Oi mergaites kokios jus saunuoles,kai tik pradejom tema(kazkada)tai ji vos gyvavo....reikia sugrizt pas jus ziuriu cia tiek idomybiu.Saunuoles
QUOTE(forta @ 2009 02 07, 12:13)
Oi mergaites kokios jus saunuoles,kai tik pradejom tema(kazkada)tai ji vos gyvavo....reikia sugrizt pas jus ziuriu cia tiek idomybiu.Saunuoles
as per googlekaip ieskojau ap[ie duonyte tai man ismete sena sena tema, tai labai jau ten Jus reisketes prasom pasidalinti sava patirtim
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 07, 15:35)
as per googlekaip ieskojau ap[ie duonyte tai man ismete sena sena tema, tai labai jau ten Jus reisketes prasom pasidalinti sava patirtim
Na cia matau turinciu didesne patirti..o tada reiskemes,nes musu mazai buvo ,o dabar toks burys smagu!
....o patirtis tokia..receptai is knygu(kuriu pas mane begale),zurnalu ir interneto.. Todel visad smagu skaityt kas ka eksperimentuoja,naujo atranda
....as turiu surinkus senu senu receptu duonos ir pyragu...tik juos reikia patobulint iki musu dienu ...Tada prizadu sudet
Labai noriu isbandyt duonute su naminiu raugu,nes su fabrikiniu esu bandzius,bet........... man nepatiko...
..ir dar man labai smagu bandyt duonutes su visokiom zolytem..reiktu jas visas i viena "surist",...tiesiog'prieskoniai naminiai duonai"
QUOTE(forta @ 2009 02 07, 15:35)
..ir dar man labai smagu bandyt duonutes su visokiom zolytem..reiktu jas visas i viena "surist",...tiesiog'prieskoniai naminiai duonai"
forta grizo nemazai mes is jusu ankstesnio burelio ideju pasisemem
o del duonytes su ivairiausiom zolelem visiskai pritariu - man irgi labiausiai patinka eksperimentuot su ivairiais priedais ir prieskoniais
Niu uzstaciau va Nomkes valstieciu duona, gal sita nenuvils mano skonio
Tiesa prie mano Moulinexo panasus receptas Valstieciu duonos irgi yra, tik vat man iskilo kalusimas, ten raso... 1. kvietiniai miltai, 2. ruginiai miltai,3. nesijoti miltai, tai va kas cia do dalykas? ir koki cia miltai skaitosi
Tiesa prie mano Moulinexo panasus receptas Valstieciu duonos irgi yra, tik vat man iskilo kalusimas, ten raso... 1. kvietiniai miltai, 2. ruginiai miltai,3. nesijoti miltai, tai va kas cia do dalykas? ir koki cia miltai skaitosi
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 07, 18:38)
Rupus miltai
QUOTE(Katu @ 2009 02 07, 19:46)
Rupus miltai
Tai taip ir pamaniau, turiu tokiu, nu jeigu nomkes netiks, rytoj kepsiu sita
laba laba
na, kaip smagu girdeti senus nikus, o tai pagalvojau - nejaugi pas forta duonkepe kasdien nebesisuka Juk tiek jos ideju ir patarimu issisaugojau...
Ryt kepsiu juoda duona su raugu ir skaldytais grudais a la rugelis.
Gal kas is pnvz krasto? tai idrebciau to naminio raugo... Ziuriu, jis kuo toliau, tuo geresnis, ir kvapas toks issistovejes, nebe nenupasakojamas...
O man patinka standartiniai prieskoniai bei priedai duonai, be lyriniu nukrypimu Va i balta - gardu medus ar mucovado (nerafinuotas cukranendriu) cukrus, o i juoda tik moliugo sekl, saulegrazos, sezamas, kmynai...
man smagu, kad galiu issikepti ir juodos, ir baltos duonos, tad visiskai netruksta pirktines... tiesa, kartais vyrui nuperku pigiausios pasenusios duonos pakepimui prie alaus reiketu pamegint kept namine... nes va, baltos sumustiniams orkaitej - labai gerai eina...
na, kaip smagu girdeti senus nikus, o tai pagalvojau - nejaugi pas forta duonkepe kasdien nebesisuka Juk tiek jos ideju ir patarimu issisaugojau...
Gal kas is pnvz krasto? tai idrebciau to naminio raugo... Ziuriu, jis kuo toliau, tuo geresnis, ir kvapas toks issistovejes, nebe nenupasakojamas...
O man patinka standartiniai prieskoniai bei priedai duonai, be lyriniu nukrypimu Va i balta - gardu medus ar mucovado (nerafinuotas cukranendriu) cukrus, o i juoda tik moliugo sekl, saulegrazos, sezamas, kmynai...
man smagu, kad galiu issikepti ir juodos, ir baltos duonos, tad visiskai netruksta pirktines... tiesa, kartais vyrui nuperku pigiausios pasenusios duonos pakepimui prie alaus reiketu pamegint kept namine... nes va, baltos sumustiniams orkaitej - labai gerai eina...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 07, 22:48)
laba laba
Gal kas is pnvz krasto? tai idrebciau to naminio raugo... Ziuriu, jis kuo toliau, tuo geresnis, ir kvapas toks issistovejes, nebe nenupasakojamas
Gal kas is pnvz krasto? tai idrebciau to naminio raugo... Ziuriu, jis kuo toliau, tuo geresnis, ir kvapas toks issistovejes, nebe nenupasakojamas
Kaip smagu,kad jus mus prisimenat.
O as 22d.busiu Panevezy sunu parodoj,ten musu veislyno trys meskiukai dalyvaus...reikia juk saviskius palaikyt...tai kaip ir galeciau to raugo "pasiskolint"..pvz.mainais i ka nors
...o dabar as semsiuos ideju is jusu , o ryt prizadu idet ka nors skanaus
Beje...is namines duonos esu kepus duona prie alaus...visai skanu,tik ji skirtingai nuo pirktines daugiau aliejaus pritraukia tokia rieboka gaunas
iskepe mano Nomkes valstieciu duona, tai siaip tai labai skaniai kvepia ir vaizdas traukia paragauti ja tik dar gi labai karsta, bijau pjauti kad nesudribtu, tad pusvalanduka palauksiu ir snd isragausiu tikrai
QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 07, 20:48)
Erzini su tuo raugu
Nu man antras nesigauna - is pradziu viskas ciki, viskas kyla, bet kai damaitinu antra karta, sustoja augimas, kokia 4-ta diena nejuda. Sakau, gal is naujo bandyt ir cia fotkint ir gaut is jusu patarimu
As tai irgi jau kazkelinta karta rauga darau anakart kazkokiu baltu taskuciu atsirado ant pavirsiaus, tai nusprendziau, kad eme pelyti iskeikiau save, issivadinau nevala ir sikart pagal triules recepta gaminu kvietini rauga.. jau 6-ta diena, tai kol kas viskas kaip ir paveiksleliuose tikiuos, greit ims sparciai augti ir galesiu ismeginti. nes jau tiek rugines duonos receptu cia prisikaupe, kad nepadoru neismeginti!!!!
Papildyta:
o del sustojusio augimo, pagal triules paaiskinimus suprantu, kad taip ir turi buti kuri laika
Papildyta:
o del sustojusio augimo, pagal triules paaiskinimus suprantu, kad taip ir turi buti kuri laika