g.gif O skysčio yra bet kurioj optikoj:)
Atsakyti
Aš kaip tik valau optikos, akinių ta prasme, parduotuvėje pirktu purškalu visų tipų lešiams. Ir mikropluošto servetėle. Yra ir specialių priemonių foto optikai, bet nemanau, kad labai kuo nors jos ten skiriasi g.gif
UV filtras kaip apsauginis tinka smile.gif Tik nėra jis toks labai nekaltas ir nereikšmingas daiktas. Prastos kokybės UV filtras kažkiek kerta per nuotraukų kokybę smile.gif
Atsakyti
Kaip ZverisKLP sako, akniuoti (tokie kaip ir as) dazniausiai naudoja tas pacias serveteles kaip ir akiniams valyti, bet va dar yra toks neblogas piestukas, kurio viename bale yra sepetelis o kitame ala kazkoks grafitinis galas.

cia?

Pats naudoju ir stikla tikrai valo liuks. Vilbroje kaina apie 20 lietuvisku.
Atsakyti
kol dar viena koja Lietuvoj, i įkišu nosį smile.gif .. klaipėdiečiai, ar matėt, kad bald. nomad visgi ne tas, ką mes spėjom lotuliukas.gif lotuliukas.gif ..bald. nomad malonu susipažint , susitikime minėjom ir Tave smile.gif .. nemačiau sayonaros fotkėse smile.gif .. bene slapstėsi nuo objektyvų smile.gif .. ir sillwio'ienei reikėjo duot fotoaparatą, o tai toks jausmas, kad ten visą žolę pievelėj nurupšnojo biggrin.gif .. ech smagu buvo, matosi.. o man net ir gėda, kad jūs va susitikime užsiėmėt rimtais dalykais.. ne taip kaip ne kurie susitikimai, kai fotoaparatas tik dėl vaizdo ant stalo praguli doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 14, 15:15)
kol dar viena koja Lietuvoj, i įkišu nosį  smile.gif .. klaipėdiečiai, ar matėt, kad bald. nomad visgi ne tas, ką mes spėjom  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ..bald. nomad malonu susipažint , susitikime minėjom ir Tave  smile.gif .. nemačiau sayonaros fotkėse  smile.gif .. bene slapstėsi nuo objektyvų  smile.gif .. ir sillwio'ienei reikėjo duot fotoaparatą, o tai toks jausmas, kad ten visą žolę pievelėj nurupšnojo  biggrin.gif .. ech smagu buvo, matosi.. o man net ir gėda, kad jūs va susitikime užsiėmėt rimtais dalykais.. ne taip kaip ne kurie susitikimai, kai fotoaparatas tik dėl vaizdo ant stalo praguli  doh.gif  smile.gif

manęs niekas nefotkino, manęs niekas nemyli biggrin.gif biggrin.gif

p.s. aš ant kalno nebuvau, tik kabakėlyje wink.gif

p.p. s. aš tai išvis nebuvau fotiko išsitraukus (tamsu rūsy) smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 liepos 2008 - 15:22