pirmakart bandziau kept keksa duonkepej- tai snipstas gavosi pats viduriukas minkstas, skystas, neiskepes, virsus baltas,o sonai iskepe (daugiau nereik),rudi. perpjoviau ji pusiau- teko pabaigt kepti orkaiteje. nu tai jau kitas vaizdas- ir virsus parudavo, atsigavo keksiukas daugiau kepiniu su kepimo milteliais mano duonkepe nematys
Nomkes valstieciu duona super duper, puse kepaliuko jau nera
QUOTE(triule @ 2009 02 08, 00:27)
bandeles (a la duonines) skanias kepiau (nors is mano foto visos jos panasios )
375g kvietiniu miltu
375g nesijotu kvietiniu miltu
7g sausu mieliu
1,5 a.s. druskos
200ml alaus
vandens, kad pasidarytu normalios konsistencijos tesla
50g saulegrazu
375g kvietiniu miltu
375g nesijotu kvietiniu miltu
7g sausu mieliu
1,5 a.s. druskos
200ml alaus
vandens, kad pasidarytu normalios konsistencijos tesla
50g saulegrazu
o viena ciela duona galima kepti?
QUOTE(triule @ 2009 02 07, 23:37)
pirmakart bandziau kept keksa duonkepej- daugiau kepiniu su kepimo milteliais mano duonkepe nematys
zinok tu ne viena tokios nuomones priejai
o siaip jus merginos saunuoles, kepiniai ir receptai vienas po kito kaupiasi, nebespeju kepti!!!!
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 07, 23:32)
o viena ciela duona galima kepti?
na gal . bet originalus receptas buvo bandeliu. paprastai tai as is duonos recepto lipdau bandeles (formai paivairint)
Papildyta:
QUOTE(mama_Greta @ 2009 02 07, 23:34)
zinok tu ne viena tokios nuomones priejai
o siaip jus merginos saunuoles, kepiniai ir receptai vienas po kito kaupiasi, nebespeju kepti!!!!
o siaip jus merginos saunuoles, kepiniai ir receptai vienas po kito kaupiasi, nebespeju kepti!!!!
aha, girdejau apie 'pasiekimus'
bet tai kaip cia yra- perku preke, kuri turi ta f-ja, o ta f-ja naudotis negaliu netvarka ir kam skustis, Moulinexui
QUOTE(triule @ 2009 02 08, 00:39)
aha, girdejau apie 'pasiekimus'
bet tai kaip cia yra- perku preke, kuri turi ta f-ja, o ta f-ja naudotis negaliu netvarka ir kam skustis, Moulinexui
isties juokas ima prisiminus tuos badymus nors pailginus kepimo laika vaisinis keksas dar puse velnio toks gaunasi.. (zinoma, jei nelyginsi su orkaitej keptu )
Sveikutes . Gal kuri kepat juoda duona, kuri butu labai panasi i senybine namine duona? Nes as pabandziau pagal pora cia idetu recepteliu, tai mano namiskiams truko rugsties, juodumo, ir siaip skundesi, kad kazkokia preska gaunasi. Man tai lyg ir nieko skonis, na bet ne visai ta namine, kokia kepdavo anksciau . Suprantu, tokia, kaip peciuj kepta nebus, bet, kad nors panasi.
Na o baltos duoneles tai tikrai geros gaunasi . Bandziau ir balta duona, ir razinu duona, labai skaniai gavosi mamytes duona ir duona su jogurtu.Labai dziaugiuosi, kad dalinates savo patirtim .
Na o baltos duoneles tai tikrai geros gaunasi . Bandziau ir balta duona, ir razinu duona, labai skaniai gavosi mamytes duona ir duona su jogurtu.Labai dziaugiuosi, kad dalinates savo patirtim .
QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 05, 17:48)
dar vienas daznai cia pasikartojantis patarimas Nerytei - skaityti temą
panterele35 - darau pagal ru saito rekomendacijas, trule man rodos yra isvertusi ta raugo recepta (kur bene 8 dienas reikia rauginti).
Kai dariau jau tris kartus, tai net proporciju labai nesilaikau.
Svarbu - laikyti tikrai siltai (labai tinka pvz vonia).
Naudoti ne vandentiekio vandeni (as naudoju is buteliu).
Stiklaini ir sauksta, kuriuo maisau rauga nupilu verdanciu vandeniu.
Darau "tvirto tipo rauga", tai jis iki pradedant rugti - toks tvirtas rutuliukas (bet suformuotas saukstu), kai ima pustis - uzpildo stiklaini (na, nebebuna rutuliukas), per stiklo sienele matosi daug pusleliu, ta tesla akyja...
O kodel tu saviski ismeti? Po keliu dienu? Kaip ia rase - ismest reikia nebent jei spalva pasidaro itartina (raudona, melyna, zalia) arba yra aiskus pelesis...
Dar- visada dedu kazkiek rupiai maltu miltu (matyt, juose daugiau naturaliu mieliu nei tuose isbalintuose...)
panterele35 - darau pagal ru saito rekomendacijas, trule man rodos yra isvertusi ta raugo recepta (kur bene 8 dienas reikia rauginti).
Kai dariau jau tris kartus, tai net proporciju labai nesilaikau.
Svarbu - laikyti tikrai siltai (labai tinka pvz vonia).
Naudoti ne vandentiekio vandeni (as naudoju is buteliu).
Stiklaini ir sauksta, kuriuo maisau rauga nupilu verdanciu vandeniu.
Darau "tvirto tipo rauga", tai jis iki pradedant rugti - toks tvirtas rutuliukas (bet suformuotas saukstu), kai ima pustis - uzpildo stiklaini (na, nebebuna rutuliukas), per stiklo sienele matosi daug pusleliu, ta tesla akyja...
O kodel tu saviski ismeti? Po keliu dienu? Kaip ia rase - ismest reikia nebent jei spalva pasidaro itartina (raudona, melyna, zalia) arba yra aiskus pelesis...
Dar- visada dedu kazkiek rupiai maltu miltu (matyt, juose daugiau naturaliu mieliu nei tuose isbalintuose...)
Abu kartus dariau is ruginiu miltu, receptus emiau ir is lt saito, cia buvo ideta nuoroda, ir is rusisko saito, abu kartus tik pirma para kazkas panasaus daresi, (burbuliukai radosi), po to sustodavo, nei rugdavo nei kvapas rasdavosi nemalonus, ir vonioj laikiau, antras raugas vonioj buvo net iskipes is sloiko, o kai tik pernesiau i kambari atgal susitrauke, ir nustojo rugti, buvo gaila ismesti antra "rauga" vadinama, tai sudejau i tesla, bet man ji neiskele duonos, duona gavosi kaip plytos gabalas, sunkumas, kad galva galima suskaldyti. Be to receptuose rasoma,kad raugas turi buti grietines tirstumo, tai kaip padaryti "tvirta rauga"?
Papildyta:
QUOTE(triule @ 2009 02 07, 23:37)
pirmakart bandziau kept keksa duonkepej- tai snipstas gavosi pats viduriukas minkstas, skystas, neiskepes, virsus baltas,o sonai iskepe (daugiau nereik),rudi. perpjoviau ji pusiau- teko pabaigt kepti orkaiteje. nu tai jau kitas vaizdas- ir virsus parudavo, atsigavo keksiukas daugiau kepiniu su kepimo milteliais mano duonkepe nematys
As kepiau keksa duonkepej, viskas gavosi ciki , yra cia nuotrauka ideta, sian vel kepu, tikiuosi antras kartas irgi gausis ciki
nai nai nai
nu labai skaniai gavosi tas mano rugelis... dar siltas biski, bet jau paskanavau...
nufotografavau, tai imesiu prie progos recepta su nuotrauka.
Forta - na, jei eisim mes suniuku pasidairyt - butinai isimesiu raugo, galiu ir skaldytu kvieciu ibert...
panterele - jo, raugas kai vesiau atkeliauja - pasitraukia, pvz kai ikisu saldytuvan gal net perpus sumazeja, bet veikia
Ir jau tesla su raugu kepimui ilgokai palaikau - su kepimu gaunasi 6val, kad isrugtu... neskainat, kad pries tai dalis teslos su raugu dar buvo brandinama 12-24val...
Mano tvirtas raugas buvo sunkiai minkomas saukstu arba taip kibiai - rankomis. Apibarscius miltais galejau suformuoti gan tvirta rutuliuka.
Man rodos, toks raugas stipresnis nei grietines tirstumo, nes mano mama daro is skystesnio, tai jos duona maziau akyta nei mano...
O mano clatronikas tai kepa keksus, va, matet zebriukas buvo... virsus neapskrudo, bet cia jau ne esme - vidus purus ir minkstas. Tiesa, as kepu ant backen (ar kaip ten ) programos, pries tai jau kokius 15min tuscia pakaitinu.... Na, kad nesildytu is leto, o is karto keptu...
nu labai skaniai gavosi tas mano rugelis... dar siltas biski, bet jau paskanavau...
nufotografavau, tai imesiu prie progos recepta su nuotrauka.
Forta - na, jei eisim mes suniuku pasidairyt - butinai isimesiu raugo, galiu ir skaldytu kvieciu ibert...
panterele - jo, raugas kai vesiau atkeliauja - pasitraukia, pvz kai ikisu saldytuvan gal net perpus sumazeja, bet veikia
Ir jau tesla su raugu kepimui ilgokai palaikau - su kepimu gaunasi 6val, kad isrugtu... neskainat, kad pries tai dalis teslos su raugu dar buvo brandinama 12-24val...
Mano tvirtas raugas buvo sunkiai minkomas saukstu arba taip kibiai - rankomis. Apibarscius miltais galejau suformuoti gan tvirta rutuliuka.
Man rodos, toks raugas stipresnis nei grietines tirstumo, nes mano mama daro is skystesnio, tai jos duona maziau akyta nei mano...
O mano clatronikas tai kepa keksus, va, matet zebriukas buvo... virsus neapskrudo, bet cia jau ne esme - vidus purus ir minkstas. Tiesa, as kepu ant backen (ar kaip ten ) programos, pries tai jau kokius 15min tuscia pakaitinu.... Na, kad nesildytu is leto, o is karto keptu...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 08, 22:30)
Forta - na, jei eisim mes suniuku pasidairyt - butinai isimesiu raugo, galiu ir skaldytu kvieciu ibert...
Na viskas lauksiu 22d...ateikit ateikit...pamatysit kokiu mes graziu mesku priauginom ir lauktuviu is Vilniaus atvesim
As db maisau tesla Sonatinos punei, ale kazkaip man keistai pasirode kad tik 40ml vandens pilasi nu 3 kiausiniai issiplake tai padaugejo skyscio, nu gal iseis gi ir pirma karta kepsiu orkaitej duona, tai labai idomu kaip gausis