Įkraunama...
Įkraunama...

Skilusi lūpytė, nesaugęs gomuriukas

QUOTE(Zivilita @ 2008 11 30, 21:37)
Žioguti, krūtį bandžiau duoti pirmom dienom kai gimė, ir vis bandau duoti,bet jis ignoruoja ją, bando bando, bet netraukia visai,tik sukanda...o taip norėčiau,kad jam pavyktų,gal turit idėjų kaip jį išmokinti,kad traukti pradėtų?  g.gif  gal nespringtų...gal pavyktų...nes bijau,kad pienukas nedingtų betraukiant su pientraukiu  verysad.gif

Aš savo žiogą nutrauktu pienuku maitinau šešis mėnesius. Man atrodo RamunėR maitino dar ilgiau. Svarbiausia nusiramink, kad pienukas būtų geras ir tavo sūneliui neskaudėtų pilvelio.

QUOTE(sopfi @ 2008 12 01, 10:51)
Ivonka,ar negaletum konkreciai paminet +ir -.Mums gomuriuka taip pat sutvarke anksti.Minusas gal tas buvo,kad veliau pradejo,sestis,veliau vaiksciot,bet ir tai nezinau,nes yra pazistamu,kad sveikas vaikas irgi tokio laiko pradejo vaiksciot.As tu minusu nematau.Tik taip atrodytu,jej gydytojaj daro anksciau,tai aiskina ,kad tai yra dauk geriau.O jej ,daro veliau tai vistiek isaiskina ,kad veliau yra geriau g.gif kazi kaip is tikru g.gif

Vaiko sedėjimas, stovėjimas ir vaikščiojimas nepriklauso nuo operacijų. Vilius sedėti pradėjo keturių mėnesių, o vaikščioti dešimties. 4u.gif

QUOTE(Zivilita @ 2008 12 01, 10:58)
O kaip jūsų vaikučiai dabar?pvz kaip su kalba?ar reikia lankytis pas logopedą?

Visų mūsų vaikučiai dabar ir valgo, ir kalba. Vieniems sekasi geriau, kitiems truputi prasčiau, bet su laiku visiems bus gerai, nes tai labai ilgo darbo rezultatas. O pas logopedus lankytis tikriausiai reikės. Bent jau mes pas logopedus lankomės nuo pusantrų metuku.

Papildyta:
QUOTE(vilmux x @ 2008 12 01, 11:22)
Mano Gediminas,supranta viska,bet va kalba labai nedaug verysad.gif Keisčiausia,ka jis mokėjo anksčiau,tai to nebesako,arba sako,kažka kita. Dabar jis moka pasakyti,kaip kačiukas,šuniukas daro,labai gražiai ate ir ateee,ta prasme dėkoja ir atsisveikina. Na mama,tete,bum...tik tiek. Vat aš kažkaip dėl logopedo,tai vis galvodavau,kad užtenka tiek kiek Vilniuje logopdė apžiuri,pasako ka išmokti. Bet čia mano draugė kalbėjo su savo teta,o ji dirba vaiku gygtoja,ir korekciniam skyriuje,tai sakė,mums butina ankstyvoji reablitacija,ypač logopedas,pas kurį mes turime pastoviai lankytis. Tai vat trečiadieniui užregistravau Gedimina į vaiku raidos centra,eisime primiausia pas neurologa,ten jis apžiurės visa Gedučio psichomotorini vystymasi,ir mums paskirs reablitacija,ir butinai logopeda.

Vilmux, mano Viliui kalba atsirišo tik trijų metų, bet dabar kartais net prašau patylėti ir leisti liežuviui paisėti. O jis sako, kad jo liežuviukas niekad nepavargsta lotuliukas.gif Tai, kad ateis laikas ir Gedutis prabils visu gražumu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilita @ 2008 12 01, 09:58)
O kaip jūsų vaikučiai dabar?pvz kaip su kalba?ar reikia lankytis pas logopedą?

Kalbet kalba daug,na gal daugiau ciauska.Seniau,kaip tardavo po zodi budavo aisku,na o dabar doh.gif Mums del kalbos reiks vaziuot pasirodyt po nauju metu.Lokopedas butinas,ir mano nuomone kuo anksciau tuo geriau.Nes veliau gi klaidas yra sunkiau istaisyt.Tik mes dar su selium vaiksciojam doh.gif aisku jau netiek daug,bet seiliukas butinas.O kaip jums su seiletekiu?
Atsakyti
Na gydytojai apie pliusus ir minusus sake del operacijos ir cia ne vaiksciojime ar sedejime klausymas ir net ne kalboj, nes mazai kuris iki 1.5 metu pradeda kalbet...
Gydytojai sake, kad savo saly ir sienos gydo, o kad anksti daroma nejautra gali tureti pasaliniu poveikiu ir kad anksti operuojama kai yra butynumas, kuo velesne operacija tuo vaikutis lengviau fiziskai atsigauna, o sutinku kad moraliniu poziuriu vienodai sunku ar 3 men. ar 6 metu daroma nes operuoja gi tavo vaika...anksciau gomurius tvarkydavo tik 5 metu, o sako kad kai vaikas maziukas ir daug varke, padideja sansai kad gomuriukas nuo rekimo gali plist, todel musu Lietuviai ir pasirinko toki termina kuris jiems atrodo tinkamiausias
Aisku jeoogu gyvenciau ne Vilniuj o kazkur kitur ir nepoazinociau Martuseviciutes, tai buciau vaziavus i Ryga, nes ten labai senai tas operacijas daro o pas mus tik kokie 6 metai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivonka: 01 gruodžio 2008 - 12:12
QUOTE(sopfi @ 2008 12 01, 13:07)
Kalbet kalba daug,na gal daugiau ciauska.Seniau,kaip tardavo po zodi budavo aisku,na o dabar doh.gif Mums del kalbos reiks vaziuot pasirodyt po nauju metu.Lokopedas butinas,ir mano nuomone kuo anksciau tuo geriau.Nes veliau gi klaidas yra sunkiau istaisyt.Tik mes dar su selium vaiksciojam doh.gif aisku jau netiek daug,bet seiliukas butinas.O kaip jums su seiletekiu?

na mums to seilėtekio nelabai yra, ir neatpilinėja, visad pavalgęs atsirūgsta gražiai...
žodžiu aišku su kalba, logopedo neišvegsim, mums gydytojai sakė,kad suvargsim su maisteliu ir su kalba... o klausykit, po operacijos jau vaikučiai normaliai gali valgyti?kaip ten aplamai ta operacija vyksta,ką jiems ten padaro?
dar kartelį dėkui visoms už patirtis... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sopfi @ 2008 12 01, 14:07)
Tik mes dar su selium vaiksciojam doh.gif aisku jau netiek daug,bet seiliukas butinas.O kaip jums su seiletekiu?

Maniškis irga vis dar seilėjasi,labai... doh.gif Kaip man atsibodo doh.gif
Atsakyti
Zinok del valgio tai sakau mums buvo tik pradzioj koks menuo,o poto susitvarke ir ciaudom tik turint sloga, aisku nezinau kaip pas kitus...
O seiletekis mums prasidejo koki 3-4 menesi ir dabar yra... irgi vargstu, bet sake kazkaip reikia vaikucius pamikyt nuryti seiles. Gal kas zinot kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivonka: 01 gruodžio 2008 - 13:41
QUOTE(Zivilita @ 2008 12 01, 12:57)
na mums to seilėtekio nelabai yra, ir neatpilinėja, visad pavalgęs atsirūgsta gražiai...
žodžiu aišku su kalba, logopedo neišvegsim, mums gydytojai sakė,kad suvargsim su maisteliu ir su kalba... o klausykit, po operacijos jau vaikučiai normaliai gali valgyti?kaip ten aplamai ta operacija vyksta,ką jiems ten padaro?
dar kartelį dėkui visoms už patirtis...  4u.gif

Stipriai seilėtis jums dar per anksti, o dėl valgymo problemų, tai dar neaišku kaip bus. Vilius tikrai neturėjo didelių problemų su valgiu. Niekada nespringo, o maistas pro nosytę aišku eidavo, bet nepasakyčiau, kad labai stipriai. Valyti nosį visada reikėdavo po valgio, bet kai įpranti, tai kažkaip nepavadinčiau to sunkumu. O beto Žiogas visada duodavo be problemų nosį valyti smile.gif
Kiekvienas vaikas net ir turėdamas tą pačią problemą skirtingai prie jos prisitaiko
Atsakyti
Sveikutes,
o mano mergyte atrodo ir neturejo jokiu defektu, o snekamlabai mazai, irgi au au, ate, mama tete, bi (baik), ati (ateik) ir kartais netycia pasako koki zodi normalu bet retai, dazniausiai savo kalba varo ir tiek lotuliukas.gif

mes turejom daugiau bedeliu su gomuriuku, nes visa men ligoninej gulejom ir dar dabar piena geria tik su specialiu ciulptuku Haberman, o kitas tik kandzioja doh.gif

operacija mum zadejo daryt 10 men, bet kad uztrigom dabar su tuo svoriu doh.gif mano mergyte buvo coliuke, bet ji 9 men svere 7 kg, o Jonas net 6 nesieka, manau tikrai gali buti kazkas negerai unsure.gif o kitom ligom nesergam blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Truputėli buvome dingę,operavo mums bambytės išvaržą. Viskas ok, esam atsigavę jau po operacijos ax.gif . Ačiū Dievui, šiais metais operacijų daugiau nebus g.gif
Zivilita, mes taip pat vis dar nusitraukinėjam pienelį, ir jokių problemų dėl maitinimo nėra, valgom iš tarybinių soskyčių. Manau, kol pienelio bus, dar žiemą tikrai nusitraukinėsiu.

Norėjau mergaitės Jūsų paklausti, kaip jums sekėsi masažuoti lūpytę leliukų? Maniškė visiškai nesiduoda, rėkia, klykia, nė priliesti, o ten taip kieta, ir Z liepė būtinai kelis kartus per dieną po kelias minutes masažuoti. Ir visdėlto planuoju nusipirkti kokio minkštinančio siūles tepaliuko, tik niekaip neapsisprendžiu kokio. Per kiek laiko jums suminkštėjo lūpytės susiuvimas?
Atsakyti
konfeti, smagu kad jau po visų sunkumų jūs 4u.gif

aš Domanto lūpytę po operacijos dar negreit paliečiau
man buvo baisu ax.gif
šiaip siūlytė nebuvo kieta g.gif
retsykiais patepu tepaliuku Dermatix
jau kuris laikas ji nebeparausta, anksčiau būdavo kad parausdavo nuo žaislų graužimo
ar kai rankytėmis užsigaudavo
o dabar randukas baltas, net ir prie vėsesnio oro jis spalvos nekeičia
nežinau ar čia nuo tepaliuko ar jau taip turi būti
Atsakyti
Konfeti, džiaugiuosi už Jus. O dabar labiausiai linkiu sveikti, stiprėti ir gražiai augti 4u.gif

O mes rytoj važiuosim į konsultaciją 11 val., gal dar kuri važiuosit mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2008 12 09, 12:25)

O mes rytoj važiuosim į konsultaciją 11 val., gal dar kuri važiuosit mirksiukas.gif

Parašyk, kaip sekėsi su Žiogu. Kaip tik norėjau klausti, ar nebuvot pasirodyti klinikoje mirksiukas.gif
Atsakyti