Įkraunama...
Įkraunama...

problemos dėl pilietybės

Turiu viena man labai svarbu klausima, taciau niekas man i ji negali atsakyti. Gal ir Jus negalesite, bet visgi paklausiu.
Esu lietuve pagal tautybe, mano vyras - lenkas. Abu esam Lenkijos pilieciai. Noriu suzinoti, kas bus musu kudikis pagal tautybe - lietuvis ar lenkas? Jei ko nors paklausiu, tai man visi pilietybes klausima aiskina. Bet as gi zinau, kad pagal piletybe, tai bus Lenkijos pilietis. Mane domina vaiko tautybe.
Jei negalite atsakyti i si klausima, gal galetumete nurodyti, kas galetu i ji atsakyti. Tai man labai svarbu.
Dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
aleksandra, argi taip sunku paskaityti taisykles? aš čia dirbu neatlygintinai, bet tai nereiškia, kad šitas darbas yra labai lengvas. man rodos nesunku laikytis taisyklių.
vaiko tautybė neteisinis klausimas ir jokiuose dokumentuose, bent jau lietuvoje neįrašoma. vadovaudamasi sveika logika galiu pasakyt, pusiau lietuvis pusiau lenkas. kokiu pats save užaugęs laikys, toks ir bus.
Atsakyti
Esu nescia, gyvenu Vokietijoj, vaiko tevas vokietis, as pilietybes neturiu, tik LRT, jai vaika gimdysiu Vokietijoj, pagal teva (susituoke neesam) jis automaiskai taps DE pilietis, ar sugrizus i LT as turesiu kokias nors soc. garantijas savo vaikui? Kiek zinau, pilietybes LRT jis negaus, bet juk as jo motina, taigi kokiu bent garantiju mano kudikis gali tiketis? 4u.gif
Atsakyti
žinok tiksliai negaliu atsakyt, pagal vaiko teisių kovenciją kaip ir turėtų priklausyt, bet pagal lietuvių biurokratijos principus gali ir nepriklausyt. yra kitas kelias, atsisakyt Vokietijos pilietybės ir gaut Lietuvos.
pasiskaitinėk čia:
http://www3.lrs.lt/c...ondition1=19848

http://vaikams.lrs.lt/teisesaktai.htm
Atsakyti