2/3 miltų, bet aš dėdavau tiek, kad suformuoti su šaukštu rutuliuką (kartais išeidavo mažiau, kartais - daugiau... ) svarbu - rupus kvietiniai miltai...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 13, 20:04)
2/3 miltų, bet aš dėdavau tiek, kad suformuoti su šaukštu rutuliuką (kartais išeidavo mažiau, kartais - daugiau... ) svarbu - rupus kvietiniai miltai...
Nu padariau, idejau gal 2/3 mi;tu. bet minkiau rankomis, saukstu be sansu. lauksim rezultato. Turiu du stiklainius su "oliziukais"
Įkeliu ir aš savo pirmų bandimų rezultatus
prancūzišką duonytę(truputi pluta kietoka/sausa) ir
pagal bulvinių bandelių receptą duoną(tik vietoj krapų, įdėjau chimi-churi prieskonį)
Papildyta:
Sorry, užmiršau sumažint foto, o dabar net negaliu paredaguot
prancūzišką duonytę(truputi pluta kietoka/sausa) ir
pagal bulvinių bandelių receptą duoną(tik vietoj krapų, įdėjau chimi-churi prieskonį)
Papildyta:
Sorry, užmiršau sumažint foto, o dabar net negaliu paredaguot
nataliuncik - na - kaip ta su bulviu kose? as jau noriu... man ji labai skani...
Va pries val istraukiau juoda su kvietinem kruopom ir avizu grudais - viskas liux - minksta, neakmenine - kruopos buvo ismirkytos...
Man niekad nesigauna kazkas panasaus i tikra seneles namine, tik ivairios dzuku/kauno duonos varijacijos. Skaiciau "Moters savaitgali" tai ten ta, kuri kepa Daujenu duona sake, kad duonos gerumas ne nuo juodumo, o nuo rupumo priklauso... nebesuku sau galvos del juodumo... manau, kad ustukiai mums mala kvietrugius, o ne grynus rugius, todel ir duona nera tikrai juoda.
Papildyta:
nataliuncik - tu nuotraukas i koki e-albuma susidek, tada ir isimt ir pataisyt galesi, o kai prikabineji - tai vat taip ir gaunasi...
Va pries val istraukiau juoda su kvietinem kruopom ir avizu grudais - viskas liux - minksta, neakmenine - kruopos buvo ismirkytos...
Man niekad nesigauna kazkas panasaus i tikra seneles namine, tik ivairios dzuku/kauno duonos varijacijos. Skaiciau "Moters savaitgali" tai ten ta, kuri kepa Daujenu duona sake, kad duonos gerumas ne nuo juodumo, o nuo rupumo priklauso... nebesuku sau galvos del juodumo... manau, kad ustukiai mums mala kvietrugius, o ne grynus rugius, todel ir duona nera tikrai juoda.
Papildyta:
nataliuncik - tu nuotraukas i koki e-albuma susidek, tada ir isimt ir pataisyt galesi, o kai prikabineji - tai vat taip ir gaunasi...
nataliuncik, greiciau prasyk moderatoriu, kad tavo nuoraukas isimtu.
As kepiau rugine pagal modijikuota Borodino recepta, tik ruginiu dejau daugiau nei puse kiekio rupiu, kitus paprastus. Be mieliu, su raugu (deja, veliau tas raugas supelijo, nes nesirupinau - palikau stoveti silumoj, ir tiek ). Tai susilaukiau is vieno zmogaus komentaro - va, cia tikra namine duona.
Na, laukiu, kada naujasis raugas prades kilti. Dariau rugini pagal Giedriu. Tai pirma diena kad isputojo - trigubai pakilo. Pamaitinau. Tai dabar jau trecia para nejuda is vietos.
Kai iskepsiu duonute, parasysiu tikslesnius kiekius.
As kepiau rugine pagal modijikuota Borodino recepta, tik ruginiu dejau daugiau nei puse kiekio rupiu, kitus paprastus. Be mieliu, su raugu (deja, veliau tas raugas supelijo, nes nesirupinau - palikau stoveti silumoj, ir tiek ). Tai susilaukiau is vieno zmogaus komentaro - va, cia tikra namine duona.
Na, laukiu, kada naujasis raugas prades kilti. Dariau rugini pagal Giedriu. Tai pirma diena kad isputojo - trigubai pakilo. Pamaitinau. Tai dabar jau trecia para nejuda is vietos.
Kai iskepsiu duonute, parasysiu tikslesnius kiekius.
Padetis tokia, kad net atsakyti mygtuko nebeliko, teko grost puslapiu atgal Baigiam greiciau ta lapa, kad ir ne i tema, bet svarbu baigt
QUOTE(Katu @ 2009 02 13, 22:20)
Padetis tokia, kad net atsakyti mygtuko nebeliko, teko grost puslapiu atgal Baigiam greiciau ta lapa, kad ir ne i tema, bet svarbu baigt
Kadangi skaitineju, tai padesiu persikelt
O, kad butu i tema, tai sia duonyte esu kepus, skani
Sveikos, mergaitės
Žiūriu, čia visos tokios rimtos kepėjos - raugus tik raugiat ir šiaip visokias mandrybes kepat
Šaunuolės
Man dabar net gėda ką ir besakyt.
Tai tiesiog pasidžiaugsiu - vakar ir aš nusipirkau duonkepę ir išbandžiau
Esu be galo patenkinta, noriu kepti dar, dar ir dar
O kepiau vakar Sonatinos kiaušininę duonytę - labai skanu
Šiandien kaposim pusryčiams kai MB išsiridens iš lovos
Žiūriu, čia visos tokios rimtos kepėjos - raugus tik raugiat ir šiaip visokias mandrybes kepat
Šaunuolės
Man dabar net gėda ką ir besakyt.
Tai tiesiog pasidžiaugsiu - vakar ir aš nusipirkau duonkepę ir išbandžiau
Esu be galo patenkinta, noriu kepti dar, dar ir dar
O kepiau vakar Sonatinos kiaušininę duonytę - labai skanu
Šiandien kaposim pusryčiams kai MB išsiridens iš lovos
keliames i kita psl
Na ir aš prisidėsiu prie persikėlimo
Sakykit gal kas bandėt šiaip kokį pyragą kepti duonkepėje? Tada tiesiog reikia pagal eiliškumą sudti produktus ir viskas, ar ne?
Sakykit gal kas bandėt šiaip kokį pyragą kepti duonkepėje? Tada tiesiog reikia pagal eiliškumą sudti produktus ir viskas, ar ne?
QUOTE(Kirameki @ 2009 02 14, 09:37)
Na ir aš prisidėsiu prie persikėlimo
Sakykit gal kas bandėt šiaip kokį pyragą kepti duonkepėje? Tada tiesiog reikia pagal eiliškumą sudti produktus ir viskas, ar ne?
Sakykit gal kas bandėt šiaip kokį pyragą kepti duonkepėje? Tada tiesiog reikia pagal eiliškumą sudti produktus ir viskas, ar ne?
O taviškėje yra programa bemieliams kepiniams? Kepiau keksą, visai nieko išėjo, tik trupantis siaubingai Ten jau pagal receptus darbo daugiau - kiaušinius pavyzdžiui jau reikia išsuktus dėti
skubam i kt psl