Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 10 tema

QUOTE(lauramama @ 2008 07 09, 21:04)
Del skanavimo man irgi problema  g.gif . Cia del to konkursinio. Parodziau mamkom ju leliukus ir visos uzsimane tureti asmeniskai po foto.Bet kaip nuskanuoti  doh.gif ?Man regis,kad kopijavimo tos didziosios firmos ne ant pagrindo deda, bet persuka per aparata.As nenoriu savo darbo taip niokoti  unsure.gif

Manau, kad yra didelio formato skanerių g.gif Ale brangu visur šitas reikalas blink.gif
Kad ir mokslų akademijos bibliotekoje :
http://www.mab.lt/paslaugos.html
Scrap, pagal dabartinės lietuvių kalbos žodyną:
http://www.autoinfa.lt/webdic/
atrasti:
atrāsti, atrada, atrådo
1. pametus užeiti, užtikti: Buvau peilį pametęs ir vėl atrada÷. | sngr.: Pradingo kepurė ir neatsira¹da.
2. ką nors nauja rasti (pvz., kraštą, reiškinį)

rasti:
rāsti, ra¹da, rådo
1. ieškant, stebint aptikti, pastebėti: Miške rådome daug grybų. Pasislėpė, negalima r. Nerådo kelio per mišką. R. išeitį iš keblios padėties. Rådo bendrą kalbą. Rådęs nesidžiauk, pametęs nesigailėk (flk.). Mokslo galo nerāsi (flk.).
2. norint, ieškant gauti, pajusti: Su tais gyvuliais atilsio nerāsi. Nerådo niekur paguodos. Sau vietos nera¹da.
… Nei rådęs, nei pametęs (neįmanoma susitarti).
radøj|as, ~a dkt. (1)
radķmas (2)

atrasti turi daugiau netikėtumo ir paslaptingumo smile.gif rasti - tarsi iš anksto susitarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eMAr: 09 liepos 2008 - 21:20
QUOTE(Scrap8 @ 2008 07 09, 22:11)
lauramama:[/color] kodel tu isitikinus kad pervarytu per aparata, negi nera tokiu skanavimo masinu kur pakeli dangti idedi puslapi ir skanuoji uzdarius? Mano skaneris didelio formato tai su dangciu..butum arti tai padeciau, bet nueik i prof parde ir issiaiskink kaip ir kas.
relija:  thumbup.gif  tikra profe...tai vestuvinias dovanas/dekoracijas irgi ruosi thumbup.gif . Grozis wub.gif , bet man toks darbas pjautu po kokia 50 vienetu gamybos.

padekit man su gramatika: kaip teisingiau issireiksti:
"Tu rasi mane...ten" - viskas teisingai
"Tu atrasi mane..ten" - atrasi berods nėra... Surasi gaunasi.
koks skirtumas tarp siu zodziu? Manau nėra jokio skirtumo... g.gif
[color=red]
O juk iš tiesų, Vilniuje turi būti kur nors A3 formato skeneris?
Ačiū ačiū scrapuke. Jo darau vestuvėms daug ką, o kai reikia labai daug padaryti dabar jau turiu pagalbinykų, kurie už mane tuos kiekius padaro mirksiukas.gif
Papildyta:
eMAr pagarba. Greitai ir aiškiai. Scrap8 į mano paaiškinimą nekreipk dėmesio lotuliukas.gif Atrodo lietuvių kalbą moku, bet žodynas žino geriau ax.gif
Atsakyti
mane MB tada isdure, sake,kad suvarys darba.reiks pasidometi,kaina man nesvarbu, susikoperuosiu.PAti noriu tureti foto, maziui i albuma kaip nors inkalsiu.
Mane irgi pjautu toks mechaninis darbas, kaip gamykloj tiek vienetu doh.gif
Rasi, tai ateisi ir pamatysi, o atrasi tai jau perkeltine labiau prasme, nu pvz tu tam zmogui atsiskleisi kazkaip. Nors siaip vartojami abu zodziai.kadangi po daugtaskio eina zodis ten, tai as vartociau RASI
Papildyta:
Emar, saunuole.
Mano darbas 50x50cm.A3 pas mane be problemu darbe skanuoja, beje siulau pagalba jei kuriai reikia, kreipkites, nuskanuosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Man rodos, kad "Tu atrasi mane..ten" bendrinėj kalboj nelabai vartojamas. Bet poezijoj - labai tinkamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eMAr @ 2008 07 09, 22:25)
Man rodos, kad "Tu atrasi mane..ten" bendrinėj kalboj nelabai vartojamas. Bet poezijoj - labai tinkamas biggrin.gif

Tai vat ziurint ka nori pasakyti Scrap.Sunku is vienos frazes pasakyti.Be to As rasiu tave...ten, yra labai tiesioginis vertinys is anglu kalbos.Reiktu sakyti "As rasiu ten tave" Nu cia pagal sakinio taisykles kiek atsimenu is gramatikos
Papildyta:
Bet, Scrapuke, cia SB poezija, tai kaip tau geriau skamba taip ir rasyk, viskas cia galima, svarbu nepakeist prasmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramama @ 2008 07 09, 21:37)
Tai vat ziurint ka nori pasakyti Scrap.Sunku is vienos frazes pasakyti.Be to As rasiu tave...ten, yra labai tiesioginis vertinys is anglu kalbos.Reiktu sakyti "As rasiu ten tave" Nu cia pagal sakinio taisykles kiek atsimenu is gramatikos
Papildyta:
Bet, Scrapuke, cia SB poezija, tai kaip tau geriau skamba taip ir rasyk, viskas cia galima, svarbu nepakeist prasmes  mirksiukas.gif

Dar negaliu ginčytis argumentuotai biggrin.gif
Man atrodo, kad geriau skamba: "Aš tave ten rasiu" biggrin.gif Einu ieškoti šaltinių smile.gif Man ir pačiai pravers labai šiuo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eMAr @ 2008 07 09, 22:40)
Dar negaliu ginčytis argumentuotai biggrin.gif
Man atrodo, kad geriau skamba: "Aš tave ten rasiu" biggrin.gif Einu ieškoti šaltinių smile.gif Man ir pačiai pravers labai šiuo metu  mirksiukas.gif

Skamba ir tavo sakinys ir jis irgi butu gera, nesiginciju.Tegul scrapuke renkasi kas jai geriau skamba pagal teksta.
Kaip nusivariau nuo koju besitvarkydama, o buvau numaciusi pasieskizuoti konkursui, si karta turiu padaryti anksciau darbeli,kad nebutu kaip su paskutiniu konkursiniu, kad paskutine diena nusiunciu ir patiriu soka, pamacius kitu fantastinius darbus.Jus pasigailejot manes, ir tik todel as laimejau, siaip turejo laimeti kai kas kitas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eMAr @ 2008 07 09, 14:25)

4u.gif nu man atrasi tada labiau tinka jeigu paslaptingumas tame zody slypi, o "surasi" tai manau kad labiau susitarus kur kada kaip mane surasti, norejau kad netiketai mane ten atrastu, tai tinka?
papildyta:
o eile is poezijos "...Tu mane atrasi pajūry"...padekit nenoriu kad kvailai skambetu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 09 liepos 2008 - 21:53
Viskas priklauso nuo loginio kirčio smile.gif

Lietuvių kalboje nėra griežtai nustatytos žodžių tvarkos sakinyje:)

Aš rasiu tave parduotuvėje.
Aš parduotuvėje rasiu tave.

Abu variantai gramatiškai teisingi, bet prasmė skiriasi. jaučiu skirtumą, bet paaiškinti dabar nesugebu:))

Tas "atrasi" tikrai vartojamas bendrinėje kalboje. Manau, kad Scrapei labiau tiktų 'atrasi':)

Scrape, jei jau apie kalbą prakalbom, tai dar pasakysiu, kad widower lietuviškai yra našlys, ne našlaitis 4u.gif

našlaitis - be tėvų likęs vaikas.
našlys - vyras, kurio žmona mirusi.

Scrape, pajūry tai gal visgi rasi mane:)

nors priklauso nuo to, ką nori pasakyti.
"atrasi" tiktų, jei norėtum pasakyti, kad pajūry tu mane labiau pažinsi, pamatysi tai, ko dar many nematei ir t.t.

bet jei tuyri minty, kad "aš taves lauksiu pajūry", tai tada rasiu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 09 liepos 2008 - 21:56
Scrapuke, teisingai parasei.Tinka cia "atrasi"
Atsakyti
O gal Scrapukei tiks jos eilėraštyje "Tu surasi mane... ten" ? ax.gif
"Atrasti", kaip teisingai lauramama pastebėjo, labiau tinka kalbant apie dvasinius, sielos dalykus. Pvz., atradau save scrapbookinge. biggrin.gif
O jeigu žinai, kad žmogus ieškos tavęs ir tu nurodai, kur ieškoti, tada geriau pasakyti "rasi mane" arba "surasi mane". smile.gif

Tiesa, lauramama, dėkui už komentarą, bet tai nėra mano šviežias SB, tai tik relijos prašymu pakartojau seną, norėjau parodyti, kaip panaudojau lipdukus.

Ai, tiesa, Relija, tos mini knygelės dar neužbaigiau, nes prasidėjo konkursai ir ją užmečiau. Bet šį mėnesį planuoju užbaigt, tada visoms pasirodysiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2008 07 09, 21:52)
Viskas priklauso nuo loginio kirčio smile.gif

Lietuvių kalboje nėra griežtai nustatytos žodžių tvarkos sakinyje:)

Aš rasiu tave parduotuvėje.
Aš parduotuvėje rasiu tave.

Abu variantai gramatiškai teisingi, bet prasmė skiriasi. jaučiu skirtumą, bet paaiškinti dabar nesugebu:))

Pagal išsilavinimą aš tiksliukė, jei ką blush2.gif tai prisipažįstu, kad galvos negaliu guldyti. Bet pirmame sakinyje akcentuojamas "aš" (AŠ rasiu tave parduotuvėje), antrame "tave" (aš parduotuvėje rasiu TAVE).

O dėl "tu mane surasi ten", man atrodo, kad čia užkoduotas paaiškinimas [nes aš tavęs ten lauksiu] biggrin.gif
Atsakyti