duonos turejau issikepus pakankamai, o raugo paruosto dar liko, tad panaudojau ji BAGETUI (is rusisko psl.)
300g miltu
200g raugo
150ml vandens
10-15g druskos
Rauga naudoti kamb. temperaturos.
Gerai viska ismaisome ir paliekame 1,5val.pakilti (bet daug jis nepakils). Po to polietilene palikti nakciai saldytuve. Ryte istraukiama, paminkome ir suformuojame bageta (as paziurejau jo formavima per Yuotube
). Dedame ant miltais pabarstytos skardos, pridengiame servetele ir duodame pakilti. Jei per ta laika jis issauseja, pavilgyjame vandeniu. Po 1,5val bageta pabarstome miltais, ipjauname virsu ir pasauname i orkaite, ikaitinta iki 230C 20-25min (priklausomai kaip stipriai apskrudusio noresite). Orkaites sieneles truputi apslakstome vandeniu
Sis bagetas nera toks, kaip pvz Iki parduotuveje, jis gavosi man toks sunkesnis, ne toks lengvas viduj (ar kaip cia parasyt
) ir spalva i pilkuma. Bet pigus
Papildyta:dar gi molasses isigijau (jetau, is tos laimes net pamirsau, kaip jis lietuviskai, melasa
)
http://www.ethicalsu...sses-350g/?cx=1konsistencija kaip pradejusio kieteti medaus (grudetas siek tiek), skonis saldokas